Kleinste of grootste uit nest blijft kleinste of grootste?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kimberly (Gast)

Is het het zo dat de kleinste van het nestje meestal de kleinste blijft en de grootste meestal de grootste blijft?   Is in dat antwoord ook een verschil in tussen kleine en grote rassen?    Xx Kimberly 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Mijn chewy was de kleinste uit het nest en is volgens de fokker nu de grootste. 

 

Ayla was de grootste uit het nest en lijkt nu aardig klein te blijven. 

 

Dus nee de kleinste hoeft niet altijd de kleinste te blijven en de grootste niet de grootste maar het kan natuurlijk wel. 

 

Toch nieuwsgierig vanwaar deze vraag? 

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Indy was best een groot en allert pupje,maar als volwassen hond niet zo groot uitgevallen.Ik kom soms cavaliers tegen die groter en dikker zijn.

Kimberly (Gast)

" Mijn chewy was de kleinste uit het nest en is volgens de fokker nu de grootste. 
 
Ayla was de grootste uit het nest en lijkt nu aardig klein te blijven. 
 
Dus nee de kleinste hoeft niet altijd de kleinste te blijven en de grootste niet de grootste maar het kan natuurlijk wel. 
 
Toch nieuwsgierig vanwaar deze vraag?  "
Nori, Chewy & Ayla

 omdat mijn chihuahuatje de kleinste was en die is dus nu volgends de fokker de aller grootste en weegt bijna 3 kilo en ik wil nu graag een pomeriaan halen die wat kleiner blijft, namelijk rond de 2 kilo

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Wij hebben inmiddels tien pups van de geboorte af zien groot worden, naast onze gekochte honden en ik kan hier volmondig NEE op antwoorden.
Zo hebben wij een pupje uit de middenmoot zien uitgroeien tot de allerkleinste volwassen hond uit dat nest en honden die wij heel groot hadden ingeschat toch een heel gemiddeld formaat zien halen. Bij sommige rassen (waaronder de Sheltie) zijn er wel berekeningen die rond de leeftijd van 8wkn een beetje kunnen bepalen welk formaat een hond zal krijgen. Maar niks is met zekerheid te zeggen en soms zie je toch nog ineens een groeispurt op latere leeftijd of stopt een hondje ineens veel vroeger dan verwacht met groeien.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Jazz is een mini aussie. Bij de moeder was hij de rustigste en de kleinste. Omdat hij bij ons een huishondje werd kwam deze pup bij ons. Het is tot nu toe de grootste van nu 2 nesten. En zover ik weet de zwaarste. Dus ik vind , het zegt niets.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Is het het zo dat de kleinste van het nestje meestal de kleinste blijft en de grootste meestal de grootste blijft?
 
Is in dat antwoord ook een verschil in tussen kleine en grote rassen? 
 
Xx Kimberly  "

 Hier niet, bams was de kleinste in het nest, vergeleken met de andere pups, ze is de grootste geworden.........maar het kan ook aan de voeding liggen.......ogin een forse pup, in vergelijking met haar zusjes en broertje, de grootste en de flinkste, maar ook dat kan aan de voeding liggen, ik voeder anders dan de rest.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

"  Hier niet, bams was de kleinste in het nest, vergeleken met de andere pups, ze is de grootste geworden.........maar het kan ook aan de voeding liggen.......ogin een forse pup, in vergelijking met haar zusjes en broertje, de grootste en de flinkste, maar ook dat kan aan de voeding liggen, ik voeder anders dan de rest. "

 Dat zeiden de fokkers ook tegen mij,jij geeft vers zeker. Kvv dus. Omdat de onze ook de grootste werd

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Dat zeiden de fokkers ook tegen mij,jij geeft vers zeker. Kvv dus. Omdat de onze ook de grootste werd "

 Voor een groot ras is vers beter, ze groeien regelmatiger, geen pieken niets, gestadig een kilo in de week, zusje van bams ziet er heel anders uit, het zegt niet altijd alles hoor, er zijn honden die wel mooi opgroeien op de brok, naar mijn ervaring is anders.......ook geen angst voor groeipijn , mits je de verhouding goed aanhoudt, heb al vele honden gehad, groot ras nog nimmer een hond gehad net groeipijn, mooi gestadig opgegroeid, ogin is nog jong, naar groeit ook heel mooi op.......hier een fotoo van acht maanden, nu is ze negen maanden en nog steeds een kilo in de week................

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat betreft groot of klein ras, dat kan je niet met elkaar vergelijken, een klein ras is sneller volwassen dan een groot ras.....ik neem bams en Ogin, die zijn uitgegroeid met 2.5 jaar in hoogte en breedte....en volwassen tegen het derde jaar.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hier alle pups uit het nest op vers vlees. 

De grootste reu (bijna 10 kg toen hij weg ging) is uitgegroeid tot de kleinste reu. Aiden was de middenmaat en is tot nu toe het zwaarst, zijn kleine broertje is het hoogst geworden. 

 

Van de dames is de kleinste de kleinste gebleven, maar dit is puur toeval.

Mary (Gast)

Mijn lab was ook een van de kleinsten, maar is inmiddels ruim 35kg en mooi breed en gespierd. En nog een paar maandjes te gaan voor ie 3 jaar wordt. Helaas is ie als laatst door ons opgehaald dus heb de andere pups niet weer gezien de laatste weken en verder nu ook geen contact meer mee dus hoe die er nu uit zien geen idee.

Onze chi was wel de kleinste en hij is nog jong, maar nu al net zo groot als de andere chi op de cursus. Die is ongeveer 2 weken ouder dan de onze. Dus nee dat zegt niks.. Kan best zijn dat als jij de kleinste pom van een nest kiest dat deze juist de grootste wordt. Mij is nu 2 keer gezegd dat mijn honden altijd wat kleiner en zouden blijven dan andere maar niets is minder waar. Das dan ook wel weer de charme.. Zou gewoon voor de Pom gaan waar jij het meeste mee hebt. Die paar grammen meer neem je dan wel weer voor lief toch ;)

honden page profiel --

honden foto van -

Mijn hond was de kleinste en is nu nog 1 van de kleinere uit het nest...... 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Chevy was de middelste en is nu ruim de grootste. Zusje is 4 kilo en broertje 5... chevy 6.8...

Kia is de kleinste gebleven. Met haar 13 kilo

En Monza was de grootste en is nu zelfs kleiner dan zijn zusjes...

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

De kleinste reu heb ik hier de grootste pup voor bij zien gaan, ze zijn nog niet uitgegroeid ze zijn nu 14 weken, de grootste pup reu woog bij geboorte 500 gram, die weegt nu 21.5 kilo de kleinste woog 330 gram, is een teefje die weegt nu 20 kilo, de kleinste reu woog 420 en weegt nu 22.5 dus die is toch die grootste voorbij gegaan, de grootste zit op helemaal vers vlees, de teef en reu zitten op brokken met vlees. Zegt niks...ik had nooit verwacht dat de teef van 330 zo grof zou worden, ben vandaag op bezoek geweest en schrok er toch van.

 

Dit gaat trouwens over Cane corso nestje.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

De enige hond die ik heb gehad waarvan ik het weet was een van de kleinste en werd de grootste.

 

Opgegroeid op vers maar dat zegt niet zoveel want dat was alles behalve gelijkmatig.

 

Mijn huidige hond zal wel een van de kleinste zijn denk ik zo. Ook omdat ze klein is voor het ras. Maar hoe dat begonnen is weet ik niet dus valt weinig over te zeggen.

Volgende forumvraag: Franse Bulldog pup.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^