Hoe laat ik mijn hond beter eten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JocoJoco

Hoi allemaal,

Ik heb 4 honden, waaronder een kleine Praagse Rattenvanger, reu, 9 maanden oud. 

Hij is een vreselijke eter, enfin eet een dikke 2 weken goed, en daarna "lust" hij het ineens niet meer. 

Ben overgeschakeld op vers vlees, goede verdeler gevonden die me met raad en daad bij staat. En ja hoor, ging prima... tot de 2 weken weer om zijn. Nu weer hetzelfde liedje. 

Hij eet 2 keer per dag. Wat doe ik het beste om dit gedrag te doorbreken?

De andere honden eten prima en laten hem ook met rust. Het is eerder hij wat denkt dat zij in hun kom iets lekkerders hebben...

honden page profiel --

honden foto van -

Wissel je ook af qua smaken vlees of heb je een complete versie? Je zou misschien in de ochtend brok kunnen geven, misschien in spelvorm (snuffelmat/ voerbal etc) zodat hij meer motivatie heeft om het op te eten. En dan in de avond KVV en dan afwisselen van smaak. Of eet hij dan ook na 2 weken niet meer? En wat gebeurt er als je dan na die 2 weken de bak weg haalt na een paar minuten als hij niet eet en dezelfde maaltijd dan elk eetmoment weer blijft aanbieden?

honden page profiel JocoJoco

Ik wissel inderdaad smaken af.  Zelfs voerbakken wissel ik af, maar dat helpt allemaal niet veel.  Hij komt enthousiast aan gerend, ziet zijn bak en maakt een boog. Het liefst eet hij nog van op de grond... maar dan mag je niet te veel ineens aan bieden of het is ook weer niet goed.

Als hij in zo een periode zit, helpt later aan bieden ook niet (is wel niet zo handig met vers).  Ik moet telkens weer iets verzinnen om hem te overtuigen.  Maar mijn trukendoos raakt leeg :-(

honden page profiel --

honden foto van -

Oh bleh, wat een gedoe! En vooral vreemd dat hij het eerst wel met smaak op eet en na een tijdje dus weer niet. Nee dat opnieuw aanbieden is met vers inderdaad niet zo handig, daar heb je gelijk in. 

honden page profiel JocoJoco

ja dat echt niet leuk op deze manier!  Kan me daar echt in opjagen :-(

honden page profiel --

honden foto van -

Snap ik, je maakt je toch zorgen en je wil graag dat je hond goed eet! Mijn opa en oma hebben ook zo'n moeilijke eter, maar zij eet dan weer wel het voer van mijn honden als ik daar ben dus ik geloof dat zij haar eigen brokken gewoon saai/ niet lekker vindt. Maar elke 2 weken laten staan, dat ken ik niet. Wordt het wel gegeten als je het aanbiedt als beloning? Dat je bijvoorbeeld even gaat trainen en dan de brokken als beloning geeft? 

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Heb hier ook een heel slechte eten die na een paar dagen haar voer beu is. Mensen zeggen na een 10-tal minuutjes wegnemen. Met brokken gaat dat, maar met kvv niet.  Ik voeder haar soms uit de hand en dan eet ze. Ik weet dat dit opvoedkundig niet mag, maar zo eet ze wel smakelijk haar kom leeg.

Als ze brokjes eet doe ik ze in een kong en die eet ze dan wel leeg " al spelend".

Kan je misschien ook eens proberen ( in de kong )

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik begrijp je frustraties, even mee denken, .....je geeft niets te veel aan voeding ? Je zou kunnen minderen dat tie honger krijgt en......eerst je andere honden eten geven, laat je hond toekijken, desnoods hou je de hond aan de lijn.....een tien minuten later geef je de hond zijn eten, iets minder dan normaal, kijk eens of dat helpt......zien eten, doet eten...zolang je anderen honden eten , geef je de moeilijke eter niets, maar laat hem wel kijken....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Joco....wat tonijn er doorheen doet ook vaak wonderen. Maar ook minderen met voeding ......negen maand oud, je zou op een dag een x kunnen voederen...en dat in de avond....en geen extraatjes, echt helemaal niets geven, vaak worden de tussendoortjes erbij gegeven, niet doen dan...tonijn op water kopen, en dan twee theelepels er door heen husselen, door de kvv.

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Al eens geprobeerd om je moeilijke eter in een aparte ruimte (dus zonder de andere honden erbij) zijn eten te geven? Ook al laten de andere hem met rust toch kan het voor spanning zorgen bij je hond.

 

Hier werkt het goed om elke dag een andere diersoort of mix te geven. Afwisselen doe je dus al. Ik geef er regelmatig extraatjes bij. Een eitje, groente, yoghurt, kiemen of wat zilvervliesrijst. Ik weet niet of je wekelijks vis geef? Anders zou je ook eens wat tonijn op waterbasis (blik) of diepvriesvis of zalmolie erbij kunnen geven.

 

Sommige KVV's bevatten al groente of rijst. Als dat bij jou zo is is het niet handig om er nog extra dingen bij te gaan geven.

honden page profiel JocoJoco

Aparte ruimte haalt niks uit. Dan kijkt hij er nog eens niet naar.

Tonijn ook niet ... heb ik ook al geprobeerd. 

Hij eet zijn voer idd wel als beloning... en dus als ik hem voer...

Kan wel eens proberen hem te laten eten met wat wachten aan de lijn... dat heb ik nog niet geprobeerd! Alvast bedankt voor de tips! 

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Hier ook zo'n clown. Ik ben van twee x voeren naar één voerbeurt per dag gegaan. Dat heeft geholpen. Hij maakte er echt een spel van. Hij liet z'n kvv gewoon staan en ging mij aan zitten kijken. En ja, ik reageerde natuurlijk. Dus niet eten betekende aandacht...
Nu met één voerbeurt heeft hij trek en eet zijn bak gewoon leeg. En eet hij niet, pech. Dan zet ik zijn bak terug in de koelkast.

honden page profiel JocoJoco

" Hier ook zo'n clown. Ik ben van twee x voeren naar één voerbeurt per dag gegaan. Dat heeft geholpen. Hij maakte er echt een spel van. Hij liet z'n kvv gewoon staan en ging mij aan zitten kijken. En ja, ik reageerde natuurlijk. Dus niet eten betekende aandacht...
Nu met één voerbeurt heeft hij trek en eet zijn bak gewoon leeg. En eet hij niet, pech. Dan zet ik zijn bak terug in de koelkast. "

 Mijn hond doet dus net hetzelfde!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik denk dat hij voelt hoe belangrijk jij dat eten vindt. Maak er geen probeem van en laat m maar honger krijgen.

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

"  Mijn hond doet dus net hetzelfde! "

 




Probeer geen aandacht meer te schenken aan het eten. Even doorzetten, ze hebben het snel door.
Ik had er elke keer stress van 'Oh, als hij maar eet'.
Ook als hij maar de helft op heeft, jammer dan. Dan staat hij ineens naast me te drammen en te springen op het moment dat ik met de bak naar de koelkast loop. Helaas, genoeg tijd gehad om te eten. De volgende dag was de bak in no time leeg. ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Hoeveel weegt je hond, hoeveel krijgt hij te eten en welke merken en smaken voer je?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^