Brok icm vers?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Vera (Gast)

Sinds kort hebben wij een hond erbij. Deze kreeg puppybrokjes van RC en goedkoop patéspul waar ik beide van af wil. Ik ben al bezig met overzetten naar andere brokjes. Acana puppy om precies te zijn.  Nu wil ik er KVV bij voeren. Er staan honderden laaange discussies over brok of vers en combineren ja of nee. Mijn vraag hebben mensen ervaring met mengen tegenover paar dagen brok en paar dagen vers? De reden trouwens dat we (nog)niet helemaal overgaan om hier vragen over te vermijden, is dat we ook nog een Lab reu hebben van rond de 30kg die dus behoorlijk wat moet. Op zich geen probleem alleen kunnen we dat nu niet kwijt en ik wil toch graag behoorlijk wat inslaan omdat ik toch moet bestellen. En beide hebben ook net nieuwe brokken. En de één wel en ander niet vind ik zo wat eigenlijk. Dus ik dacht voorlopig paar keer per week smuldier of wat dan ook tot we plek hebben.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Tja... Dat zal altijd een discussie blijven denk ik.. 

De een vindt combineren al slecht en mengen al helemaal geen optie! 

 

 

Ik denk als je een hond hebt zonder gevoelige maag, het geen van beide een probleem hoeft te geven! 

Wij hebben er sinds een aantal weken een volwassen Berner sennen reu bij, zelf hadden we al een labrador. 

 

De labradors at eerst alleen KVV, de Berner at bij zijn vorige baasjes brok en tafelresten..

Nu eten beide honden een combinatie, aantal dagen brok aantal dagen KVV... Maar het is ook maar hoe het uitkomt, soms in de ochtend brok en in de avond KVV.. 

 

In het begin at de Berner ontzettend slecht! Toen heb ik ook wel eens de brokken gewoon door de KVV gegooid, hier geen enkel probleem! 

Het verhaal over het anders verteren (waardoor veel mensen het 'slecht' vinden), maakt in mijn ogen niet zo'n probleem.. Ik eet ook aardappels, groente en vlees en dat verteerd ook anders in mijn maag! 

 

Ik voer qua brok, cpro food, de lamsversie. KVV verschilt, carnibest, tammenga, kivo en smuldier! 

 

Dus ik zou zeggen probeer het gewoon, combineren/mengen. Reageren je honden goed? Geen probleem dus..

 

Het enige nadeel aan mengen vind ik persoonlijk dat er een kans bestaat dat de hond alleen droge brokken niet meer wilt eten..

Dat zal bij een labrador wel meevallen , maar bij een ras dat wat minder op eten gericht is kan het misschien wel problemen geven..

 

 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Meike heeft op fb een onderzoek gepost zal binnenkort ook wel hier komen daar wordt gestaafd wat ik al sinds 2009 beweer,al die verhaaltjes van mag/kan niet zijn onzin.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Meike heeft op fb een onderzoek gepost zal binnenkort ook wel hier komen daar wordt gestaafd wat ik al sinds 2009 beweer,al die verhaaltjes van mag/kan niet zijn onzin. "

 Ja heb ik ook gelezen! 

 

 

Tuurlijk zijn er honden die het niet verdragen, maar er zijn ook honden die vers of een bepaald soort brok niet verdragen! 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

En dan spreekt men over een % van? Kapot gefokt en pover voeding bij de fokker gehad kan al genoeg zijn om van je pup zijn gans leven een probleem eter te maken.

Vera (Gast)

Ja het blijft ook lastig.. Zoveel verhalen en des te meer meningen. En niet iedereen staat open voor andere ideeën:p Ik moet zeggen dat mijn lab wanneer ie eens iets lekkers krijgt wel de neiging heeft om de brokken van de ochtend te laten staan. Maar toch stiekem altijd honger dus ze gaan later dan wel op. Hij is als pup wel erg gevoelig geweest en af en toe heeft nog eens van die dagen als ie bijvoorbeeld iets anders tussendoor heeft gehad. Maar goed dat is natuurlijk heel wat anders. 

Van de pup weet ik het nog niet of die erg gevoelig is. Dat zal bij kvv vast wel meevallen denk ik dan. Alleen inderdaad bij mengen ben ik wel bang dat ze lastiger worden met brokken.. Maar dat gebeurd niet na een paar dagen vers?

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Geen idee hoeveel %, ik verwacht inderdaad een heel klein percentage! 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Ja het blijft ook lastig.. Zoveel verhalen en des te meer meningen. En niet iedereen staat open voor andere ideeën:p Ik moet zeggen dat mijn lab wanneer ie eens iets lekkers krijgt wel de neiging heeft om de brokken van de ochtend te laten staan. Maar toch stiekem altijd honger dus ze gaan later dan wel op. Hij is als pup wel erg gevoelig geweest en af en toe heeft nog eens van die dagen als ie bijvoorbeeld iets anders tussendoor heeft gehad. Maar goed dat is natuurlijk heel wat anders. 
Van de pup weet ik het nog niet of die erg gevoelig is. Dat zal bij kvv vast wel meevallen denk ik dan. Alleen inderdaad bij mengen ben ik wel bang dat ze lastiger worden met brokken.. Maar dat gebeurd niet na een paar dagen vers? "

 Hahahah een lab die zijn eten laat staan? Die ken ik niet! 

 

Tja, lastig inschatten van te voren.. Hier heeft de lab er totaal geen problemen mee, valt op zijn bak brokken net zo hard aan als op zijn vlees! De Berner is wat kieskeurig, maar eet nu ook met smaak zijn brokken als ook zijn vlees! 

 

Vera (Gast)

Haha ja in het begin was dat met hem ook zo hoor altijd leeg.. Kan ook door het weer komen bij mijn exemplaar. Lijkt ie toch net als wij wat minder eetlust te hebben. Op cursus was het ook wel even zoeken aangezien hij andere honden en mensen veel leuker vond dan ons en ons lekkers :p Maar ik weet zeker dat hij heel erg blij gaat zijn met vers vlees gemengd of niet. Ik ga in ieder geval bij beide even proberen hoe ze reageren. Ik zou het liefst om de zoveel dagen wisselen maar als mengen beter werkt dan doe ik dat gewoon. Als er een grotere vriezer is voor hen gaan ze toch helemaal over. Mits het met brok erbij beter gaat zoals bij jou het geval is las ik net in het andere topic met zo'n beetje dezelfde vraag. :p

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Haha ja in het begin was dat met hem ook zo hoor altijd leeg.. Kan ook door het weer komen bij mijn exemplaar. Lijkt ie toch net als wij wat minder eetlust te hebben. Op cursus was het ook wel even zoeken aangezien hij andere honden en mensen veel leuker vond dan ons en ons lekkers :p Maar ik weet zeker dat hij heel erg blij gaat zijn met vers vlees gemengd of niet. Ik ga in ieder geval bij beide even proberen hoe ze reageren. Ik zou het liefst om de zoveel dagen wisselen maar als mengen beter werkt dan doe ik dat gewoon. Als er een grotere vriezer is voor hen gaan ze toch helemaal over. Mits het met brok erbij beter gaat zoals bij jou het geval is las ik net in het andere topic met zo'n beetje dezelfde vraag. :p "

 Hahahhaah dit herken ik wel hoor! Nog steeds soms met zijn bijna 2 jaar! 

 

Inderdaad gewoon doen wat voor jouw honden het beste werkt! 

Weet je al welke KVV je wilt gaan voeren en welke brok voer je? ( gewoon uit interesse hoor! )

 

Hier werkt inderdaad de combinatie beter, beter in zijn vacht en constantere ontlasting etc! 

Vera (Gast)

 

Haha dat geeft een mens hoop. Het is een bruine labrador die schijnen al het drukst te zijn. En dat is ie zeker. Maar wel een superschat dus dat neem ik voor lief. Zijn start was ook niet je van het dus ik ben nog onder de indruk van hoe hij is. Ikzelf zou niet zo zijn denk ik :p

Ik voer Acana op het moment wel twee verschillende versies dus :p en aangezien smuldier eerst het makkelijkst te verkrijgen is is dat inmiddels opgehaald. Maar ik dacht aan Lotgering. Ik zag daar redelijk wat soorten en het is ook best voordelig. Volgens mij zijn de meesten daar wel tevreden over. Maar ik sta open voor suggesties!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik meng al jaren, en mijn hond heeft er geen problemen mee. Maar het kan altijd zijn dat een individu er wel problemen mee heeft, dat is dus gewoon uitproberen.

Vera (Gast)

Ja ik ga het maar gewoon proberen kijken wat werkt en wat niet. Ik maak me in ieder geval geen zorgen meer over mengen. Achteraf ja waarom ook niet. Ik denk dat vooral de mens te moeilijk denkt en dat het wel losloopt.

 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Ja dat zeggen ze he van die bruine labjes?! 

Ze zeggen dat het komt omdat bruin in eerste instantie geen erkende lab kleur was, die is er later pas bijgekomen.. Een mode kleurtje, waar dus te weinig gekeken zou zijn naar karakter, omdat wegens de grote vraag naar bruin, het karakter minder belangrijk werd.. 

Ach, of het waar is?

Hier in de buurt loopt een geel exemplaar, die er erg veel lol in heeft om zijn baas uit te laten  en die ook thuis de boel flink op stelten kan zetten! Dus in mij ogen ligt het niet aan de kleur.. Willem is in huis (meestal) een heerlijk vloerkleedje! 

 

 

Lotgering vroeger een keer voor onze eerste hond gekocht,  dat was echt een veelvraat en vrat werkelijk alles, maar de lotgering liet hij staan! Hij rook een keer en weg was ie! Hahahahaha 

Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat ik het zelf ook echt heel erg vies vond toen ik het zag en rook! Heb ik niet snel, ik sta hier hele longen te snijden voor in de droger, maar boven de lotgering kreeg ik echt ff geen lucht.. 

 

Er zijn inderdaad ook veel mensen wel tevreden over hoor, ik echter niet! Wanneer ik maar een merk zou voeren en ik kon kiezen tussen lotgering en smuldier, dan gaf ik alleen smuldier.. 

 

Ik voer carnibest, tammenga, kivo en Smuldier. Heb nu ook wat darf in de diepvries liggen..

Er zijn nog veeeeel meer prima merken te vinden hoor, kijk maar eens op voerwijzer, daar is een hele hoop info te vinden! 

 

Het ligt natuurlijk ook aan wat je eraan uit wilt geven, op KVV dagen gaat er hier ruim anderhalve kilo per dag doorheen, dus ik heb een max voor wat ik wil betalen voor KVV.. Die max ligt natuurlijk voor iedereen anders! 

 

 

Vera (Gast)

In huis is er ook niks mee te doen,maar als er bezoek komt.. pff :p en ja dat heb ik ook ergens gelezen.. ach het hoort bij hem dus prima. Voor je het weet is het einde er dus ik geniet ervan!

Wat betreft de geur dat klinkt niet best voor ons als beginners :p wellicht dan eerst met een paar kilo te beginnen en dan even aanzien.. ik weet zo niet hoeveel ze moeten van vlees.. Hij zal iets van tussen de 30 en 35kg wegen denk ik. De pup is een chihuahua dus dat zijn de kosten niet. Maar het moet al met al wel te doen zijn. Ik weet niet wat reëel is kwa prijs eigenlijk!

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Een volwassen hond voer je ongeveer 2 % van zijn lichaamsgewicht, kleine hondjes 3 %. Bij pups ligt dat hoger, precies weet ik het niet, heb herplaatsters..

 

Onze lab weegt tussen de 30 en 32 kilo, in de zomer wil ik hem ietsje lichter.. Hij krijgt op KVV dagen zo tussen de 500 en 600 gram per dag. Ligt er een beetje aan hoe het uitkomt, welk merk/diersoort ik voer en hoe de verpakking is. De Berner (die mag wel wat aankomen) krijgt 1000 gram per dag plus 100 gram brokken of 1200/1300 gram KVV. Dit ligt een beetje aan zijn bui! 

 

 

Ik vind een max van ongeveer 4 euro per kilo.. Carnibest en darf (sommige smaken), zit daar net wat overheen, maar dat compenseer ik dan weer met tammenga, kivo en smuldier! 

honden page profiel LynnLynn

honden foto van Lynn

Ik heb even een profiel aangemaakt dus een andere naam in beeld :p 

Voorlopig wordt het sowieso smuldier. Wat ik daarna doe ga ik nog even over nadenken..ik zal nog kijken op voerwijzer en ook naar de merken die je net noemde :)

Volgende forumvraag: Hoeveelheid brokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^