Help! Hond valt zusje aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bentebente

Hallo allemaal,

ik en mijn ouders wonen samen en hebben twee jack russeltjes, (Muis en Snoopy) zusjes uit hetzelfde nest, van allebei dus 13 jaar oud.

eigenlijk is dat altijd goed gegaan, al is de een erg aan eten gehecht dus daar passen ze mee op en over botten is soms een snauw onvermijdelijk.

Maar, de laatste tijd valt Muis de andere hond, Snoopy, steeds aan. Wij weten niet waardoor dit komt? En onze strafmethode zal er ook wel flink naast zitten want niks helpt. 

Als Muis in de mand ligt en Snoopy langs loopt word er gegromd, of zelfs gebeten! Ook bij de bakken is dit zo. Zelfs als ze door een deur moeten valt Muis Snoopy aan. Hier is volgens mij geen reden voor, aangezien Snoopy een hele onderdanige hond is die tevens ook het sociaalst is van de twee. 

Nu, elke keer als Muis aanvalt halen we ze eerst uit elkaar en 'beschermen' we Snoopy door haar uit de buurt van Muis te houden, ook al wil Snoopy ons beschermen. (Muis hapt ook naar ons..) Snoopy piept dan een beetje maar we kunnen haar weghalen zonder problemen. Dan straffen we Muis door haar bv op haar rug te dwingen, wat ze af en toe ook uit zichzelf doet. Soms zetten we haar op de gang, maar isolatie is natuurlijk geen oplossing. Als we haar in het nekvel pakken om haar bv van Snoopy af te halen valt ze ons ook aan, wat ik logisch vind aangezien we voor haar dan gewoon nog een hond in het gevecht zijn, maar dit doet ze ook als we 'te dicht bij' haar komen, terwijl ze dit vroeger nooit deed. Ze bijt en gromd en snauwt alleen maar, tot de extent waarop wij haar nu gewoon negeren.

Snoopy is hierdoor een beetje een zorgenkindje geworden, wij dachten dat door haar rang omhoog te brengen Muis zich onderdaniger zou gaan gedragen?

 

Help! De basis van hondengedrag is simpel, maar dit is nog nooit voorgekomen en we weten ons er geen raad mee. De manier waarop we straffen is fout, dat weten we, maar het is het enige wat werkt op het moment. Dus aub geen reacties die me vertellen dat ik het 'oh zo fout doe', dat weet ik.????

Wel graag reacties met tips, en de juiste manier om de hond te corrigeren en te disciplineren. 

Graag reacties!

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Ik denk dat je er verstandig aan doet om eerst eens langs een DA te gaan. Het kan zijn dat ze ergens pijn heeft of zich niet lekker voelt en daarom met agressie reageert.

Als er niks wordt gevonden dan verder kijken naar het gedrag.

grt Manja

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

ja zou ik ook doen, en misschien word er wel 1 dement?

honden page profiel bentebente

Dementie is idd iets waaraan wij ook hebben gedacht, maar het gedrag komt wel echt in vlagen. Ze heeft het al eerder vertoond, toen ging het weer goed, en nu is het weer raak. Maar we moeten dan misschien toch even langs de dierenarts.

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Zou ik ook doen even naar de dierenarts. Misschien is de ene wel ziek en dat de andere hond dat voelt

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ik zou ook naar de da gaan, en misschien zelfs een scan laten maken van haar kop... Als dit gedrag nu ineens voorkomt, en anders niet of weinig, is er waarschijnlijk meer aan de hand dan zo maar een chagrijnige periode...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou ook naar de da gaan en de honden uit elkaar houden. In verschillende ruimtes als het moet.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Inderdaad, eerst medische oorzaken uitsluiten, dus da.

Daar naast zou ik direct ophouden met het corrigeren wat jullie doen naar muis. Dat werkt averechts en zal haar gedrag erger maken en wantrouwen jegens mensen ook.

Het zou nl kunnen zijn dat ze gewoon meer met rust gelaten wil worden......ze is de jongste niet meer, heeft misschien ergens last van en wil rust.

Misschien gaat haar gehoor of zicht achteruit zodat ze niet meer alles goed ziet of hoort naderen en dan schrikt: grom en hap!

Probeer dus ook of je een absoluut rustige plek voor haar kunt creëren: in een hoek van de kamer een mand of bench met deurtje open. Eventueel ook kleed eroverheen: echt een veilig hol..... Daar waar niemand, ook de andere hond niet langsloopt.

Ook kinderen moeten haar volledig met rust laten als ze daar ligt.

Probeer dat eens , naast goede check bij da

Volgende forumvraag: Omhoog duwen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^