Pup schrokt enorm, antischrokbak?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lien (Gast)

Hoi, onze pup van 12 weken schrokt enorm zijn eten naar binnen. Nu hoorde ik dat Golden Retrievers dit vaak blijven doen. Zou een anti schrokbak uitkomst bieden? Heeft iemand hier ervaring mee en kan je er dan misschien een aanbevelen? 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Een anti schrokbak kan zeker helpen, ook een snuffelmat kan uitkomst bieden, doordat ze brokjes moeten zoeken tussen de fleece stroken eten ze beduidend minder snel ( ik gaf mijn australian shepherd ook weleens haar eten uit de snuffelmat, ook zij schrokt, wat ik overigens verder geen probleem vindt )

 

Alle 2 mijn aussies schrokken, de jongste ( 7 maanden ) zou ik nog uit een snuffelmat kunnen geven de oudste niet ( aangezien deze vlees krijgt  )

Snuffelmatten die ik gemaakt heb.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Bij de action is een eenvoudig bakje te krijgen voor minder dan een euro, je zou het hiermee uit kunnen proberen. Er zijn ook hele dure bakken te krijgen.

Of de brokjes verstoppen door het huis en/of in de tuin, zodat hij moet werken om zijn kostje binnen te krijgen.

Of, een puzzel waar je het eten in verstopt, dan duurt het ook wat langer.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

Hier ook een pup die snel eet.

Die krijgt zijn brokken in een snuffelmat en in een spel.

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus schrokte ook enorm, heeft een hele tijd met een anti-schrokbak gegeten, die scheelde veel. Ik vond het een uitkomst. Gewoon zo een goedkope die doet het net zo goed als een duurdere. Kan je er ook meerdere halen/kopen, wel zo makkelijk met het afwassen.

Ook handig en leuk voor de hond (als je brokjes geeft tenminste) is zo een tuimelaar. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Die van de Action heb ik ook! Daar hebben ze vaak ook voordelige voerballen.

 

Maar ik deed met mijn pups ook vaak spelletjes met de brokjes. Verstoppen in doosjes, eierdozen, handdoeken, theedoeken, washandjes etc. Vaak was er nog maar weinig over om in de bak te doen. 

 

En gewoon in t gras of op de vloer strooien.

 

En de snuffelmat natuurlijk! Die kun je heel makkelijk zelf maken.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Hier ook een schrokkende golden. Ik heb voor hem een normaal (klein formaat) voerbakje van de action ondersteboven in zijn gewone bak gezet zodat het voer in een soort geul ligt, dat werkt voor hem het beste (zeg maar vergelijkbaar met een grote steen ofzo in zijn bak leggen). Bij anti-schrok werd hij ongeduldig en hyperactief, dan stond ie te stuiteren voor zijn bak, daar werd het niet beter van :P Zelfde gebeurt als ik de brokken uitstrooi of verstop oid, hij wordt zo enthousiast van het spelletje dat hij ze praktisch inhaleert... Maar wat ik wel hoor van anderen is dat de vorm heel veel uit kan maken en dat is echt per hond anders. Sommige honden weten zo'n bak zo te 'misbruiken' dat ze zelfs nog sneller kunnen eten... Misschien kun je een bak lenen van een andere hondenbezitter, om het uit te proberen?

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Heeft je pup er last van? Moet hij braken? Als hij er geen last van heeft, dan lijkt het mijn geen probleem. Het is trouwens niet zo dat dit typisch golden retriever gedrag is hoor. Bijna alle honden schrokken hun eten zo snel mogelijk naar binnen. Dat is een natuurlijk instinct. Alleen zouden ze in de natuur karkassen eten en is dan lastiger om in een keer in te slikken.

Vind je het toch vervelend, dan kan je ook een snackbbal kopen en daar de meeste brokjes in doen. Dan moet je pup ook werken voor zijn brokjes. Wel wat brokjes overlaten voor in zijn bak, zodat je het voerritueel kan aanleren.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^