Druivensuiker ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Melissa (Gast)

Hallo,    mijn vader heeft van zijn vriend een zakje met wit poeder (druivensuiker)? Gekregen omdat wij een hond hebben. Zijn vriend gaf aan dat af en toe druivensuiker voor de hond goed zal zijn voor de gezondheid, vacht etc. (Niet dat ons hond iets mankeert) maar heb op google oa. Gelezen dat het bestemd is voor honden voor tijdens en na de bevalling? Ik zou graag willen weten of het ook daadwerkelijk goed is voor je hond voor af en toe. Ik wil haar nu niet betasten met iets extra's waar ze niks aan heeft. En mocht dit iets goeds zijn dan koop ik zelf in de dierenwinkel of bij de dierenarts graag zelf een potje druivensuiker. Weet niet wat de toestand van deze is.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Suikers zou ik enkel geven als een hond ernstig vermoeid is (bv inderdaad bij een moeilijke bevalling), suiker is namelijk een hele snelle bron van energie. Het is echter een fabeltje dat dit goed zou zijn voor de hond, in tegendeel, een hond kan beter zijn energie halen uit eiwitten en vetten, dus als er geen specifieke reden is om suiker te geven zou ik het niet doen.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Naar mijn mening zou ik het niet geven. Het is natuurlijk gewoon suiker en teveel suiker is niet gezond. Zou dus geen extra suiker erbij gaan geven. Als er geen reden voor is. Voor een mooie vacht etc zijn er dan wel andere betere dingen denk ik dan. 

 

Weet wel dat sommige eigenaren van kleine hondjes bijvoorbeeld een chihuahua in huis hebben om een te lage bloedsuiker te behandelen maar das naar mijn mening niet nodig bij een gezonde hond. 

 

Ook geven sommige "fokkers" geven het aan te kleine of ongezonde pups zodat ze lekker actief zijn wanneer het toekomstige baasje ze komt bekijken of ophalen. Dus als extra energie na een zware bevalling ja misschien. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Druivensuiker / nutridrops word idd vaak aan de teef gegeven tijdens een bevalling en sommige fokkers geven ook een druppel aan de pups als ze eruit zijn.
Het is net dat beetje energie dat ze goed kunnen gebruiken.
Om het aan een hond zomaar te geven heb ik nog nooit van gehoord.
Denk dat een jonge gezonde hond dat ook niet nodig heeft.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ik geloof ook dat broodfokkers het gebruiken ja , om de pups een 'oppepper' te geven voor ze worden opgehaald.
Pas thuis merken de mensen dat er iets mis is.

( ik weet trouwens niet of gast nog kan reageren vanavond? Volgens mij zit er nog steeds een nachtslot op de gastenfunctie? )

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

" Ik geloof ook dat broodfokkers het gebruiken ja , om de pups een 'oppepper' te geven voor ze worden opgehaald.
Pas thuis merken de mensen dat er iets mis is.

( ik weet trouwens niet of gast nog kan reageren vanavond? Volgens mij zit er nog steeds een nachtslot op de gastenfunxtie? ) "

 Oh wist niet dat die functie/regel t was.. nouja het is toch zo goed als bedtijd 

Melissa (Gast)

Hallo, bedankt voor de informaties! Zat inderdaad een nachtslotje op :) dan wordt er hier niet gebruik gemaakt met druivensuiker.. Ons meisje heeft nooit een nestje gehad , en dat zijn wij ook niet van plan. Ik had er eerder nooit iets van gehoord, en kon er ook niet veel van vinden op google.. Dus heb hier veel aan gehad. :)

Volgende forumvraag: Uienringen gegeten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^