Mag ik meer voeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Meriam (Gast)

Ik heb een hondje (kruising maltezer/shi tzu) die Rodi gevoerd krijgt. Ze heeft gevoelige darmen en heeft wat ondergewicht. Ze weegt nu 3,6 kilo en zou meer rond de 4/4,5 kilo mogen wegen. Ze krijgt sinds kort Rodi 1 schijf per dag verdeeld over 2 maaltijden. (Voorheen at ze brokken) Maar ze blijft vaak naar haar bakje gaan om eten vragen. Mag ik haar dan toch meer geven omdat ze te mager is? Of moet ze echt aan de aanbevolen hoeveelheid blijven? Wat zou ik eventueel extra mogen geven? Ze vind het gelukkig wel erg lekker. 

honden page profiel --

honden foto van -

Jahoor, elke hond is anders en wat er op de verpakking staat is maar een richtlijn. Voeren altijd met je ogen doen, weegt je hond wat te weinig dan geef je wat meer. Voer dan ongeveer wat er wordt aangegeven voor het gewicht dat je wil dat ze heeft. En wordt ze bijvoorbeeld wat steviger, dan voer je weer even wat minder. Ik pas hier de hoeveelheid aan op wat ze gedaan hebben op een dag, is dat weinig dan krijgen ze ook wat minder en zijn ze echt een hele dag intensief bezig geweest dan krijgen ze gerust een stevigere maaltijd.

Meriam (Gast)

Ze krijgt nu de schijven van rodi compleet. Maar er zijn ook schijven van rodi aanvullend. Dus dan alleen rund, of alleen pens etc. Mag ik deze dan als extra voeren of krijgt ze dan weer teveel van iets binnen?

honden page profiel --

honden foto van -

" Ze krijgt nu de schijven van rodi compleet. Maar er zijn ook schijven van rodi aanvullend. Dus dan alleen rund, of alleen pens etc. Mag ik deze dan als extra voeren of krijgt ze dan weer teveel van iets binnen? "

Die mag je best als extra geven hoor, maar wissel dan wel af. Ik zelf voer ook vlees, maar dan compleet door afwisseling (dus wel al de goede verhoudingen spiervlees, bot en orgaan maar zonder premix). Ik voer dus 6 diersoorten per week plus een keer pens en een dag vis. Als je dan ik zeg maar wat alleen konijn zou voeren elke dag, dan krijgt je hond tekorten. Ik denk dat het voor jou handiger is om als je meerdere dingen wil voeren dan een maaltijd compleet te vervangen door een maaltijd ander spul van rodi. Anders ga je werken met 1 schijfje compleet en een half schijfje van iets anders bijvoorbeeld. Lijkt me onhandig

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou meer voeren als de hond dat nodig heeft. Puck krijgt ook tussen de 100 en 125 gram per dag.

 

Ik zou trouwens naar wat betere merken kvv kijken, zelf vind ik smuldier en rodi nogal eenzijdig alleen maar kip en rund en pens... Ook zodat je goed kunt afwisselen. 1 pens 1 vis dag en over de maand verdeeld zo'n 4 diersoorten? Let wel op dat ze compleet zijn, dus spiervlees, vleesbot en orgaanvlees. 

 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Richtlijnen zijn echt richtlijnen elke hond is anders en de een verbruikt meer ebergie als de ander.

 

Je zegt zelf al dat je hondje ondergewicht heeft. Dan ga je méérvoeren. De uiteindelijke hoeveelheid meet je uit aande hand van als je hond het voor zijn haar ideale gewicht heeft.

Niet ineens t dubbele geven maar even opbouwen je hondhe heeft meer nodig en wil meer maar wellicht is t handig wel de spijsvertering kans te geven door opbouwen aan de hoeveelheidsverandering te wennen. Maar zeker meer gaan geven. 

 

 

Volgende forumvraag: gevolgen kvv
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^