Heeft iemand ervaring met gvs of een idee wat er aan de hand is?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Brandnew (Gast)

Beste mensen  Mijn hond heeft drie weken geleden een aanvaring met een andere hond gehad. Omdat er een stuk weefsel was los gescheurd heeft hij toen antibiotica en pijnstillers gekregen. Alleen ongeveer een week later werd ie een stuk slomer en kreeg vervolgens evenwichts problemen. We zijn toen met spoed naar universiteit Utrecht gegaan, waar ze een mri scan hebben gemaakt. Op de scan was niks te zien. Vervolgens dacht de neuroloog aan toxoplasmose, er is toen bloed afgenomen en uit voorzorg hebben ze hem op antibiotica gezet.  Binnen enkele dagen was er al een zeer grote verbetering te zien, echter uit het bloed onderzoek bleek dat hij geen toxoplasmose had. Inmiddels is de antibiotica kuur 3 dagen geleden afgelopen en weten ze nog niet wat hij heeft. Hij is nu weer heel erg sloom, thuis ligt ie alleen maar en wilt niet met de bal spelen. Gaat voor zijn doen ook op ongebruikelijke plekken liggen en tijdens het lopen houd hij zijn kop laag. Ook de manier waarop hij uit zijn ogen kijkt is anders dan normaal. Een andere neuroloog dacht dat er mogelijk sprake kon zijn van een geriatris vestibular syndroom. Heeft iemand hier ervaring mee of een idee waar mijn hond last van zou kunnen hebben? 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

hoe zijn zijn ogen? Bij GVS gaan ze heel erg weg en weer, echt opvallend en typisch.

Anoniem (Gast)

Op sommige momenten staan zin ogen helemaal normaal en andere momenten kijkt hij schichtig om zich heen (wat hij nooit deed)

Anoniem (Gast)

Ook kijkt hij minder helder uit zijn ogen. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Betreffende GVS

heb je de volgende website al gevonden?

https://sites.google.com/site/hondenhandicap/handicaps/gvs-geriatrisch-vestibulair-syndroom

Daar wordt overigens vermeld dat de symptomen bij de meeste honden vrijwel volledig verdwijnen, maar wel kunnen terugkomen.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor de reactie. Heb net de site bekeken en het eerste filmpje komt aardig overeen met hoe hij 2 weken geleden was. Nu staat hij wel weer steviger op zijn poten en heeft zijn kop niet meer scheef maar wel laag en is erg lusteloos. Bij gvs zou het inmiddels over moeten zijn toch? Ook had ik gelezen dat bij gvs de symptomen plotseling ontstaan. Voordat hij de vorige x zo wankel werd, was hij de dagen ervoor ook een stuk minder actief. Ben bang dat het toch iets anders is en dat hij nu niet tijdig de juiste behandeling krijgt. Vooral omdat de artsen het tot nu toe zelf ook niet zeker weten.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat zal jij je machteloos voelen.

Als er in Utrecht geen herkenning is van de verschijnselen, wat moet jij dan als baas? Geef hem vooral het gevoel dat je hem beschermt en er voor hem bent, als hij zich zo ellendig voelt.

Als de verschijnselen na de antibiotica kuur verslechteren, dan zou er ergens nog een ontsteking moeten zijn.

Heb je de laatste tijd volgezogen teken bij je hond gevonden? Dit i.v.m. eventueel de ziekte van Lyme.

Wat voor hond heb je? Er zijn nl. rasgebonden aandoeningen; die niet zo algemeen bekend zijn. 

 

Anoniem (Gast)

Hij is een kruising tussen een herder en een malamute. De laatste tijd heeft hij wel teken gehad. Alleen hij eet en drinkt wel goed en heeft ook geen koorts (ik had gezien dat deze symptomen veel voorkomen bij de ziekte van lyme) Maar het is denk ik wel handig om toch dit toch nog even aan te geven bij de arts. Na het stoppen van de antibiotica lijkt het wel slechter te gaan, daarom denk ik zelf ook aan een ontsteking of infectie. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat moeilijk voor jullie

 

je zou inderdaad denken aan een of andere infektie opgelopen door de aanvaring met de andere hond

 

ik zat ook nog te denken aan bijv. iets van een nekhernia die hij opgelopen zou kunnen hebben door de aanvaring.

 

Is de wond wel goed genezen?

Volgende forumvraag: Spondylose en artrose: pijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^