Hond misschien vergiftigd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Annie (Gast)

Mijn hond heeft tijdens het uitlaten op een stuk grond een berg spaghetti met vlees en tomatensaus gevonden en voor ik hem weg kon trekken al een paar flinke happen genomen. Nu weet ik niet waarom dat daar zou liggen (het is niet op een plek waar mensen zouden eten oid) dus ik ben een beetje bang dat het er misschien is neergelegd met een kwade bedoeling. Vooralsnog vertoont mijn hond geen rare symptomen, hij slaapt veel maar dat doet hij meestal 's middags, maar ik vroeg me af hoe snel de symptomen zouden moeten komen als er echt iets raars in heeft gezeten. Is dat een kwestie van uren of van dagen? De dierenarts doet er verder ook niets mee zolang hij geen symptomen vertoont (logisch) maar ik zit me op te vreten van de zorgen..

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Ik heb ooit de dierenarts in paniek gebeld omdat Zabaa is opgegeten had waar ik bang voor was dat het giftig kon zijn.

 

Antwoord: Dan had je al binnen 15 tot 30 minuten iets moeten merken.

Hou haar in de gaten en maak je niet teveel zorgen.

 

Dus ik denk dat jij nu ook iets kunt ontspannen.

Hoe laat is het gebeurd ??

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Snap je gedachtengang precies. Onze Obi had ergens een keer een stuk van een broodje met worst gegeten. Nu is een broodje nog iets wat je zo kunt meenemen en onderweg kunt eten en als je geen zin hebt en een luie vlerk zomaar ergens neergooien... maar dat lag dus midden in het bos waar ik bijna nooit anderen tegenkom?

Maar spagetti?? Ik denk bij een echte vergiftiging dat je allang wat gemerkt had misschien zelfs al op de weg richting huis. Onze vorige hond had wel eens wat gegeten op een terrein was kort daarna al ziek. 

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

De spaghetti kan wel slecht zijn geweest, of zelf ..hm...uitgekotst door iemand. Jouw hond kan morgen misschien diaree hebben daardoor.

 

Maar als met het express zou vergiftigd hebben dan had je dit allang gemerkt geloof me. Bloedende diaree, bloed braken , trillen.....

 

Dus ....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Akelig, en meestal zijn de sympthomen heel snel merkbaar.....norrit..kan je je hond geven, zuiverd de maag/darmen ,ik begrijp je angst, ligt er niet zomaar.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Er zijn vergiftigingen waarbij je pas symptomen ziet als er al schade is aangericht. Dus ik laat mijn honden oha braken als ze iets verdachts hebben gegeten. 

http://www.mcvoordieren.nl/vergiftiging-hond-kat

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Gebruik NOOIT nooit zout !

ik kreeg ooit het advies aan de telefoon van de zoon van mijn DA ( die was op weekend) van mijn hond zout te geven om hem te laten overgeven.

 

ja hoeveel en hoe dikwijls ? 

 

mijn hond is gestorven. 

Maagkanteling of zoutvergiftiging ? Vreselijk.

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Er zijn vergiftigingen waarbij je pas symptomen ziet als er al schade is aangericht. Dus ik laat mijn honden oha braken als ze iets verdachts hebben gegeten. 
http://www.mcvoordieren.nl/vergiftiging-hond-kat
  "

 Ligt er ook maar net aan wat ze gegeten hebben. Bij b.v. worst met spijkers of zo wil je niet dat dat nog eens omhoog komt door de slokdarm.

 

Annie (Gast)

Het is ondertussen zo'n 4 uur geleden en er is nog niets te zien nu. Ik hou hem in de gaten maar jullie reacties hebben me wel gerustgesteld! Ik ben sowieso altijd wantrouwig als hij iets eet maar ik snap een weggegooide boterham oid nog wel. Maar een enorme berg pasta ergens op een stuk zand vind ik wel zo raar, en je hoort van die afschuwelijke verhalen...

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Het is ondertussen zo'n 4 uur geleden en er is nog niets te zien nu. Ik hou hem in de gaten maar jullie reacties hebben me wel gerustgesteld! Ik ben sowieso altijd wantrouwig als hij iets eet maar ik snap een weggegooide boterham oid nog wel. Maar een enorme berg pasta ergens op een stuk zand vind ik wel zo raar, en je hoort van die afschuwelijke verhalen... "

 Van de andere kant... als je erop uit bent om honden te vergiftigen dan zou ik niet eerst een heel pastagerecht gaan staan koken in mijn keuken voorzien van vergif en dat vervolgens ergens op het zand mikken. 

Dan voldoet een simpel stuk worst ook en dat is veel simpeler en minder werk bij wijze van... dus in dat opzicht. En vind maar eens een hond die worst kan weerstaan? Die zijn er vrijwel niet.  Pasta.. die zijn er zeker. Onze vorige hond hield niet van pasta.. en niet van rijst. Het zou dan inderdaad eerder een uitgekotst gerecht zijn geweest van iemand. Of misschien dat mensen er in de buurt in de natuur hebben gebarbecued? Dat doen ze hier vaak en laten dan ook echt van alles en nog wat achter. Spa flessen, bbq's, poepluiers je kunt het zo gek niet bedenken.

chaitan (Gast)

Een hoop uitgespuugde / uitgepoepte spoelwormen wordt ook wel eens verward met spaghetti. 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Er zijn wel eens vergiftigingen die langzamer symptomen veroorzaken, maar dan ben je toch al te laat.


Maar wat ik vooral gemerkt heb is dat er toch behoorlijk veel voedsel buiten weggegooid wordt, echt heel raar.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik weet niet of het in de buurt was van woonhuizen, maar mijn oude buurvrouw gooide altijd de resten van het avondeten op het veldje naast het huizenblok. Was er ook niet blij mee, maar ze bleef ermee doorgaan. Niet om de dieren te vergiftigen, maar wat extra's voor de katten die veel buiten leven was haar opinie 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zou het gewoon heel goed in de gaten houden. Romeo had vanmiddag een stuk pizza te pakken en had de helft al op, toen ik het zag. Ik heb hem verder de hele dag goed in de gaten gehouden, maar straks bij het uitlaten heb ik niets aan hem gemerkt. En nu ligt hij heerlijk te slapen. Wat je zou kunnen doen is een detox/ontgifting geven. Voor de zekerheid. 

honden page profiel LillyLilly

honden foto van Lilly

Hetgeen ik al las onder de reacties, dat u al wat had gemerkt, dat is ZEKER, want een hond gaat direct gras eten, zogauw hij last heeft, maar dat wil niet zeggen, dat het toch angst blijft maken t en wel dagen lang.Ik zou me ook "doodschrikken",

maarr laten we ALS OPVROLIJKEN, de afkomst van de spagetti hierop houden

Het kan een verliefd paartje, een pril geluk, zijn geweest dat is gaan picknikken en de de moeder van het verliefde meisje :'Joh, ga gezellig picknikken met je vriend' "Liefde gaat door de maag", dus neem mijn beroemde spagetti mee".
Nou, men begrijpt, wat er met de "beroemde" spagetti is gebeurt, ze hebben wel iets anders te doen als eten.
MAW
Het is okay, u had allang iets gemerkt, maar ja, als mijn Lilly daar had gegeten van de spagetti was ik ook nu nogsteeds in angst, het klinkt gek, maar dan kan je blij zijn een gezond dr...tje te zien elke keer als je nu uit gaat
Een woof van Lilly voor uw hondje

honden page profiel LillyLilly

honden foto van Lilly

" Er zijn wel eens vergiftigingen die langzamer symptomen veroorzaken, maar dan ben je toch al te laat.

Maar wat ik vooral gemerkt heb is dat er toch behoorlijk veel voedsel buiten weggegooid wordt, echt heel raar. "

 'dan ben je toch al te laat',

nou lekker hoor, sorry, dat ik erom moet lachen hoor.

Dus wat hebben we hiervan geleerd ? Dat je dus over een paar dagen een dode hond kan .., ja, zo klinkt het. Nog een advies ? Oh Neen, is te laat

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Er zijn vergiftigingen waarbij je pas symptomen ziet als er al schade is aangericht. Dus ik laat mijn honden oha braken als ze iets verdachts hebben gegeten. 
http://www.mcvoordieren.nl/vergiftiging-hond-kat
  "

 Men kanniet altijd de hond laten overgeven, hier een hond, giftig leer opgegeten, mocht niet braken, de tracea slokdarm was aangetast, terug overgeven gaat het nog een keer langs de tracea slokdarm, daar moet men toch mee oppassen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Gisteren, vandaag in de krant......correspondent GOOR - Dierenbeulen hebben in het Twentse Goor gebakken sponzen neergelegd. Als honden hier van eten, zetten de sponzen uit in hun maag, waarna de dieren een gruwelijke dood sterven. Volgens een politiewoordvoerder zijn de sponzen neergelegd in de bossen rond Goor, met name op plekken waar veel hondenbezitters hun viervoeter uitlaten. De politie heeft de sponzen in beslag genomen voor nader onderzoek.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Mijn vorige hondje, Sandy, heeft 6 jaar geleden rattengif gegeten. Dat had ik niet gezien, waarschijnlijk had iemand het in mijn tuin gegooid. De alarmbellen gingen bij mij pas rinkelen, toen ze zo sloom en slaperig werd. Normaal juist een heel actief hondje, een spring -in-'t-veld. Dus dierenarts gebeld, die een paar uur later kwam en constateerde dat ze vergiftigd was. Natuurlijk meteen behandeling gestart en gelukkig heeft ze het overleefd. Het was wel op het randje, maar je kunt dus niet zeggen, dat je altijd te laat bent, als je er niet meteen bij bent. 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Nou ja, ik bedoel als het een vergiftiging is die je pas laat opmerkt, je dus ook te laat bent met braken, omdat dat allang binnen is. Bijv. stoffen die de nieren aantasten en dat je het dan pas merkt.


Of behandeling mogelijk is voor de symptomen als er al vergiftiging is opgetreden, dat is altijd aan de dierenarts. Maar je bent al snel te laat qua braken.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

hier eens vergif gegeten, binnen de 10min spoot het er langs alle kanten uit en hond volledig aan het trillen... was wel ferm duidelijk dat..

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

als er overigens nog wat van die spaghetti lag, zou ik daar een deel van meegenomen hebben en laten onderzoeken als ik zoveel twijfels had. Of het in alle geval toch wel opgeruimd hebben zodat een andere hond er niet meer kan van eten.

Volgende forumvraag: Job
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^