Duitse herder buiten. Kleine hond binnen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Even jullie mening gevraagd. Ik heb zelf al een corgi en mijn vriend en ik denken erover om een Duitse herder erbij te nemen. Maar hij wilt de herder dan buiten houden. Meer als waakhond en ik zou er dan mee gehoorzaamheid en shows mee doen. (Doe dat nu ook met de herder van m'n schoonouders) We hebben een hele grote tuin met stal/garage. Dus de mogelijkheid om een hond fatsoenlijk buiten te houden is er. Maar ikzelf ben meer voor honden echt binnen te laten leven. En zit ook met het feit dat ene (de corgi) binnen mag en dan de nieuwe (herder) niet. Denk dat ik overdag als ik ga werken de corgi wel samenzet buiten met de herder maar als we thuis zijn is m'n corgi eigenlijk altijd binnen. De corgi slaapt ook binnen.   Wat is jullie mening erover? Nog meer mensen die dit doen of ervaring mee hebben? Ik zoek meningen en heb nog niets beslist. Zou pas voor volgend jaar of later zijn.. Maar wil alles goed doordenken . 

honden page profiel BrittBritt

honden foto van Britt

Ik zou het persoonlijk niet over mijn hart krijgen om de ene hond buiten te houden en de andere gezellig binnen.

Ik denk dat de herder dan ook wel eens jaloers kan worden op de corgi, omdat de corgi dan meer aandacht krijgt en herders zijn zoiezo honden die heel graag bij hun baas zijn.  

Langs de andere kant zou het kunnen dat als de herder het van kleins af aan gewend is dat hij er dan geen problemen mee heeft...

honden page profiel --

honden foto van -

En wat is de reden dat je een herder niet binnen zou willen houden dan?

honden page profiel **

honden foto van *

Als je niet binnen in woonkamer dat wil, bij zoo veel ruimte nergens mogelijk is alle twee samen ( net zo lang jij afwezig bent ! ) laten dag doorbrengen ??

Of wat voor honden om te bouwen ? ( Jij zegt stal of bedoel je staal ?? .... ben jij op boerderij ofzo ? )

persoonlijk zou ik helemaal niet tegen kunnen om in een huis twee honden scheiden dat is voor mij gewoon onacceptabel ..

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" En wat is de reden dat je een herder niet binnen zou willen houden dan? "

 Ben ik ook wel benieuwd naar. 

Zelf ben ik ook geen voorstander van een hond buiten laten. En zeker niet als de ander wel binnen is. 

Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat dit voor mij puur een gevoelskwestie is. 

En mijn hond zou doodongelukkig zijn alleen buiten. 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

By my zitten ze binnen om het even wat voor hondje het is ze horen by het gezin

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Een kennis heeft een herder en die leeft voornamelijk buiten.
Vanaf dag 1 wil die hond niet graag binnen zijn.
Hij heeft heel de tuin ter beschikking en en groot tuinhuis.
Hond was 8 maanden toen ze hem kregen. Na een tijd hebben ze de moed opgegeven en de hond gewoon buiten gelaten.
Soms is die 1 minuut binnen en staat gelijk te piepen bij de deur.
Nu 14 jaar oud.
Er zijn honden die niet graag binnen zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Met een goed buitenverblijf en voldoende aandacht is het niet erg om honden buiten te laten verblijven ....maar dan allebei, niet de een binnen snachts en de ander dan buiten.....ik zou de jonge hond straks toch ook binnen laten verblijven, en buiten......honden willen graag bij de baas, en helemaal niet binnen dan, zou ik niet doen, ik heb ook twee honden die graag buiten verblijven maar hier mogen ze wel binnen als ze dat willen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

........buiten en binnen, maar nogmaals ze zouden buiten kunnen blijven hoor.

honden page profiel **

honden foto van *

Ja lieve mensen maar hier gaat niet om dat deze herder buiten wil of buiten gewend is etc..

Anonymus zegt dat hij door veel ruimte mogelijkheden heeft, om buiten een hond te leren ...houden dus ...

En dat is wat wel verwarrend is ...

Nu weten wij niet hoeveel ruimte dat is, maar als dat iets is, wat ik denkt dat is dan zou ik liever een hele mooie grooote ruimte bouwen om honden samen te laten dag doorbrengen, net zolang afwezigheid van huis is ...etc...

Ook in geen enkel geval zou ik een hond buiten willen ( s 'nachts enz.. ), leren of doen ...

Heeelemaal anders is dat ze honden zelf buiten willen gaan en buiten dag doorbrengen etc..

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Ja hoor kan prima. Bij mijn ouders zit er een herder buiten in een ren met verwarmd hok en savonds/snachts loopt ie op het terrein. Hij gaat uiteraard gewoon mee met wandelingen etc. En binnen hebben ze een klein hondje, die ligt savonds binnen en overdag veel buiten. Beide vinden het prima. Plus het is ideaal dat ze niet zo gaan hangen aan elkaar en ze ook zonder elkaar kunnen. 

 

Wel zou ik niet voor een pup gaan als je hem buiten wil houden. Maar voor een oudere hond. Ook zorgen voor een goed geisoleerd en eventueel verwarmd hok.

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

Begrijp me zeker niet verkeerd. Ik ben persoonlijk ook voor honden binnen te houden, daarom zit de corgi ook binnen. Mijn vriend is eerder voor de grote buiten te houden. 
Ik zou mijn corgi overdag als ik wegben ook wel buiten bij de herder laten. Maar ik zit vooral met s avonds.. Ikzelf zou hier niet zomaar voor kiezen daarom dat ik graag naar meningen en ervaringen vroeg. 
Voorlopig neig ik eerder naar geen herder erbij juist omdat ik het moeilijk zou hebben met moeten kiezen tussen ene binnen en ene altijd buiten. 
Overdag denk ik niet dat het zo'n probleem is, als ik thuis ben ben ik ook veel bezig buiten. Heb een paardje en schapen etc. Dus mn corgi is ook veel buiten. Zit vooral met s avonds .. 

Het is dus eerder mijn vriend die dit niet wilt, ik ben absoluut overtuigd om ook de herder binnen te houden. Maar we zijn natuurlijk met 2 en wil dit wel overwegen maar niet als ik er geen goed gevoel bij heb. Daarmee dat ik zoek naar ervaringen om mijn beslissing zeker goed te overwegen. Dit is niet iets waar maar een paar dagen over gaan gaan.. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat is de reden dat je vriend de toekomstige hond niet binnen wil?

Want momenteel leeft er toch al een hond binnenshuis? Heeft hij daar dan ook problemen mee?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Mijn mening: een hond is een sociaal levend dier. Die wil het liefst binnen bij jou wonen.

 

De gezelligheid van je hond in huis, zou ik nooit willen missen.

 

Als hij persé zijn hond buiten wilt, zou ik sowieso 2 honden nemen voor buiten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Begrijp me zeker niet verkeerd. Ik ben persoonlijk ook voor honden binnen te houden, daarom zit de corgi ook binnen. Mijn vriend is eerder voor de grote buiten te houden. Ik zou mijn corgi overdag als ik wegben ook wel buiten bij de herder laten. Maar ik zit vooral met s avonds.. Ikzelf zou hier niet zomaar voor kiezen daarom dat ik graag naar meningen en ervaringen vroeg. Voorlopig neig ik eerder naar geen herder erbij juist omdat ik het moeilijk zou hebben met moeten kiezen tussen ene binnen en ene altijd buiten. Overdag denk ik niet dat het zo'n probleem is, als ik thuis ben ben ik ook veel bezig buiten. Heb een paardje en schapen etc. Dus mn corgi is ook veel buiten. Zit vooral met s avonds .. Het is dus eerder mijn vriend die dit niet wilt, ik ben absoluut overtuigd om ook de herder binnen te houden. Maar we zijn natuurlijk met 2 en wil dit wel overwegen maar niet als ik er geen goed gevoel bij heb. Daarmee dat ik zoek naar ervaringen om mijn beslissing zeker goed te overwegen. Dit is niet iets waar maar een paar dagen over gaan gaan..  "

 Grote kans dat je vriend overstag gaat , immers er is al een hond toch binnen, op de dag mooi buiten en als het weer wat minder wordt....binnen ? ......wanneer het mooie zachte avonden zijn, en jullie dan ook veel buiten zitten, dan is het niet erg als de nacht aanbreekt en de herder in zijn buiten verblijf gaat slapen, maar wanneer er lange avonden aanbreekt en jullie binnen zitten met de corky........misschien mag de herder dan toch ook wel binnen, en ik weet niet hoe jullie met elkaar omgaan, maar heb jij ook iets in te brengen ?? .......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het is in het geheel niets ergs aan als de honden apart slapen, de een binnen en de ander buiten, slapen heb ik het over, mijn honden zijn bij me de hele avond als ik thuis ben, is het slaaptijd dan gaan de honden apart, dan is het niet erg dat er een buiten in een goed verblijf ligt en de ander binnen, het gaat om de avonden dat jullie zelf dan binnen zitten en de herder dan al heel vroeg zijnverblijf moet opzoeken, misschien toch een oplossing zoeken samen, mooi op de dag buiten en savonds als jullie binnen zijn de hond ook binnen mag, slaaptijd dan ieder apart, dat is niet erg, is hier ook.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik ken de duitse herder, een gevoelige baasgerichte hond, als een hond die prima buiten of binnen kan slapen, het maakt hem niet uit, als het maar in de buurt van "zijn" familie is en niet in zijn eentje buiten of in zijn eentje binnen. Mijn hond had dat vreselijk gevonden.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik heb er 1 binnen en 2 buiten.
Van die die buiten zitten, slaapt er 1 meestal binnen, de ander blijft buiten (soms mee binnen)

Het gaat prima zo, als de binnenhond komt te overlijden, komt de oudste buitenhond dan binnen te zitten.

Ik vind 1 hond in huis meer dan voldoende.

honden page profiel **

honden foto van *

 

Beste mensen ... maar hier is sprake over helemaal wat anders

anonieme-TS vraagde advies over wat hem te doen is, met evt. nieuwe herder-hond, als in huis komt ..

 

Citaat : Meer als waakhond en ik zou er dan mee gehoorzaamheid en shows mee doen .. [eind klein citaat].

 

Hij wil deze hond ( ?omdat vriend dat wil/eist ??) buiten leren leven ??

 

Nu komt uit ongv. zo: =  dat als wij zeggen JA/ of liever NEE zou hij wel naar eigen vriend luisteren ??

En/Of zou hondje door zogenaamde onze advies, slechte of goede leven moeten lijden ?

 

 

 

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ik denk dat het prima kan hoor.

Zoals maart het al aangaf zo ken ik er meerdere hoor.

 

Ook een Duitse herder fokker. Die heeft haar oudste teef en haar dek reu binnen samen met een chihuahua  de rest zit buiten.

 

Dus ik denk dat het prima kan hoor.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
Beste mensen ... maar hier is sprake over helemaal wat anders
anonieme-TS vraagde advies over wat hem te doen is, met evt. nieuwe herder-hond, als in huis komt ..
 
Citaat : Meer als waakhond en ik zou er dan mee gehoorzaamheid en shows mee doen .. .
 
Hij wil deze hond ( ?omdat vriend dat wil/eist ??) buiten leren leven ??
 
Nu komt uit ongv. zo: =  dat als wij zeggen JA/ of liever NEE zou hij wel naar eigen vriend luisteren ??
En/Of zou hondje door zogenaamde onze advies, slechte of goede leven moeten lijden ?
 
 
 
  "

 Gijs goed lezen...zij vraagt advies.......de hond zal helemaal geen slecht leven krijgen door het advies van ons, ons advies is niet bindend, ze maken dat zelf uit wat ze er mee doen.......zij....wil graag de hond binnen en vraagt aan ons wat wij er van vinden.....

honden page profiel **

honden foto van *

 

 Oooke Willemijn ik zal andere keer goed alles kezen ..

 

Heb ik dus slecht op aanleiding van deze klein stukje TS-citaat mijn opmerking geschreven ...

 

Citaat:=  Even *jullie mening gevraagd.

Ik heb zelf al een corgi en *mijn vriend en ik denken erover om een Duitse herder erbij te nemen.

*Maar hij wilt de herder dan buiten houden. [eind citaat] ..

 

** Meer als waakhond  en meer voor show ??

P.S. Sorry maar ik ben wel ook een criticus ( strenge zeggen ze ?  ), en kijk ik als eerst punten welke volgens mij af/en toe beeeetje n.v.t. voor viervoeters zijn ...etc.. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik snap niets van je posten eigenlijk...

honden page profiel **

honden foto van *

 ?? beste honden page profiel MaartMaart

Denk jij nu op mij reactie of wat anders ?? wat is dan hier zo moeilijk te begrijpen ??

 'Tis toch duidelijk geschreven, dat is slechts een mening en niets beledigend of zoiets ..

Dat jij niet dat begrijpt, oke dan is dat jouw recht ook ..

Maar gaan wij nu toch niet buiten thema of topic hier a.u.b. ?

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Jouw schrijfstijl begrijp ik niet nee. Ik heb prima binnen het thema geantwoord trouwens ;-)

Maar soit, zoals je wil, dan,negeer ik het wel ;-)

honden page profiel **

honden foto van *

Ooke beste  honden page profiel MaartMaart 

Dan weten wij dat ook, en laat maar a.u.b. bij deze ook zo dan ..en alles komt goed ..

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Je moet doen wat je gevoel je ingeeft.  Mijn honden zullen nooit buiten slapen, ik houd ervan ze bij me te hebben.

 

Ik heb ook een vraag over het waakhond gedeelte : een hond kan toch evengoed gewoon binnen bij jou waken?

Zal hij buiten dan in een ren zitten of niet, ik lees wel dat er een schuur of zoiets is, maar loopt hij dan vrij rond buiten?  Kan hij niet ontsnappen?

Als hij vrij rondloopt, snap ik het waakgedeelte een beetje, als hij in een ren zit, vind ik het onzin, hij kan toch niks doen aan inbrekers, wegens opgesloten.

Als ik bang ben voor inbrekers, zou ik meer voor een alarmsysteem kiezen dan een hond die bv. kan vergiftigd worden, weg waker dan...

honden page profiel ----

honden foto van --

Ik denk dat het opzich prima kan. Zeker als je het vanaf het begin consequent aanleert en genoeg blijft doen met de herder. Als je een hond buiten als waakhond hebt en enkel eten geeft en plas/poeprondjes verbreekt de hond automatisch de band met de eigenaar. Ik lees uit je posten dat dit niet de bedoeling is, gelukkig! 

Ik zelf zou het alleen heel moeilijk vinden om die ene hond altijd buiten te laten in weer en wind (maar het is wel belangrijk hier consequent in te zijn). Als ik dan de herder buiten in het verblijf zou doen na een activiteit zou ik me ergens wel schuldig voelen en het vervelend vinden om te doen en ik denk dat de hond die energie oppakt. En dan kan het wel vervelend worden, dus dat is denk ik iets wat je zelf even moet overwegen. 

 

Gijs ik begrijp eerlijk gezegd niet zo goed wat je nu wil zeggen met je citaten? Misschien kun je wat meer uitleg geven zodat TS het ook begrijpt 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Waarom een kleine hond binnen en een grote niet ? Laat het dan zo en houd het enkel bij de kleine hond.

Duitse Herders horen ook deel uit te maken van hun roedel, dus ofwel ga je ervoor en geeft hem of haar ook  toegang tot het huis of anders geen grote hond.

Ik las onlangs nog een heel artikel over het feit dat nog al teveel Herders enkel buiten moeten leven en dat dit dringend zou moeten veranderen. De Herders zijn erg baasgericht en je kan ze zeker toegang geven tot een tuin, maar altijd buiten beslist niet.

Ook een politieagent zegde ooit dat het geen goed idee is. Veel mensen nemen een grote hond en oeis, die mag niet binnen hoor, zet maar buiten in de tuin of in een hok. Ze denken dan dat de hond daar zal waken. De agent lachte hiermee en zegde dat de mensen dan zoveel missen en veel belangrijker dat de hond veel mist + dat, als ze een hond ook willen om te waken, ze deze beter binnen laten want dat schrikt inbrekers wel af, een hond in een hok lachen ze mee of ze doen hem wat aan.

Conclusie : een hond is een roedeldier, laat hem dus ook binnen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Er zijn mensen die geen hond binnen willen, als honden met elkaar leven en genoeg aandacht krijgen is het buiten zijn helemaal niet erg, een goed onderkomen zodat ze niet in weer en wind zitten, is het warm , schaduw ....deze honden die genoeg aandacht krijgen willen in het geheel niet binnen zijn....het is wat anders als een hond alleen maar buiten zit met af en toe een wandeling op de dag, dan vind ik dat dat niet kan, maar genoeg aandacht en mooi met meerderen, prima, zorg dat de ren of kennel groot is en van uit de woonkamer het huis te zien is......veel honden hier op hp liggen de dag binnen en de nacht op bed of zelfs in bed, wanneer honden gewend zijn met verblijf buiten en er een goede zorg is voor de honden is er echt niets mis mee om honden altijd buiten te houden....

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Lang plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^