Kan dit lukken ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

Mijn broer heeft een doberman pinscher . Totaal geen socialistie gehad . Al een paar keer tot een gevecht gekomen met andere honden . Voor mensen super lief ! Nu heb ik een pup en zou zo graag willen dat het goed zou gaan , want dan kan Bella naar hem toe als ik moet werken . Op puppycurses zeiden ze gewoon bij mekaar zetten . Maar vooral mijn broer houdt dat af , omdat hij het zich nooit zou vergeven als Bella gebeten zou worden . Tips om op te lossen ?

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ga eens op onbekend terrein voor beide honden lopen. Houdt beide honden aan de lijn als het nodig is en kijk eens hoe dat gaat. Je kunt eventueel werken met een muilkorf voor de hond van je broer. Dit kan veel rust bij de baas creëren, waardoor het kan zijn dat de hond ook rustiger reageert.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Als je wéét dat de doberman niet goed met andere honden gaat, weet je zeker dat je jouw pup er dan wel bij wilt zetten? Vaak is dat geen kwestie van "oh het gaat een kwartier goed, dus het gaat vanaf nu altijd goed". En daarbij, mocht er iets gebeuren met je pup dan is de kans aanwezig dat ze dit haar hele leven bij zich draagt in vorm van een trauma, dat risico zou ik zelf niet lopen.

 

Ik persoonlijk zet mijn pup alleen bij honden waarvan ik weet dat zij sociaal en stabiel zijn, pas als mijn hond ouder is en al vele positieve ervaringen heeft gehad met andere honden zou ik het eens willen wagen om met een minder sociale hond te gaan wandelen of honden die ik minder goed ken, maar dan alsnog zou ik ze niet zomaar onaangelijnd samen in 1 kamer houden als ik weet dat die andere hond niet sociaal is, te veel risico. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je weet dat de hond van je broer geen socialisatie heeft gehad en ook al mot met andere honden heeft gehad. Waarom dan de confrontatie gaan opzoeken? 't is een grote hond die jou pup maar 1x hoeft te bijten en het is goed mis.

 

Ver bij de hond vandaan blijven zou ik zeggen.

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

" Ga eens op onbekend terrein voor beide honden lopen. Houdt beide honden aan de lijn als het nodig is en kijk eens hoe dat gaat. Je kunt eventueel werken met een muilkorf voor de hond van je broer. Dit kan veel rust bij de baas creëren, waardoor het kan zijn dat de hond ook rustiger reageert. "

Zoiets had ik idd in gedachten . De hond van mijn broer is echt een schat , maar zo,n angsthaas . Lukt het niet is het ook geen probleem hoor , maar lijkt me zo leuk ook een samen te lopen en mekaars honden op te vangen ( doen we nu ook hoor maar dan apart ). Maar vannacht er slecht van geslapen dus voorlopig nog echt geen optie . Ben zelf veel te angstig en dat gaan de honden ook merken ben ik bang .

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

" Als je wéét dat de doberman niet goed met andere honden gaat, weet je zeker dat je jouw pup er dan wel bij wilt zetten? Vaak is dat geen kwestie van "oh het gaat een kwartier goed, dus het gaat vanaf nu altijd goed". En daarbij, mocht er iets gebeuren met je pup dan is de kans aanwezig dat ze dit haar hele leven bij zich draagt in vorm van een trauma, dat risico zou ik zelf niet lopen.
 
Ik persoonlijk zet mijn pup alleen bij honden waarvan ik weet dat zij sociaal en stabiel zijn, pas als mijn hond ouder is en al vele positieve ervaringen heeft gehad met andere honden zou ik het eens willen wagen om met een minder sociale hond te gaan wandelen of honden die ik minder goed ken, maar dan alsnog zou ik ze niet zomaar onaangelijnd samen in 1 kamer houden als ik weet dat die andere hond niet sociaal is, te veel risico.  "

 Ik ga dat ook echt niet zomaar doen . Maar dacht zal eens kijken of er mensen zijn die er ervaring mee hebben . Ik heb het alweer uit mijn hoofd gezet pffff sliep er slecht van 

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

" Je weet dat de hond van je broer geen socialisatie heeft gehad en ook al mot met andere honden heeft gehad. Waarom dan de confrontatie gaan opzoeken? 't is een grote hond die jou pup maar 1x hoeft te bijten en het is goed mis.
 
Ver bij de hond vandaan blijven zou ik zeggen. "

 Je hebt gewoon gelijk . Zeker zou ik het heel leuk vinden , maar kan het risico niet nemen . Heb er wel aan zitten denken om gedragsdeskundige voor de hond van mijn broer in te schakelen . Rex is nu 6 jaar . Weet niet of ze dan nog kunnen leren sociaal met andere honden te worden ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Je opent een topic met...valse hond......dan neem ik aan dat de hond van je broer niet al te vriendelijk is, slechte raadgeving van de honden school...van zet hem er ...gewoon...maar bij. Je hebt een pup als die gebeten wordt is dat ook voor later een indruk geweest, als het echt geen vriendelijke hond is, blijf er bij vandaan en zoek een ander lief en leuk adres op voor straks een oppasser voor je hond te hebben.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als je broer het niet wilt,dan houdt het toch?

Een gedragsdeskundige inschakelen voor de hond van broer?

 

Jouw broer zijn hond,zijn zaken en het lijkt mij dat je daar niet ongevraagd mee kan bemoeien. 

 

Het zou je makkelijk uitkomen de hond bij je broer,had je ook van tevoren kunnen bedenken dat dit niet gaat werken.

 

Jouw hond jouw verantwoordelijkheid,je broer hoeft voor jouw gemak zeker ook niet zijn hond te gaan heropvoeden. Het is zijn zaak.

 

 

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

" Als je broer het niet wilt,dan houdt het toch?
Een gedragsdeskundige inschakelen voor de hond van broer?
 
Jouw broer zijn hond,zijn zaken en het lijkt mij dat je daar niet ongevraagd mee kan bemoeien. 
 
Het zou je makkelijk uitkomen de hond bij je broer,had je ook van tevoren kunnen bedenken dat dit niet gaat werken.
 
Jouw hond jouw verantwoordelijkheid,je broer hoeft voor jouw gemak zeker ook niet zijn hond te gaan heropvoeden. Het is zijn zaak.
 
  "

 Voor de duidelijkheid . Mijn broer vindt het wel vervelend ! 

Hij heeft het met mij over een gedragsdeskunige gehad , maar twijfelt ook of dit op deze leeftijd nog werkt . Hij heeft namelijk 5 jaar achteraf gewoond met Rex en nu in een woonwijk dus het is echt lastig met uitlaten enzo . 

Het is helemaal geen must dat de honden bij mekaar moeten . Was alleen leuk geweest en idd soms handig . Maar we laten nu gewoon mekaars honden uit dus verder geen probleem 

Vind dat je nogal uithaalt zonder de situatie te kennen !!! 

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

" Je opent een topic met...valse hond......dan neem ik aan dat de hond van je broer niet al te vriendelijk is, slechte raadgeving van de honden school...van zet hem er ...gewoon...maar bij. Je hebt een pup als die gebeten wordt is dat ook voor later een indruk geweest, als het echt geen vriendelijke hond is, blijf er bij vandaan en zoek een ander lief en leuk adres op voor straks een oppasser voor je hond te hebben. "

 Rex is een schat van een hond , maar is de eerste 5 jaar nooit met andere honden in contact geweest . Hij is een jaar geleden aangevallen en daarna zelf agressief gaan reageren als hij honden tegenkomt . 

Een vriend van mij past op mijn hond als ik lang weg moet . Dus het is abslouut geen must hoor !

honden page profiel ElianeEliane

Als je de juiste hulp hebt, is dit geen enkel probleem. De leeftijd heeft er niets mee te maken. 

Net zoals dat wij mensen ons heel leven lang kunnen leren, kunnen honden dat ook.

Voor jouw broer en zijn doby zou ik gaan zoeken naar iemand die volgens de BAT methode werkt.

BAT = Behaviour Adjustment Training

 

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het lijkt mij wél een probleem.

De hond van je broer heeft bewezen dat hij hond onvriendelijk is; op znzachtst gezegd.

Zeker, daar kan aan gewerkt worden.

Maar vertrouwen zou ik het nooit: dus nooit zonder toezicht een andere hond erbij. En al helemaal geen pup, die immers onvoorspelbaar in hun gedrag kunnen zijn.

Ik zou het niet doen......

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

"  Rex is een schat van een hond , maar is de eerste 5 jaar nooit met andere honden in contact geweest . Hij is een jaar geleden aangevallen en daarna zelf agressief gaan reageren als hij honden tegenkomt . 
Een vriend van mij past op mijn hond als ik lang weg moet . Dus het is abslouut geen must hoor ! "

 Ik begrijp je.....maar dan even je openingspost aanpassen, nu staat er...valse hond.....wat je kan doen met je broer, is samen te gaan wandelen op vreemd terrein, een hele week, kijk eens of dat gaat, dat zie je gauw genoeg, lukt dat en gaat dat prima, heeft een van jullie een tuin ? Dan eens samen de tuin in, maar op een heel rustig tempo....trek er twee weken voor uit, en als dat ook goed gaat, eerst wandelen samen en dan bij je broer of bij jou naar binnen gaan, koffie drinken en weggaan....grote kans dat ze zo heel goed aan elkaar wennen, en dat kan je al zien bij de eerste wandeling, hou ze allebei eerst aan de lijn, jullie er tussen lopen, en op een veilig stuk even los, echt je ziet het gauw genoeg of het goed gaat of niet, als het echt zo is dat de hond van je broer een grote schat is ......en alleen een vervelende aanvaring heeft gehad, kan het zomaar zijn dat het maatjes worden...maar geef het de tijd in een rustig tempo.

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

" Als je de juiste hulp hebt, is dit geen enkel probleem. De leeftijd heeft er niets mee te maken. 
Net zoals dat wij mensen ons heel leven lang kunnen leren, kunnen honden dat ook.
Voor jouw broer en zijn doby zou ik gaan zoeken naar iemand die volgens de BAT methode werkt.
BAT = Behaviour Adjustment Training
 
  "

 Dank je wel voor de tip . Ik ga me daar eens in verdiepen 

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

"  Ik begrijp je.....maar dan even je openingspost aanpassen, nu staat er...valse hond.....wat je kan doen met je broer, is samen te gaan wandelen op vreemd terrein, een hele week, kijk eens of dat gaat, dat zie je gauw genoeg, lukt dat en gaat dat prima, heeft een van jullie een tuin ? Dan eens samen de tuin in, maar op een heel rustig tempo....trek er twee weken voor uit, en als dat ook goed gaat, eerst wandelen samen en dan bij je broer of bij jou naar binnen gaan, koffie drinken en weggaan....grote kans dat ze zo heel goed aan elkaar wennen, en dat kan je al zien bij de eerste wandeling, hou ze allebei eerst aan de lijn, jullie er tussen lopen, en op een veilig stuk even los, echt je ziet het gauw genoeg of het goed gaat of niet, als het echt zo is dat de hond van je broer een grote schat is ......en alleen een vervelende aanvaring heeft gehad, kan het zomaar zijn dat het maatjes worden...maar geef het de tijd in een rustig tempo. "

Mijn titel aangepast ;-) . Dank je wel voor je advies . Zo hadden we het ook in gedachten . Naar de bossen en dan kijken hoe ze op mekaar reageren . Ben bereid om er veel tijd in te steken , maar als we signalen krijgen dat Rex het echt niet accepteerd zullen we ook onze poging staken . Mijn broer woont om de hoek en we zien mekaar vaak . Lijkt me heerlijk om samen met de honden leuke dingen te gaan doen . Ik ga hem de adviezen laten lezen en dan eens een plan trekken . Nogmaals bedankt 

honden page profiel toto

https://www.youtube.com/watch?v=sZVJyE-KLS0&feature=youtu.be

 

misschien heb je wat aan het filmpje.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou mijn pup er niet aan wagen, maar je kunt t voorzichtig proberen. Ik zou dan wel willen dat hond van broer een muilkorf draagt.

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

" Ik zou mijn pup er niet aan wagen, maar je kunt t voorzichtig proberen. Ik zou dan wel willen dat hond van broer een muilkorf draagt. "

 Hmm nou ik had vanmiddag bedacht dat ik eens een prive training op de hondenclub kan aanvragen . En dan met de 2 trainers erbij zodat zij het ook in de gaten kunnen houden en tips kunnen geven  . Of zal dit weer te druk en te stressvol zijn . Ik laat ze uiteraard niet zomaar bij mekaar . Moet er niet aan denken dat Bella iets overkomt . En mijn broer zou het zich nooit vergeven als het wel fout zou gaan . 

honden page profiel ElianeEliane

Je kan beginnen met dagelijks samen te gaan wandelen. Maar dan wel in een rustige prikkelarme omgeving (veel groen en geen mensen), aangezien de doby het moeilijk heeft om in de woonwijk te gaan wandelen. Zorg de de dobermann de mogelijkheid heeft om veel te snuffelen (langere lijn), maar wel niet tot bij de pup geraakt. Geef ook de pup een langere lijn zodat die ook kan snuffelen. Maak gebruik van gedroogde vleesblokjes/snacks. Deze werken goed op hun neus. Dan kan je hier en daar al eens wat lekkers op de grond strooien in het gras en kunnen ze hun aandacht daar op toespitsen.

 

Je zal best even uitzoeken wie best als eerste voorop loopt. Sommige honden voelen zich beter als ze eerst lopen, maar evengoed zijn er honden die zich er het best bij voelen wanneer ze achterop lopen.

Zo gaan beide honden elkaar associeren met leuke en aangename activiteiten.

Volgende forumvraag: grommende reu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^