Echt of nep?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Ik kwam via MP in contact met een hobbyfokker van Beagle's en Boomers.

Website ziet er goed uit.

Volgens mij trappen hier heel veel mensen in, maar totaal niks negatiefs over kunnen vinden op Internet. 

Ik ben absoluut niet van plan daar een pup te kopen!!! Maar het viel me op omdat alles er piekfijn in orde uitziet en ik er nog nooit van gehoord had mbt broodfok. 

Naam theoldlane 

Zodra ik een pup in zaagsel zie liggen op een foto haal ik gelijk af,maar ik denk dat veel mensen geen kwaad zien in deze fokker.

Wat denken jullie?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Hmm... Er zijn een paar vreemde dingen:

 

De honden zitten in één verblijf en de drachtige honden liggen apart. Om besmetting te voorkomen, moeten wij helaas het bezoek in de kennels van andere mensen en dieren weren.

 

Oftewel,  niemand mag zien hoe de honden erbij liggen. Daarnaast leven alle honden in kennels en persoonlijk vind ik dat niet heel diervriendelijk. Ik zie liever dat de honden welkom zijn in huis  

 

Enne, ik zie wel een pup in het zaagsel liggen  Alleen de pasgeboren pups liggen in een werpkist. Maar ik vind het lastig oordelen op deze weinige info en de foto's.

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

De foto's zijn in ieder geval echt. Nergens anders op internet te vinden behalve de marktplaats advertenties van dezelfde persoon. Ze zijn ook heel actief op facebook met fotos en filmpjes enzo. Ik denk dat deze persoon wel daadwerkelijk zelf fokt maar of hij dat ook goed doet kan je zo via internet niet goed zien.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik zit met hetzelfde als hierboven.  Mijn fokkers lieten ons echt wel toe in de kennels, vind ik verdacht dat dit niet kan.

Ook zie ik dus een Beagle reu en teef.  En een Yorkshire reu en teef.

Dat wil zeggen dat ze dus om de twee jaar een nest kunnen hebben met diezelfde teef.

Ook zie ik niks van "Boomer" ouders, waar komen die dan vandaan?

 

Ik zou het NIET doen.  Ik zie ook geen reden om geen stamboom te hebben van de Yorkshire en de Beagles.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Wanneer je kippen in een legbatterij plaatst,
en deze hokjes drie keer per dag proper maakt.
En er elke dag een dierenarts naar laat kijken.
En ze het beste voer geeft.
En er lieve woordjes tegen zegt.
Dan is inderdaad alles netjes in orde.
Maar.
Het is nog steeds een onmenselijke, of moet ik ondierlijke zeggen LEGBATTERIJ.

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Hoi Martine

ik ben ook niet van plan om hier een pupje te kopen hoor...

Vind een aantal dingen vreemd en zodra ik een foto van een pup in zaagsel zie haak ik direct af.

Het viel me alleen op, omdat bij heel veel broodfokkers het duidelijk is dat ze niet goed bezig zijn. 

Dit hangt er zo tussen in...

Niks negatiefs te vinden op Internet maar toch een foto van hondje in zaagsel...Ze fokken met maar twee rassen ook al is een boomers geen ras, maar niks over erfelijkheids testen. .

Ik denk dat voor veel mensen die geen geld hebben voor een erkende fokker dit heel aantrekkelijk is..

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Mijn herder lag apart in een schuur op stro, honden werden goed verzorgt, hokken waren schoon. Fokte alleen herders, kwa socialisatie heb ik eigenlijk alleen last gehad van het autorijden voor de rest is ze overal aan gewend. Schuurhondje wil niet altijd wat zeggen.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Mijn herder lag apart in een schuur op stro, honden werden goed verzorgt, hokken waren schoon. Fokte alleen herders, kwa socialisatie heb ik eigenlijk alleen last gehad van het autorijden voor de rest is ze overal aan gewend. Schuurhondje wil niet altijd wat zeggen. "

Hond is nog steeds een sociaal dier.
"Apart" in een schuur, vind ik persoonlijk nog altijd not done.
Het mag er voor mijn part nog kraakproper zijn.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

" Hond is nog steeds een sociaal dier."Apart" in een schuur, vind ik persoonlijk nog altijd not done.Het mag er voor mijn part nog kraakproper zijn. "

 Apart bedoel ik van mam en pap, gewoon met het hele nest.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wij adverteren ook op marktplaats, en zijn echt geen broodfokkers. 
We fokken heel kleinschalig, met geteste ouders en de pups en ouderdieren staan bij ons op nummer een. De pups groeien in onze huiskamer op, we zorgen dat er 24/7 iemand bij hen is en doen veel aan de socialisatie. 

Er zijn echt heus wel normale fokkers op marktplaats, maar helaas moet je dan goed zoeken. Het gros is broodfok, of mensen die voor de leuk een nestje krijgen zonder geteste ouderdieren. 

Je moet gewoon altijd alert zijn en altijd langs mogen komen bij de fokker. Je moet de moederhond kunnen zien (gewoon in huis), het liefst al voor de pups zijn geboren. Daarnaast moet je altijd langs mogen komen, moet de fokker ook veel interesse in jou en jouw situatie tonen (of jij genoeg te bieden hebt) en moet je alle papieren in mogen zien. 

Aan de andere kant moeten wij weer goed opletten wie wij een pup toewijzen. Want ook als verkoper krijg je veel rare reacties via marktplaats. Daarom plaatsen wij al een advertentie voordat de pups zijn geboren (zelfs al voor de echo). Zo weten we dat we mensen aantrekken die bereid zijn te wachten en het dus geen impulsaankoop is. Daarnaast kun je dan ook rustig afspreken en kunnen mensen de moederhond bekijken en kijken hoe die klik is. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Bij dit filmpje op Fb zie ik toch een broodfok manier van doen.

https://www.facebook.com/1636066680008924/videos/1718542765094648/

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

" Wij adverteren ook op marktplaats, en zijn echt geen broodfokkers. We fokken heel kleinschalig, met geteste ouders en de pups en ouderdieren staan bij ons op nummer een. De pups groeien in onze huiskamer op, we zorgen dat er 24/7 iemand bij hen is en doen veel aan de socialisatie. Er zijn echt heus wel normale fokkers op marktplaats, maar helaas moet je dan goed zoeken. Het gros is broodfok, of mensen die voor de leuk een nestje krijgen zonder geteste ouderdieren. Je moet gewoon altijd alert zijn en altijd langs mogen komen bij de fokker. Je moet de moederhond kunnen zien (gewoon in huis), het liefst al voor de pups zijn geboren. Daarnaast moet je altijd langs mogen komen, moet de fokker ook veel interesse in jou en jouw situatie tonen (of jij genoeg te bieden hebt) en moet je alle papieren in mogen zien. Aan de andere kant moeten wij weer goed opletten wie wij een pup toewijzen. Want ook als verkoper krijg je veel rare reacties via marktplaats. Daarom plaatsen wij al een advertentie voordat de pups zijn geboren (zelfs al voor de echo). Zo weten we dat we mensen aantrekken die bereid zijn te wachten en het dus geen impulsaankoop is. Daarnaast kun je dan ook rustig afspreken en kunnen mensen de moederhond bekijken en kijken hoe die klik is.  "

 U hebt gelijk , zou graag iemand zoals u treffen op MP, maar dat is zoeken naar een speld in een hooiberg :)

Sorry, ik had dat filmpje ook bekeken en zo wil ik niet dat mijn pup opgroeid. Maar wel steeds nette en leuke reacties van fokker erbij...en entausiaste kopers...

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Autocorrectie niet sorry maar Soraya 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  U hebt gelijk , zou graag iemand zoals u treffen op MP, maar dat is zoeken naar een speld in een hooiberg :-)
Sorry, ik had dat filmpje ook bekeken en zo wil ik niet dat mijn pup opgroeid. Maar wel steeds nette en leuke reacties van fokker erbij...en entausiaste kopers... "

Ik denk ook dat dat het lastige is.. mensen zijn vaak zo enthousiast, dat ze niet meer nuchter nadenken. En daar spelen broodfokkers maar wat graag op in.. ik vind het vreselijk :(

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Wij hebben vorig jaar augustus besloten om deze zomer na onze vakantie een pup te kopen. We hebben expres zo lang gewacht omdat we er zeker van wilden zijn dat het geen impuls actie is. De wens voor een pup is in het afgelopen jaar alleen maar groter geworden en zijn er zeker van. Ik merk aan mezelf dat doordat het nu dichterbij komt ik op moet gaan letten dat ik mn hoofd erbij hou en niet alleen op het aaahhhh zo super schattig afga :)

Mijn allergrootste voorkeur is toch iemand zoals u vinden, af en toe een nestje met geteste ouders, waar de pups thuis opgroeien. Ik sta op de lijst bij 3 erkende fokkers, maar de prijs blijft toch een issue...

Ik blijf zoeken naar de perfecte speld in de hooiberg maar vind ik niet zal ik toch zeker bij een erkende fokker een pupje kopen

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya


Soraya, ik had dat filmpje ook bekeken en zo wil ik niet dat mijn pup opgroeid. Maar wel steeds nette en leuke reacties van fokker erbij...en entausiaste kopers... "

 Ik zie wel dat ze veel filmpjes plaatsen op FB en er ook tekstjes bij hebben,ook een speel/ren weide voor de honden.....máár ze hebben ook kennels ( grijze plastic hokken,zoals je die volgens mij ook ziet in winkels waar ze veel verschillende soorten pups verkopen) en lijken de dieren niet in huis te houden.
Als ik het een beetje goed zie hebben ze veel nestjes achtereen,zal best met verschillende moeders zijn.

Alles bij elkaar,voor mij eerder broodfok dan een liefhebber die graag zijn ideale hond (met testen) wilt voortzetten.

 

Beetje als hobby erbij en je krijgt er nog geld voor ook..zoiets.

 

Wat ik mij wel afvraag,vraag voor ervaren en verantwoorde fokkers:

Reageren jullie moeder honden ook zo vreselijk blij tot aan onderdanig zodra je je hoofd in de 'kraam kamer'steekt?(zoals op de FB pagina te zien is in een filmpje bij een 'boomer'moedertje)

Ik heb zelf namelijk het idee dat een moeder hond die voldoende aandacht en liefde heeft gekregen in haar leven,niet zo zal reageren als zij haar vertrouwde mensen ziet.Ik verwacht eerder een kalme houding (meer van 'oh jij daar'..ik heb het zo druk met mijn kinders,nu geen oog voor jou). Niet die onderdanige -krijg-ik-nu-aandacht, doe-ik-het-wel-goed-zo houding.

 

Ben benieuwd.

honden page profiel ..

honden foto van .

"  
Wat ik mij wel afvraag,vraag voor ervaren en verantwoorde fokkers:
Reageren jullie moeder honden ook zo vreselijk blij tot aan onderdanig zodra je je hoofd in de 'kraam kamer steekt'?(zoals op de FB pagina te zien is in een filmpje bij een 'boomer'moedertje)
Ik heb zelf namelijk het idee dat een moeder hond die voldoende aandacht en liefde heeft gekregen in haar leven,niet zo zal reageren als zij haar vertrouwde mensen ziet.Ik verwacht eerder een kalme houding (meer van 'oh jij daar'..ik heb het zo druk met mijn kinders,nu geen oog voor jou). Niet die onderdanige -krijg-ik-nu-aandacht, doe-ik-het-wel-goed-zo houding.
 
Ben benieuwd. "

Ja zeker! Moeder is zo ontzettend trots op haar kroost, dat ze iedere keer weer blij is als ze je ziet. Als je er eenmaal bent en je hebt bij haar kroost gekeken, is ze gewoon weer normaal. Maar zodra je na een nacht slapen komt, of je bent een dag weg geweest (en iemand anders is bij moederhond en pups gebleven) is ze altijd overdreven blij en opgetogen. Alsof ze dan zegt: "Ha daar ben je weer! Kom kijken bij mijn wonders!!" 

honden page profiel ..

honden foto van .

Overigens is een van ons altijd bij de pups, ze zijn nooit alleen. Wat dat betreft zijn wij misschien een beetje overdreven bezorgd ;)
Maar ze krijgt dus meer dan voldoende aandacht, maar ze blijft ontzettend trots zodra ze een van de anderen uit het gezin weer ziet. 
Als een van de kinderen uit school komt.. ze maakt er iedere dag weer een groot feest van! haha

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bij dit filmpje op Fb zie ik toch een broodfok manier van doen.
https://www.facebook.com/1636066680008924/videos/1718542765094648/ "

 10 pups uit 1 beagle, kan dat bij zulk formaat honden?

 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"Wat ik mij wel afvraag,vraag voor ervaren en verantwoorde fokkers:
Reageren jullie moeder honden ook zo vreselijk blij tot aan onderdanig zodra je je hoofd in de 'kraam kamer'steekt?(zoals op de FB pagina te zien is in een filmpje bij een 'boomer'moedertje)
Ik heb zelf namelijk het idee dat een moeder hond die voldoende aandacht en liefde heeft gekregen in haar leven,niet zo zal reageren als zij haar vertrouwde mensen ziet.Ik verwacht eerder een kalme houding (meer van 'oh jij daar'..ik heb het zo druk met mijn kinders,nu geen oog voor jou). Niet die onderdanige -krijg-ik-nu-aandacht, doe-ik-het-wel-goed-zo houding.
 
Ben benieuwd. "

Die onderdanige "ohhhh, ik heb je al zooooo lang niet meer gezien!" heeft Cato eigenlijk zodra ze mij uit het oog verloren is. Die plakt het liefst 24/7 achter mij aan. Kan gek genoeg wel alleen blijven, dat heb ik een aantal keer gefilmd, maar als ik weg ben geweest (al is het maar vijf minuten naar de brievenbus). Ohhhh, feest! Ik verwacht bij Cato als zij pups heeft dus wel die hele onderdanige reactie, maar dat zit in de aard van het beestje. ;)

Evy besteedde niet echt aandacht aan ons. Ja, even een kwispel, maar voor de rest lag ze lekker te slapen bij de pups of was ze ze aan het wassen. Als ze aandacht wilde van ons, dan kwam ze wel even uit de kist om die te halen. Niets is lekkerder dan wanneer je melk gegeven hebt, om op je rug op de bank te gaan liggen en je buik te laten aaien.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Thanks voor de antwoorden

 

Ik vroeg het ook,omdat je die reactie zo vaak juist ziet bij die hondjes die gefilmd worden bij een broodfokkerij.(de hondjes die bijna nooit aandacht of liefde hebben gekregen)

 

Hahaha,maar de honden die wel bij een leuk mens wonen doen dit dus ook

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"Hahaha,maar de honden die wel bij een leuk mens wonen doen dit dus ook "

Bij Cato zit er volgens mij wel een steekje los hoor...   Het schatje.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Thanks voor de antwoorden
 
Ik vroeg het ook,omdat je die reactie zo vaak juist ziet bij die hondjes die gefilmd worden bij een broodfokkerij.(de hondjes die bijna nooit aandacht of liefde hebben gekregen)
 
Hahaha,maar de honden die wel bij een leuk mens wonen doen dit dus ook "

 Eigenlijk doen de mijne dit niet hoor.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

"  Ik zie wel dat ze veel filmpjes plaatsen op FB en er ook tekstjes bij hebben,ook een speel/ren weide voor de honden.....máár ze hebben ook kennels ( grijze plastic hokken,zoals je die volgens mij ook ziet in winkels waar ze veel verschillende soorten pups verkopen) en lijken de dieren niet in huis te houden.Als ik het een beetje goed zie hebben ze veel nestjes achtereen,zal best met verschillende moeders zijn.
Alles bij elkaar,voor mij eerder broodfok dan een liefhebber die graag zijn ideale hond (met testen) wilt voortzetten.
 
Beetje als hobby erbij en je krijgt er nog geld voor ook..zoiets.
 
Wat ik mij wel afvraag,vraag voor ervaren en verantwoorde fokkers:
Reageren jullie moeder honden ook zo vreselijk blij tot aan onderdanig zodra je je hoofd in de 'kraam kamer'steekt?(zoals op de FB pagina te zien is in een filmpje bij een 'boomer'moedertje)
Ik heb zelf namelijk het idee dat een moeder hond die voldoende aandacht en liefde heeft gekregen in haar leven,niet zo zal reageren als zij haar vertrouwde mensen ziet.Ik verwacht eerder een kalme houding (meer van 'oh jij daar'..ik heb het zo druk met mijn kinders,nu geen oog voor jou). Niet die onderdanige -krijg-ik-nu-aandacht, doe-ik-het-wel-goed-zo houding.
 
Ben benieuwd. "

Ze zijn altijd blij (of ze nu wel of geen puppy's hebben). Als er net een nestje is dan is moedrtje er zo mee bezig dat ze inderdaad er druk mee is.... maar zeker niet zo als in dat filmpje als ze puppy's hebben...Ik heb de filmpjes en foto's bekeken maar krijg er rillingen van.

Echt fokken voor het geld en het ene nest na het andere.....De boomer pup ziet er echt niet uit. Verder kun je op een Facebook pagina de reacties zelf weghalen dus dat er altijd vriendelijk reacties op staan vind ik niet gek.....

Volgende forumvraag: gelegenheids nestje?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^