Reu castreren of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rilanarilana

Hallo dierenvrienden.

Ik zit heel erg in de stress, omdat ik erg twijfel over casteren bij onze reu van 1 jaar oud. Mijn honden zijn mijn alles, en ik vind het zeer eng dat hij onder narcose zou moeten, het is een klein hondje, die toch al wat gezondheisprobleempjes heeft gehad, niks ernstigs maar toch. Het is een hondje van de broodfok. Toen wij hem kregen als pup was hij erg aagressief dit omdat ons hondje met 5 weken al werd weg gehaald bij de moeder, en dus weinig geleerd heeft van de moeder. Toen hij wat ouder werd. Had hij heel erg last van rijgedrag op reu en teef. Dit zo erg dat hij afgesnauwd werd, en niet met anderen kon spelen, wij hebben toen gekozen voor chemische catratie om te kijken hoe dit ging. Dit ging super hij had bijna geen rijgedrag meer, niet agressief en een stuk rustiger. De chemisch e castratie is nu uit aan het werken. Je merkr dat zijn oude gedrag weer wat terug komt, maar nog niet ernstig. Wij zijn zo bang om hem te laten castreren, wij hebben ook een teef van 7 maanden. Ik zou toch echt een beslissing moeten maken. Mijn teef of reu laten helpen. Onze teef is een indian dog van 20 kilo. Kan iemand mij mmisschien advies geven, of een beetje mijn twijfels en angst weg kunnen halen?

 

Alvast bedankt

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ten eerste: omdat het gedrag van de reu verbeterde tijdens de chemische castratie, is de kans groot dat hij dit gedrag ook vertoond na de castratie. Het zou dus een goede oplossing kunnen zijn 

 

Een castratie bij een reu is een kleinere ingreep dan castratie bij de teef, dus wat dat betreft zou ik persoonlijk eerder kiezen om mijn reu te laten helpen. 

 

Mijn oudste teef is trouwens ontzettend snel herstelt van haar castratie. Na een dag was ze weer de oude, dus het viel ons heel erg mee 

honden page profiel rilanarilana

Ja ik weet inderdaad, dat castratie de oplossing is, omdat hij met chemisch castreren zo positief was. Maar ik vind het zo vreselijk eng. Onze reu is klein, en de narcose kan dan gevaarlijk zijn. Maar indiam dogs. Zijn ook zeer gevoelig voor narcose, ik vind het daarom heel moeilijk. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik begrijp het helemaal hoor! Het is ontzettend spannend als je hond onder narcose moet. Misschien kun je de dierenarts om advies vragen? Hij/zij kan je waarschijnlijk veel beter adviseren 

honden page profiel rilanarilana

Ja dat ga ik inderdaad doen, wij zitten pas bij deze dierenarts, en bij mij moet er nog vertrouwen komen, ala het om mijn dieren gaat ben ik zeer wantrouwig hihi

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Ja dat ga ik inderdaad doen, wij zitten pas bij deze dierenarts, en bij mij moet er nog vertrouwen komen, ala het om mijn dieren gaat ben ik zeer wantrouwig hihi "

 Ik gok dat de meeste mensen dat zijn haha!  Zelf heb ik geen ervaring met de castratie van een reu, dus ik hoop dat er nog meer mensen van het forum die er wel ervaring mee hebben zullen reageren. 

honden page profiel rilanarilana

Ja ik hoop ook dat ik nog meer ervaringen hoor, maar bedankt dat u reageerden. 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik zou er ook voor kiezen je reutje te laten castreren. Én omdat het een kleinere ingreep is, én omdat je teefje nog erg jong is en nog uit moet groeien waarvoor ze haar hormonen nodig heeft (bij te vroeg laten helpen heb je meer kans op incontinentie). En als laatste omdat je weet dat het dus hormonaal is, ik denk dat het dan je reutje veel meer rust geeft als hij niet meer steeds de neiging heeft om te gaan rijden. Zoals je zegt dat hij ook buiten niet met andere honden kon omdat hij afgesnauwd werd, dan moet jij er weer steeds bovenop zitten. Als je je teefje laat helpen is er niet meer de kans dat ze gedekt kan worden, maar wel de kans dat je reutje de hele tijd op je teefje gaat rijden zoals hij bij andere hondjes deed en dat gaat voor beide hondjes veel stress geven. Succes met je keuze!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik vond indertijd de nasleep van de castratie van mijn 13-jarig Kooikerhondje meevallen. Om half acht 's avonds konden we al een rondje lopen. Vanaf de volgende dag was hij weer aardig bijgekomen.

 

Heeft je dierenarts gasnarcose? Dit is minder belastend voor de hond en herstel is sneller. Overleg hierover met je dierenarts.

http://www.dierenkliniekrhenen.nl/hond/operatie-en-narcose/gasnarcose.html

 

honden page profiel rilanarilana

Bedankt voor uw reactie, als onze reu weer zijn oude karakter krijgt dan is het beter, want het niet is ook niet fijn voor hem. Maar stel zijn rijden valt mee. Bestaat er niet iets waardoor een reu niet kan dekken bij onze teef?Onze teef een broekje aan doen in huis, en met plassen uit doen. Zou dat een optie zijn. Ik vind als onze reu zo blijft ik niet in een gezonde hond wil snijden. Daarom ben.ik aan het kijken wat allemaal mogelijk is.

honden page profiel rilanarilana

Ik wist niet dat een gas-narcose bestond dit is een hele goede tip dank u. 

Volgende forumvraag: Stoute hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^