Iemand afval tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hallo allemaal!

Ik heb een pup van 6 maanden uit, een shih tzu. Ze weegt inmiddels 5.9 kilo. Wat behoorlijk zwaar is voor een pup.. volgende maand moet ze op controle komen om te kijken of ze niet weer zwaarder is geworden. Ze komt bijna elke maand meer dan 1 kilo aan!

In het begin wilde ze niet lopen en kreeg ze best veel koekjes ..

Inmiddels loopt ze goed. 3x per dag ongeveer 15 min en 's avonds loopt ze 1.5 tot 2 uur in het bos en gaat ze ook zwemmen.

Verder laten we de koekjes liggen. Soms krijgt ze 's avonds 1 klein koekje. Wel de hele dag brokken.. de hoeveel heid wat ze mag hebben maar ze eet nog geen 20 gram brokken per dag.. s avonds krijgt ze kleine stukjes kipfilet door de brokken, hier zit namelijk bijna niks in en eet ze beter door..

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Je kan een gedeelte vd brokken vervangen door sperziebonen

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik hoor en lees veel dat dit dus slecht is. Hiervan raken ze wel vol maar krijgen ze niet de hoeveelheid eiwitten enz die ze nodig hebben om spieren op te bouwen. En aangezien ze nog een pup is vind ik dit wel belangrijk. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Mijn hemel wat zwaar! Wat voor brokken geef je eigenlijk? 

 

Je zou voor goede brokken eens op www.voerwijzer.com 

Kunnen kijken. Daar staan goede brokken.

 

Verder zou ik gewoon het aantal grammen wat je hond mag hebben in 2x aanbieden. Dus 's ochtends en 's avonds, verder niet wat toevoegen aan kip of sperziebonen. 

Als je hond in de ochtend wat brokken laat staan, kun je die s middags in de vorm van een hersenwerkje aanbieden.

Bij de action hebben ze leuke rubberen voerballen. Doe daar de brokjes in en de hond moet er wat voor doen. Puck hier heeft er ook 1 en die vind het geweldig leuk:).

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik hoor en lees veel dat dit dus slecht is. Hiervan raken ze wel vol maar krijgen ze niet de hoeveelheid eiwitten enz die ze nodig hebben om spieren op te bouwen. En aangezien ze nog een pup is vind ik dit wel belangrijk.  "

 je hond krijgt teveel volgens de groei cijfers dus bouwt al genoeg op 

dus die sperziebonen zijn vulling met paar voedingstoffen en verder goede voedingsvezel wat een voldaan gevoel geeft

 

Heb je een echte rashond of zou het een mix kunnen zijn?

 

en waarom krijgt je hond de hele dag voer?

Je kan beter 2x daags geven.is ook beter voor de stofwisseling van je hond

welke brok krijgt ze?

een goede brok geeft ook meer evenwichtige groei bij je pup dan een slechte brok

 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Omdat ze haar brokken nooit wil eten heb ik haar de mogelijkheid gegeven om de hele dag te kunnen eten in de hoop dat ze beter at. De brokken krijgt ze via de dierenarts. Het is een ras zuivere shih tzu. Ze is wel groot vergeleken met andere shih tzu's. De moeder van mijn pup was ook behoorlijk groot.. je voelt haar ribben nog wel, het is niet dat ze een behoorlijke vetlaag heeft ofzo. De dierenarts vind dat ze nu goed op gewicht is maar ze mag zeker niks meer aankomen!! Maar ze blijft maar zwaarder worden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Heb je al eens gedacht aan kvv? Hier ook zo'n dondersteen die na 2 dagen de brokken laat staan en haar neus ervoor ophaalt. Ik ben toen over gegaan op kvv en af en toe voer ik wat karkasjes. Puck is nu helemaal blij met haar eten. Uiteraard heeft ze diersoorten die ze niet lekker vind, maar dat mag.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik heb heel erg getwijfeld over goede brokken of kvv. Ik vind het ook belangrijk dat ze goed voer krijgt waar vlees in zit! Het nadeel is dat mijn pup heel snel aan de diarree raakt van veel en bijna niks anders kan hebben. Verder vond ik het een nadeel dat je er telkens omdat ze altijd nog 3x per dag eten kreeg, dat ik er smiddags niet was en ze dus geen eten had. En bij de brokken kon ik gewoon wat extra's doen. Nu ze 2x eten mag is het idd misschien een optie...

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Volgens mij komen pups het meeste aan in de eerste maanden en daarna gaat het langzamer.

Als je de ribben nog voelt zonder vetlaag dan is ze volgens mij niet te zwaar maar gewoon een grotere shih tzu. Als de ouders raszuiver zijn dan heb je er nog die groter en kleiner zijn. Dat was ook in het nest van mijn hond. 

Lijkt me niet verstandig om een pup te laten afvallen.

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je zou eens kunnen kijken op de site www.oervoer.com, zelf bestel ik daar al een paar jaar het vlees en ben er erg tevreden over. Je krijgt ook goede service. Je zou ze ook eens kunnen bellen voor informatie. Zeer vriendelijke mensen en ze weten goed waar ze mee bezig zijn.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

De eerste maanden gaan inderdaad het hardst! Volgens de dierenarts had het wel al moeten stoppen. Ze blijft in een stijgende lijn zitten. En aangezien ze niet meer groeit, komt het daar dus niet meer van, maar van alles wat ze krijgt. 

Dit was wat de dierenarts zei.

Ik vraag me verder ook af of ze dan wel genoeg beweging krijgt..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Volgens mij komen pups het meeste aan in de eerste maanden en daarna gaat het langzamer.
Als je de ribben nog voelt zonder vetlaag dan is ze volgens mij niet te zwaar maar gewoon een grotere shih tzu. Als de ouders raszuiver zijn dan heb je er nog die groter en kleiner zijn. Dat was ook in het nest van mijn hond. 
Lijkt me niet verstandig om een pup te laten afvallen.
 
  "

 

Dat klopt, maar het is niet goed dat je hond teveel aankomt. Dat is ook erg slecht voor de groei en kan later ook problemen veroorzaken in het bottengestel. Het beste is dat je pup langzaam groeit.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Als ik hier op de site de rasstandaard kijk mag een volwassen hond 7,2 kilo wegen. Als je hond nu langzamer aankomt zal hij/zij wel binnen de norm blijven.

En wat is de schofhoogte van je hond?? Als hij ook al hoger is dat zal hij ook wat zwaarder zijn.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" De eerste maanden gaan inderdaad het hardst! Volgens de dierenarts had het wel al moeten stoppen. Ze blijft in een stijgende lijn zitten. En aangezien ze niet meer groeit, komt het daar dus niet meer van, maar van alles wat ze krijgt. 
Dit was wat de dierenarts zei.
Ik vraag me verder ook af of ze dan wel genoeg beweging krijgt.. "

 

Volgens mij krijgt ze wel genoeg beweging hoor! Je zou nog kunnen kijken of je in de morgen een rondje van een half uur kunt wandelen, tussen de middag en na de middag een kwartier en 's avonds nog eens 3 kwartier tot een uur.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Als je hond te dik wordt geef je iets minder voer. Ik zie na 3 dagen al verschil als ik meer of minder voer geef.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Bedankt voor de reacties! Ik ga haar weer 2x eten geven. En de tijden van het wandelen wat meer verdelen, ze wil alleen smorgens echt niet lopen, maar ga het gewoon eens proberen. Hopelijk blijft ze in ieder geval op dit gewicht! Als ze maar niet zwaarder wordt:)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hier is de regel: stan de brokjes er nog na vijf minuten? Dan potje weg., en wachten tot de volgende beurt.

 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Is ze misschien al gesteriliseerd? 

 

Wammes was veel te zwaar, oorzaak bekend. 

Inmiddels sinds januari ruim 10 kilo afgevallen.

Eerst op sperziebonen gezet, daarna deel brokken, deel sperziebonen en daarna op dieetbrokken. Deze brokken krijgt hij nu nog steeds en ik wissel het af met vlees. (Helaas gaat alleen vlees niet goed...) 

Nog 3,5/4 kilo en dan zit hij op z'n "streefgewicht" (dan heeft hij nog ietsje speling)

 

Hij krijgt twee keer per dag een hondenkoekje.

Bij hem krijg ik overigens niet eens de kans om het 5 minuten te laten staan (binnen 3 tellen is het al op) Maar ook zoals Anny hierboven aangeeft heb ik beide honden aangeleerd als het binnen 10 minuten niet op is, pech...bak weg

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Lastig. 

 

Ik vind dat ze genoeg beweegt, zeker voor zo'n jong dier (denk aan de gewrichten!) 

Vind het eten lastig inschatten. 20 gram brokjes over een hele dag is niet denderend veel. Maar zou inderdaad weer in porties gaan geven, en niet eten is gewoon pech gehad (dat is even zielig, maar na 1 of 2 dagen doorzetten zie je wel resultaat). 

 

Als ze dan toch zoveel blijft aankomen, misschien overwegen om haar schildklier te testen?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ja! Ik ga het nu elke week bijhouden hoeveel ze aankomt.

Haar schofthoogte is 24 cm.

Vanmorgen heb ik haar 20 gram brokjes gegeven om half 8. Heb het laten staan tot half 9, ze wilde er niks van. Half 6 er weer neer gezet, maar ze wil er nog steeds niks van. Heb er een klein stukje kipfilet door heen gedaan en nu heeft ze ongeveer de helft op..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Bied het eens aan in de vorm van een hersenwerkje. Dan maak je de brokjes misschien interessant.

http://hersenwerkvoorhonden.nl/

Volgende forumvraag: Cane Corso pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^