Hoeveel oudere honden zijn hier op h.p.?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Zo nu en dan lezen we onderwerpen van oudere honden en je zorgen maken. Hier dus ook. We maken het haar comfortabel,eten en wandelen en lijfje wordt lastig.Iedere keer als ze bv niet wil eten of diarree heeft maak ik me zorgen. We hopen dat Prisca in oktober 14 jaar wordt

 

.Wie heeft nog meer een oudere hond en hoe gaat het daarmee?

 

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Sascha is dan nog niet heeeel oud (9 jaar), maar heeft botkanker, dus zorgen maken doen we zeker wel. 

 

Vooral met dit weer is het spannend. 

De dierenarts zei namelijk dat we met spoed moeten komen als ze benauwd wordt. Maar ja, met dit weer ben je snel benauwd en komt het dus niet door de kanker, maar door de warmte... 

 

En indd, iedere keer als ze niet mee wil wandelen of haar eten laat staan...

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Freggle is 15

 

Met dit weer wandelen we helemaal niet.

Hij kan hier zelf vanuit de achterdeur zelf naar het weiland/houtwal lopen. (is afgezet, hoor)

Dus hij kan in z'n eigen tempo en hoe vaak of hoe weinig hij wil naar buiten.

Verder ligt hij lekker in huis, daar is het het koelst.

Maar hij lijkt er eigenlijk niet veel last van te hebben, hij eet ook wel goed.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Wat een zorgen en getob soms he. Wens met je mee dat ze lekker haar 14e verjaardag kan vieren met wat ouderdoms'krassen'. Wat een beauty  

 

Hier nu nog niet echt een heel oude hond met z'n 9 jaar, maar wel al een bestaande aandoening en ook nu weer getob met klachten die onderzoek behoeven. Morgen echo en daarna zien we weer verder.

 

De 'ouder wordende hond' ervaar ik bij iedere hond weer als een heel nieuw hoofdstuk in mijn leven met honden. Een fase waar ik langzaam in mee groei, met alle ditjes en datjes die dat met zich meebrengt. Niet altijd makkelijk, maar ik ervaar het ook wel als een heel speciaal en teer proces waarin verdieping/verandering komt in de bestaande relatie met het dier zoals dat gegroeid is in loop der jaren. Enerzijds omdat de hond zelf (en behoeften) veranderd met het ouder worden en anderzijds vanwege processen in mezelf met de ouder wordende hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bams wordt tien.....ze is nog in een hele goeie conditie, zwemt graag eet graag en is nu eindelijk wat rustiger in haar gedrag, slaapt nog steeds te weinig, is smorgens het eerst uit de veren, vijf uur, in de winter een uurtje later...lichamelijk is er gelukkig niets aan de hand, eigenlijk een kerngezonde hond, vele van jullie weten dat bams een aandoening heeft en wel OT.....daarom zorg ik voor een goeie conditie...OT is een broertje/zusje van parkinson...op hele vroege leeftijd is haar de diagnose gesteld, volgens artsen zou de ot verergeren naar gelang de leeftijd, we houden het mooi stabiel...juist door veel met dr te doen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

.....wandelt , mits het niet te warm is, iedere dag vele kilometers.

honden page profiel teckelfanteckelfan 3 doggies

honden foto van teckelfan

Wat een lieverds allemaal!
Bix is 14 en heeft een lekkende hartklep, zoals we gisteren hoorden.

Met dit weer zet ik hem even op het gras in de schaduw om de hoek, s'ochtends vroeg en 's avonds. Voor de rest kan hij in de tuin, de deur staat open :-) Ik heb zo'n lekbak voor wasmachines staan met een bodem water, daar lopen zowel Bix en Finn af en toe in (ok, Finn maakt er een mooi waterballet van )
Verder ligt hij en slaapt hij met dit weer. Normaal houdt hij wel van een wandelingetje, maar tegenwoordig liever vaker en korter.
Hij kan heel goed los, blijft altijd bij me, dus hij kan heerlijk op zijn eigen tempo.

Willemijn, wat merk op je den duur van OT?

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Hier een oudje van twaalf jaar, Gioia een Lagotto Romagnolo, maar ik hoop dat ze er nog enkele jaren bij doet.  Ze is ondertussen blind aan het worden en het lijkt me dat haar oren het ook niet zo goed meer doen...

 

Ook onze Niké is 8 jaar, ik begin dus al angst te krijgen vermits haar zusjes rasgenoten maar zes, negen en bijna 11 geworden zijn.

 

Ze is nog fit, maar het kan zo snel keren...

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Mijn oudste is er bijna 12. ze doet het nog erg goed, heeft geen klachten, is medicatie vrij etc...
uiteraard zijn er wel wat kwaaltjes(lang slapen na lange wandeling, 'smorgens liever uitslapen dan opstaan, 's avonds geen zin meer in lange wandeling etc..) en is het lastiger voor haar met dit weer maar we klagen niet.

Dit was ze een paar weken geleden:

photo IMG_7582 2_zpsk0wpnczn.jpg

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Mijn oudste is er bijna 12. ze doet het nog erg goed, heeft geen klachten, is medicatie vrij etc...
uiteraard zijn er wel wat kwaaltjes(lang slapen na lange wandeling, 'smorgens liever uitslapen dan opstaan, 's avonds geen zin meer in lange wandeling etc..) en is het lastiger voor haar met dit weer maar we klagen niet.

Dit was ze een paar weken geleden: "

 

 

Gave foto

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Hier eentje van 10 en alles gelukkig nog ok.

Dan eentje van vermoedelijk/gokje 12 jaar. Leefde in het buitenland op straat. Ondertussen lichte hartruis. Vandaag urine binnen gedaan voor onderzoek. Hopelijk alleen maar een infectie en geen nier of suiker probleem. Maar verder geen probleem met eten, energie of enthousiasme.

Onze kater spant de kroon, met z'n 17 jaar.

De rest van de hondenbende zijn tussen de 2 en 4 jaar.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .


Willemijn, wat merk op je den duur van OT? "

 OT...primaire orthostatische tremor.....komt voor bij de molosser na het eerste levensjaar...trillingen vooral in de achterbenen, als de hond zit ligt bemerk je niets, niet te verwarren met wobbler......bams is de eerste hond in nederland waar de diagnose gesteld is.....vele molossers daar komt het bij voor alleen niet in die ernstige vorm die Bams heeft.....ze is behandelt met parkinson medicatie waar we hoopvol aan befonnen zijn, maar dat averechts werkte, na twee jaar dokteren heb ik toen besloten om geen medicatie meer te geven aan bams, helpt toch niet er zit alleen een groot kostenplaatje aan....aan parkinson is ook niets te doen, niet te genezen ...dna van Bams is opgestuurd naar drie landen , amerika engeland en canada...daar komt ot ook voor bij de molossers, er wordt onderzoek naar gedaan naar de aandoening, voor bams zal dat niet meer baten. Misschien in de toekomst wel voor anderen die aan deze ernstige vorm lijden.......geen  misverstand , bams lijdt niet.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Tosca mijn oudje van 12 tot haar tiende fietste ze nog met mij mee.

Zoals bekend maak ik mij nu hevige zorgen om haar gezondheid.

 

Vigo is 9 en vertoont nog geen tekenen van ouderdom.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Go nog veel oudjes hier.Veel zorgenkindjes. Maar wat genieten we van hen. Alleen als het dokteren wordt worden we toch wel bang..

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Hier ook een oudje. Een maltezertje van 13. In oktober wordt ze 14. Ze heeft helaas erg veel problemen en de laatste tijd lijkt alles plots erger te worden terwijl het al een tijdje stabiel was, dus ik maak me echt veel zorgen om haar. Ik heb hier ook al een afzonderlijk onderwerp over haar. 

 

De laatste dagen is ze ook echt niet goed. Ze is veel minder enthousiast om te gaan wandelen of voor snoepjes, ze heeft erg weinig gegeten en een paar keer overgegeven. Ik hoop dat het gewoon even door de warmte komt en het snel weer beter wordt, maar ik vrees dat het haar nieren zijn deze keer  Daar krijgt ze nu sinds kort pilletjes en speciaal voer voor. 

 

Jullie allemaal sterkte met jullie zorgenkindjes! 

honden page profiel IngeInge 3 doggies

honden foto van Inge

Wat fijn om te lezen hoe jullie met de 'oudjes' omgaan! Hier is Benji (7) de oudste maar gedraagd zich soms al 1 van 80! Zijn bijnaam is ook opa! Vanaf het begin is het al een zorgenkindje geweest. Deze 7 jaar zijn omgevlogen en ben bang dat dat vanaf nu ook gaat gebeuren!

 

respect voor jullie oudjes! 

 

 

honden page profiel CharlieCharlie 3 doggies

honden foto van Charlie

Vanaf wanneer beschouwen jullie je hond als ouwetje ?

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ons hondje hadden we tot haar tiende nooit als oud beschouwd omdat ze zich zo totaal niet gedroeg en er zo niet uitzag. Op haar 10 jaar begon ze plots wat problemen te krijgen met haar darmen en wat later kreeg ze uit het niets een hartaanval. Vanaf dan beseften we opeens dat ze eigenlijk echt wel oud aan het worden was. 

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Vanaf wanneer beschouwen jullie je hond als ouwetje ? "

 Ik zelf vind vanaf een jaar of 8. Zou je rekening kunnen houden dat je hond veranderd. Maar ja sommigen zullen zeggen,de mijne niet hoor. Vanaf een jaar of 8 kijken we bij de honden die hier zijn of waren wat ze nog aan kunnen. 

 

En met sporten als ik het goed heb?komen deze honden in een andere groep.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Bij Freggle dacht ik vanaf een jaar of 10.

Van, oh nu wordt het een ouder hondje.

Maar je merkte het helemaal niet aan hem, hij was nog even actief en levendig als altijd.

Pas vanaf dat hij zo'n 12, 13 jaar was merk je dat hij oud is.

En nu met 15 scharrelt hij nog steeds rustig rond, alleen nogal stram geworden (krijgt hij pijn/ontstekingsremmende medicatie voor)

Maar het spelen en rennen is er wel helemaal af, dat doet hij niet meer.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Kira is 12, behalve artrose aan de schouder is ze nog kerngezond. Kwa uiterlijk is ze al een paar jaar aan het verouderen. Kwa gedrag pas het laatste jaar.

Lila is 11, ze heeft huidproblemen maar dat komt niet door haar leeftijd. Uiterlijk is ze ook wat grijzer geworden. Aan de binnenkant lijkt Lila wel oud geboren te zijn. Ze was altijd al lui en sloom en een dikkertje haha.

Nala is 9 maar eigenlijk helemaal niet oud voor haar leeftijd. De laatste maanden is ze een heel klein beetje grijs geworden, voor de rest kan ze nog doorgaan voor een hond van 3 .

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Vanaf wanneer beschouwen jullie je hond als ouwetje ? "

 12 jaar, dan beschouw ik bams als ...mijn oudehond.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Geen oudjes meer hier.. Obi is pas 3. Ik mis mijn oudjes... Ze waren 17, 17 en "maar" 9. Een hond van 9 zie ik niet echt als een oudje eigenlijk...

Viv (Gast)

Kazan wordt 1 oktober 15... kranige kerel, al krijgt hij nu steeds meer kwaaltjes.. Gewoon rustiger aan gaan doen.. Moeilijk want hij denkt nog steeds 5 te zijn ;)

gre (Gast)

mijn hond is 10 en ik vind het vanaf 9 jaar hard gaan.

ze is stram en speelt niet zoveel meer.met lopen sjokt ze achter je aan.

maar als ze een kat of een reiger ziet moet ze daar toch achter aan.

ze is haar hele leven al heel gevoelig met alles en dat verandert niet eigenlijk.

ik probeer van alles,maar ze kan niet alles verdragen.

heb net weer iets geprobeert voor de stramheid,maar daar werd ze weer beroerd van.

het blijft moeilijk.

gelukkig heeft ze ook nog veel goede dagen.

ik geniet maar van haar zolang het nog kan.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" Wat een lieverds allemaal!Bix is 14 en heeft een lekkende hartklep, zoals we gisteren hoorden.

Met dit weer zet ik hem even op het gras in de schaduw om de hoek, s'ochtends vroeg en 's avonds. Voor de rest kan hij in de tuin, de deur staat open :-) Ik heb zo'n lekbak voor wasmachines staan met een bodem water, daar lopen zowel Bix en Finn af en toe in (ok, Finn maakt er een mooi waterballet van )Verder ligt hij en slaapt hij met dit weer. Normaal houdt hij wel van een wandelingetje, maar tegenwoordig liever vaker en korter.Hij kan heel goed los, blijft altijd bij me, dus hij kan heerlijk op zijn eigen tempo.
Willemijn, wat merk op je den duur van OT? "

 Is dat in Lelystad-Haven?

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik heb een oud hondje! Kiara is inmiddels al weer 12 jaar.

Ook hier vaak zorgen. Ze heeft al 1,5 jaar lymfeklierkanker, melkkliertumoren en beide kruisbanden gescheurd gehad. Maar is nog altijd even vrolijk en elke keer krabbelt ze er weer op.

 

honden page profiel buyse veroniquebuyse veronique

honden foto van buyse veronique

"  OT...primaire orthostatische tremor.....komt voor bij de molosser na het eerste levensjaar...trillingen vooral in de achterbenen, als de hond zit ligt bemerk je niets, niet te verwarren met wobbler......bams is de eerste hond in nederland waar de diagnose gesteld is.....vele molossers daar komt het bij voor alleen niet in die ernstige vorm die Bams heeft.....ze is behandelt met parkinson medicatie waar we hoopvol aan befonnen zijn, maar dat averechts werkte, na twee jaar dokteren heb ik toen besloten om geen medicatie meer te geven aan bams, helpt toch niet er zit alleen een groot kostenplaatje aan....aan parkinson is ook niets te doen, niet te genezen ...dna van Bams is opgestuurd naar drie landen , amerika engeland en canada...daar komt ot ook voor bij de molossers, er wordt onderzoek naar gedaan naar de aandoening, voor bams zal dat niet meer baten. Misschien in de toekomst wel voor anderen die aan deze ernstige vorm lijden.......geen  misverstand , bams lijdt niet. "

 Wist niet dat dieren parkingson kunnen krijgen mijn vader heeft parkingson het is echt een rotziekte

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Zorah is wat stijfjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^