Wanneer pup niet meer op uitlaatplekje in tuin laten plassen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LienLien

ik heb een vraag. Onze pup Bodi is nu 12 weken en het gaat best goed betreffende zindelijkheid. We gaan na het slapen met m wandelen en dan plast en poept ie ook. Tussendoor plast ie op zijn uitlaatplekje in de tuin. Wanneer is het verstandig om dit achterwege te gaan laten en m alleen nog maar buiten de tuin zijn behoefte te laten doen? Ik merk ook dat ondanks vaak schoonspuiten van plekje in tuin het toch ook wel aardig gaat stinken..

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Wanneer je pup zelf naar de deur loopt om aan te geven dat hij een plasje moet doen en hij het al een beetje op kan houden kan je de riem om doen en hem uit gaan laten. Ik ga er vanuit dat het plekje in de tuin bedoeld is om hem even snel te laten plassen zodat hij op tijd is en je hem kan belonen. Als hij dit snapt kan je dat dus ook op een andere plek aanleren: de pup snapt dat plasjes buiten moeten :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je pup is nu 12 weken, een ritme aanhouden van plassen en poepen, dat kan nu buiten de tuin.....er zijn veel honden die het nietaangeven op deze leeftijd, als jij een ritme aanhoudt houdt je hond de tuin schoon.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat kan toch meteen?

Op het moment dat je weet dat je pup in de tuin zijn behoefte wil doen, dan ga je met hem naar buiten.

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

Bella had in het begin ook een plekje in de tuin . Het afleren was lastig met het warme weer , omdat ze veel buiten was . Op een gegeven moment bewust wat vaker binnen gezeten en telkens naar het veldje gelopen . Nu blaft ze een keer als ze moet plassen en doet het niet meer in de tuin ....succes ermee 

Lien (Gast)

dank voor de reacties. Wilma, idd afleren lijkt me moeilijker. Hebben nu stukje stenen weggehaald op t terras zodat hij in t zand z'n behoefte doet. Denk dat we de stenen er maar weer ingooien.. Kijken wat er dan gebeurt . Hoe oud is jullie Bella nu?? Lukt t buiten de tuin? Wat goed dat ze blaft. Dat doet Bodi nog niet. We moeten m echt op gezette tijden uitlaten..

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Mijn honden plassen nog steeds af en toe in de tuin. Die zijn 10&12 jaar. Het is handig én onhandig. Handig als ik bv ziek ben, ze diarree hebben of ze er 's nachts uit moeten. Onhandig omdat je het gaat ruiken idd. En ze plassen ook tegen dingen waarvan ik dat liever niet heb.

 Meteen met water de plas wegspoelen scheelt in de stank. 

Volgende forumvraag: Honden ledlampje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^