14 jarige teckel heeft een fikse hartruis?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel teckelfanteckelfan

honden foto van teckelfan

Hallo!

Vanwege een acuut opgezwollen pootje was ik vanmorgen met Bix bij de dierenarts. Bij controle blijkt een niet te missen hartruis te horen.
Bix hoest sinds kort regelmatig en dat blijkt dus door de lekkende hartklep (dat is 90% het geval bij zo'n hartruis) te komen. 

Ik vroeg of het met medicijnen behandeld kan worden en dat is idd dé behandeling hierbij. Nu stuurt ze ons door naar een kliniek (de tweede lijn in Wilhelminaoord) voor een uitgebreide hartecho vanaf 280,- euro ex medicatie. Niet dat ik dat er niet voor over heb (heb alles voor mijn hondjes over!) maar ik ben gescheiden en het bedrag heb ik niet zomaar over. Bovendien moet ik het ook met ex overleggen, het is ook zijn hond.

Ik ben op zoek naar ervaringen; is de echo noodzakelijk? Ik lees nl dat er vaak niets aanvullends uitkomt en je alsnog de medicijnen krijgt, die je zonder echo ook zou krijgen.
Zelf ben ik juist wel geneigd om de echo te doen, maar ik denk dat ex het wellicht overbodig vindt.

honden page profiel Maxi en Fleurtje. Maxi en Fleurtje.

honden foto van Maxi en Fleurtje.

sterkte er mee.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat balen zeg, hondje ziek .

 

Het is inderdaad een fiks bedrag. Je zou eventueel kunnen vragen of je in 3 maand kan betalen. Dan moet je ongeveer 94,- per maand betalen.

Zul je zelf even een pas op de plaats moeten doen, geen uitjes, luxe eten e.d. en even een paar uurtjes extra werken misschien.

honden page profiel teckelfanteckelfan

honden foto van teckelfan

Dank je wel Maxi en Fleurtje :-)

 

Ruby, dat is inderdaad een goed idee en prima te doen. Pas op de plaats moet toch al, dus wat dat betreft kan dit er ook bij. Wil alleen wel zeker weten dat het ook toegevoegde waarde heeft.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Dank je wel Maxi en Fleurtje :-)
 
Ruby, dat is inderdaad een goed idee en prima te doen. Pas op de plaats moet toch al, dus wat dat betreft kan dit er ook bij. Wil alleen wel zeker weten dat het ook toegevoegde waarde heeft. "

 

Dan zul je de desbetreffende dierenarts moeten bellen je verhaal uitleggen en vragen om een eerlijk antwoord.

Uiteindelijk, wat moet, dat moet. Maar als het niet nodig is en ze kunnen je zonder echo ook de medicatie voorschrijven, scheelt dat natuurlijk wel en kun je dat bespaarde geld voor de medicijnen gebruiken.

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Sterkte hopelijk komt het helemaal goed

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Teckelfan ,

Mijn vorige hond, Cavalier Frisohonden foto Friso, lekker lui liggend bij het baasje!, had ook een lekkende hartklep. De dierenarts kon dit goed horen tijdens het onderzoek. De klachten die hij had (kuchen en weinig energie) kwamen daarmee ook goed overeen.

De diagnose is gesteld in 2008. Friso is behandeld met harttabletjes, fortekor en vanaf 2013 met plasmedicatie (furosemide). Uiteindelijk was hij in april 2013 aan het eind van zijn krachten.

Ik heb er voor gekozen nooit een echo te laten maken. De diagnose was duidelijk, de therapie bekend. Wat voegt een echo hier aan toe?

" Ja, het is een lekkende hartklep en de lekkage is zoveel %....We schrijven nu een harttabletje voor en over zoveel maanden nog maar eens een echo. "

Als ik jou was, zou ik goed naar je hond kijken, zien hoe hij het doet op bijv. fortekor, hem vertroetelen en op een gegeven moment beseffen dat het genoeg is geweest.

Ik wens je daarbij heel veel sterkte.

P.S. Ik vergeet nog te vermelden dat we de laatste maanden heel veel 'plezier' hebben gehad van een hondenbuggy. Ideaal.

 

 

 

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Hoi,

 

mijn hond Jip had ook een lekkende hartklep. Ik kreeg toen gelijk medicijnen mee, vedmedin en een vochtafdrijver. Een week later is er een echo van z'n hart gemaakt en kreeg ik eigenlijk alleen maar te horen hoe erg het was. De medicijnen hielpen echt heel erg goed! Jip is niet overleden aan z'n hartkwaal maar aan kanker. Ik denk dat als hij dat niet had gekregen hij nu nog gewoon rondgelopen had.

 

Heel veel sterkte toegewenst en hopelijk knapt je hond snel weer op!

honden page profiel teckelfanteckelfan

honden foto van teckelfan

Dank jullie wel, allemaal! Ik ga straks even in overleg en wil graag gewoon met medicatie starten. Denk dat een echo alleen maar weer belastend is en dat het verder weinig toevoegt voor behandeling.

honden page profiel jantienjantien 1 doggies

honden foto van jantien

Je hebt me begrepen dus!  Succes en hou ons maar op de hoogte.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hoe is t nu? Dit weer is voor je hondje ook zwaar.

honden page profiel teckelfanteckelfan

honden foto van teckelfan

" Hoe is t nu? Dit weer is voor je hondje ook zwaar. "

 Het gaat wel hoor. Lief dat je het vraagt! Ik zet hem 's ochtends vroeg op het gras hier vlakbij en 's avonds laat. In de tuin (in de schaduw) heb ik een lekbak voor de wasmachine met een bodempje water staan, daar zet ik hem af en toe in met zijn pootjes. Voor de rest slaapt hij.
Ik hou zijn ademhaling wel goed in de gaten (voor als het echt flink boven de 30 per minuut uitkomt)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

@teckelfan

 

De gedachtegang van Jantien en haar ervaring met haar Cavalier Friso kan ik goed volgen; zeker als het jouw 14-jarig oude teckel betreft.

 

Ik heb meerdere uitslagen van kleuren doppler hart echo onderzoeken van Cavaliers gevolgd. Altijd kwam er alleen een bevestiging van een lekkende hartklep uit en de enige behandeling was hartmedicatie en indien nodig een vochtafdrijver zoals bijv. furosemide.

 

Als je toch zo'n echo wilt laten maken, bel dan even rond bij diverse klinieken. Vaak hebben dierenartsen, die apparatuur niet zelf, maar laten regelmatig iemand in de kliniek komen met deze apparatuur.

 

Er zijn ook klinieken die een kleurendoppler hartecho maken voor 97,00 - 150 Euro bijv.

http://www.dierenkliniekeersel.nl/cardiologie-hartscreening-mainmenu-49/

 

 

 

Volgende forumvraag: Hond valt neer door druk maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^