Honden slomer en minder speels na hun 3e jaar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CarlaCarla

honden foto van Carla

Dag allemaal,

 

Wij hebben een teefje van 3 jaar (juni 2013) het valt ons op dat ze minder speels is. Ze ligt het liefst te slapen in haar mand of op de bank. Als het goed weer is duik ze het terras op. Wandelen doet ze wel graag en houdt dit ook best lang vol. Als ze een andere hond ziet wil ze daar ook best even lekker mee rennen en spelen. Maar niet meer zo uitbundig als een jaar geleden. Toen was ze niet te stoppen. Dierenarts kan niets vinden, ze is in een prima conditie en eet ook goed. Thuis had zij haar wilde buien, lekker met ons stoeien, uitdagen en gek op bed springen. Dit gebeurd nog zelden. Misschien ben ik te veel met haar gedrag bezig en maak ik me zorgen om niks. Maar ik wil graag dat het goed met haar gaat.

Wie herkent dit? of is het gewoon haar leeftijd. Het is een kruising Airedale terriër/Snautzer middelmaat.

Graag jullie reactie, misschien neemt dat mijn bezorgdheid wat weg!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Is het bloed gecheckt op afwijkingen, eventueel foto's gemaakt? 

 

Het kan ook zijn dat je hond haar wilde haren verloren is, maar het kan ook zijn dat ze t nu veel te warm vind om gek te doen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Zoals Ruby al zegt, ook honden verliezen hun wilde haren.

Merk ik bij Lance ook, die heeft slechts nu en dan nog een zotte stuip.

Spijtig , maar ach het heeft ook zijn voordelen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Volgens mij is dat niets raars hoor.. Ik zit te hopen dat dat moment met onze hond nog eens gaat komen O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt een terriere....dat zijn over het algemeen toch wat energieke honden, drie jaar is net volwassen.....en het is juist dat een hond als die wat ouder is wat rustiger wordt.....ik heb zelf twee newfoundlanders, een die wordt tien en eindelijk rustig, hoewel....hahha, ik heb ook een jonge newfoundlander nu sinds kort die is vind ik te rustig, wel kerngezond , dus je niet direkt ongerust maken, ga met je hond er lekker vaak op uit, een hond van net drie jaar vraagt toch wel om goede beweging, is het zo dat je hond dan echt vermoeid lijkt dan zou ik toch nog even verder zoeken, niet direkt ongerust zijn, maar een terriere is niet een echt rustige hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wil nog even vragen....reu of teef, gecastreerd of intact ?

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Als ze niet te lang geleden loops is geweest zou het kunnen duiden op bijvoorbeeld schijnzwangerschap.

 

Hoe gaat het met eten en drinken?

Meer mokken met eten of bijvoorbeeld meer drinken?

 

 

Carla (Gast)

Dank je wel voor je reactie. Fabia is gesteriliseerd. Ze eet en drinkt goed, niet anders dan normaal.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Kijk eens naas ons mensen, die gekke kids en jongeren, vol energie en nieuwschierig. Neem dan ons volwassenen, bank hangen voor de tv of met een goed boek.

 

Het is normaal gedrag, dat je hond rustiger wordt. Met de hitte, zijn ze helemaal niet vooruit te branden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dank je wel voor je reactie. Fabia is gesteriliseerd. Ze eet en drinkt goed, niet anders dan normaal. "

 Dan worden ze rustiger dan als ze intact zijn, een heel normaal verschijnsel..........een hond die intact is kent geen overgang zoals wij mensen...maar een hond die gecastreerd is vallen de hormonen weg, en dan wordt de hond  heeeeel rustig en bedaard, wat meer stimuleren, goed op het gewicht letten......en wanneer jij goed actief bezig blijft met je hond zal het rustiger er een heel eind uitgaan, lekker actief met je hond bezig blijven.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Ik merkte het ookwel dat met 3 jaar de extreme kantjes eraf waren..

En idd wat willemijn al aangaf sterilisatie speelt ook een grote rol

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Sophie is gisteren drie geworden en ja ook zij is veel rustiger geworden, Dan hoe ze was buiten lekker spelen en binnen niet meer dat drukke is echt normaal hoor

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Ioki is nu ook 3 jaar en veel rustiger geworden, het spelen is veel verminderd, hij wandelt graag en kan ook lekker met andere honden stoeien maar het mag niet te lang duren, hij loopt dan gewoon terug naar ons. Ik dacht ook dat hij niet goed was, helemaal onderzocht ook, alles ok, hij is gewoon wat luier met zijn 2 oudere baasjes hihi, maar ik vind het heerlijk zo, heel rustig en enorm vriendelijk, een hond op formaat voor mij 

Anoniem (Gast)

Dank je wel voor je reactie, het stelt mij enorm gerust. Ik had steeds het gevoel dat ik/wij iets niet goed deden. We zijn stapel op haar. Mijn vorige hand was een Parson terriër, niet te stoppen. Daar vergelijk ik haar mee, maar het is een totaal ander ras. We wandelen geel met haar, knuffelen en buiten net de bal. Maar binnen kijk ze niet echt naar haar speeltjes om. Ik heb nu een intelligentie spel besteld met stokjes, misschien daagt haar dat nog wat uit. Maar het is dus gewoon de leeftijd.

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

" Dank je wel voor je reactie, het stelt mij enorm gerust. Ik had steeds het gevoel dat ik/wij iets niet goed deden. We zijn stapel op haar. Mijn vorige hand was een Parson terriër, niet te stoppen. Daar vergelijk ik haar mee, maar het is een totaal ander ras. We wandelen geel met haar, knuffelen en buiten net de bal. Maar binnen kijk ze niet echt naar haar speeltjes om. Ik heb nu een intelligentie spel besteld met stokjes, misschien daagt haar dat nog wat uit. Maar het is dus gewoon de leeftijd. "

 




Ja hoor hier ook een bak met speelgoed wat eerst steeds gebruikt word en nu heel soms nog haar bal maar dat is het

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het kan ook gewoon de zomer zijn. Mijn hond is normaal gesproken van het Olympisch motto: hoger, sneller, verder. Hij loopt eigenlijk altijd voor me uit en het liefst in hoog tempo. Maar in de zomer betrap ik hem er op dat hij soms op de terugweg naar huis, het laatste stukje achter me gaat lopen, op extreem langzaam sukkel tempo.

In de herfst als het wat koeler wordt, gaat het activiteiten niveau van mijn hond ook weer omhoog. Ik had juist vorige zomer zoiets van "hehe, hij is 7 en eindelijk wat rustiger". Nou, het werd koeler en wég rust...

Volgende forumvraag: Hond valt uit naar andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^