Mening over hondenkledij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

(ik wist niet in welke categorie ik dit moest plaatsen.. Dit is een algemene mening vraag om gewoon te praten over een verschijnsel, namelijk hondenkleding. Geen enkel topic lijkt te passen..)

 

hoihoi iedereen,

wat is jullie mening betreft hondenkleren? Wij hebben zelf twee oudere jacks en die doe ik 's winters dus echt wel een trui aan. Als dat buikje over de koude grond heen gaat.. Niet prettig. Ze wilden voorheen ook sneller naar huis tijdens het wandelen, nu lopen ze graag lang mee. 

 

Maar er is natuurlijk ook de andere kant.. Met pakjes..

Dus, wat denken jullie?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Helemaal niet gek, maar trek wel goede kleding aan, een trui is niets geen gepaste kleding voor de winterdag, zorg dan voor kleding die functioneel is, vocht regulerend en dat je hond de warmte goed kwijt kan.........

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb twee beren dus voor mij is het niet aan de orde, maar oudere en honden met weinig haar een goede optie, maar wel goede kleding die voor de kou en de regen bestemd is....aan een gebreide trui heb je niets aan, ook niets van katoen, maar ga maar eens kijken in de winkel daar is genoeg goede keuze voor iedere hond, zelfs een regendekje is al okee.

honden page profiel bentebente

" Helemaal niet gek, maar trek wel goede kleding aan, een trui is niets geen gepaste kleding voor de winterdag, zorg dan voor kleding die functioneel is, vocht regulerend en dat je hond de warmte goed kwijt kan......... "

 Zijn truitjes met waterproof spul erin ;). Is zeker niet onbelangrijk om het functioneel te houden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Zijn truitjes met waterproof spul erin ;-). Is zeker niet onbelangrijk om het functioneel te houden. "

 Dan heb ik niets gezegd hoor....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik zie dat je hier nieuw bent, veel honden op hp, dragen op de koude winterdag of de hoosbuien kleding, en er zijn genoeg winkels die daar op inspelen..

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Mijn vorige hond was een koukleum en stond echt te trillen buiten. Dus met sneeuw of vorst had zij echt wel een jas aan. Waarom kou laten lijden als dat niet nodig is. 

 

 

Maar ook met de wk wedstrijden had ze wel eens een shirt aan hoor, niet omdat ze het dan koud had, maar gewoon omdat ik dat leuk vond als we ergens op visite de wedstrijd gingen kijken. Ze had er absoluut geen moeite mee dus kan zo'n avondje ook geen kwaad, mits het geen30 graden is natuurlijk.

 

Nu heb ik een hondje die het niet zo snel koud heeft, maar als ik op stal bezig ben met mijn paard en zij is op de boerderij een beetje aan het rondscharrelen of ze gaat liggen in het stro dan heeft ze met echte kou ook een jas aan. Omdat ze dan niet actief bezig is. Hetzelfde geld als ze op de fiets vervoerd wordt in de kou of op de paardenkar. 

 

 

Ik vind het zelf gewoon niet nodig dat ze het koud heeft.

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Ik vind t zelf altijd een beetje gek eruit zien, beetje alsof je je hond een alleen leuk vind om kleren aan te doen.. Maar dan heb ik t over jurkjes met kroontjes haha. Als t jou hondjes helpt moet je het lekker doen! ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

......functioneel na het zwemmen de auto in en dan een badjas aan, zo blijft de auto droog en schoon......en een shirt als ze een bullepees krijgt, zo blijft ze mooi schoon.

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Hahahah geweldig wilemijn! Is dat speciaal voor honden? En dan ook voor kleine hondjes? Lijkt me super handig

honden page profiel bentebente

Wat een ontzettend leuke foto's allemaal! Super!

honden page profiel --

honden foto van -

Hier ook een badjas aan inderdaad, vooral als het koud is en dan op proeven. Dan moeten ze zwemmen en vervolgens heel lang op de grond liggen. Met een badjas drogen ze snel op en krijgen het niet koud. Verder vind ik het juist erg handig als het functioneel is en de hond het prettig vindt, maar met tutu's en dingen heb ik wel een beetje moeite. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn Pepijn heeft een 'vreemd soort' haar, vind ik. Als hij nat wordt zie je zo zijn huid en lijkt hij wel een Mexicaanse naakthond. Uiteraard heeft hij het dan ook snel koud.

Dus als het erg regent krijgt hij een regenjas aan en loopt hij wel graag buiten.

We hebben nog geen ernstig koude winters meegemaakt, maar als dat wel gebeurt heb ik nog een blauw fleecetruitje voor hem met korte mouwen....

Dat vind ik functionele kleding.

 

Nou, vooruit, een plaatje van Pepijn in zijn winterjas!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ja kelsey...speciaal voor honden een badjas.....zo blijft de auto schoon en droog, de badjas is ook drogend, als de hond thuis komt, is het droogblazen dan zo gebeurt, de badjas is een speciale soort handdoek die je hond al mooi droogt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hier ook een badjas aan inderdaad, vooral als het koud is en dan op proeven. Dan moeten ze zwemmen en vervolgens heel lang op de grond liggen. Met een badjas drogen ze snel op en krijgen het niet koud. Verder vind ik het juist erg handig als het functioneel is en de hond het prettig vindt, maar met tutu's en dingen heb ik wel een beetje moeite.  "

 Juist, een badjas is echt functioneel, en wat de tutuus betreft, die zijn voor de catwalk voor de kleintjes onder ons.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer een hond goed in beweging is, dan is kleding niet een twee drie nodig, het is toch vaak voor de wat oudere hond en de allerkleinste onder ons en voor honden die bijna geen haar hebben, maar zelfs deze als ze in beweging blijven is kleding niet nodig...gebeurt vaak dat de eigenaar een praatje staat te maken zelf met een goede winterjas aan, en ja als dan de hond stil moet zitten, en mijn honden hebbn geen kleding nodig, ze liggen altijd buiten en hebbn dan een hele dikke vacht ontwikkelt met een goede ondervacht, zelfs als ze gaan zwemmen wordt hun huid niet nat.....maar zelfs newfoundlanders die gecastreerd zijn en geen goede vacht meer hebben die worden ook op de huid doornat, een regendekje is dan niet echt een luxe.

honden foto van Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

" ......functioneel na het zwemmen de auto in en dan een badjas aan, zo blijft de auto droog en schoon......en een shirt als ze een bullepees krijgt, zo blijft ze mooi schoon. "

 Super handig!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

...ikzelf vond dit wel een goed idee, die bullepezen zijn zo vies, en een lange vacht gaat dan zo stinken....ik heb wel het shirt op haar rug door midden geknipt, zit nogal strak, hahaha......en ook functioneel.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Hier alleen in de winter wanneer het erg koud is in combinatie met erge regen. Dan heeft ze een dekje om. En ik heb voor de donkere dagen in de winter een reflecterend jasje voor mijn hond.

 

Deze is alleen om goed op te vallen hier op de achteraf wegen. Dan heeft ze ook een goed lichtgevende halsband aan.

 

honden page profiel --

honden foto van -

honden page profiel bentebente

Jongens, wat een ontzettend mooie honden allemaal! Ik ga het gewoon nog een keer zeggen, want wat een leuke foto's! Waar halen jullie die mooie dingen toch vandaan?

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik was altijd tegen kleding voor honden. Toen ik een Maltezer nam, adviseerde de fokker mij om haar in de winter toch kleding aan te doen. Maltezers hebben een hele dunne vacht en hebben het snel koud in de winter.

 

Eerst geloofde ik het niet, tot ik zag dat mijn Maltezer echt trilde van de jou. Toen heb ik wel direct een trui gekocht, maar leuk vind ze het niet...

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Wanneer een hond goed in beweging is, dan is kleding niet een twee drie nodig, het is toch vaak voor de wat oudere hond en de allerkleinste onder ons en voor honden die bijna geen haar hebben, maar zelfs deze als ze in beweging blijven is kleding niet nodig...gebeurt vaak dat de eigenaar een praatje staat te maken zelf met een goede winterjas aan, en ja als dan de hond stil moet zitten, en mijn honden hebbn geen kleding nodig, ze liggen altijd buiten en hebbn dan een hele dikke vacht ontwikkelt met een goede ondervacht, zelfs als ze gaan zwemmen wordt hun huid niet nat.....maar zelfs newfoundlanders die gecastreerd zijn en geen goede vacht meer hebben die worden ook op de huid doornat, een regendekje is dan niet echt een luxe. "

 

Met Bambi liep ik altijd best lekkere wandelingen. Hier wat snuffelen en daar wat snuffelen. We liepen gestaagd op haar tempo een ronde, maar door het snuffelen en het gewoon wandelen wordt je niet echt warm hoor. Ik niet, maar Bambi ook niet. Tien jaar geleden waren jasjes nog niet zo geaccepteerd. Dus liep ik met een naakte Bambi in de sneeuw en stond ze al trillend met 1 pootje omhoog te snuffelen aan een paar.  Kreeg ik altijd de opmerking 'achgossie moet je kijken dat hondje heeft het koud, ze rilt helemaal!'. Liep ik met Bambi in haar warme winterjas 'nou ja zeg een hond met een jas aan, belachelijk'. 

 

Nu is het gelukkig wel wat normaler 

 

Maar met een normale wandeling, zonder rennen en spelen hebben dunne windhond achtige honden het echt wel koud. (Ook andere kleine hondjes zonder dikke vacht)

Bambi lag in de winter in huis ook altijd weg te dampen onder de dekens op de bank haha. Ze was gewoon een koukleum.

honden page profiel bentebente

" Ik was altijd tegen kleding voor honden. Toen ik een Maltezer nam, adviseerde de fokker mij om haar in de winter toch kleding aan te doen. Maltezers hebben een hele dunne vacht en hebben het snel koud in de winter.
 
Eerst geloofde ik het niet, tot ik zag dat mijn Maltezer echt trilde van de jou. Toen heb ik wel direct een trui gekocht, maar leuk vind ze het niet... "

 Bij ons weten ze het al.. Trui=naar buiten! Heb inderdaad vaak maltesers zien lopen met jasjes, wist niet dat die zo'n dunne vacht hadden.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

"  Bij ons weten ze het al.. Trui=naar buiten! Heb inderdaad vaak maltesers zien lopen met jasjes, wist niet dat die zo'n dunne vacht hadden. "

 Vrijwel elke hond heeft een boven en ondervacht, maar een Maltezer is 1 van de weinige rassen die dat niet heeft(ze hebben alleen een bovenvacht), dus ze hebben het snel koud.

 

Juist de ondervacht zorgt ervoor dat de hond het minder snel koud heeft, maar dat ontbreekt dus bij de Maltezer

 

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Zolang het functioneel is vind ik het zeker kunnen. Regendekjes, reflecterend of truien tegen de kou zou ik ook wel doen. En tegen het smeren wat handig Willemijn! Ik heb nu een chihuahua erbij en die ga ik zeker een trui of regenjasje aan doen als het nodig is. Maar geen jurkjes of pakjes voor de schattig. Doe ik het beestje geen plezier mee en mezelf dus ook niet. Moet wel eerlijk zeggen dat ik, sinds ik een chi heb, anders tegen jasjes en tassen kijk. 

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Ik denk dat onze hond blij is als het straks winter is, zij heeft het juist snel warm met haar dikke vacht. Maar niks mis met beschermende kleding voor honden die het koud hebben, ziet er prima uit op al die foto's.

 

Ons vorige hondje had verlatingsangst dus die nam ik vaak mee als ik ergens heen ging. Maar omdat ze wel wat verhaarde mocht ze bij mijn ouders eigenlijk niet binnen. Dus dan deed ik haar een pyjamatruitje van mijn kinderen aan en dan mocht het wel, ze vond het geloof ik niet eens zo erg voor een paar uurtjes. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Functionele kleding voor een hond is niks mis mee hoor.

Sinds Freggle ouder is en sneller koud en stram is, draagt hij met koud en nat weer een waterdicht en gevoerd jasje.

Daar blijft hij echt lekker warm is.

 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Hier ook een hondje dat het snel koud heeft, dus bij regen of in de winter krijgt ze een jasje.

 

Wel vraag ik me af hoe jullie dat doen bij het wandelen met een tuigje. Ik wandel met haar steeds met een tuigje, maar ik heb eigenlijk geen goede jasjes waarbij je de lijn goed kan bevestigen aan het tuigje wanneer ze een jasje aanheeft. Dus dat is hier altijd een probleem. 

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Ik vind dat een hond hond moet kunnen zijn en niet als aankleedpop dient! Jurkjes etc vind ik echt onzin en zonde van de hond!

 

MAAR er is een uitzondering. Sommige honden hebben het in de winter erg koud. Honden met een dunne vacht, geen ondervacht of bijvoorbeeld uit het buitenland. En dat vind ik anders. Een hond hoeft geen kou te hebben. 

Ik heb ook een hondje die een jas aankrijgt in de winter. Anders heeft zij het veel te koud. Dit is gewoon een neutrale jas zonder allerlei poespas eraan. 

 

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^