wanneer grijp je in?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Wanneer grijp je in bij een hond die niet bevalt? Ik weet dat meeste honden rond dag 63 bevallen & dierenartsen dag 67 aanhouden.. 

Maar wat als je als baasje het gevoel hebt dat dat te laat gaat zijn?? 

 

Doschka is nu dag 62, het is voor een teckel best een groot nest is gezien op de RX. Minstens 6 pups.. al van dag 58 heeft ze voor weeën, harde buiken.. ze graaft in de werpkist.. maar das ook alles wat er gebeurd! Temperatuur blijft constant 37.6 37.7.. 2 dagen geleden zelfs even naar 38.2. Sinds gisteren avond 37.3 37.4 te weinig om een dip te zijn dus.. ze heeft niks van verlies.. ze eet, drinkt, oogt niet ziek.. 

 

Mijn dierenarts wilt zowizo voor dag 67 niet ingrijpen, maar iets in mij schreeuwt dat dat te laat gaat zijn.. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Op dag 62 grijpt er geen dierenarts in ,als de weeen nog niet begonnen zijn of het water niet spontaan gebroken is ,maar wachten tot dag 67 kan je een heel nest kosten ,Temperaturen zegt niet altijd wat ,

Als ze vaker gedekt is weet je ook niet precies de juiste beval dag ,dus ook naar je eigen gevoel luisteren ,jij kent je hond het beste .

Voor zover ik het nu lees gaat alles nog normaal ,

Veel succes met de bevalling.

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

er is 2x gedekt geweest, ik reken vanaf dekking 1, dan is ze 62 dagen .. ik zeg ook niet dat een dierenarts nu direct moet ingrijpen.. maar ik zou dus inderdaad ook gewoon niet te laat willen zijn 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Nee daar heb je gelijk in ,maar het zou ook nog van de tweede dekking kunnen zijn ,

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Een xray, om te kijken hoe de pups liggen. Zijn ze ingedaalt, ligt er een dwars voor het geboorte kanaal.

Zo weet je waar je aan toe bent

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

dat is zowizo het plan indien ze er tegen morgen ochtend nog niet zijn ..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Dat is verstandig.

Ik heb met mijn poes ook een keer op het einde een xray laten maken. Toen bleek dat ze nog niet ingedaalt waren. Ik weer gerust gesteld.

 

 

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

De draagtijd is 63 dagen vanaf de ovulatie en niet vanaf de dekdatum. Als je geen progesteron hebt geprikt weet je dus niet wanneer de ovulatie heeft plaats gevonden. Sowieso zo ik zelf niet voor dag 66 een keizersnede doen. Stel je voor dat ze pas de ovulatie na de 2e dekking heeft gehad, dan ben je echt te vroeg voor een keizersnede....

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Doschka is al verlost van haar puppy's, maar ik wil toch nog reageren op een eerdere reactie. Bij Zara is op dag 62 een keizersnede gedaan. En dat was maar goed ook. 1 pup was al dood en 1 moest op gang geholpen worden. We hebben erg getwijfeld of we in moesten grijpen en ineens voelde het niet goed voor me. Dat gevoel bleek te kloppen. Kortom: Gea, als wij hadden gewacht hadden we meer dode pups gehad. Het is een moeilijke beslissing omdat je het eigenlijk simpelweg niet weet wat de juiste is.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

" Doschka is al verlost van haar puppy's, maar ik wil toch nog reageren op een eerdere reactie. Bij Zara is op dag 62 een keizersnede gedaan. En dat was maar goed ook. 1 pup was al dood en 1 moest op gang geholpen worden. We hebben erg getwijfeld of we in moesten grijpen en ineens voelde het niet goed voor me. Dat gevoel bleek te kloppen. Kortom: Gea, als wij hadden gewacht hadden we meer dode pups gehad. Het is een moeilijke beslissing omdat je het eigenlijk simpelweg niet weet wat de juiste is. "

Ik begrijp hoe het voelt als je het hebt meegemaakt dat het ook fout kan aflopen als je te lang wacht. Maar jullie wisten wanneer de ovulatie had plaatsgevonden. Wanneer je dat niet weet en de teef meerdere keren is gedekt loop je het risico dat je te vroeg bent, vandaar dat dierenartsen ook liever niet ingrijpen voor dag 67. Daarom geef ik aan dat als een teef zelf nog niets aangeeft ik liever wacht op dag 66 om er zeker van te zijn dat de pups levensvatbaar zijn. Als Liesbeth had aangegeven dat de teef afwijkend gedag vertoonde of verlies van vocht (vruchtwater/slijmprop) zou hebben zou ik zeker geen advies geven om rustig af te wachten. 

lexy (Gast)

Eens Gea: Zo is de omschrijving ook duidelijker voor mensen die twijfelen en op HP gaan zoeken voor info. Geen signalen en moment ovulatie onbekend; niet te snel ingrijpen. 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

als ze rustig is, geen afscheiding heeft... zou ik wachten.
Hier eentje (natuurlijk) bevallen op dag 68. Er was maar 1 dekking, dus die dagen waren we zeker. Maar moment van bevruchting weet je natuurlijk niet.

Het waren overigens 11 pups. Maar heel vermoedelijk dus pas een week na dekking effectief bevrucht geweest.

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Bedankt voor de antwoorden, ondertussen is er een keizersnede uitgevoerd. Doschka was begonnen maar.na 2u persen nog geen pup. Pups bleken veel te groot te zijn..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^