Incontinentie, Propalin ervaringen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel B'tjeB'tje

honden foto van B'tje

Helaas is mijn bull terriër vrij direct na de sterilisatie incontinent geworden. Ze is pas anderhalf :( Na eerst de homeopathische mogelijkheden te hebben geprobeerd, nu toch maar aan de Propalin.

Ik wist dat de kans er was met steriliseren, al had ik die na twee loopsheden minder groot ingeschat en de loopsheden waren ook zeker geen pretje. Duurde zeer lang, vervolgens ook nog lang schijnzwanger, ze was dan niet te genieten en we konden nauwelijks nog naar buiten omdat er overal honden los aan kwamen rennen en dat terwijl ze juist vaker naar buiten moest.

 

- Na veel gespeur en gegoogle heb ik eerst Optimax Verikan en Quertilla geprobeerd en de Silicium pillen van Huisdierendokter.nl besteld (erg duur maar ik wilde alles homeopathisch eerst proberen).

Nu viel mij wel op dat er bijna geen ervaringen buiten de website om staan. De ervaringen op de website zijn allemaal positief maar er staan geen data bij en deze recensies staan er allemaal al zeer lang. Toch maar geprobeerd met de mega dure pillen maar ben nu 3 weken bezig en nog steeds geen resultaat. Het liefst probeer ik het nog veel langer, zoals op de site staat, maar het kan nu echt niet meer. Misschien door het warme weer? Maar ze heeft er nu zoveel last van dat het zielig is.

 

Nu dus op aanraden van de dierenarts (vooraf alles laten checken uiteraard) aan de Propalin. Ik ga het zo ophalen. Ik lees van mensen die het hun hond maar enkele jaren konden geven omdat het daarna niet meer werkte. Ik hoop eigenlijk ook ervaringen van mensen te lezen waarbij het wel het hele leven van de hond effect heeft gehad. Ik hoop maar dat het werkt en we er lang mee kunnen doen. Hopelijk ook zonder bijwerkingen, we gaan het maar even aanzien.. Ik maak me erg zorgen.

 

Hopelijk zijn er mensen die me gerust kunnen stellen met positieve ervaringen. Luiers 5/6x per dag lijkt me ook geen pretje voor haar.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Mijn teef is er jaren droog op geweest. Later op incurin overgestapt omdat ze aan de klinische trials meedeed (gratis pillen). 

 Overgewicht kan ook bijdragen aan incontinentie. 

honden page profiel B'tjeB'tje

honden foto van B'tje

Bedankt voor je reactie. Weet je hoe lang je Propalin hebt gebruikt en gebruik je incurin nu al lang met succes?

Geen last van bijwerkingen?

honden foto van Manon en de meiden, Vera*en Lexi*, Mara en Pientje

Mijn Vera had veel baat bij Enurace

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ons vorige Bullen teefje werd incontinent een kleine 3 jaar na haar sterilisatie. Zij was toen 8 jaar. Het was bij haar geen druppelen, maar je zag het er soms echt uitlopen, terwijl ze wakker was. Ook op aanraden van de DA propalin gaan geven, dat heeft ze tot haar overlijden (14 jaar) gehad. Het heeft hier altijd uitstekend gewerkt.

Overigens geen last van bijwerkingen.

 

@ Wendy. Ons teefje was inderdaad behoorlijk aan de zware kant.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hier propalin. 2x daags 50 ml. Voor ons teefje van 14 kilo.. Helpt goed. Ik merk niets aan haar,bijwerkingen ofzo. Ik denk dat ze het nu 3kwart jaar krijgt.

honden foto van Len@ en Jazz

Om de een of andere reden krijg ik mijn bericht niet gewijzigd. Het moet zijn 0.50 ml. 2x per dag.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Bedankt voor je reactie. Weet je hoe lang je Propalin hebt gebruikt en gebruik je incurin nu al lang met succes?
Geen last van bijwerkingen? "

 Betreffende hond is al 12 jaar dood. Details weet ik niet meer. Ik denk dat ze ruim 7 jaar (tot aan haar dood) droog is geweest. 

Gebruikelijkste weg is eerst propalin gebruiken, als dat onvoldoende is/wordt incurin erbij. En dan naar de laagste dosis zoeken waarbij de hond droog is.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

 Hier incurin gebruikt, goede resultaten , vier jaar gecastreerd en incontinent begon bij negen jaar, tot haar twaalfde jaar hielp het goed, daarna was het over en uit...denk dat je moet kijken wat voor jouw hond de beste keuze is, trouwens hier toendertijd een newfoundlander.......gewicht en conditie speelt mee, probeer goed schraal te houden en conditie te behouden, zodat de sluitspier toch nog werkt,  dikke honden , het buikvet belemmert het aanspannen van de sluitspier....incontinentie komt doordat de hormonen weg vallen.....vandaar op gewicht letten en conditie behouden.....helemaal voorkomen kan je niet .

 

Anoniem (Gast)

Bedankt voor jullie reacties!

 

Ze is mooi slank dus daar is geen voordeel mee te behalen op t moment. Ben benieuwd of er ook mensen zijn die het al aan een jonge hond hebben gegeven en of dat lang goed ging. De dierenarts zei namelijk 4-6 jaar ongeveer maar dat er weinig over te zeggen was..

honden page profiel B'tjeB'tje

honden foto van B'tje

Dit was ik, ik was opeens uitgelogd.

Volgende forumvraag: incontinentie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^