hoe rustig leren binnenkomen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EviEvi

Hoe leer ik van de hond rustig binnen te komen? Want telkens als hij buiten is geweest (zelfs 10min) en je laat hem weer in de woonkamer moet hij altijd rondspurten en over de zetels springen en lopen (zelfs al zit je daar). Kan hij niet gewoon rustig binnen komen? Nee dit moet met alle geweld waarbij hij gewoon iedereen omver loopt. Hij kijkt zelfs niet waar hij loopt dan.. Dit heeft al schade aan de zetels gebracht.. Ik wil hem nu eindelijk is leren van rustig te zijn. Waarom altijd zoveel geweld? 

 

Ook opent hij constant deuren. Maakt niet uit welke deur. Hij zal zijn kracht (niet zijn slimheid) gebruiken om de deur open te doen. Blokkeer je de deur dan krabt hij heel de deur kapot tot hij door kan.. Ik kan hem zelfs niet even in de keuken zetten als dit nodig is want hij doet binnen de 2min de deur open.. En hem telkens terug zetten heb ik al geprobeerd maar draai dan je rug en hopla de deur is weer open en hij stormt weer de living in.. 

 

Bo heb ik geleerd dat als er zelfs een deur op een kier staat dit niet wil zeggen dat ze door de deur mag. Ze wacht tot ik haar kom halen. Maar bij hem is hier geen beginnen aan van dit te leren denk ik. Want probeer hem te blokkeren met je been aan de deur voor je hem binnen laat en hij loopt zo hard tegen je been dat je zeker aan de kant gaat.. Ik weet niet hoe ik hieraan moet beginnen.. 

 

Iemand tips?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hou hem even aan de riem als je binnen komt.

Pas als je rustig zit, en je hond is rustig, doe hem van de riem af.

Geef hem misschien iets te kauwen zodat hij meteen wat te doen heeft en niet alsnog gaat rond spurten.

honden page profiel EviEvi

Goeie tip! Ga ik zeker proberen. Maar wat als hij van de tuin komt? Als ik hem dan een riem moet om doen word hij nog wilder want hij denkt dat we dan gaan wandelen. 

Pff dit is zo dag en nacht verschil met mijn hond.. Dus ik weet me geen raad met dat gedrag..

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Kent hij t commando plaats? Zo niet dan leer je m dat aan. Daar stuur je m direct naartoe met iets te kluiven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik begrijp het helemaal.....een enorme stuiterbal en een bonk energie, hoe hou je die in bedwang......eerst gaan wandelen, aangelijnd houden als je het huis ingaat, ga maar zitten, zorg dat je even tijd hebt.....hond naast je laten zitten, en daarna af......dan kijken of het lukt, gaat je hond stuiteren , dan weer aan de lijn en zitten, je hond moet leren na een wandeling zich rustig te houden, het zal veel moeite kosten bij zo,n stuiterbal....maar als je dit conseqwent doet leert je hond het echt.....wat de deuren betreft, kan je de klinken omdraaien ? En ook dat zal je hond moeten leren ...niet aan de deuren zitten, blijven ..nee ..zeggen, en het klopt de ene hond is de andere hond niet, je hebt een wervelwind hondje....maar blijf het zeggen, nee, en als die maar even het laat, beloon je , wat je zelf bepaalt met lekkers of een aai of goed woordje....makkelijk zal het niet zijn, maar volhouden.

honden page profiel EviEvi

Hij kent wel 'in u bench' dus dit is zijn plaats :) 

ik ga dit eens proberen :) 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Hoe leer ik van de hond rustig binnen te komen? Want telkens als hij buiten is geweest (zelfs 10min) en je laat hem weer in de woonkamer moet hij altijd rondspurten en over de zetels springen en lopen (zelfs al zit je daar). 

 Hij zit nog in de opwinding, en dus neemt ie die gemoedstoestand mee naar binnen.

Wat je kan doen is dus: zorgen dat de opwinding al gezakt is vòòr je hem binnen laat.

Het is nu mooi weer, dus je kan dit makkelijk oefenen. Als je buiten hebt gewandeld of gespeeld, ga dan terug naar het huis, maar ga niet binnen. Ga eerst nog even samen op de drempel of het terras zitten. Babbel wat met je hondje, als ie rustig wordt van aaien, kan je dat doen. Enkele aandachtsoefeningetjes kunnen ook helpen. Maar geef hem dus tijd om het z'n opwindingsniveau te laten dalen. Pas als ie rustig is geworden, doe je de deur open en mag ie binnen.

Zo leer ie: rustig = binnen

honden page profiel EviEvi

Vandaag eens de tips geprobeerd. Ik moet wel nog wat zoeken vanaf wanneer hij echt rustig is. Want hij toonde rustig en zodra ik de lijn los maakte spurte hij weer overal rond.. Dus wss was hy nog niet helemaal rustig. Dat weten we dan voor volgende keer :) 

 

maar wat met de tuin? Want dit is eig het grootste probleem.. Dan kan ik hem moeilijk aan de lijn hangen voor hij binnenkomt..

honden page profiel ElianeEliane

Over wat voor hond gaat het en hou oud is hij?

honden page profiel EviEvi

" Over wat voor hond gaat het en hou oud is hij? "

 American Stafford en hij is 9jaar. Hij doet dit al jaren zo van in de tuin het huis in stormen. Het is de hond van mijn vriend en de hond heeft nooit echt uitdagingen gehad of nieuwe dingen geleerd vind ik. Maar bij mij wil hij soms wel domineren, ik bedoel daarmee dat hij mijn eigen ruimte niet respecteerd. Hij komt met zijn neus tot tegen mijn gezicht en dit wil ik nooit bij een hond. En hij lijkt het ook maar niet te snappen dat ik dit niet wil. Ook komt hij als hij aandacht vraagt tegen mij duwen of duwt mijn hond gewoon weg.. Hij is alfa in huis, dat denkt de hond. Ik vind dit wat gevaarlijk dat hij zo denkt want dat wil zeggen dat hij dus ook tegenin gaat in wat de mens zegt met bv eens te grommen of gewoon te blijven liggen of staan waar hij wil. 

 

Ik heb een heel gevoelige hond. Dus dit is echt een heel groot verschil in karakter. van karakter zijn ze niet te vergelijken, maar ze zijn goeie vriendjes :) 

ik moet bij mijn hond gewoon maar 'nee' zeggen (op een toon zoals ik gewoon praat), maar bij hem moet je vaak beginnen roepen want hij luistert niet.. Ik denk dan bij mezelf dat dit dus het resultaat is als je je hond niets leert of uitdagingen geeft.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  American Stafford en hij is 9jaar. Hij doet dit al jaren zo van in de tuin het huis in stormen. Het is de hond van mijn vriend en de hond heeft nooit echt uitdagingen gehad of nieuwe dingen geleerd vind ik. Maar bij mij wil hij soms wel domineren, ik bedoel daarmee dat hij mijn eigen ruimte niet respecteerd. Hij komt met zijn neus tot tegen mijn gezicht en dit wil ik nooit bij een hond. En hij lijkt het ook maar niet te snappen dat ik dit niet wil. Ook komt hij als hij aandacht vraagt tegen mij duwen of duwt mijn hond gewoon weg.. Hij is alfa in huis, dat denkt de hond. Ik vind dit wat gevaarlijk dat hij zo denkt want dat wil zeggen dat hij dus ook tegenin gaat in wat de mens zegt met bv eens te grommen of gewoon te blijven liggen of staan waar hij wil. 

 

De hond is 9 jaar en heeft geleerd dat onbesuisd door het huis stormen mag (niemand heeft hem blijkbaar ooit wat anders geleerd), vanuit zijn standpunt doet ie dus niets mis. Het vraagt dus veel geduld en een positieve insteek om hem aan te leren dat er in jouw huis andere regels zijn.

 

Als hij je komt duwen om aandacht of je andere hond wegduwt, is dat ook gewoon omdat de hond nooit heeft geleerd zich te beheersen, te wachten op een rustige manier. Het is net hetzelfde als met dat rennen in huis, of niet kunnen wachten voor de deur die opengaat. Hij heeft geen zelfbeheersing geleerd, en dus stormt ie gewoon af op wat ie wil. In zijn ogen niets mis mee, want dit is het gedrag dat 9 jaar goed is bevonden.

 

Als honden naar je gezicht komen, dan komen ze je begroeten. Vandaar dat zoveel honden willen opspringen naar de mens: om hen in het gezicht te kunnen likken als begroeting.

Vanuit het standpunt van de hond dus weer geheel normaal, maar uiteraard hoef je dit niet toe te staan als je dat zelf niet wenst.

Leer hem een andere begroeting aan: eentje waarbij hij voelt dat jij blij bent hem te zien en waarin hij zijn appreciatie voor jou kan uitdrukken, en waar jij je in kan vinden. 

honden page profiel ----

honden foto van --

Ik vraag me eigenlijk af wat je de dagbesteding is van de hond? 

honden page profiel EviEvi

 

Ik kan me zeker vinden in die theorie! Klopt ook als er nooit iemand 'nee' zegt is dit voor hem geen fout gedrag.

 

De hond heeft jammer genoeg niet veel te doen op zen dag.. 'S avonds eens kort gaan wandelen en dat is het zowat. 

We werken beide voltijds. Maar ik ga met mijn hond 's morgens en 's avonds eens wandelen en 2keer per week naar de Hondenschool (te voet) en tussendoor hier ook voor oefenen uiteraard. Ik vind dat een hond niet de dupe mag zijn omdat je te moe bent van het werk. Zij kunnen er ook niets aan doen hè. 

 

Ik probeer wel na het werk even met hem te spelen maar ook hier mist hij zelfcontrole.. Hij trekt zo hard aan het speelgoed dat je wel los moet laten en dan geeft hij dit niet zomaar meer af. En ik kom dit nooit tegen met mijn hond. Zij doet uit zichzelf nooit trekspelletjes met mij, ze laat het speelgoed los van zodra je dit te hard vasthoud. Ik ontbreek dus elke ervaring met dat gedrag..

honden page profiel ----

honden foto van --

"  
Ik kan me zeker vinden in die theorie! Klopt ook als er nooit iemand 'nee' zegt is dit voor hem geen fout gedrag.
 
De hond heeft jammer genoeg niet veel te doen op zen dag.. 'S avonds eens kort gaan wandelen en dat is het zowat. 
We werken beide voltijds. Maar ik ga met mijn hond 's morgens en 's avonds eens wandelen en 2keer per week naar de Hondenschool (te voet) en tussendoor hier ook voor oefenen uiteraard. Ik vind dat een hond niet de dupe mag zijn omdat je te moe bent van het werk. Zij kunnen er ook niets aan doen hè. 
 
Ik probeer wel na het werk even met hem te spelen maar ook hier mist hij zelfcontrole.. Hij trekt zo hard aan het speelgoed dat je wel los moet laten en dan geeft hij dit niet zomaar meer af. En ik kom dit nooit tegen met mijn hond. Zij doet uit zichzelf nooit trekspelletjes met mij, ze laat het speelgoed los van zodra je dit te hard vasthoud. Ik ontbreek dus elke ervaring met dat gedrag.. "

 Ik denk eerlijk gezegd dat hier het probleem zit en niet het feit dat het aangeleerd is dat hij als een dolle naar binnen moet rennen. Ik bedoel dit niet aanvallend naar jullie toe! Maar ik denk dat de hond zó blij is dat hij jullie zit en hij bij jullie binnen mag zijn en aandacht krijgt dat hij even door het dolle heen gaat. Ik denk ook dat hij daarom te enthousiast is met spelletjes. 

Ik zou proberen om hersenspelletje met je hond te doen (even googlen voor leuke ideeën). Ook zou ik tijdens de wandeling uitdagen bieden, dus koekjes zoeken, oefeningen doen, apporteerspelletjes. Ook zorgen dat hij lekker los kan rennen, maar vooral zorgen dat hij samen met jullie bezig kan zijn. Dat is wat een hond namelijk het liefst de hele dag doet. Samen dingen doen met de baas. Dit kan zijn samen hardlopen, samen spelletjes doen, samen op de bank hangen. Zolang het maar samen is. Ook zou ik kijken of je misschien een uitlaatservice kunt regelen voor overdag of iemand die op de hond komt passen of hem uit komt laten. 

 

Mocht het hierna nog niet beter zijn met dit gedrag zijn er een tal van dingen die je kunt proberen voor het naar binnen stormen. Maar ik denk dat als de dagbesteding niet verandert dat dit gedrag ook niet zomaar weg zal gaan. En nogmaals, niets aanvallend naar jullie toe. Ik lees uit je verhaal dat je wel graag het beste wilt voor de hond en dan moet dat zeker te doen zijn. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!


De hond heeft jammer genoeg niet veel te doen op zen dag.. 'S avonds eens kort gaan wandelen en dat is het zowat. 
We werken beide voltijds. Maar ik ga met mijn hond 's morgens en 's avonds eens wandelen en 2keer per week naar de Hondenschool (te voet) en tussendoor hier ook voor oefenen uiteraard. 

 Bedoel je dat je met je andere hond gaat wandelen, maar deze Amstaff dan niet met je meegaat? 

Zoals Christel hierboven aanhaalt, heeft deze hond idd meer quality-time en uitdaging in z'n leven nodig. Het is een energieke, levenslustige hond, een blokje om in de avond is lang niet genoeg om zo'n hond een voldaan en tevreden gevoel te geven. 

Je vermeldde dat dit de hond van je vriend is, onderneemt hij dan nooit wat met de hond? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Is deze hond ook veranderd nu de andere hond terug is naar de broer van je vriend?

honden page profiel EviEvi

" Is deze hond ook veranderd nu de andere hond terug is naar de broer van je vriend? "

 Ik vind van wel.. Er heerst wel veel minder stress in huis door mij wat ook effect geeft op de honden. De reu begint eindelijk wat te weten dat mijn hond nooit zomaar eten zal afnemen dus zijn dominantie hierin is al heel veel verminderd. Ze spelen samen ook meer en intensiever dan voordien, ze lijken elkaar hierin goed te kennen :)

 

enkel vind ik wel dat hij met periodes meer dominanter is dan anders.. Weet niet waarom. Maar soms dringt hij zich extreem hard op tegenover mijn hond zodat hij de plaats heeft en mijn hond maar moet schuiven. Hierin kom ik wel tussen want het is niet omdat mijn hond niet dominant is hij hiervan misbruik moet maken. Iedereen moet zijn beurt wachten voor aandacht, geld ook voor mijn hond en dus ook voor hem. 

 

Gisteren heb ik de andere hond gezien. Ze heeft een veel beter leven! Zij heeft nu ook geen stress meer van andere honden in huis. Ze bijt niets kapot en gedraagt zich. De broer gaat er elke dag mee wandelen, hij moet wel want hij heeft geen terras of tuin.. En als de broer weg is kan de hond op bezoek bij de buren, die hebben haar graag over de vloer. Ik ben blij dat we toen die stap hebben gezet. Hij had precies enkel een duwtje in de rug nodig om voor de hond te zorgen :)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

T zal vast even duren voor dat er een nieuw evenwicht komt. Het lijkt me dat je goed bezig bent.

 

Onderneemt je vriend ook wat met zijn hond? Misschien heb ik er overheen gelezen, maar t klinkt alsof jij vooral met de honden bezig bent.

honden page profiel EviEvi

" T zal vast even duren voor dat er een nieuw evenwicht komt. Het lijkt me dat je goed bezig bent.
 
Onderneemt je vriend ook wat met zijn hond? Misschien heb ik er overheen gelezen, maar t klinkt alsof jij vooral met de honden bezig bent. "

 Dat is ook het geval.. Jammer genoeg.. En hij wou dan nog een pup bij. Nee mooi niet. Daar heb ik geen tijd voor. Voor hem is een hond een gezelschap dat er gewoon is. Niet waarmee je samen nog op pad gaat. Vroeger deed hij dit wel zegt hij, toen was hij heel de dag buiten met de hond. Dan vraag ik me af: waarom doe je dat nu niet meer? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Misschien omdat jij er nu bent? Misschien eens een goed gesprek met je vriend? 

honden page profiel EviEvi

" Misschien omdat jij er nu bent? Misschien eens een goed gesprek met je vriend?  "

 Hebben we al vaak gehad :) 

voor mij is een hond je beste vriend waar je je leven mee deelt. En voor hem is dit gezelschap dat thuis wel op je wacht. Dat is zo de conclusie van de gesprekken. Ik kan zijn mening over een hond hebben natuurlijk niet veranderen dus ik doe dan mijn best om dit voor de andere hond dan ook zo te doen. Maar zijn karakter is me te sterk.. 

Ik heb veel ervaring met paarden en hun opleren volgens hun natuurlijk gedrag dus ik probeer dit bij mijn hond ook zo te doen, enkel had ik geen ervaring met honden tot ik Bo had. Dus ik heb nog niet de kennis van alle verschillende karakters en hoe je je trainingen hieraan aanpast. Gelukkig is Bo een heel gemakkelijke hond :) maar de reu dan weer niet.. Ik ontbreek gewoon de kennis om ook met zijn hond te doen wat ik met mijn hond doe. Want ik wil hem heel graag telkens samen meenemen op wandeling maar voor hem moet ik al mijn kracht gebruiken soms, en dan leert mijn hond ook mss die dingen dus dan heb ik dubbel werk van mijn hond op het goede pad te houden.. 

 

Ik hem heb al vaak gezegd van dat hij met zijn hond wat moet trainen. En dit moet niet veel zijn hè, maar laat die hond iets doen. Zonder succes tot nu toe :) dus probeer ik dit wat op te vangen voor zo ver ik kan met zijn hond. 

honden page profiel ElianeEliane

Als er met de hond niets gedaan wordt
Wanneer er met de hond niet gewandeld wordt
En als de hond niets gewend is

Dan kunnen ze inderdaad onstuimig of heel onstuimig zijn.

Kunnen jullie niet gezellig samen met de honden gaan wandelen?

In het begin best in een zeer rustige omgeving, aangezien de hond niets gewend is, en dus makkelijk en hevig op prikkels reageert.

Dus rustig aan laten wennen.
En maak gebruik van een lange lijn, zodat de hond een "beperkte" vrijheid heeft. Op die manier kan hij zijn neus volgen.
Hoe korter en hoe strakker een lijn, hoe meer de hond zal trekken.
Maak ook gebruik van lekkere beloning, dmv gezonde snacks zoals gedroogd vlees.

In het begin train je best apart, totdat Atilla
;-) wat kalmer is en wat beter luistert.

Volgende forumvraag: Vraagje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^