Wat te doen met pup ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NancyNancy

Onze hond is nu 19 weken, en zijn gedrag wordt met de week erger. Voorheen beet hij speels, dat doet hij nu ook nog, maar nu bijt hij ook als je hem laat weten dat iets niet mag, en dan bijt hij echt fel.

 

- hij eet van tafel.

- drinkt uit de glazen van tafel.

- tegen je aan krabben.

- met zijn voorpoten zich tegen je afzetten, tegen je aan duwen.

- bijt in je haar, vooral als het vast zit.

 

Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee wat ik ermee moet doen, ik duw hem constant weg, maar hij is hardleers. Verkoop hem nog wel eens een tik, maar hij is het binnen 3 sec alweer vergeten.

 

Hoe kan ik hem dit gedrag het beste afleren ?

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Dit lijkt de beschrijving van mijn pup wel( mijn pup is 24 weken ), ook zij probeert van tafel te eten, probeert uit glazen en kopjes te drinken, duwt en krabt ook regelmatig, en ook heeft ze regelmatig bijt buien.

Bij haar is ook niets veilig wat op tafel of de aanrecht ligt, en verdwijnt regelmatig bestek van de aanrecht, of bijvoorbeeld een pen van de tafel, of wat er ook op ligt wat ze te pakken kan krijgen.

 

Als zij zo'n bui heeft, helpt niets, hoe meer ik haar weg duw of negeer hoe vervelender ze wordt, als zij zo'n bui heeft probeer ik haar eerst een kluif aan te bieden, en als dat niet werkt zet ik haar in de bench of in de gang.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Geen tik meer verkopen! 

 

Je hond is nog een baby, weet helemaal niet hoe hij zich wel hoort te gedragen. Jij moet hem dit leren. 

 

Blijf geduldig, al moet je 1000 keer nee zeggen. Leer hem aan wat je wel van hem wil zien, en beloon hem ook flink als hij dit laat zien! 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een pup die van tafel eet en uit glazen drinkt?

 

Terugduwen beschouwt hij waarschijnlijk als een leuk spelletje van jou.

Een tik verkopen heeft ook geen zin, dat heb je al gemerkt.

 

Een pup doet dingen waar hij succes mee heeft.

En dat is hij aan het doen.

 

Misschien is  een puppycursus iets, waar je wat meer leert over hoe je met een puppy om gaat?

 

 

honden page profiel NancyNancy

" Dit lijkt de beschrijving van mijn pup wel( mijn pup is 24 weken ), ook zij probeert van tafel te eten, probeert uit glazen en kopjes te drinken, duwt en krabt ook regelmatig, en ook heeft ze regelmatig bijt buien.
Bij haar is ook niets veilig wat op tafel of de aanrecht ligt, en verdwijnt regelmatig bestek van de aanrecht, of bijvoorbeeld een pen van de tafel, of wat er ook op ligt wat ze te pakken kan krijgen.
 
Als zij zo'n bui heeft, helpt niets, hoe meer ik haar weg duw of negeer hoe vervelender ze wordt, als zij zo'n bui heeft probeer ik haar eerst een kluif aan te bieden, en als dat niet werkt zet ik haar in de bench of in de gang. "

 

Ahh, gelukkig!

Ik dacht dat ik de meest verschrikkelijke hond ooit aan het krijgen was. XD

De bench vind ik persoonlijk een beetje lastig omdat ik daar eigenlijk geen strafhok van wil maken. Maar ik moet eerlijk zeggen, ik heb hem er al eens ingegooid toen ik er helemaal klaar mee was.

honden page profiel NancyNancy

Ik start na de zomervakantie inderdaad met een cursus.

Maar ik hoop nu al iets te kunnen doen om het tot die tijd een beetje vol te kunnen houden met hem. ;)

honden page profiel LilianLilian

Weet nog van roosje dat als ze echt vervelend was ik haar in de bench deed voor een slaapje dit hebben ze echt nodig, ik heb die tip van het engelse bullen forum en het helpt echt 2x per dag in de bench voor een slaapje zodra ze wakker zijn er weer uit bij onze roos was het een wondermiddel.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Een hond wegduwen= een spelletje voor je hond. Daarmee wordt het gedrag dus beloond.....

Stop daar dus mee. Verder: Een hond slaan is absoluut geen hondentaal; je hond begrijpt dat dus niet en zal er onzeker van worden en jou minder vertrouwen.

Een duidelijk' nee' met lage stem moet echt genoeg zijn.

En t belangrijkste: voorkom dat je pup de fout in gaat.....

Dan hoef je ook niks af te leren!

Dus: géén hond bij tafel als mensen er eten. Zorg dat ze niet bij het aanrecht kan en/ of zorg dat er niets ligt waar voedsel in of op zat enz enz. Verhoog desnoods de te lage koffietafel zodat kopjes onbereikbaar worden.....

Je huis puppy-bestendig maken is méér dan alleen losse snoeren van de grond rapen.

En ja, ga zo mogelijk lekker naar een puppyklas bij een goede hondenschool; óók als dit niet je eerste hond zou zijn

Want joh, die puppy tijd hoort echt leuk en vrolijk te zijn voor iedereen.....

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

Mijn pup was ook niet de liefste.. ik gebruikte een puppyren met dat hek zette ik dan een stuk van de kamer af, als mijn pup zo'n bui had en hij verder niks kon bereiken pakte hij mij wel, hij was al groot en sterk dus negeren op zo'n moment lukte niet.  Dan achter het hek en werd hij meestal wel snel rustig en dan ging het hek weer weg.. vaak was het overprikkeling zelf rust nemen was hij niet de beste in.. 

Vooral rustig blijven en hem leren wat wel en niet mag ik heb ook een hondje wat het erg leuk vind wanneer je hem weg duwt alleen maar een spelletje dus dat werkt niet, meestal met een hoge stem hem afleiden met wat anders hielp wel..

 

Succes !

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

" Mijn pup was ook niet de liefste.. ik gebruikte een puppyren met dat hek zette ik dan een stuk van de kamer af, als mijn pup zo'n bui had en hij verder niks kon bereiken pakte hij mij wel, hij was al groot en sterk dus negeren op zo'n moment lukte niet.  Dan achter het hek en werd hij meestal wel snel rustig en dan ging het hek weer weg.. vaak was het overprikkeling zelf rust nemen was hij niet de beste in.. 
Vooral rustig blijven en hem leren wat wel en niet mag ik heb ook een hondje wat het erg leuk vind wanneer je hem weg duwt alleen maar een spelletje dus dat werkt niet, meestal met een hoge stem hem afleiden met wat anders hielp wel..
 
Succes ! "

Puppy ren heb ik ook nog geprobeerd, maar de eerste dag dat ze bij mij thuis was, was ze er binnen 1 minuut al uit geklommen, en zo groot was ze niet. ( echte houdini )

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Black was ook zeker niet de makkelijkste, hoor.

Dat was ook wel een echte bijter als pup.

Maar elke keer eigenlijk genegeerd, weggelopen.

Hem iets geven waar hij in  mocht bijten, en dan met de stem belonen als hij daarmee verder ging.

Lange speeltjes gebruikte ik, dat hij niet snel in mijn handen kon grijpen en zo de 'fout' in ging.

 

Nu lijkt het niks meer trouwens, maar in die tijd vond ik het ook best lastig, hoor.

 

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

" Puppy ren heb ik ook nog geprobeerd, maar de eerste dag dat ze bij mij thuis was, was ze er binnen 1 minuut al uit geklommen, en zo groot was ze niet. ( echte houdini ) "

 Oh jeetje.. heb ik geluk gehad dus.. zelfs nou kan een puppyren hem nog tegen houden terwijl hij er heel ver bovenuit steekt

 

Maar hij mocht er ook absoluut niet tegen op staan van me.. 

honden page profiel NancyNancy

Het is niet echt een kwestie van negeren.

Met hem erbij kan je gewoon niet eens normaal op de bank zitten.

Hij krabt en bijt je armen, gezicht open, springt alle kanten op, hangt in je nek in je haar.

Als je hem dan negeert blijf je pleisters plakken. ;)

 

Ik kan hem wel in zijn bench zetten voor een slaapje, maar hij gaat alleen niet slapen. Hij blijft janken, waarna hij er uiteindelijk veel drukker uit komt. Zoek dan maar dekking. ;)

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Ja. dat bijten is inderdaad niet leuk meer, ik leerde het af op een niet zo leuke manier ( volgens sommige) maar het hield wel op.

Pakte de ovenwant en als hij weer wilde bijten, drukte ik mijn hand met ovenwant zijn kaak naar beneden en hield even vast, vond  de hond niet leuk, maar hij stopte wel met bijten..

Verder moet gewoon vast houden met neen zeggen als hij ongewenst gedrag vertoond, mag hem best even in zijn nekvel pakken en aangeven dat je dat niet wenst,,wegduwen heeft geen zin, wel je stem en dan een zo mogelijke zware en kwade stem.

Natuurlijk wel belonen als het goed gaat en een goede reactie geeft.

Wel ben nu bezig met mijn zevende puppie, alleen overdag..is van mijn dochter..maar zo'n kleintje heb ik nog niet gehad en dat vind ik wel veel moeilijker hoor, maar mijn boze stem..hij is nu 13 weken.. helpt wel, is al zindelijk en gaat gewoon mee iedere dag naar het bos 1.5 uur, draag hem natuurlijk wel veel, maar leert allerlei honden kennen, doet zijn behoefte in het bos en loopt al vrij diep in het meertje.

Volhouden hoor, daar heb je later heel veel plezier en een leukere hond aan, de eerste maanden zijn heel belangrijk.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Jammer dat je zo laat met een cursus begint.

 

Wat heb je je pup tot nu toe geleerd?

Hoe heb je de bench aangeleerd?

Wat heb je gedaan om de bijtrem te leren?

Wat voor ras is je pup?

Heb je ook een ruimte waar hij even geen prikkels krijgt?

 

Heel veel vragen, sorry.

 

 

Tamara (Gast)

Hoi Nancy, Al heel wat goed tips zien staan. Wellicht nog een aantal om aan toe te voegen. Wat gezegd wordt je hond wegduwen en slaan zal niet werken. Probeer je huis zo pup-vriendelijk mogelijk te maken en bijvoorbeeld glazen waar hij uit kan drinken goed weg te zetten. Heb je genoeg speeltjes in huis en gebruik je die ook? Als jij het spelen initieert en ook weer eindigt kan hij toch even zijn energie kwijt maar ben jij degene die in controle is. Als hij je zo aanvalt als je op de bank zit dan kan je een flostouw of iets in zijn bek duwen. Of rustig in de bench stoppen als hij dit gedrag vertoont, soort time out zonder dat je de hond boos in de bench zet. De bench moet inderdaad geen stafhok worden. Hem erin gooien als je het helemaal zat bent is dan ook niet zo een goed idee. Blijf rustig en zet je hond rustig in de bench. Negeer het jammeren en aandacht vragen. Pas weer uit de bench laten als hij rustig is. Dan zal hij ook sneller leren wat de bedoeling is. Misschien helpt zo een benchdoek nog, of gewoon een kleed over de bench om even alle prikkelen om hem heen proberen weg te nemen. En daarbij voldoende blijven uitdagen zodat hij z'n energie wel goed kwijt kan. Denk ook aan zoekspelletjes in huis, voerballen en gestructureerde wandelingen. Je zal ook vast veel nuttige tips op cursus krijgen. Veel succes!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Waarom denk je dat je hond weet dat hij iets niet mag?

Eigenlijk, weten honden dat niet.

Als voorbeeld, je wilt niet dat je hond op de bank mag, dus je stuurt hem steeds weg. Je hond zal merken, dat het te vergeefse moeite is om op de bank te gaan, je stuurt hem er gelijk af. Voor hem heeft het geen nut om op de bank te gaan, versprilling van energie. Daarom, zal hij het niet meer doen.

Alleen, kan je een hond niet duidelijk maken, dat iets niet mag. Dat begrijpen wij, in mensen taal, maar dat kan je een hond niet leren.

Hij doet iets dus niet omdat het toch geen nut heeft. Als de baas weg is, dan gaat hij wel op de bank, dan heeft het wel nut.

 

Je duwt je hond van tafel, maar wat betekend dat? Hij heeft geen idee. Spelen, pesten een aanmoediging? Het lukt hem in iedergeval wel tot nu om op tafel te gaan, het heeft voor hem nut en kevert nog wat op ook.

Als je iets verwacht van je hond, zal je hem dus heel duidelijk moeten laten merken, dat je het niet wilt, in voor hem begrijoelijk taal.

Als je eten op tafel zet, zelf gaat eten, doe je hem in de bench, een hele lekkere kluif erbij. Als hij even moppert is het logisch, tot nu kon hij gewoon op tafel.

Hij mag ook moperen, maar gewoon volhouden.

 

Zo laat je hem zien, dat als je gaat eten, jij hem niet op tafel wilt.

Geen straf, maar gewoon duidelijk.

Als je dit elke keer heel consequent doet, zal je hond op een gegeven moment zelf naar zijn bench gaan. Leg er een kluifje in.

Honden willen hraag regels, weten waar ze aan toe zijn, wees duidelijk in voor hem begrijoelijke taal.

 

Tegen je aan krabben, is dat voor aandacht?

Waar het soms misgaat, als een hond zelf gaat spelen, dan geven we hem geen aandacht. Maar aandacht van de baas is erg leuk als je jong bent en veel aandacht. Spelen met een trek spelletje is erg leuk.

Als je hond gaaat spelen, geef hem aandacht. Daag hem ook zelf uit, zo voorkom je dat hij bij jou, op een vervelende manier om aandacht vraagt.

Tegen je op springen, kan ook begroeten zijn. Mijn hond, springt bij ons tegen ons op, om ens een lik te geven. Hoi baas, ik vind je lief. 

Je kan zelf bukken, zodat hij je een likjenkan geven.

Tegen je aan krabben, kan verschillende redenen hebben.

Haar bijten, vinden ze lekker. Sommige veulens, eten het haar van de staart van de merrie op. Ik zelf, vind haar niet zo lekker.

Als hij dat soort dingen doet, kan je even opstaan, aandacht stoppen, draai je van hem weg. En ga weer zitten. Weer haar bijten, loop de kamer uit, of zet hem even op de gang. Time out, 30 sec.

Zo zeg je in honden taal, dat wat hij doet, je vervelend vind. Niet voos worden, niets zeggen, gewoon time out.

Dit kan je nog een keer herhalen en blijft hij klieren, de bench in, verplicht rust. Klieren kan komen, door een pup die moe is.

 

Vooral, als hij gedrag laat zien wat je wel wilt, belonen! Braaf, goed zo en voertje.

Wat doe je zoal met hem, kwa bewegen en uitdagen?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een ding, ik denk dat wij als kind allemaal wel een keer door een boze ouder naar onze kamer zijn gestuurd, als straf.

Werd onze kamer een strafplek, of bleef het onze veilige plek?

 

Juiste, boos je pup in de bench doen, kan geen kwaad. Hij zal de bench nooit  als straf plek gaan zien.

Soms is een afkoel periode voor je zelf en je pup gewoon even nodig.

honden page profiel Eva & KitanoEva & Kitano

" Jammer dat je zo laat met een cursus begint.
 
Wat heb je je pup tot nu toe geleerd?
Hoe heb je de bench aangeleerd?
Wat heb je gedaan om de bijtrem te leren?
Wat voor ras is je pup?
Heb je ook een ruimte waar hij even geen prikkels krijgt?
 
Heel veel vragen, sorry.
 
  "

 Iets wat mij wel nieuwsgierig maakt; maar hoe leer je de bijtrem? mijn pupje kan er ook wel wat van, mijn armen zijn gewoon volledig open want hij bijt ferm door en weet niet hoe ik hem kan aanleren dat zoiets echt wel pijn doet en luid roepen ertegen motiveert hem net om nog beter zijn best te doen om te bijten, ik duw hem meestal weg en hou hem in een positie waar hij mij niet kan bijten maar ik weet niet of dat wel de juiste tactiek is...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Iets wat mij wel nieuwsgierig maakt; maar hoe leer je de bijtrem? mijn pupje kan er ook wel wat van, mijn armen zijn gewoon volledig open want hij bijt ferm door en weet niet hoe ik hem kan aanleren dat zoiets echt wel pijn doet en luid roepen ertegen motiveert hem net om nog beter zijn best te doen om te bijten, ik duw hem meestal weg en hou hem in een positie waar hij mij niet kan bijten maar ik weet niet of dat wel de juiste tactiek is... "

 Nee dan maak je het interessanter. T is per hond een beetje verschillend, maar ik speelde met de pup met een speeltje en liet me dan bijten. Deed t zeer dan zei ik 1 keer au, en stopte direct met t spel. En dat heeeeel vaak.

 

 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Misschien heb je hier wat aan. Je mag je echt niet open laten bijten, dat gaat te ver.

 

http://www.doggo.nl/artikelen/opvoeding-van-een-hond/pup-bijten-afleren.php

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Oh man, een replica van Beer. Nancy, you're not alone O-)

Ik merk dat rust en regelmaat Beer geholpen hebben. Gaat hij echt constant door terwijl hij al een paar uur wakker is? Dan mag hij best even de bench in. Hij is gewoon een beetje "oververhit". Met een botje de bench in, niets mis mee vind ik.
Bijten deed beer ook, en behoorlijk hard. Als ze eenmaal zo'n bui hebben valt er niets mee te beginnen vaak. Sommige pups zijn echt hardleers, iets anders in hun bek duwen waar ze wel in mogen bijten helpt dan vaak ook niet.

Je mag best duidelijk maken dat bepaalde dingen niet mogen. Beer ging ook op tafel staan, elke keer van tafel halen en blijven doen. Op tafel, eraf halen en "nee".. en dat wel 30 keer per dag.

Ik weet niet precies wat het is geweest maar hij is eroverheen gegroeid. Hij gaat ook niet meer zomaar op tafel. Gewoon blijven herhalen en boos worden is heus niet erg, worden we allemaal. Merk je dat hij door blijft gaan, echt een beetje doordraait en je ziet dat hij al een paar uur wakker is mag hij best even met een kluif de bench in.

honden page profiel NancyNancy

Bedankt voor alle reacties! Ik heb er veel aan!

 

Ik heb vandaag een bal gekocht met zo een stok. Hem even een paar keer goed laten hollen. Hij bracht het balletje ook nog eens iedere keer terug, scheelde mij ook weer lopen.  

 

Ik vond hem vandaag al een stuk rustiger. Hij vloog niet alle kanten meer op, en hij luistert dan ook beter.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

" Bedankt voor alle reacties! Ik heb er veel aan!
 
Ik heb vandaag een bal gekocht met zo een stok. Hem even een paar keer goed laten hollen. Hij bracht het balletje ook nog eens iedere keer terug, scheelde mij ook weer lopen.  
 
Ik vond hem vandaag al een stuk rustiger. Hij vloog niet alle kanten meer op, en hij luistert dan ook beter. "

Dat zou ik dus heel hard afraden, om je hond nu al achter een bal aan te laten rennen, zeker als deze ook nog eens met een werpstok gegooid wordt.

 

De botten van je pup zijn nog lang niet goed aan elkaar gegroeid, nu al achter een bal aan laten lopen kan voor grote problemen zorgen als de hond volwassen is.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Dat zou ik dus heel hard afraden, om je hond nu al achter een bal aan te laten rennen, zeker als deze ook nog eens met een werpstok gegooid wordt.
 
De botten van je pup zijn nog lang niet goed aan elkaar gegroeid, nu al achter een bal aan laten lopen kan voor grote problemen zorgen als de hond volwassen is. "

 Je was me net voor.....Dit is not done voor een pup!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik kwam dit artikel nog tegen in een ander topic

 

http://www.moniquebladder.nl/bijtende-pup/

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^