pup met verlatingsangst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TalithaTalitha

Hoi, 
Sinds 4 mei hebben wij er een nieuw gezinslid bij. We zijn heel blij met hem alleen hebben wij een klein probleempje met onze Body. Hij is nu 13 weken en we hebben al veel met de basisoefeningen geoefend. Dit gaat hartstikke goed en op de puppycursus verveelt hij zich zelfs een beetje omdat hij een heleboel al kan. Nu is het enige probleem dat Body niet alleen kan zijn. we hebben al veel met hem geoefend om een paar minuten alleen in zijn bench te blijven maar zodra ook maar iemand het huis verlaat is er paniek. Ook 's nachts is het een heel gedoe. Hij ligt erg graag in zijn bench, als wij dan naar boven gaan gaat hij rustig slapen maar na een tijd begint hij te piepen en houdt hij niet meer op. Hij is het meest gewend aan mijn vader maar zodra die het huis verlaat is er paniek. 
Iemand ervaring hiermee en/of tips dan hoor ik het graag.

groetjes Talitha

honden page profiel --

honden foto van -

Je pupje is nog heel erg jong, het is logisch dat hij nog niet alleen kan zijn. Hoe reageert hij als hij even alleen in de kamer is als jullie in huis zijn? En als hij in de nacht gaat piepen, moet hij dan niet plassen? Je moet hem hier echt tijd voor gunnen, hij is nog maar een pupje en hij moet alles nog leren.

honden page profiel TalithaTalitha

Bedankt voor je reactie.
Als wij bijvoorbeeld buiten zijn en hij zit binnen gaat dit prima.
Het enige wat hij dan wil doen is op de bank maar dat mag niet van ons. Hij moet soms 's nachts plassen maar dat merk je dan gauw genoeg aan hem.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je hond is nu 12 weken en je hebt hem sinds 4 mei. Heb je je hond dan niet veel te jong gekregen? Ze mogen toch officieel pas na 7 weken het nest verlaten, of maak ik nu een rekenfout?

 

Verder, je hond is nog maar 12 weken. Die kan niet gelijk alles, ook niet alleen zijn.

Je hebt honden/pups die er heel gemakkelijk in zijn, maar je hebt ook honden die het totaal niet leuk vinden dat jij weg gaat.

 

Wat hier helpt is een vaste routine. Wandelen, zeggen dat ik weg ga, snoepje pakken, hond naar plaats verwijzen (zelf zeg ik nog altijd wat ik ga doen/waar ik heen ga), snoepje geven en weg gaan.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Je hond is nu 12 weken en je hebt hem sinds 4 mei. Heb je je hond dan niet veel te jong gekregen? Ze mogen toch officieel pas na 7 weken het nest verlaten, of maak ik nu een rekenfout?
 
Verder, je hond is nog maar 12 weken. Die kan niet gelijk alles, ook niet alleen zijn.
Je hebt honden/pups die er heel gemakkelijk in zijn, maar je hebt ook honden die het totaal niet leuk vinden dat jij weg gaat.
 
Wat hier helpt is een vaste routine. Wandelen, zeggen dat ik weg ga, snoepje pakken, hond naar plaats verwijzen (zelf zeg ik nog altijd wat ik ga doen/waar ik heen ga), snoepje geven en weg gaan. "

 Nee, ik kom ook aan 6.5 weken oud maar misschien vergist ts zich in de leeftijd. Zo'n hondje heeft dan meer kans verlatingsangst te ontwikkelen.

honden page profiel --

honden foto van -

Tenzij het hondje al bijna 13 weken is, dan is hij nog steeds 12 weken maar was hij wel 7 weken toen hij mee ging naar huis.

honden page profiel TalithaTalitha

Bedankt voor de reacties. 
Ik ben bang dat ik verkeerd heb gerekend. Hij is geboren op 15 maart dus dan is hij 13 weken.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik vind dat je bij een pup van 13 weken nog niet van verlatingsangst kunt spreken. Ik ben veel later begonnen met opbouwen, en het lijkt me dat jullie te snel gaan voor je pup.

Mooi ras, ik kende ze niet!

honden page profiel TalithaTalitha

Oke, voor het alleen thuis blijven is het inderdaad misschien nog te vroeg maar hoe zit het dan met het alleen beneden slapen? Is het daar ook nog te vroeg voor of is dat nog een kwestie van rustig afwachten?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Oke, voor het alleen thuis blijven is het inderdaad misschien nog te vroeg maar hoe zit het dan met het alleen beneden slapen? Is het daar ook nog te vroeg voor of is dat nog een kwestie van rustig afwachten? "

 Ik denk dat t per hond verschillend is. Ik heb Paddy tot 12 weken bij me in de slaapkamer gehad, en ben hem toen pas steeds een stukje verder weg gaan zetten, tot hij uiteindelijk rustig beneden sliep en ook doorsliep.

 

Volgende forumvraag: Husky puberen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^