Vlooienband?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Okee, ik zie door de bomen het bos even niet meer..

Ik wil voor Babs & Lex vlooienbanden aanschaffen, heb niet zo'n fijne ervaringen met pipetjes, maar er zijn er zoveel..
Ik dacht zelf aan de Scalibor Protector band, maar daar staat niet bij dat het tegen vlooien werkt, wel tegen teken, zandvliegen en muggen.

Kunnen jullie me helpen een goede band uit te zoeken?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hebben ze zo vaak vlooien dan?

Hier word nooit wat gebruikt, tenzij ik een vlo spot en da's niet heel vaak.. Dan gebruik ik een tabletje en omgeving spray en ben ik weer van de vlooien af.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

" Hebben ze zo vaak vlooien dan?

Hier word nooit wat gebruikt, tenzij ik een vlo spot en da's niet heel vaak.. Dan gebruik ik een tabletje en omgeving spray en ben ik weer van de vlooien af. "

 





Nee, volgens mij hebben ze geen vlooien, maar ik gruwel van bloedzuigende beestjes als vlooien, teken en muggen. En normaal gebruik ik ook geen niets, maar met dit warme, vochtige weer dacht ik deze keer preventief een band om te doen. Bovendien gaan ze begin oktober mee naar Duitsland

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ik heb sinds een paar maanden terug voor Toby de Seresto band. Werkt ook tegen vlooien, maar ik heb hem gekocht voor (nu ja.. tegen) de teken, omdat natuurlijke middelen hier niet voldoende waren. Hij heeft er geen last van (of van gehad) en ik heb nog geen gehechte teek meer gevonden. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Echter zou ik als je eigenlijk nooit last hebt van teken / vlooien geen gebruik maken van een band, pipetten of andere niet natuurlijke middelen. Maar dat is ook iets persoonlijks. Ik heb verder geen idee hoe het in oktober in Duitsland gesteld is met de parasietenpopulatie. Als het daar erg is, dan zou ik wel preventief een band om doen (maar dan pas een paar dagen voor vertrek) 

Volgende forumvraag: Wat heb ik nodig voor mijn hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^