Onhandelbar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Heel goed dat je met hem op cursus gaat! Dat heeft deze hond echt nodig. 

Je hebt een grote hond die niet uitgelaten wordt omdat hij trekt. Dus lijkt mij dat je met hem gaat trainen zodat hij minder trekt ipv hem alleen nog maar in de tuin te laten.

Hij kan niet naar een losloop veld hij niet komt als je hem roept...

 

Kent deze hond überhaupt commando's? 

 

Als ik je verhaal zo lees heb je een puber hond die zijn grenzen op zoekt een die daarbij veel te veel energie over heeft omdat hij veel te weinig ziet en meemaakt. 

Hij kan zijn ei niet kwijt en jij heeft hem geen grenzen en regels...

Je moet echt met hem aan de slag, met trainen en ook echt met wandelen. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als ik je verhaal zo lees heb je een puber hond die zijn grenzen op zoekt een die daarbij veel te veel energie over heeft omdat hij veel te weinig ziet en meemaakt. 
Hij kam zijn ei niet kwijt en jij heeft hem geen grenzen en regels...
Je moet echt met hem aan de slag, met trainen en ook echt met wandelen.  "

 Eens.

Vanuit je teksten heb ik ook de indruk dat je eigenlijk zit af te wachten tot ie vanzelf "goed" is en dat je dan pas iets met hem wil ondernemen. Maar zo werkt dat natuurlijk niet.

Deze hond is geen pup meer, maar ondertussen al een jongvolwassene! Je moet hem echt een leven bieden dat past bij een jonge, gezonde hond. Hij moet zijn ei kwijt kunnen en je zal in hem moeten investeren met tijd, energie en begeleiding om daar dan de vruchten van te plukken. 

honden page profiel KarlienKarlien

"  Eens.
Vanuit je teksten heb ik ook de indruk dat je eigenlijk zit af te wachten tot ie vanzelf "goed" is en dat je dan pas iets met hem wil ondernemen. Maar zo werkt dat natuurlijk niet.
Deze hond is geen pup meer, maar ondertussen al een jongvolwassene! Je moet hem echt een leven bieden dat past bij een jonge, gezonde hond. Hij moet zijn ei kwijt kunnen en je zal in hem moeten investeren met tijd, energie en begeleiding om daar dan de vruchten van te plukken.  "

 Voor alle duidelijkheid: Vanaf het moment dat de dierenarts goedkeuring gaf om naar de hondenschool te gaan, heb ik dit ook gedaan. In de mate dat mijn uurrooster het toelaat, ga ik 3 keer per week naar de hondenschool en elke dag oefen ik minstens 30 min op de zaken die we op de hondschool ook doen ( Aandacht, zit, lig, voet, kom, wacht, volg,...)
Het is dus niet zo dat ik van Olaff verwacht " vanzelf" goed te worden. Ik werk er echt wel aan maar Olaff leert precies niets meer bij! ik probeer het op verschillende manieren, verschillende momenten... 

Ik steek zoveel mogelijk tijd in Olaff maar het bijten kan ik echt niet tolereren hé... Al mijn tijd gaat naar Olaff ( heb niemand anders om mijn aandacht aan te geven hé ;) ) Ik doe waarschijnlijk wel iets fout maar wat... Geen idee! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

De sennerhond, is een zelfstandig werkende veehoeder. In zijn eentje in de bergen, zonder baas op een kudde passen.

Ze zijn heel zelfstandig, hebben jou als baas niet nodig. 

Ook nog 9 maanden, puber, dat maakt het er niet makkelijker op.

 

Je oefent elke dan gehoorzaamheid. 3x per week hondenschool. Ik vind dat te veel.

Klinkt raar, maar dat kan juist tegen je gaan werken.

 

Ik zou buiten wandelen, voor de ontspanning. Hem laten snuffelen, brokjes in het gras zoeken. Doe hem aan de lange lijn, zo krijgt hij de ruimte.

 

Het enige wat wel belangrijk is om te oefenen: hier komen en aandacht. Roep zijn naam, brokje voor je gezicht. Als hij kijk, enthousiast GOED ZO en brokje.

Dit doe je een paar keer tijdens wandelen. Heel enthousiast. Zo leer je aandacht en als je zijn naam roep, dat hij naar jou komt voor een brokje.

Wat wel leuk is buiten, samen over een tak springen, op een bankje met zijn voorpoten, tussen je benen door laten lopen, stukje achter uit lopen, brokjes in t gras verstoppen, samen rennen en zo samen gekke dingen doen. 

Dat versterkt je band, zonder dat je de druk van moeten trainen op hem legt.

 

Ik zou eigenlijk maar 1x naar de school gaan. Het leerproces gaat ook door als je niet traint. Onbewust gaat dat leer proces gewoon door.

Als je te veel druk er op legt, krijgt dat koppie geen tijd om alles te verwerken. 

Leuke dingen doen, 1x per week naar de school en 2x per week wat commando's oefenen. Elke dag oefenen met buiten wandelen met hier komen en brokje.

Dan wordt het leuk om naar je toe te komen.

 

Onthoud, je hebt een zelf standige werker, die doet soms, wat hij belangrijk vind.

 

Als je meer rust creert, zal het bijten ook minder worden.

Werk vooral aan samen, leuke ontspannen dingen doen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  Voor alle duidelijkheid: Vanaf het moment dat de dierenarts goedkeuring gaf om naar de hondenschool te gaan, heb ik dit ook gedaan. In de mate dat mijn uurrooster het toelaat, ga ik 3 keer per week naar de hondenschool en elke dag oefen ik minstens 30 min op de zaken die we op de hondschool ook doen ( Aandacht, zit, lig, voet, kom, wacht, volg,...)Het is dus niet zo dat ik van Olaff verwacht " vanzelf" goed te worden. Ik werk er echt wel aan maar Olaff leert precies niets meer bij! ik probeer het op verschillende manieren, verschillende momenten... Ik steek zoveel mogelijk tijd in Olaff maar het bijten kan ik echt niet tolereren hé... Al mijn tijd gaat naar Olaff ( heb niemand anders om mijn aandacht aan te geven hé ;-) ) Ik doe waarschijnlijk wel iets fout maar wat... Geen idee!  "

 Ik heb het niet zozeer over gehoorzaamheidstraining, ik heb het over samen op pad gaan en de hond zijn interesses gunnen.

Ik lees dingen als: je kijkt ernaar uit om samen te wandelen, maar je doet het niet echt. En dat bedoel ik, dat je daarin moet investeren zodat je een voldane hond krijgt. En een hond die voldaan is, zal veel minder tekenen vertonen van verveling, frustratie of protest (wat zich in dat bijtgedrag vertaalt). Dus ipv je hond het bijten af te leren (wat duidelijk niet lukt), keer je de gedachtengang beter om en ga je je hond voldoening bieden zodat ie niet langer in die gemoedstoestand zit waardoor die gaat bijten. Win-win situatie voor jullie allebei!

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Er zijn al heel verstandige dingen gezegd over wat te doen, en, vooral ook wat een beetje te laten.....

Ik denk ook dat je minder op gehoorzaamheid moet trainen maar de hond meer meenemen de natuur in. 

Het enige wat je de hond moet leren is hier komen. Met lokken en lekkers. De rest kan later.

Een hond van dit formaat, dit ras, deze leeftijd, die niet elke dag of toch zeker 3X per week ongebreideld los kan ronddraven ( al is het maar een half uurtje)zal gefrustreerd raken......

En happen is daar een uiting van.

Dus daar ligt jouw uitdaging denk ik.

Is er niet een hondenschool met een afgesloten trainingsveld waar je hiermee aan de slag kunt?

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Wat doe je voor jezelf qua onstressen. 

 

Ikzelf heb met pijn in mijn hart ons berner herplaatst. Hoofdreden stress wat niet goed was voor haar. Echter bepaalde stress is hier vanwege gezondheid niet volledig uit te sluiten.

 

Onze berner trok enorm ondanks dat ze heel goed wist hoe het hoorde. Maar kwam puur als reactie op alles wat zij oppakte. 

 

We hadden geen mogelijkheid omstandigheden te wijzigen. Waardoor zij niet meer zoveel oppakte. Maar ondanks een blije enthousiaste hond was ze niet gelukkig.

 

Is er iemand waar de hond bijvoorbeeld een weekend kan logeren. Ga dat weekend ontspannen ontladen en start vanaf dat weekend geheel opnieuw. En relaxt. 

 

Misschien eens kijken of je met hem kan gaan speuren. En qua bijten/speels maar door blijven gaan = einde spel.

 

Je hebt al veel goeie tips gekregen. Maar probeer met een schone lij samen opnieuw te starten. Een nieuwe weg in slaan samen. Wat geweest is is geweest. 

 

En onthoud alsjeblieft ze zijn supergevoelig pikken jou stress en inrust op en gaan vandaar uit steeds sterker reageren ook op onrust uit de omgeving. 

Onze hond kreeg zelfs een temperatuurprobleem puur door stress. Diagnose was exercised indused hyperthermie. Echter heeft ze nu nergens geen last meer van. 

 

Mijn advies naast alles wat je al hebt gekregen. Laat stress varen. Hoe moeilijk ook. 

Een scheiding geeft een hoop stress mee maar je hond heeft last van die stress. Ze pakken het op ook als je het verbergt en in tegenstelling tot katten. Honden kunnen dit niet loslaten. Met gevolg dat dit in gedragingen terug komt.

 

Rust, ontspanning. Samen leuke dingen doen. Zorgen dat jij ook kan ontspannen. Lekker laten snuffelen. Als jij goed in je lijf en energie zit, doet je hond dat ook. 

 

Ze spiegelen heel veel terug van jezelf. 

Voor ons was herplaatsen helaas nodig. Omdat enkele stressfactoren niet uit ons leven te bannen zijn. En onze kanjer had daar teveel last van.

 

Voor jou en jou kanjer kan alles nog een positieve draai krijgen. Ga daarvoor want t zijn matties voor t leven. 

 

 

 

Hierkom oefeningen doen aan een lange lijn. Hierkomen altijd extra lekkere beloning en weer laten gaan. Want uiteindelijk moet er geen koppeling komen dat hierkomen altijd aanlijnen is. 

 

Heel veel succes met je kanjer en jezelf. 

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Dutch aunti, speuren zou idd heel goed zijn voor ts!

honden page profiel ElianeEliane

"  Voor alle duidelijkheid: Vanaf het moment dat de dierenarts goedkeuring gaf om naar de hondenschool te gaan, heb ik dit ook gedaan. In de mate dat mijn uurrooster het toelaat, ga ik 3 keer per week naar de hondenschool en elke dag oefen ik minstens 30 min op de zaken die we op de hondschool ook doen ( Aandacht, zit, lig, voet, kom, wacht, volg,...)Het is dus niet zo dat ik van Olaff verwacht " vanzelf" goed te worden. Ik werk er echt wel aan maar Olaff leert precies niets meer bij! ik probeer het op verschillende manieren, verschillende momenten... Ik steek zoveel mogelijk tijd in Olaff maar het bijten kan ik echt niet tolereren hé... Al mijn tijd gaat naar Olaff ( heb niemand anders om mijn aandacht aan te geven hé <img class=" /> ) Ik doe waarschijnlijk wel iets fout maar wat... Geen idee!  "

 



Als hond wordt je daar toch knetter van.....

Eerst en vooral is het belangrijk te weten dat je een hond met een zelfstandig karakter hebt. Dus daar ga je echt niets mee bereiken met kom, lig, voet, volg, zit! Want als je er mee buiten komt kan je helaas nog niet deftig gaan wandelen. Dus ja dit soort hondenschool is tijdverspilling, als ik zo vrij mag zijn dit te zeggen. Misschien dat dit ooit nog veranderd eens ze daar misschien eindelijk wat gaan kennen van honden.

Verbouwen van het interieur..... is vrij voor de hand liggend dat je hond zichzelf gaat bezig houden wanneer er rondom niets te doen is.
En de hond in een kooi opsluiten heel de tijd dat je werkt, is voor hem zeer frustrerend.

Om te beginnen best de ruimtes waar hij verblijft, dogproof maken. En bezigheid in elkaar knutselen. Je kan al beginnen met grote kartonnen dozen op hoogte te maken (iets lager dan de onderkant van zijn borstkas) en kan je voor 2/3 vullen met lege rolletjes van toiletpapier. Hier kan je dan wat gezond lekkers instrooien (gedroogd vlees/trainingsnacks voor honden). Een 2e doos kan je vullen met een deel lege rolletjes van keukenpapier (kijk bij de Action of Zeeman voor goede handdoekjes -> formaat gastendoekjes). Leg op 1 handdoekje een vleesblokje of 2 en trek dit door de kartonnen rol. Verzamelen vanaf nu met collega's, vrienden en famile deze rolletjes en lege kartonnen eierdoosjes. Neem er een paar en vul die ook met een brokje of 2. Neem een paar handdoeken leg ze voor je uit en leg er een vleesblokje of 2, 3 op. Rol je handdoek op. Al deze zaken kan je vlak voor je vertrek naar het werk her en der neerzetten.
Je kan dan met diegene die jouw hond 's middags uitlaat afspreken om hem na het uitlaten een groot stuk gedroogde kophuid of bullpees te geven (eentje van 75cm lang).

Het trekken....
Honden kunnen om meerdere redenen trekken.
O.a. om van die vervelende pijnlijke halsband vanaf te geraken.
Of, om zo snel mogelijk een geurspoor te kunnen volgen, ware het niet dat er aan die leiband nog een obstakel hangt op 2 benen dat het tempo niet kan volgen. Dus.... willen we als hond vooruit geraken zit er niets anders op dan te trekken. Want hey als we trekken geraken we vooruit.

Vandaar dat ik behalve gezondheidsredenen mijn cursiten de raad geef om de hond een Y-harnas aan te doen. En gebruik te maken van een lange lijn. Zodat de hond toch een "beperkte vrijheid" heeft om zijn neus te kunnen volgen. Uiteraard kan dit niet in het midden van een centrum op het voetpad, aangezien je hond dan snel in een model van een badmat zal veranderen. Maar eens we in een groene zone of aan een groene strook komen kan de hond naar hartelust snuffelen en zijn neus achterna.

Uiteraard gaat het trekken nog niet volledig over zijn. Vandaar dat we de hond gaan aanleren dat trekken niet meer helpt om vooruit te komen. Als de hond trekt blijven we staan! Van zodra de spanning van de lijn afgaat, gaan we direct door. In het begin zijn er een deel eigenaars die een half uur doen over een stukje van 50 of 100 meter.
En er is nog een heel deel dat de hond kan aangeleerd worden zodat buiten gaan voor zowel mens als hond eens zo aangenaam wordt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik sluit me bij bovenstaande reakties aan, inderdaad heb je geen "zit, plaats, af" hond. Dat is heel belangrijk.  Ik zou het trainen op zulke dingen achterwege laten en ontspannen dingen met hem gaan doen, snuffel, zoek- en speurspelletjes.

 

Zorg ook dat de wandelingen ontspannen worden, ik zou even heel saaie (qua verkeer en allerlei afleidingen dus lekker ergens in de natuur) rondjes maken waarbij hij zo lang mag snuffelen als hij wil en jullie gewoon lekker van de natuur genieten.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

De sennen honden zijn niet echt het type ras voor ja en amen. 

Moeten een beetje hun eigen gang kunnen gaan. Daar is t het ras naar.

Wil je een volgzame hond die echt alles doet wat je vraagt en continu met jou bezig is dan zit je met een zwiserse sennenhond niet in de goede hoek. Voor de Berner geldt t zelfde ze zijn op hun manier mensgericht maar hebben ook een zeer grote behoefte hun eigen ding te doen. 

 

T zijn geen robothonden en dat zul je er ook niet inkrijgen. Je vraagt daarmee iets van deze kanjer wat er echt niet in zit.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Hallo , 

 

Wat mij vooral opvalt is dat jij redeneert uit angst. Angst dat hij niet komt angst dat hij een andere hond omver bonjourt angst dat hij meer gaat slopen. 

Ik weet niet waar je woont. Maar probeer hem in de weekenden eens mee te nemen naar gebieden als het leesten. Het leesten is een stukje bos/heide gebied wat volledig omheind is. Hierdoor kan hij dus nooit te ver weg gaan. En hij leert dan bij jou te blijven waardoor je hem later ook elders los kan laten lopen. Heus waar oefening baart kunst! 

Thuis lekker wandelen aan de lijn,koop desnoods een heupgordel waar je hem aan vast kan maken, dan krijg je ook geen last van je arm. Je hebt ze speciaal voor canicrossers zo eentje kan je kopen. 

Je moet begrijpen dat hoe meer jij met hem wandelt des te sterker jullie band wordt. 

Wat betreft het spelen met andere honden als jouw hond aangelijnd is. Als je grotere rassen tegen komt vraag of het oke is aan de eigenaar en laat hem spelen. als hij als puber zijnde een keer te hard of te fel gaat krijgt hij vanzelf wel een keertje een snauw.Zo leren honden. Hoe minder interactie jij hem geeft met soortgenoten des moeilijker het wordt met andere honden omdat hij dan nooit grenzen leert kennen. 

 

Momenteel zoekt hij steun en begeleiding, en jij moet hem die geven. En dat doe je nou eenmaal door met hem de wereld te verkennen :).

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

" Ik werk fulltime als verpleegkundige maar er komt, de dagen dat ik werk, altijd iemand die Olaff buitenlaat. 's morgens laat ik hem buiten in de tuin om zijn behoefte te doen en om te spelen, na een half uurtje geef ik hem eten en dan is het afhankelijk van welke shift ik werk. over het algemeen ben ik ongeveer 1h tot 1h30 bezig met hem om te spelen enzo... Maar ben meer bezig met hem te straffen enzo dan dat ik kan genieten van Olaff. .   "

 

Ik werk zelf ook in de zorg, met onregelmatige diensten en dagen.

Ik werk gemiddeld 2 dagen per week en om het weekend.

 

De honden Jack & Blixem zijn voornamelijk mijn zorg, waarbij Blixem soms een ongelijkt projectiel is die nog het nodige aan opvoeding nodig heeft.

 

Als ik 's morgens moet werken (7.00 - 15.30 uur) doe ik het als volgt:

- 5.15 uur: opstaan (ontbijten + kop koffie)

- 5.30 uur: Stevige wandeling met de honden van circa 45 minuten

- 6.30 - 16.00 uur: zijn ze alleen thuis (ze slopen niks en doen geen behoefte in huis)

- 16.00 uur: Wandeling waarbij veel gesnuffeld kan worden van circa 30 minuten

- 18.00 uur: Honden in de auto en we gaan naar het bos... rennen & spelen, dit is een wandeling van circa een uur tot 1,5

- 23.00 uur: Laatste wandeling, gewoon snuffelen van circa 15 minuten

 

 

Als ik een late dienst heb van 15.00 - 23.00 uur, dan ziet een dag er als volgt uit:

- 6.30 uur: Stevige wandeling met de honden van circa 45 minuten

- 7.30 uur: Ontbijten met mijn zoon

- 8.15 uur: De honden gaan mee mijn zoon naar school brengen, dit is heen en terug een wandeling van circa 30 minuten

- 12.00 uur: Honden in de auto en we gaan naar het bos... rennen & spelen, dit is een wandeling van circa een uur tot 1,5

- 14.00 uur: Nog even een plasje doen

- 17.00/18.00 uur: Mijn zoon laat de honden een plas doen

- 23.30 uur: Wandeling waarbij veel gesnuffeld kan worden van circa 30 minuten

 

 

En als ik niet hoef te werken, dan ziet een dag er as volgt uit:

- 6.30 uur: Stevige wandeling met de honden van circa 45 minuten

- 7.30 uur: Ontbijten met mijn zoon

- 8.15 uur: De honden gaan mee mijn zoon naar school brengen, dit is heen en terug een wandeling van circa 30 minuten

- 12.00 uur: Honden in de auto en we gaan naar het bos... rennen & spelen, dit is een wandeling van circa een uur tot 1,5

- 14.30 uur: De honden gaan mee mijn zoon van school halen, dit is heen en terug een wandeling van circa 30 minuten

- 18.00 uur: Lange wandeling, gewoon snuffelen van circa 45 minuten

- 23.00 uur: Laatste wandeling, gewoon snuffelen van circa 15 minuten

 

Ik ben best veel met de honden in de weer... daarin tegen ogen ze tevreden, genieten ze van naar buiten gaan, maar ook van gewoon thuis zijn.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hoe gaat het inmiddels, heb je iets aan de tips gehad?

honden page profiel KarlienKarlien

" hoe gaat het inmiddels, heb je iets aan de tips gehad? "


 Ik heb veel gehad aan de tips en heb geprobeerd zoveel mogelijk om te zetten in de praktijk. Bij een controle bij de dierenarts liet ik wel vallen dat er geen vooruitgang komt in Olaff zijn gedrag en ik moest een gedagstherapeut contacteren.
Deze is inmiddels eens komen kijken en hij bevestigd dat Olaff eerder een probleemkind aan het worden is maar het is geen hopeloos geval ;) Het ligt ook niet aan mij zegt hij, ik ben meer dan genoeg bezig met Olaff maar alleen gaat het niet lukken... De lessen zijn gestart,  ben benieuwd wat het gaat geven... 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Heel erg veel succes en hoop dat de gt de juiste handvaten meegeeft om straks beiden een fijn leven te hebben. En je kunt genieten van een geweldige kanjer.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hmm de hond een probleemkind en aan de mens ligt het niet? Ik vind dat een beetje enge uitspraak voor een gt. Heeft hij wel een diploma en is hij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over hondengedrag?

Vaak komen de problemen juist door miscommunicatie tussen mens en hond, of te weinig inzicht van ons mensen wat een hond nodig heeft en wij mensen dus degenen zijn die daarin begeleiding nodig heeft. Een hond maakt immers geen problemen als hij lekker in zijn vel zit...

 

 

honden page profiel KarlienKarlien

" Hmm de hond een probleemkind en aan de mens ligt het niet? Ik vind dat een beetje enge uitspraak voor een gt. Heeft hij wel een diploma en is hij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over hondengedrag?
Vaak komen de problemen juist door miscommunicatie tussen mens en hond, of te weinig inzicht van ons mensen wat een hond nodig heeft en wij mensen dus degenen zijn die daarin begeleiding nodig heeft. Een hond maakt immers geen problemen als hij lekker in zijn vel zit...
 
  "

 Natuurlijk ligt het ook aan mij en moet ik ook veel oefenen maar er ligt ook een stuk bij Olaff... de gt heeft een diploma ja... en de tips en oefeningen die hij gaf,helpen duidelijk... 

Voor alle duidelijkheid : ik heb deze topic gestart om tips te krijgen hoe ik het best omga met mijn hond, niet om elke keer te horen dat ik het grootste probleem ben... Het is mijn eerste hond en het is nu ook geen makkelijke periode maar Door telkens te moeten lezen dat ik niet weet hoe om te gaan met Olaff en niet goed voor hem ben... Dat helpt niet echt... 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Heel simpel, jij doet je best, daar ligt het niet aan. Alleen soms moet je dingen net even anders aanpakken.

 

Opvoeden, vind ik zelf niet makkelijk, zeker als dingen niet lekker lopen. Ik heb regelmatig een afspraak met mijn gt gemaakt. Waar ik les, is de trainer ook gt.

 

Ik kreeg uitleg pakte dingen anders aan en mijn hond veranderde mee.

Uiteindelijk, lag het probleem bij mij. Ik heb maar een beperkte kennis, deed ook gewoon mijn best, wist alleen niet anders.

 

Een hond doet, wat wij van ze vragen en neemt de ruimte die wij ze geven.

 

Je moet je niet aangevallen voelen, je moet het niet zien, dat het  jou schuld is, dat dingen niet lekker lopen.

Meer dan je best doen kan je niet.

De puber periode is sowieso lastig, je hebt een groot ras, staat er alleen voor, alles bij elkaar, niet makkelijk.

 

Maar het gaat je vast wel lukken!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Dat je tips vraagt en hulp zoekt bewijst toch juist dat je wel heel veel om Olaff geeft? En er ook veel voor wil doen.  Er zijn genoeg mensen die geen moeite willen doen en de hond allang weggedaan hadden.

 

Mijn reaktie was zeker ook geen aanval op jou, maar bezorgdheid, vanwege die uitspraak van de gt.

 

Welke tips heeft hij trouwens gegeven?

honden page profiel KarlienKarlien

Vooral tips om hem te kalmeren en te negeren. Daar ligt Olaff zijn grootste probleem... Ook ontspanningsoefeningen ( belonen als hij ontspannen is) Het zijn wel zaken die hier ook al aangehaald werden maar door het te tonen werd het allemaal wat duidelijker... 

Bedankt voor alle tips en sorry als ik jullie opmerkingen verkeerd opnam... Ik twijfel hard of ik wel goed genoeg ben voor Olaff en heb het soms nogal moeilijk met zinnen als " het probleem ligt bij jou" of " Olaff doet enkel wat jij vraagt van te doen"... 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Een gt is idd fijn dat hij je ter plekke uitleg kan geven, deze ziet natuurlijk veel meer dan wij op onze computers thuis.

 

De oorzaak van een probleem ligt idd niet altijd bij ons mensen, maar wij mensen moeten het wel oplossen voor de hond, dat geldt voor iedereen en dan is een forum fijn om gedachtes en tips uit te wisselen. Daar leren we dan weer allemaal van, want niemand weet alles.

 

 

Ik had bijv. totdat ik het hier las van sommige dingen nog nooit gehoord, zoals kalmerende signalen, of BAT en nu probeer ik met succes Jenna met haar uitvallen naar andere honden daarmee te begeleiden. Ook met Lola mijn vorige herplaatser, had ik niet geweten hoe ik het anders had moeten aanpakken.

 

In elk geval, succes en hou ons op de hoogte!

 

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Vooral tips om hem te kalmeren en te negeren. Daar ligt Olaff zijn grootste probleem... Ook ontspanningsoefeningen ( belonen als hij ontspannen is) Het zijn wel zaken die hier ook al aangehaald werden maar door het te tonen werd het allemaal wat duidelijker... 
Bedankt voor alle tips en sorry als ik jullie opmerkingen verkeerd opnam... Ik twijfel hard of ik wel goed genoeg ben voor Olaff en heb het soms nogal moeilijk met zinnen als " het probleem ligt bij jou" of " Olaff doet enkel wat jij vraagt van te doen"...  "

 ken je deze?

Hier zie je wat er gebeurd als stres oploopt.

 

Belangrijk is, dat als je vb een andere hond ziet, je herkend dat als je hond dan gaat snuffelen, hij dit doet omdat hij de andere hond spannend vind.

 

Doordat je die signalen herkent, kan je eerder ingrijpen. Zo zorg je dat de opwinding niet te hoog oploopt. 

Op tijd weg lopen als iets spannend is, of als hij thuis druk wordt, even time out.

 

Zeker niet veegeten te belonen, als het wel goed gaat. Dat vergeten we vaak.

 

Hp is een leerzaam forum. Volgens mij raak je nooit uitgeleerd.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ik denk dat er meer aan de hand is dan te veel energie. Een grote Zwitser is een hond met een bepaald kaliber, en als ik het zo lees, neemt hij letterlijk een loopje met jou. 

 

Ik zou contact opnemen met De Roedel in België (ardennen), zij zijn een soort hondenschool waar je terecht als de zaken uit de hand lopen, of wanneer je meer uit de relatie met je hond dan er nu in zit. Ze trainen ook in dagdelen, niet in elke week een uur oid. Ze zijn ook niet te vergelijken met de gemiddelde hondenschool. Kijk maar eens op hun Facebook of website. Daar staat meer info op over hun visie en zo. Ik geloof dat er nu ook hondenscholen in Nederland zijn die volgens hun principes werken, misschien is dat nog een optie, als de ardennen te ver weg is. Hun visie op opvoeden heeft mij in elk geval heel erg geholpen bij mijn hond (familie van jouw hond, een appenzeller kruising).

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wandelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^