Verwennen, is het wel verstandig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Laika wordt door andere mensen hare majesteit genoemd omdat ze veel verwend wordt. Ligt een lits jumeaux dekbed in haar mand, goed eten, vaak ander speelgoed, genoeg te kluiven ,eigen zwembadje in de tuin.Vindt het leuk om haar een goed leven te geven maar is dit wel verstandig? Af en toe heeft ze wel wat diva gedrag maar dacht dat dat normaal teef gedrag was. 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Hahahaha! Tuurlijk mag je hare Majesteit verwennen! Heb hier ook zo'n koninklijk geval rondlopen! Hihi.

Zolang je ze maar niet gewoon altijd haar zin laat doen en ze luistert naar je is er toch niks aan de hand?

Lekker fijn verder verwennen! Doe ik hier ook!

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

" Hahahaha! Tuurlijk mag je hare Majesteit verwennen! Heb hier ook zo'n koninklijk geval rondlopen! Hihi.
Zolang je ze maar niet gewoon altijd haar zin laat doen en ze luistert naar je is er toch niks aan de hand?
Lekker fijn verder verwennen! Doe ik hier ook! "

 Tuurlijk, laika kan wel drammen dat ze bv het water in wil of een bepaalde kant op wilt en daar krijgt ze echt niet altijd haar zin in, luisteren gaat goed alleen hier zijn we nog steeds bezig met trainen maar gaat de goede kant op.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Zeker mag dat ze mogen verwend worden dat doen wy ook ze zyn zo lief ;-)

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Hè bah, heb jij zo'n verwende hond!
Je gaat zeker ook nog naar de bossen met haar?
Moet niet gekker worden.

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara & the A-Team

Zou wat zijn als dat niet mocht! 

 

Hier ook een verwend prinsje hoor... Slaapt op bed, krijgt naast zn maaltijden de duurste snacks, iedere week nieuw speelgoed voor zn neus (hij sloopt t graag) en in de zomer een zwembad van 1 meter diep in zn tuin. 

 

Zolang je ze maar niet gaat verwennen met altijd hun zin geven. Niet trekken is nog steeds niet trekken, zeuren of schooien not done. Bijvoorbeeld he. 

Laat ze niet over je grenzen gaan! 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Zolang je er zelf geen problemen door ondervindt? 

Wij hebben het meeste hier (onbewust) "aangeleerd". Ik zit er zelf niet zo mee en vind het wel grappig. Mijn moeder daarintegen.. 

Toevallig zat ik gisteren met een vraag in mijn hoofd hoe snel honden nou iets door hebben. Hoe snel ze een bepaald gedrag laten zien waardoor ze "hun zin kunnen krijgen". 

 

Hier "discussiëren" we bv regelmatig welke kant we op gaan. Ik loop vaak waar zij wil lopen, maar soms gaat dat echt niet haha! 

Dan krijg ik de meest zielige blik, terwijl ze als een standbeeld stil blijft staan (en telkens de richting op kijkt waar ze heen wil). Als ik haar dan eenmaal mee krijg, begint ze te steunen, kreunen en te zuchten. 

 

Ook bv op de bank (ze ligt toevallig altijd op "mijn plek"). Als ik er dan voor ga zitten, op het randje, dan krijg ik ook een diepe zucht, waarna ze me het liefste (met grof geweld) de bank uit trapt.  Ze vertrekt wel netjes als ik het vraag hoor haha!  Maar meestal ga ik maar ergens anders zitten. 

 

Of de tuindeur.. die krijgt ze zelf open, met gemak! 

Zijn wij in de buurt, moeten wij deze voor haar openen. Ze blijft net zo lang zuchten, kreunen en steunen tot..... 

 

En dan nog niet te spreken over de plekjes waar ze het liefst aangeraakt wordt! Als je haar wilt aanhalen, draait ze meteen haar kont naar je toe, achterpoot iets opzij (of haar kont richting je gezicht). Najah, dan moet je aan haar billen/liezen kriebelen. Als je dat niet meteen doet, blijft ze ons duidelijk maken (door steeds een stukje met haar achterste dichterbij te komen) dat je daar toch echt moet kriebelen! 

 

Ik krijg wel vaak commentaar van buitenstaanders, maar daar kan ik niet echt wakker van liggen. 

Iedereen doet het natuurlijk anders en anderen hebben weer andere wensen dan ik bijvoorbeeld. 

 

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Grenzen zijn inderdaad belangrijk, die blijven ook. Heb laatst ook 2 kleine stukjes gras in de tuin gemaakt omdat ze zo van gras houdt en graag erin rolt daar werd ook zo raar op gereageerd. Mensen verwennen zich toch ook graag met een nieuwe tv, nieuwe kleding ed, waarom de hond niet. Deed iedereen dat maar met zijn hond scheelt weer een hoop dierenleed.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hier ook een verwende hond, en ik ben er blij mee, de meeste mensen in mijn omgeving zijn gelukkig precies zo. 

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

All hail queen laika hahaha

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Oh jahoor hier absoluut! Mijn balkon is helemaal ingericht voor de hondjes: zwembadje, tent met ballenbakballen, klimhuisje waar ze op kunnen klimmen voor beter uitzicht. En binnen meerdere mandjes/ kussens zodat ze altijd een lekker plekje kunnen vinden. Lekker vlees als maaltijd, goede kauwspullen en ja ook uitjes speciaal voor hen. Dagje naar de dierentuin bijvoorbeeld kan ik ze onwijs blij mee maken! En dan na afloop zelf een knuffel uitzoeken. Maar ze gedragen zich ook zo ontzettend goed! Ze trekken allebei niet, ze bedelen wel maar dat is mijn eigen schuld en ze dringen zich zeker niet op, als ik zeg klaar is het klaar. Doe waar jij je prettig bij voelt. Zelfs al heb je een hond die naar andere mensen hun maatstaven onopgevoed is, het is jouw hond en jij moet er mee leven! Zo lang hij geen overlast veroorzaakt voor andere mensen..

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Met twee zwembaden (een grote en een kleine) een eigen speeltoestel in de tuin, kisten vol speelgoed, meerdere bedden en een eigen vriezer zegt Faya;

 

Wie de kroon past zet hem op

 

Maar ik moet er wel eerlijk aan toevoegen dat dit de best luisterende hond is die ik ooit heb gehad. Maakt verder niet uit, beter verwend dan verwaarloosd!

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

" Met twee zwembaden (een grote en een kleine) een eigen speeltoestel in de tuin, kisten vol speelgoed, meerdere bedden en een eigen vriezer zegt Faya;
 
Wie de kroon past zet hem op

 
Maar ik moet er wel eerlijk aan toevoegen dat dit de best luisterende hond is die ik ooit heb gehad. Maakt verder niet uit, beter verwend dan verwaarloosd! "

 Geweldige foto!!!

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Als we ze niet mogen verwennen ....waar hebben we dan anders een hond voor

 

Alleen vind ik wel belangrijk dat het "honds" verwennen is 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

oh zo een heb ik ook... Die blaft als er een brokje onder zijn bordnis gevallen en dan moeten wij het bord oppakken. En zo zijn er nog wel meer dingen die hij ons laat doen die hij ook prima zelf zou kunnen.....

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

" oh zo een heb ik ook... Die blaft als er een brokje onder zijn bordnis gevallen en dan moeten wij het bord oppakken. En zo zijn er nog wel meer dingen die hij ons laat doen die hij ook prima zelf zou kunnen..... "

 Die hij ook zelf zou kunnen.................waar heb je dan anders een baas voor.......die baas moet je opvoeden vanaf dag 1 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Krijg dat bij mijn honden ook vaak te horen dat ze verwent zijn. Omdat ze vers eten krijgen. Elke dag naar het bos gaan, goede mand hebben,..... 

Maar dat is niet verwennen vind ik. Gezonde voeding en wandelen in het bos is belangrijk vind ik. Oke ze krijgen veel maar een hond beseft niet hoe duur bijvoorbeeld zijn mand was.... Dus het is niet dat je hond dan streken gaat krijgen omdat hij met een nieuw tuig rondloopt hahaha

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

"  Die hij ook zelf zou kunnen.................waar heb je dan anders een baas voor.......die baas moet je opvoeden vanaf dag 1  "

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

"  Die hij ook zelf zou kunnen.................waar heb je dan anders een baas voor.......die baas moet je opvoeden vanaf dag 1  "

 Ja, ja, ja, maar het is toch o zo leuk dat de hond ook de baas conditioneert! Hier gaat het zo met 'portier' spelen! En we hebben een hondenluik!!!!!

Toch is er eentje die perfect in en uit kan als ik niet thuis ben, maar zodra ik mijn voet binnenzet, kan ze echt niet zelf door dat deurtje zonder dat ik de flap vasthoud!

Als ik zelf graag zo gek ben om steeds aan die deur te gaan staan, is dat toch mijn probleem (of plezier).

Zolang bij belangrijke dingen voor jezelf je hond doet wat jij wil en dit ook graag voor je doet, is er toch geen probleem?

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Geweldig Laika. Hier ook een erg verwende hond die echt veel krijgt en veel mag. Die duurder als ik eet. Meer ruimte in bed heeft en een groot deel van mijn geld gaat er maandelijks heen. Maar ik krijg er onvoorwaardelijk veel liefde voor terug en dat is me alles waard en ze is ook een erg makkelijke hond

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Ligt er maar net aan in welk opzicht je verwend. Qua materiaal hebben ze bij ons niks te klagen vind ik.

Maar ze hebben dan wel weer aardig wat regels waar ze zich aan moeten houden

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Het gaat er om, waar jij en Laika je prettig bij voelt.

 

Als zij ergens haar zin krijgt, dan vind jij het kennelijk geen probleem dat ze wel het water in gaat of een kant op die zij wilt, dan is dat toch goed.

 

Ik zie het als vertrouwen, dat je hond aan durft te geven als ze iets wel of niet willen. Vind ikmalleen maar positief.

Heeft in mijn ogen niets te maken met verwennen, maar met keuzes maken samen, met samen werken.

 

Hier ook een verwende hond, katten en kids. Vooral verwend met knuffels en liefde.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Laika wordt door andere mensen hare majesteit genoemd omdat ze veel verwend wordt. Ligt een lits jumeaux dekbed in haar mand, goed eten, vaak ander speelgoed, genoeg te kluiven ,eigen zwembadje in de tuin.Vindt het leuk om haar een goed leven te geven maar is dit wel verstandig? Af en toe heeft ze wel wat diva gedrag maar dacht dat dat normaal teef gedrag was.  "

 Dan worden ze hier ook verwend.......als het geen zeuren worden dan lekker verwennen hoor, ze. Leven niet al te lang, een heerlijk leven mag toch.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Hier krijg ik ook veel opmerkingen als ik iets met ze onderneem, lekker naar het bos of strand of ook jachttraining. Terwijl mijn hondjes daarvoor gefokt zijn! Tuurlijk hoeven ze het niet te doen om gelukkig te zijn, maar oh als je ze bezig ziet lekker met hun neus in de weer en apporteren, lekker buiten samen. En je ziet dat ze helemaal in hun element zijn! Dat heb ik duizend keer liever dan een hondje wat alleen maar in de tuin ligt en 3 keer een plasrondje mag doen..

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

Noem ik niet verwennen, noemen gewoon goed voor zorgen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Noem ik niet verwennen, noemen gewoon goed voor zorgen. "

 Ja, zeker weten!

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Hahaha, hier hetzelfde geval als Jen!  Nahla ligt op de bank en ik zit tussen haar poten.  Als ze me moe wordt krijg ik een paar stampen in mijn rug, zodat ik naast haar ga zitten, maar daar zit ik niet zo goed.

 

Ik vind het leuk, ze verwennen, heb het ook altijd gedaan bij elke hond.  Evita hield bv. niet van regen, als ze dus van de les kwam, bekloeg ik haar : "arme Eefje, zo koud, die stoute regen, kom maar, ik dek je onder" en dan ging ze op de zetel liggen en legde ik een fleecedekentje over haar zodat goed ingestopt was.  Als ik later "Eefje kou?" vroeg, kwam ze naar me toe, en moest ik haar onderdekken.Deed ik het niet, lag ze naast me met een zielig gezicht te bibberen.

 

Als we gaan slapen, gaan Nahla en Gioia mee naar bed.  Als we liggen, komt Nahla naar ons, wacht tot we de lakens omhoog houden, zodat ze eronder kan, dan draait ze zich om laat zich met een plof in onze armen vallen en slaakt ze een diepe zucht.

 

Ik vind dit zo schattig!  Ik kan er echt van genieten.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" oh zo een heb ik ook... Die blaft als er een brokje onder zijn bordnis gevallen en dan moeten wij het bord oppakken. En zo zijn er nog wel meer dingen die hij ons laat doen die hij ook prima zelf zou kunnen..... "

 Haha, onze Wopper is zelfs zo erg, als zij in haar stoel ligt en ze heeft dorst (drinkbak staat naast haar stoel), kijkt ze over de rand en dan naar mij, weer naar de bak en weer naar mij. En ik sta nog op ook om die bak onder haar neus te houden

 

Ik moet wel zeggen dat het is ontstaan in de tijd dat ze heel erg last had van de spondylose in haar rug, dus het belastend was om van en op haar stoel te springen. Maar ze maakt er nu gewoon misbruik van en ik laat het nog toe ook . Ach, het is mijn kleine prinsesje

honden page profiel ellenellen 3 doggies

honden foto van ellen

super leuk topic!!

hier ook drie verwende hondjes, krijg ik van mijn omgeving in ieder geval vaak te horen maar ze luisteten super goed en zijn altijd lief.

wat is er nou mooier dan je hondjes een super mooi, relaxed leventje te geven, waarin het ze aan niets ontbreekt, heerlijk, ik word daar zelf heel erg gelukkig van, en ik zie aan mijn hondjes dat ze ook heel gelukkig zijn

honden page profiel Dagmar, Knoet & KikiDagmar, Knoet & Kiki 3 doggies

honden foto van Dagmar, Knoet & Kiki

Tuurlijk mag je ze verwennen.
Ik heb zelf ook een koning rondlopen hier.
Mensen zeggen tegen mij weleens het is een hond niet je kind.
Maar als ik hem lekker wil verwennen met lekker goed voer, hem veel aandacht geef etc. Doe ik dat gewoon haha!

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Plassen op gras in tuin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^