Wat te doen als honden uitbreken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Hey,

 

Wij wonen hier erg mooi met zalige kleine voetwegjes die ons naar mooie velden en bossen brengen, maar de favoriete route van mij en Pyxis begint tegenwoordig altijd met stress. 

 

We moeten langs een woning waar 3 volwassen berner sennens zitten die altijd buiten zitten. Ze blaffen altijd zeer hard maar stoppen eenmaal je voorbij bent. Nu een maand geleden ongeveer liepen we er langs en de poort (ook veel te laag voor die honden als je het mij vraagt) was niet goed dicht dus opeens BAM, die poort wagenwijd open. Daar komen 3 grote loebassen al blaffend op mij en mijn mevrouwtje af (ze was toen 4 maanden ongeveer). Ze zat aan de lange lijn en ik dacht, ik geef de honden vrij spel, ze zullen wel begrijpen dat een pup geen bedreiging is....en gelukkig bleef het ook bij simpelweg snuffelenn en wat dominant om haar heen draaien. Pyxis stelde zich meteen zeer onderdanig op. Ikke maar roepen "Uw honden zijn los....UW HONDEN ZIJN LOS" Maar geen gehoor :(

 

Eenmaal mijn hart weer normaal klopte ben ik rustig beginnen wandelen. 1 van de honden volgde ons nog een tijdje. Ik dacht...niet mijn schuld, wij zijn veilig, ik blijf gaan. Geen idee hoelang die honden nog vrij hebben rondgelopen.

 

Vanaf nu probeer ik dus zo min mogelijk daar langs te gaan want ik merk echt dat de schrik er bij mij nog steeds inzit. Stom eigenlijk want waarom zou ik mij moeten aanpassen voor de fouten van een ander. Mja, better safe than sorry.

 

En nu de vraag: Wat is eigenlijk de beste manier? Wat moet je doen als je aan het wandelen bent en er lopen honden al blaffend op jou af? Ok Berner Sennes zijn nu niet echt moordhonden maar ras maakt niet veel uit in mijn ogen...het is de opvoeding die het hem doet. Als die 3 honden hele dagen buiten zitten denk ik niet dat de opvoeding zo geweldig goed verloopt 

Laat je de honden doen, neem je afstand, ga je zelf dominant zijn? Wat zouden jullie doen? 

 

Misschien dat ik met jullie adviezen toch af en toe nog eens onze favoriete route durf te nemen zonder knikkende knietjes 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Naar de eigenaar gaan van deze honden...vertel wat er gebeurt is, ze moeten zorgen dat de honden niet kunnen uitbreken.......punt een.....punt twee....je kan weinig doen als er een paar honden op je af komen geraasd....hopen dat ze geen kwaad in de zin hebben.....mijn honden zijn uit het niets aangevalln door twee honden die een heuveltje kwamen afgestormd, gillende eigenaars er achteraan, mijn honden zaten in het water.......je doet niets, helemaal niets.....de eigenaars vlogen boven op hun honden en hebben mijn honden ontzet....uit het niets bijten, hopen dat de schade meevalt......je zal dat altijd blijven houden onverantwoorde eigenaars die hun honden niet kennen.

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Hier tegenover een boerderij waar ze een rottweiler hebben. Bij tijd en wijle springt die ook de straat op (nergens omheining) en gaat dan met de borstel op staan snuffelen aan mijn kleine puck. Ik ontloop het nu ook daar. De bewoners weten dat ie t doet. Weet niet of ze maatregelen hebben getroffen, ik ga dr alleen niet meer langs.

 

Ik riep altijd, terug naar huis en wees daarbij de richting aan. Soms hielp het, soms stond ik 5 minuten op straat met het hart in mn keel. Puck is dan ook nog eens zo'n hondje wat vreselijk kabaal maakt en voor de donder niet bang is.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ik zou bij de mensen aanbellen en even aangeven dat ze losbreken en dat je het niet prettig vind als 3 van die beren op je af denderen.

Wellicht weet de eigenaar het niet.

Wat je tegen de honden kan doen....geen idee.

Is toch een probleem waar vele baasjes tegenaan lopen....los lopende honden.

 

Ik hoop dat je snel weer je favoriete route kan nemen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Gewoon FF aanbellen idd. Ik heb wel eens een losgebroken hond helemaal terug naar huis gebracht. Moest nog uitzoeken waar dat was ook. Vlak ervoor liep ie weken achter elkaar maar door de straat tussen de spelende kinderen in de straat. Nog even en ze hadden hem enkeltje asiel gegeven. De ouders vertrouwde de vreemde hond niet natuurlijk. 

Daarna niet meer los gezien. Ik heb de mensen verteld dat hij op een haar na platgetreden was door een auto. Daar schrokken ze van. Nu was dat geen gebeurt scenario maar niet ondenkbaar natuurlijk. Een hond loopt nou eenmaal gevaar los in het verkeer. 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Wat anderen al zeiden: de hondenbazen verwittigen dat ze los waren en dat dat niet moet.

En mocht zoiets óóit nog weer gebeuren: je mag het de honden niet zelf laten uitzoeken! " ze zullen wel weten dat het een pup is" is een gevaarlijke aanname.

Dus, kom je je woeste loslopers tegen: zorg dat jouw hond aangelijnd is en loop resoluut met je hond de andere kant op, weg van de loslopers.

Zo Bescherm je jouw hond en laat je door je gedrag weten dat jouw hond op jou kan rekenen als er gevaar dreigt.....

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

De bazen weten het hoor maar het zijn van die mensen die het hun lekker niet aantrekken. Mijn vriend loopt er nog wel eens langs en die zegt dat er af en toe een treklits aan de poort hangt....dus dat is hun geweldige oplossing  Hij heeft ze na mijn voorval ook al eens zien loslopen....Ik vrees dat er geen verandering in zal komen tot er iets ergs zal gebeuren. Spijtig dat ik het moet zeggen maar 'echte' Belgen zijn het niet. Spreken geen woord NL, FR en ENG is ook al zeer moeilijk. 

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Dan bericht doen bij de wijkagent. 

honden page profiel ElianeEliane

" De bazen weten het hoor maar het zijn van die mensen die het hun lekker niet aantrekken. Mijn vriend loopt er nog wel eens langs en die zegt dat er af en toe een treklits aan de poort hangt....dus dat is hun geweldige oplossing  Hij heeft ze na mijn voorval ook al eens zien loslopen....Ik vrees dat er geen verandering in zal komen tot er iets ergs zal gebeuren. Spijtig dat ik het moet zeggen maar 'echte' Belgen zijn het niet. Spreken geen woord NL, FR en ENG is ook al zeer moeilijk.  "

 


Dat is te verwachten.
Het kan natuurlijk iedereen overkomen, maar die herstellen het euvel en zullen voorkomen dat er zoiets gebeurd.

Mijn eerste ingeving is ->
Zie dat je lekker vleesje bij hebt en gooi het over de omheining.
Zorg ervoor dat ze het zien en zorg dat het goed ruikt (bvb een stukje gebakken lever).
Ze zullen je snel genoeg kennen en je happy zien tegemoet komen.
Maar.... er is een maar. Je moet het wel voldoende uit elkaar strooien, zodat ze er onderling niet voor gaan vechten.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ik vind vreemde honden voeren niet zo een heel goed idee.

Wat als een allergieën heeft?

Hoe zie je het voor je het uit elkaar te strooien? 

Wanneer je iets gooit kan het zomaar dat ze allemaal op hetzelfde voert je af stuiven sta je daar te kijken met 2 voertjes in je handen en een roedeltje vechtende honden.

 

De situatie voor ts is super vervelend , en ik hoop ook dat er een oplossing komt , maar vreemde honden voeren.....

Neen zou ik niet doen.

 

honden page profiel ElianeEliane

Hoe ik dat zie?

Gewoon je hond netjes gaan laten zitten.
En dan kan je met beide handen, zowel links als rechts vleesje gooien.

Wanneer ik met mijn cursisten buiten train en we komen een tuin voorbij waar een of meerdere honden komen afgestormd, mogen zij hun hond rustig gaan laten zitten en lekkers geven.

De hond(en) in de tuin, worden automatisch mee stil en rustig. Omdat iedereen dan kan ondervinden dat er niets eng gebeurt. En alle stress zakt zo weg.

Volgende forumvraag: Poepen na spelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^