Smuldier compleet genoeg?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het is ook heel moeilijk , wat voeren voor een gezonde hond.....onze honden worden geen 70 jaar, zodat er snel te korten kunnen komen als de hond heel lang een eenzijdig voer krijgt, veel honden doen het goed op de supermarkt brok, niets mis mee eigenlijk, ook datvoer moet aan eisen voldoen, kijk eens heel goed naar je hond, hoe ziet je hond eruit, geen schilverige vacht, goed in zijn/haar vel, poept goed, goede energie ,een goede brok daar is niets mis mee, en ook niet met een goedkope kvv, het is maar net hoe doet je hond het erop....ik lees hierboven, biologische beefstuk, niet beter dan een gewone beefstuk, zelfde als met eitjes, koop gerust de scharreleitjes, die doen niet onder voor de biologische eieren. En zo is het met alles, een bal gehakt is heerlijk toch ? ......voer gevarieerd dan zal je er niet vaak naast zitten hoor, wel is het belangrijk om je pup toch een bron van natuurlijk calcium te geven, een calciumsupplement wordt minder goed opgenomen door pups......geef daarom niet te veel in het eerste jaar een kvv zonder natuurlijk bot.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De vraag van waarom natuurlijk calcium van bot of calciumsupplement ? .........bron....barfplaats van Ian Billinghurst............................ Een teveel aan calcium en andere voedingsstoffen: Als een pup teveel calcium binnen krijgt, hoeveelheden die hij niet nodig heeft, scheidt hij deze simpelweg uit via de ontlasting. Dit statement is absoluut waar wanneer we het hebben over een natuurlijke calcium bron zoals in rauwe vlees botten en zoals in andere natuurlijke bronnen zoals groenten. Maar dit statement is absoluut niet waar voor grote hoeveelheden calcium die de pup binnen krijgt via hondenbrokken of voeding waar een onnatuurlijk calcium supplement in verwerkt is (zowel in commercieel voer als in zelfgemaakt voer. Noot Lizzy: dit is nou exact waarom ik geen voorstander ben van een KVV waar een calcium supplement in verwerkt is!!!). Een teveel aan calcium supplement (of verhit beendermeel!!) zorgt er voor dat andere voedingsstoffen uit het dieet zich aan de calcium bindt. Het vormt samen een nieuwe samenstelling die de pup niet kan absorberen. De mineralen die op deze manier verloren gaan zijn: fosfor, ijzer, koper, zink, jodium, magnesium, mangaan, chroom, borium, selenium en waarschijnlijk nog meer. Met andere woorden: essentiele voedingsstoffen binden zich met onnatuurlijk calcium en worden beide door de pup uitgescheiden via de ontlasting. De pup kan deze voedingsstoffen (die hij zo hard nodig heeft) dus niet meer opnemen. Het resultaat daarvan is dat de pup een tekort op loopt aan vele voedingsstoffen, vooral mineralen, die wel in het voer aanwezig waren. Laat mij je zeggen dat dit GEBRUIKELIJK GEBRUIKELIJK GEBRUIKELIJK is!!! Zonder deze mineralen kunnen de botten van jouw puppy niet normaal groeien. Een pup die op deze wijze gevoerd wordt kan dus allerlei bot groei en abnormaliteiten ontwikkelen. Het kan zelfs HD, ED Wobbler, koehakkigheid, etc. ontwikkelen. En laat me nogmaals herhalen: dit gebeurd zoo Vaak.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
in alle brokken zit ook een calciumsupplement, is dan geen enkele brok of blikvoeding eigenlijk geschikt voor pups of is dit een vreemde conclusie van mij in deze?
 
Smuldier bevat vlees, misschien niet veel spiervlees, maar wel vlees en geen granen of aardappelen. In mijn ogen en op basis van die beredenatie is smuldier dan ook prima en beter dan een droogvoeding.
 
Daarnaast moeten we niet vergeten dat supermarkt KVV veel goedkoper is omdat ze groot inkopen, lage prijzen kunnen bedingen én er grote concurrentie is tussen supermarkten (dus lage marge per product). Smuldier is er ook in rollen (zelfde kwaliteit) voor dierenwinkels en deze zijn per kg een stuk duurder. Zijn die rollen dan beter omdat ze bij de DSZ liggen en duurder zijn?
  "

 Antwoord op jouw vraag hierboven, en ik ben niet tegen de brok hoor....... 

honden page profiel MaryMary

Duidelijke uitleg! En ja heb t van een supplement niet geweten dat dat zulke gevolgen kon hebben. De pup krijgt gelukkig nog niet zolang Smuldier. Hoe dan ook ligt er nu TinLo en vanavond Tammenga met 5 diersoorten in de vriezer. Ze gaan dat vanaf nu krijgen, de volwassen hond krijgt nog wel Smuldier erbij, dat ligt hier nu nog. Verder een eitje, wat yoghurt en eens per week een visdag. En volgende maand ga ik weer wat anders kwa diersoorten bestellen. Dat is denk ik wel een prima dieet? Hoe ze eruit gaan zien das dan nog even afwachten. Maar onze volwassen hond heeft tot nu toe eigenlijk alleen brokken gekregen. Hij is mooi op gewicht, maar af en toe wel schilfertjes en winden laten. Verder eigenlijk geen 'gebreken' door de brokkken. Maar goed vlees vind ie zo lekker dus dan krijgen ze dat gewoon beide nu. Ik vroeg me trouwens wel af; Tammenga heeft een mix met 5 diersoorten erin. En ik las dat je het beste per maand 4 soorten kon geven. Maar in deze mix zitten dus al 5. Betekent dat dat genoeg zou zijn? Dat dat gewoon helemaal compleet is? Ik wissel wel af daar niet van, gewoonweg ook omdat de vriezer nu vol ligt met allerlei kvv, maar vroeg het me toch af hoe dat dan zit.

En ik lees ook veel positiefs over FarmFood en nu zag ik gisteren dat hier ook een KVV versie van is. Maar las later ook dat het hetzelfde is als Smuldier, maar dan veel duurder. Wordt volgens mij wel weer met supplementen gewerkt..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Er zijn genoeg goede kvv,s....afwisseling is altijd aan te bevelen, smuldier kan je goed als budget erbij voeren, doe dat voorlopig voor je pup, 1 x in de week....dan is er niets mis mee, neem de oranje verpakking vlees compleet.....tammenga rundlameend rundlamkalkoen, ze hebben paard geit , en ook de variant vijf in een waar de kip bij zit, ook andere merken kan je gerust geven, tinlo, carnibest herby tamro, noem maar op, als er natuurlijk bot in zit en de verhoudingen....70 vlees 15 orgaan 15 bot....of 60 vlees 20 bot 20 orgaan.....er is genoeg om en goede keuze te maken.....kijk op internet naar barfplaats.....

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ja die mix met 5 diersoorten is in principe genoeg

maar afwisselen is natuurlijk nog beter

 

Ik bestel kvv bij Herby, soms doe ik een krat met mix-rollen (wat jij ook hebt nu), maar soms hebben ze ook een menu krat (dan wel enkelvoudige rollen met alleen kalkoen eend etc, maar dus wel 5 verschillende)

en zo wissel ik af

 

Dan blijft het voor de hond ook leuk he

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dat is ook een optie wat LIEKE van gijs aan geeft, iedere dag een andere diersoort....dan heb je ook per week een hele complete voeding....en kan je kijken wat je hond graag lust.

honden page profiel MaryMary

Ik ga zeker wel afwisselen, heb al meerdere soorten en merken hier liggen. Maar vind het ook wel fijn als ik gewoon de "basis" in de vriezer heb liggen, zodat ik niet in de problemen kom om zo maar te zeggen. Het adres wat ik nu gevonden heb, heeft veel keus, maar kan voorkomen dat wanneer er geen voorraad meer is er een wachttijd van 2 weken is. En met een labrador die zo ongeveer een kilo per dag moet, vind ik het wel fijn als ik iets heb wat al helemaal compleet is.

honden page profiel MaryMary

Ik heb trouwens ook vissen besteld voor een visdag. Maar dat kan ik in z'n geheel geven? Misschien hele domme vraag 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ja rauw kan je alles geven van de vis

ligt aan het formaat van de vis (en de hond, haha) of je hem helemaal geeft of in delen

honden page profiel MaryMary

Haha ja oke het zijn makreeltjes. Voor onze Labrador geen probleem. Maar misschien moest er iets af of uit :p

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mary, wanneer je hond vlees eet, kan er gerust vis gegeven worden met graat en al, de grote graten zou ikzelf er uit halen, geen gestoomde of gerookte makrmeel of alleen het vlees ervan............ooo er even bij vertellen waarom niet, gestoomd en gerookt ook gebakken vis met graat is niet goed voor je hond, dat splintert, rauwe vis met graat kan, nogmaals de hele grote graten zou ik er toch uithalen, zijn scherp.

honden page profiel MaryMary

Het zijn rauwe visjes ;) wou zondag even kijken wat ze ervan vinden maar dan pulk ik wel even een open om te zien hoe het zit met de grootte van de graten. Verheug me er nu al op..

Anoniem (Gast)

Willemijn als je alleen van honden houdt is biologische biefstuk mischien niet beter dan gewone biefstuk. Maar persoonlijk geef ik ook om andere dieren dan honden. Ik bedoelde het ook meer als voorbeeld dat je bij kvv (net als bij vlees voor mensen) kwaliteitsverschil hebt. Dus dat bij goedkoop vlees je ergens consessies op doet (net als bij een goedkope brok eigenlijk). En dat is niet alleen op dierenleed maar ook op de hoeveelheid antibiotica en andere zaken die in dit vlees zitten. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het zijn rauwe visjes ;-) wou zondag even kijken wat ze ervan vinden maar dan pulk ik wel even een open om te zien hoe het zit met de grootte van de graten. Verheug me er nu al op.. "

 Sardientjes gerust geven hoor......het gaat echt om de grote graten zoals bij de kabeljouw.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Willemijn als je alleen van honden houdt is biologische biefstuk mischien niet beter dan gewone biefstuk. Maar persoonlijk geef ik ook om andere dieren dan honden. Ik bedoelde het ook meer als voorbeeld dat je bij kvv (net als bij vlees voor mensen) kwaliteitsverschil hebt. Dus dat bij goedkoop vlees je ergens consessies op doet (net als bij een goedkope brok eigenlijk). En dat is niet alleen op dierenleed maar ook op de hoeveelheid antibiotica en andere zaken die in dit vlees zitten.  "

 Ik houd van alle dieren hier op aard, behalve de spin .....en biologisch is niet voor iedereen weggelegd, wanneer men vlees geeft van diervriendelijke gehouden dieren en er op let wat er mee gebeurd is, geen punt.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^