Hond is bang voor knallen. Tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Stella (Gast)

hallo allemaal, ik heb een 4 jaar oude hond en hij is al sinds puppy af aan bang voor knallen. Vooral van vuurwerk wordt hij erg angstig. Met oud en nieuw is dit al helemaal een ramp maar net waren er ook een paar knallen van vuurwerk en toen was het ook weer mis. hij houdt als hij knallen hoort zijn oren plat langs zijn kop, de kop laag en zijn staart tussen zijn poten. ik heb wat dingen geprobeerd maar het wordt niet minder. Ik negeer hem als die angstig wordt en blijf zelf kalm. Maar ik woon in een huis met gedeelde woonkamer en als hij daar is dan gaan mijn huisgenoten troosten, afleiden met eten/speeltjes of hem corrigeren. Ik heb al vaak gezegd dat dat volgens mij manier is en dat ik niet wil hebben dat ze dat doen maar dat komt niet echt binnen. heeft iemand voor mij tips?  Groetjes, Stella

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Nee geen tips..  voor je medemensen, mensen opvoeden is toch een heel stuk lastiger dan  honden opvoeden, helaas. Mensen zijn namelijk vaak str*nteigenwijs! Breek me de bek er niet over open ik heb veel ruzies gehad met mijn vader zelfs over Obi. Omdat hij altijd precies tegen mij in ging.

Het makkelijkste om je hond er vanaf te helpen is in ieder geval om duidelijkheid te creëren maar dat wordt moeilijk als iedereen iets anders doet. Dan snapt de hond er ook geen snars mee van maar dat wist je zelf ook, want die conclusie trok je al.

Angst is het allermoeilijkste bij honden. Maar kun je je hond op het moment dat het "eng" wordt niet gewoon een groot bot geven en in een hoek van de kamer sturen, bijvoorbeeld een eigen veilige bench met deken erover? Als de hond bezig is loopt deze niet rond, gaat niet naar huisgenoten. Dus dan heb je ook niet dat probleem dat ze hem gaan lopen corrigeren daar waar dat onlogisch is. En misschien kan je hond zich erover heen zetten als hij afgeleid is.

Succes!

Volgende forumvraag: Janken en blaffen als ik opsta
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^