Hond en gedragsproblemen. Hoe het beste aanpakken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nala*,Peach&TeddyNala*,Peach&Teddy

honden foto van Nala*,Peach&Teddy

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hoe begeleid jij haar buiten en bij de cavia's bijvoorbeeld?

 

Ik zou niet voor een gt kiezen die de methodes van Cesar Milan aanhangt, naar mijn mening is de kans op stress bij je hond heel hoog, en daardoor ook meer kans op uitvallen.

Ik zou dan liever voor iemand gaan die communiceert met de hond op een positieve manier, die ook de hond laat communiceren, dan krijg je een basis van vertrouwen in elkaar.

 

Je zou ook zelf veel kunnen gaan lezen over hoe honden communiceren. (De meeste problemen komen toch door miscommunicatie tussen mens en hond).

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Anniek, onderdrukt gedrag, door middel van fysieke correcties.

De emotie, de rede van het gedrag, blijft het zelfde, er verandert dus niets.

Behalve dat onderdrukken door fysieke middelen, niet prettig is voor je hond, werkt het ook niet. 

 

Iemand moest bij zijn uitvallende hond, de lijn omhoog trekken, zodat de hond werd opgehangen, dan wachten tot hij rustig werd

 

Als je een gt zoekt, beter hier om goede therapeuten vragen.

Een gemiddeld consult, van 4 uur bij mijn gt, een vragenlijst invullen, dan komt hij 2 uur langs en later nog eens 2 uur nazorg. Via de mail of telefonisch, mag je vervolgens zo veel vragen als je wilt.

Kost totaal 100 euro. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Sinds kort hebben we 2 cavia's in huis. Nala lijkt heel erg geobsedeerd te zien door ze, en wijkt niet van hun zijde. Ze zit voor de kooi, omhoog te kijken (ze staan hoog omdat Nala anders bijt aan de kooi) en zodra ze beweging hoort springt ze op en piept continu, en loopt zenuwachtig heen en weer te draaien. Ze klimt op de tafel om ze beter te kunnen zien. Voor de cavia's er waren, lag ze altijd heerlijk rustig bij ons, nu heeft ze amper tijd om rustig te liggen en bewaakt ze de kooi steeds.

 

De Shar-Pei is een Chinese jacht- en waakhond die reeds eeuwen bestaat. Oorspronkelijk kwam dit ras uit de omgeving van het dorpje Tai Li in de Kwantung provincie. De Shar-Pei werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen en het hoeden van kudden.

 

De jackrussellterriër is een sterke voor de mens werkende terriër, die oorspronkelijk werd gefokt om de vos en das uit hun hol te jagen tijdens de jacht, zodat de foxhounds de vos konden vangen. 

 

Beide rassen zijn dus jachthond. Niet zo raar dat ze voor je cavia's gaan.

 

Beide rassen zijn erg actiever rassen. Wat doen jullie nog meer met de hond behalve wandelen?

Het is belangrijk de hond ook mentaal uit te dagen, anders gaan ze zelf dingen verzinnen om te gaan doen, zoals de tv, de cavia's.

 

De kat zou ik nog even achterwege laten tot je de problemen met je hond hebt opgelost. Anders zouden ze zomaar nog wat erger kunnen worden. Dat zou jammer zijn.

 

Aan een goede gt kan ik je verder niet helpen. Zoek er wel eentje die positief traint en niet iemand die gebruik maakt van martelmethodes.

honden page profiel davendaven 3 doggies

honden foto van daven

Ik zou nala een stuk strakker gaan honden .Ik ben niet van dingen hoger zetten voor een hond ,als ik niet wil dat de hond naar de kooi gaat dan zorg ik daar voor  Sterker nog die kooi met cavia ging op de grond (mooi om te oefenen ) Jij geeft de hond veel te veel ruimte als ik al lees hij klimt op tafels ,valt tv aan  .piept en jankt etc etc  geef je de hond veels te veel ruimte .Je moet zorgen dat je hond de tv of kooi met cavia's de ruimte geeft ,jij bepaald niet je hond ! Ook dat janken en piepen zou ik corrigeren  Net drukke  ,nerveuse hondjes hebben behoefte aan duidelijkheid(leiding ) van de baas  ,geef jij dit niet of onvoldoende versterk je het gedrag van je hond alleen maar en neemt hij de leiding over (wat hij nu al doet ) Zolang je hond niet stabiel is moet je niet aan andere huisdieren beginnen ! Ik heb geen ervaring met een gt en ook cm heeft zijn goeie dingen naar mijn mening. Zoekt je iemand uit met diploma's  die jou leert om je hond strakker te houden en wanneer en hoe te corrigeren als hij te ver gaat

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Ik zou nala een stuk strakker gaan honden .Ik ben niet van dingen hoger zetten voor een hond ,als ik niet wil dat de hond naar de kooi gaat dan zorg ik daar voor  Sterker nog die kooi met cavia ging op de grond (mooi om te oefenen ) Jij geeft de hond veel te veel ruimte als ik al lees hij klimt op tafels ,valt tv aan  .piept en jankt etc etc  geef je de hond veels te veel ruimte .Je moet zorgen dat je hond de tv of kooi met cavia's de ruimte geeft ,jij bepaald niet je hond ! Ook dat janken en piepen zou ik corrigeren  Net drukke  ,nerveuse hondjes hebben behoefte aan duidelijkheid(leiding ) van de baas  ,geef jij dit niet of onvoldoende versterk je het gedrag van je hond alleen maar en neemt hij de leiding over (wat hij nu al doet ) Zolang je hond niet stabiel is moet je niet aan andere huisdieren beginnen ! Ik heb geen ervaring met een gt en ook cm heeft zijn goeie dingen naar mijn mening. Zoekt je iemand uit met diploma's  die jou leert om je hond strakker te houden en wanneer en hoe te corrigeren als hij te ver gaat "

Kijk wel uit hoe je piepen ed corrigeert. Als je hond dit namelijk doet vanuit onzekerheid en jij wordt boos, dan kan het zijn dat het alleen maar erger wordt omdat hij nóg onzekerder wordt. Dat heb ik hier eens gehad, Ronin piepen, ik zei klaar, Ronin blaffen, ik eerst aardig het is goed, toen een brul "KLAAR!!" , Ronin piesen van angst. Dus strakker houden eens, maar kijk wel naar op wat voor manier je dat doet en naar waarom je hond bepaald gedrag vertoont want het is immers nóg mooier als je ook de oorzaak aan kunt pakken. Dit ligt natuurlijk heel erg aan je hond, de manier waarop je dat aan moet pakken. Aiko wordt hier met fluwelen handschoentjes behandeld maar wel duidelijk. Maar als ik haar wat chagrijnig toespreek dan raakt ze helemaal gestresst en dat is absoluut niet mijn bedoeling. 

honden page profiel davendaven 3 doggies

honden foto van daven

" Kijk wel uit hoe je piepen ed corrigeert. Als je hond dit namelijk doet vanuit onzekerheid en jij wordt boos, dan kan het zijn dat het alleen maar erger wordt omdat hij nóg onzekerder wordt. Dat heb ik hier eens gehad, Ronin piepen, ik zei klaar, Ronin blaffen, ik eerst aardig het is goed, toen een brul "KLAAR!!" , Ronin piesen van angst. Dus strakker houden eens, maar kijk wel naar op wat voor manier je dat doet en naar waarom je hond bepaald gedrag vertoont want het is immers nóg mooier als je ook de oorzaak aan kunt pakken. Dit ligt natuurlijk heel erg aan je hond, de manier waarop je dat aan moet pakken. Aiko wordt hier met fluwelen handschoentjes behandeld maar wel duidelijk. Maar als ik haar wat chagrijnig toespreek dan raakt ze helemaal gestresst en dat is absoluut niet mijn bedoeling.  "

 Denk dat hier het blaffen en piepen meer van opwinding komt .Daarom is het belangrijk dat de gt thuis komt en zo de situatie en de hond live te zien en daarop in te spelen . Iedere hond is anders en het blijft moeilijk om het juiste advies vanachter een pc te geven .

honden page profiel --

honden foto van -

"  Denk dat hier het blaffen en piepen meer van opwinding komt .Daarom is het belangrijk dat de gt thuis komt en zo de situatie en de hond live te zien en daarop in te spelen . Iedere hond is anders en het blijft moeilijk om het juiste advies vanachter een pc te geven . "

Dat denk ik ook, maar omdat wij dat niet kunnen zien bedoelde ik inderdaad dat er even goed moet worden gekeken naar de oorzaak. Dat een gt thuis moet komen lijkt me een heel goede zaak inderdaad.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Bij mij zal het niet op komen om bij dit soort gedrag ook nog een kat in  huis te nemen, je kan namelijk zelf wel voorspellen wat er dan gaat gebeuren.

Het risico dat de hond een cavia pakt zou ik ook niet nemen, dus die gingen bij mij naar een andere ruimte. Bij het aanvallen van de tv ging ik toch heel duidelijk de hond naar zijn plaats sturen, en er voor zorgen dat hij daar ook bleef, al moest  ik hem 100x terug sturen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een Jack is een jager, ze zijn erg dapper, gaan dieren holen in om dieren op te jagen  kleine dieren zullen ze zelf pakken.

Omdat ze onder de grond alleen werken, zijn ze zeer zelfstandige werkers, onder de grond geen hulp van de baas. Ze zij  wel erg trouw, miet ook wel, de eigenaar moet wel zeker zijn, dat ze terug komen.

De sharpei  een zelf standing werkende hond, ook een jager.

 

Cavia's, maken het jagers instinkt los, bij je hond. Een instinkt is heel lastig, om daar mee aan de slag te gaan. Het zorgt voor erg veel stres bij je hond in zijn eigen huis  daar waar rust zou moeten zijn.

Perzoonlijk, zou ik, ook voor de rust van de cavia's zelf, ze ergens appartement zetten. 

Een kat, zou ik absoluut niet doen.

 

Wat betreft de tv, gewoon op de gang zetten, met een lekkere kluif. 

 

Buiten met wandelen, eigenlijk zou je alleen met haar moeten gaan oefenen. 

Trekken is stil staan, of resoluut de andere kant op lopen. Zo leert ze dat trekken niets oplevert. Vooral belonen, als ze niet trekt.

Ze reageert op sommige andere honden, probeer op een grote afstand te blijven. 

Met het uitvallen, is dat wat ze eigenlijk wilt bereiken, een ander weg jagen.

Je hebt een hond, die heel fanatiek en volhardend is. Dat maakt ze ook zo leuk. 

 

Ik kan je wel aanraden, met een goede gt in zee te gaan. Die komt bij je thuis en kan je zo gericht advies geven en helpen.

honden page profiel Nala*,Peach&TeddyNala*,Peach&Teddy

honden foto van Nala*,Peach&Teddy

Bedankt voor jullie reacties. Waarom ik wel degelijk dacht aan een kat adopteren, en dan heb ik het ook echt over in de toekomst, is omdat ik weet dat Nala het 'ooit' wel 'kon'. Ze kwam eerst vaak over de vloer bij mijn schoonouders die toendertijd nog twee katten hadden en Nala viel ze nooit aan! Ze snuffelden gewoon aan elkaar en als de wat angstigere kat van de twee er geen trek in had dat Nala kwam snuffelen dat rende ze gewoon weg en Nala rende er niet achter aan. Ik geloof ook wel degelijk dat er nu eenmaal een soort instinct in Nala zit door de rassen waar ze uit bestaat en dat het gedrag wat ze vertoont hier uit voort zal komen. Ik had alleen nooit van te voren gedacht, voor ik de cavia's in huis nam, dat ze zich zo op deze manier zou gedragen. Als ik dit had voorspelt, had ik het namelijk nooit gedaan. En dat is natuurlijk ook precies de reden dat we nog steeds geen kat geadopteerd hebben en het ook niet zullen doen totdat we zeker weten dat het wel kan.

Ik vind het in ieder geval fijn dat ik hier wat tips kan meepakken en ga me nu even verdiepen hoe ik meer kan leren communiceren in 'hondentaal' want ik merk dat ik het gewoon erg moeilijk vind om op de juiste manier op te voeden en corrigeren op een manier die werkt. Alles wat ik nu aan corrigeren en opvoeden probeer te doen, werkt namelijk niet en het kost echt heel veel energie om steeds maar weer tot de conclusie te komen dat ik het niet goed aanpak ;-)
Moeilijk hoor! Vind ik echt. En ook het vinden van een GT, wat is nu een goede, welke aanpak werkt nu het beste, want ze zijn ook allemaal weer van een andere methode dus ik zie af en toe door de bomen het bos niet meer! Ik ga me nog maar weer even verder proberen te oriënteren! ;-)

honden page profiel Nala*,Peach&TeddyNala*,Peach&Teddy

honden foto van Nala*,Peach&Teddy

" Hoe begeleid jij haar buiten en bij de cavia's bijvoorbeeld?

 

Ik zou niet voor een gt kiezen die de methodes van Cesar Milan aanhangt, naar mijn mening is de kans op stress bij je hond heel hoog, en daardoor ook meer kans op uitvallen.

Ik zou dan liever voor iemand gaan die communiceert met de hond op een positieve manier, die ook de hond laat communiceren, dan krijg je een basis van vertrouwen in elkaar.

 

Je zou ook zelf veel kunnen gaan lezen over hoe honden communiceren. (De meeste problemen komen toch door miscommunicatie tussen mens en hond). "

 



Als Nala trekt aan de lijn buiten, stop ik vaak even met lopen en geef een korte ruk aan de lijn om haar zo tot rust te brengen, maar dit lukt eigenlijk nooit! Ze blijft als een malle aan de lijn trekken. Ik heb echt heel veel dingen geprobeerd maar blijkbaar nog niet het juiste, want het is me tot nu toe nog niet gelukt om haar relaxt een rondje te laten lopen zonder spanning en gehijg. Wat betreft de cavia's, corrigeer ik haar door haar weg te sturen, en haar te laten zitten aan de andere kant van de kamer. Maar zodra ze dat gedaan heeft en ik draai mij om om weer verder te gaan met wat ik aan het doen was, rent ze weer met een vaart richting de cavia's om hetzelfde te doen ;-) ik herhaal dit soms wel 10 x achter elkaar, maar heb ook nog twee kleine kinderen in huis dus het is al heel hectisch, dus ik kan ook niet vol alle tijd op Nala blijven richten want dan is er wel weer een kind dat aandacht vraagt O-) Zo blijft het een beetje een vicieus cirkeltje. Daarom lijkt een GT mij geen overbodige luxe maar me verdiepen in het communiceren met honden vind ik ook een goede tip. Waar heb jij hier meer over geleerd? Gewoon gegoogled of iets specifieks waar ik dit kan opzoeken?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Verkijk je er niet op als je hond niet met de kat uit het asiel kan.

 

Wat eerst wel kan, hoeft nu ineens niet meer te kunnen. Vooral als het vreemd is en 'zijn' huis in komt. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Bedankt voor jullie reacties. Waarom ik wel degelijk dacht aan een kat adopteren, en dan heb ik het ook echt over in de toekomst, is omdat ik weet dat Nala het 'ooit' wel 'kon'. Ze kwam eerst vaak over de vloer bij mijn schoonouders die toendertijd nog twee katten hadden en Nala viel ze nooit aan! Ze snuffelden gewoon aan elkaar en als de wat angstigere kat van de twee er geen trek in had dat Nala kwam snuffelen dat rende ze gewoon weg en Nala rende er niet achter aan. Ik geloof ook wel degelijk dat er nu eenmaal een soort instinct in Nala zit door de rassen waar ze uit bestaat en dat het gedrag wat ze vertoont hier uit voort zal komen. Ik had alleen nooit van te voren gedacht, voor ik de cavia's in huis nam, dat ze zich zo op deze manier zou gedragen. Als ik dit had voorspelt, had ik het namelijk nooit gedaan. En dat is natuurlijk ook precies de reden dat we nog steeds geen kat geadopteerd hebben en het ook niet zullen doen totdat we zeker weten dat het wel kan.

Ik vind het in ieder geval fijn dat ik hier wat tips kan meepakken en ga me nu even verdiepen hoe ik meer kan leren communiceren in 'hondentaal' want ik merk dat ik het gewoon erg moeilijk vind om op de juiste manier op te voeden en corrigeren op een manier die werkt. Alles wat ik nu aan corrigeren en opvoeden probeer te doen, werkt namelijk niet en het kost echt heel veel energie om steeds maar weer tot de conclusie te komen dat ik het niet goed aanpak
Moeilijk hoor! Vind ik echt. En ook het vinden van een GT, wat is nu een goede, welke aanpak werkt nu het beste, want ze zijn ook allemaal weer van een andere methode dus ik zie af en toe door de bomen het bos niet meer! Ik ga me nog maar weer even verder proberen te oriënteren! "

 het klopt dat een hond in de ene situatie of omgeving anders kan reageren dan in de andere situatie of omgeving.

Daarom ook mijn vraag hoe je haar hiermee begeleid?

 

Vaak is het het beste om  te voorkomen dat je correcties moet geven, kan dat niet, dan roep je haar rustig even bij je, of je haalt haar uit de situatie.

 

Blaft ze, of valt ze uit tegen de televisie bijvoorbeeld, omdat ze daar een dier ziet, zou ik haar even belonend toespreken: "goed gezien, dat was een tijger" haar naar je toeroepen (of meenemen naar een rustiger plekje) en even belonen voor het naar je toekomen. Zodat ze leert als er iets spannends is ze altijd bij jou terecht kan. En je op die manier ervoor zorgt dat er rust in de hond komt en je haar steunt. Na een tijdje zal ze snappen dat ze voor zoiets niet hoeft te blaffen.

 

Het is inderdaad goed om te gaan proberen je hond te "lezen", wat vaak met een nieuwe hond wat tijd kost voor je elkaar door en door kent.

 

 

Ik zou je voor het trekken en uitvallen buiten willen adviseren om de rondjes nog kort en rustig te houden, ergens waar ze aan de lange lijn lekker kan snuffelen zou ideaal zijn. Ga drukte en andere honden nog een tijd uit de weg totdat ze door ervaring leert dat wandelingen ook leuk en ontspannend kunnen zijn.

 

Hersenwerkjes (makkelijk beginnen) is ook een goede manier om de hond wat rustiger en zelfstandiger te maken, en wat meer zelfvertrouwen te geven.

 

Turid Rugaas heeft ook een mooie methode om meer rust in de wandelingen te brengen, beschreven in haar boekje Help mijn hond trekt.

Van dezelfde schrijfster is Kalmerende Signalen (hondentaal) ook een aanrader.

http://upsidedown.homestead.com/Kalmerende_signalen__de_kunst_van_het_overleven.pdf

 

 

 

In welke omgeving woon je misschien weet iemand een goede gt in de buurt?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Het gaat bij honden, om de motivatie.

Het jacht instinkt, is bij sommige honden zo sterk aanwezig, levert ze zo een goed gevoel op, zo een grote motivatie. dat als je er iets aan wilt doen, zal je nog een grotere motivatie moeten inzetten.

Maar wat is leuker dan najagen? 

 

Als je dit gedrag wilt corrigeren, zal je echt zeer grof geweld in moeten zetten. Iets wat zo veel pijn doet, dat de angst voor de pijn, groter is, dan de motivatie. 

 

Dan nog, krijg je het instinkt er niet uit.

Behalve, dat ik mijn hond nooit pijn zou kunnen doen, heeft corrigeren dus ook geen nut.

 

Je hond is bij je schoonouders, hun katten gewend, maar dat is in die context, katten waren er al. Bij jou thuis, een volledige nieuwe situatie.

 

Het kan, dat je hond goed op een kitten reageert. Meestal, wordt er goed op kittens gereageerd. Of een volwassen, rustige kat, die honden gewend is. 

Zeker weten, doe je het niet.

Cavia's, is net weer wat anders, die kent je hond niet, heeft ook geen band mee.

Ik hoop, dat je ze een eigen plekje kan geven

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Welke regio woon je? Ik ken een hele goede gt

honden page profiel Nala*,Peach&TeddyNala*,Peach&Teddy

honden foto van Nala*,Peach&Teddy

"  het klopt dat een hond in de ene situatie of omgeving anders kan reageren dan in de andere situatie of omgeving.

Daarom ook mijn vraag hoe je haar hiermee begeleid?

 

Vaak is het het beste om  te voorkomen dat je correcties moet geven, kan dat niet, dan roep je haar rustig even bij je, of je haalt haar uit de situatie.

 

Blaft ze, of valt ze uit tegen de televisie bijvoorbeeld, omdat ze daar een dier ziet, zou ik haar even belonend toespreken: "goed gezien, dat was een tijger" haar naar je toeroepen (of meenemen naar een rustiger plekje) en even belonen voor het naar je toekomen. Zodat ze leert als er iets spannends is ze altijd bij jou terecht kan.

 

Het is inderdaad goed om te gaan proberen je hond te "lezen", wat vaak met een nieuwe hond wat tijd kost voor je elkaar door en door kent.

 

 

Ik zou je voor het trekken en uitvallen buiten willen adviseren om de rondjes nog kort en rustig te houden, ergens waar ze aan de lange lijn lekker kan snuffelen zou ideaal zijn. Ga drukte en andere honden nog een tijd uit de weg totdat ze door ervaring leert dat wandelingen ook leuk en ontspannend kunnen zijn.

 

Hersenwerkjes (makkelijk beginnen) is ook een goede manier om de hond wat rustiger en zelfstandiger te maken, en wat meer zelfvertrouwen te geven.

 

Turid Rugaas heeft ook een mooie methode om meer rust in de wandelingen te brengen, beschreven in haar boekje Help mijn hond trekt.

Van dezelfde schrijfster is Kalmerende Signalen (hondentaal) ook een aanrader.

http://upsidedown.homestead.com/Kalmerende_signalen__de_kunst_van_het_overleven.pdf

 

 

 

In welke omgeving woon je misschien weet iemand een goede gt in de buurt? "

 



Fijn, ga ik daar even naar kijken!

Ik had je hierboven al even gequote en proberen te beschrijven hoe ik haar begeleid buiten en met de cavia's :-)

Ik woon in omgeving Amsterdam, dus als er inderdaad iemand is die een goede GT weet hier, graag!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Tsja, wat anderen ook al naar voren brachten: je hebt een hond met een sterk jachtinstinct. Vooral voor klein wild.

En zet daar dan 2 prooidieren bij( de cavia s). Want zo ziet jouw hond dat! 

Dus die wordt constant hyper hiervan als hij ze maar ruikt hoort of ziet. Verbieden ernaar toe te gaan is dan ook heilloos.

Plus dat je hond eigenlijk de hele tijd onrustig is.

Cavia+ jack russel= no go.......

Voor de rust van iedereen dus beter de cavia s in een andere ruimte zetten.

Krijgt je hond ook meer rust.

Idem tv met dieren waar je hond zo heftig op reageert: hond dan even de gang op. Rust.

Verder je reactie op het trekken aan de lijn is helaas geen goede.

rukjes aan de lijn zijn correcties waar hij inmiddels allang doorheen breekt omdat er verder geen verandering van reactie komt.

Dus: bij trekken aan de lijn: niet meer rukken eraan, maar resoluut omdraaien en teruglopen! 

Totdat het lijntje weer slap hangt, dan kun je je weer je normale route volgen.

Dit consequent doen. Ja, je wandeling kan er 3X zo lang mee worden en ja, je wordt er tureluurs van.

Maar hier leert de hond van: trekken levert me niéts op, ik schiet geen steek op en krijg er ook geen aandacht mee......

honden page profiel Nala*,Peach&TeddyNala*,Peach&Teddy

honden foto van Nala*,Peach&Teddy

" Welke regio woon je? Ik ken een hele goede gt "

 


Omgeving Amsterdam :-)

honden page profiel Nala*,Peach&TeddyNala*,Peach&Teddy

honden foto van Nala*,Peach&Teddy

Om nog even in te gaan op het advies de cavia's in een andere kamer te zetten; hier heb ik inderdaad ook over nagedacht, het probleem is alleen dat we hier simpelweg geen ruimte voor hebben! We wonen in een eengezinswoning met woonkamer en open keuken in een ruimte. Dan hebben we de gang met tussendeur en de trap naar boven met 3 slaapkamers en badkamer. Alleen een zolder zonder vaste trap en alle slaapkamers zijn bezet door ons en de kinderen. We hebben dus nu (nog) niet zo een giga groot huis en de kooi is best wel heel groot, dus veel kanten kunnen we er helaas niet mee op ;-) Daarom zoeken we ook naar een alternatieve oplossing want dit was ook het eerste wat in mij opkwam, want ik besef me dat dit het beste zou zijn indien mogelijk.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het zou natuurlijk kunnen dat als Nala eenmaal geleerd heeft, dat zowel zij, als de cavia's tot de familie horen, de cavia's met rust laat. Maar dat is lastig te beoordelen zo.

Volgende forumvraag: Territoriaal gedrag tegen visite
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^