Welke hondenrassen passen bij mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarteMarte

Hallo allemaal,

Zouden jullie mij kunnen adviseren welke hondenrassen het beste bij mij passen?

 

Over ongeveer twee jaar wil ik graag een hond aanschaffen maar eerst wil ik mij goed voorbereiden. Het wordt namelijk mijn eerste hond. Ik ben opgegroeid met Fox Terriers (korthaar). Dit is echter geen hondenras die ik zou willen aanschaffen vanwege het jachtinstinct.

 

Wat ik zoek is een waakse hond die het huis en het gezin beschermd. Vereisten aan de hond zijn: kindvriendelijk, geen jachthond, kan samen met andere huisdieren (geiten, kippen, vogels), kan goed alleen zijn, <50 kg en een goede conditie. 

 

Ik ben zelf erg geduldig, open en consequent met regels. Daarnaast vind ik loop ik wekelijks lange afstanden in de natuur en ik mag ook graag te fietsen. Graag zou ik dit samen met de hond willen doen. Ik zou de hond ook mee wilen nemen op kampeertochten in de natuur. Wat ik zelf niet zie zitten is een hondensport beoefenen en de hond allemaal trucjes aan te leren. Ik wil wel een puppycursus en een gehoorzaamheidtraining volgen.

 

Ik ben zelf 4/5 dagen fulltime aan het werk en de hond moet het dus niet erg vinden om gedurende dag alleen in een grote tuin buiten los te zijn om te waken. De hond mag natuurlijk ook naar binnen en slaapt en eet ook binnen.

De volgende hondenrassen spreken mij aan:

- Kortharige schotse herdershond 

- Dobermann

 

De volgende hondenrassen spreken mij niet aan uit ervaring met de honden:

- Corgi (nauwlijks/niet waaks)

- Stafford terrier (veel te druk voor mij)

- Fox terrier (jachtinstinct, jaagt op alles wat beweegt is mijn ervaring)

 

Graag jullie advies gevraagd. Alvast bedankt voor de hulp!

 

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

Wat vind je van een grote schnauzer?

zijn ook voorzover ik lees erg waaks.

of een rottweiler?

Of een Mastino? 

Of een cane corso?

dit is hoever ik kom.

en het ligt er natuurlijk ook aan hoe je je pup socialiseerd met andere dieren zal jij je pup van jongs af aan leren met vogels en kippen om te gaan zal je pup daar later waarschijnlijk geen problemen mee hebben.

succes met het uitkiezen van je pup

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hoi!

Goed alleen kunnen zijn is van zo goed als geen enkel ras een raseigenschap. Dit is iets waar heel veel tijd in gaat zitten om het de hond goed aan te leren. Geen enkele hond vindt het namelijk leuk om 8 uur per dag alleen te zijn.
Natuurlijk zijn er rassen die sneller leren en dingen onthouden dan andere rassen, maar dit verschilt per hond.

Verder, kennen jullie de Briard? Een intelligente, waakse maar actieve hond.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Nou er zijn genoeg rassen die aan je vereisten voldoen, dacht ik zo.

 

Als hij gedurende de dag alleen is, heb je toch wel een schuilplaats voor hem waar hij beschutting vindt tegen wind en regen.

 

De Dogo Argentino is een heel leuke hond, ze hebben echter maar een enkelvoudige vacht en zijn niet geschikt om echt buiten te leven, ze hebben beschutting nodig.  Uit ervaring weet ik wel dat ze rustig in huis zijn (behalve pups natuurlijk), ze kunnen met kinderen als deze goed geleerd hebben dat een hond geen speelgoed is of iets waar je maar wat op zit te slaan (wat kleine kinderen wel eens doen) en ze geleerd hebben dat de hond met rust moet gelaten worden als hij slaapt of weggaat (maar dat geldt voor elke hond, vind ik), een hond is ten slotten geen speelgoed!

 

Je hebt nog de Boerboel, Bullmastiff, Mastiff, Rottweiler, enz....

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Ik moest gelijk aan de kleine keeshond of grote grijze keeshond denken! 

 

De kees is een enthousiaste hond die eigenlijk alles en iedereen leuk vindt. Ze gaan heel goed met andere dieren en zullen vooral met andere dieren willen spelen. Ze hebben geen jachtinstinkt. (wij hebben twee katten en een konijn). Ze zijn waaks en zullen blaffen als ze iets horen of zien wat ze niet vertrouwen. Aanvallen zullen ze niet doen, het is echt alleen waarschuwen. Ik denk dat de keeshond een van de beste rassen is voor een gezin met kinderen, maar of het goed gaat hangt altijd voor het grootste gedeelde af van hoe de kinderen met de hond om gaan

 

keeshonden zijn niet heel groot, maar ze hebben heel veel energie. Het is een soort grote hond in een kleine verpakking. Sporten hoeft niet als je veel wandelt/fietst. Lange wandelingen winden ze super. Fietsen kan ook, maar niet heel snel, want ze zijn niet zo groot ;)

 

De vacht is heel makkelijk in verzorging (1x per week 10 minuten borstelen) en stinkt niet. 2 keer per jaar verharen ze een paar weken heel erg, maar verder valt het mee

 

Ik zou wel echt aanraden om iemand te zoeken die de hond wil uitlaten als je de hele dag weg bent. Verder wordt je hond natuurlijk hoe je hem opvoedt. Alleen blijven, goed met kinderen gaan, goed met andere dieren omgaan zijn allemaal dingen waar je zelf ook iets aan zal moeten doen. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

Ik heb er nog een paar gevonden

De Kaukasische owcharka is een goede waker en heel zelfstandig.

en de kuvasz is ook een zeer goede waker.

beide deze honden moeten wel goed gesocialiseerd worden ( elke hond) door ze te laten wennen aan  kippen enz. 

 

Volgende forumvraag: Goede fokker?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^