Is dit giftig/gevaarlijk voor mijn hond??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

Hier in het losloopgebied is er alleen maar onkruid te bekennen en vrijwel geen gras meer. De gemeente doet er niks aan en wil hier ook niks aan doen. Elk jaar word het meer en meer en komen er nieuwe 'planten' onkruid bij. Aangezien de gemeente meerdere malen heeft laten blijken dat het gevaar voor de hond hun niks boeit. Verwacht ik ook niet dat ze eventuele gevaarlijke of giftige planten voor de hond zullen bestrijden. 

 

Omdat ik zelf ook niks van onkruid af weet is mijn vraag dus.. Wat is het voor onkruid?? En is dit giftig of gevaarlijk voor honden, zowel bij aanraking of opeten?? 

 

Zijn er nog meer onkruid soorten waar ik op moet letten bij de hond?? 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

" Hier in het losloopgebied is er alleen maar onkruid te bekennen en vrijwel geen gras meer. De gemeente doet er niks aan en wil hier ook niks aan doen. Elk jaar word het meer en meer en komen er nieuwe 'planten' onkruid bij. Aangezien de gemeente meerdere malen heeft laten blijken dat het gevaar voor de hond hun niks boeit. Verwacht ik ook niet dat ze eventuele gevaarlijke of giftige planten voor de hond zullen bestrijden. 
 
Omdat ik zelf ook niks van onkruid af weet is mijn vraag dus.. Wat is het voor onkruid?? En is dit giftig of gevaarlijk voor honden, zowel bij aanraking of opeten?? 
 
Zijn er nog meer onkruid soorten waar ik op moet letten bij de hond??  "

 staat hier ook allemaal..geen probleem hoor

Je hond loopt toch niet alles te eten?

ik maak me er niet druk over zolang ze maar geen bestrijdingsmiddelen gebruiken

Ik let wel op berenklauw ivm de brandwonden die je van het sap krijgt en en grasaren ivm in de oren kruipen en kleefkruid 

Voor de rest zoeken ze het zelf maar uit 

 

Anoniem (Gast)

Dat staat hier ook allemaal hoor. Vorige hond is 14 geworden en heel zijn leven er dagelijks dwars door heen gebanjerd. Ik ga er vanuit dat je hond alleen maar rond loop/ren, beetje snuffelt enzo maar het niet opeet.

 

Nu ook weer een hond die echt niet netjes op het pad blijf lopen. Maak me er niet zo n zorgen over dat hij dagelijks door wilde plantjes heen loop.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Pups eten alles, maar volwassen honden eten geen giftige planten.......als je het niet vertrouwd dan opletten dat je hond het niet eet.....

honden page profiel ..

honden foto van .

 

Puk zelf eet dit allemaal niet op maar sommige andere honden zie ik dit wel doen. Gister stond een hond ook een boterbloem op te eten. Puk eet alleen maar gras, gewoon omdat ze dit lekker vind. 

 

De berenklauw wist ik inderdaad. In een ander officieel aangewezen losloopgebied staan deze berenklauwen. Deze haalt de gemeente ook niet weg en er is al menig kind en hond die daar flinke brandplekken opgelopen heeft. 

Ik dacht dat er misschien nog zn soort plant als de berenklauw was die dit soort dingen veroorzaakt. 

 

Grasaren en kleefkruid is inderdaad ook iets om op te letten. 

 

Bedankt allemaal voor de reacties. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Aiko eet wel allemaal van dit soort dingen, maar alleen de jonge plantjes (varens ed), snap er niks van. Ronin at wel alles, maar sinds hij brandnetel in zijn bekje heeft gehad laat hij dat mooi  Volgens mij is dit zeker niet giftig als je hond er alleen maar doorheen loopt hoor. Je zou eens een lijst met giftige planten kunnen googelen en daar plaatjes van kunnen opzoeken om te zien of het er op lijkt?

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

http://www.puppyopvoeden.nl/giftige-planten-voor-honden/

hier al jaren best veel reuzenberenklauw, ook voor mensen zeer giftig en waarvan diverse gemeenten het trouwens op prijs stellen dat je de plaats, waar je berenklauw hebt gezien, bij hen meldt.

 

https://www.youtube.com/watch?v=rZOWgqlzazU

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Onze honden struinen altijd door de bossen, door het hoge gras door begroeiing en bergen vol met onkruid. Nog nooit heeft 1 van hen ergens last van gehad. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Dankjewel voor de link Loesje.

Ik heb de afgelopen tijd wel meer gemeld (zoals mollenklemmen in het losloopgebied) maar dat duurt ook een eeuwigheid voor je reactie krijgt. Melden heeft helaas hier geen zin. 

 

Puk had vorige week ook een brandnetel te pakken toen ze een stukje gras wilde pakken. Ze spuugde dit meteen weer uit en had er verder geen last van. 

 

Gelukkig kan het dus weinig kwaad allemaal! Dankjewel allemaal. 

 

Volgende forumvraag: Extra behandelen voor teken?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^