Te mager?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariemarie

Wij hebben een labrador, gecastreerde reu van 5,5 jaar. 

De eerste jaren van zijn leven was hij te dik, doordat hij alles kreeg aan tafel, restjes,.. 

Opeens realiseerde ik mij dat we terug bezig waren met onze hond dik te maken zoals onze vorige hond. Deze is hier aan vroeg gestorven doordat hij last kreeg van zijn zwaarlijvigheid. Dat wilde ik geen twee keer meemaken! 

Dus heb ik mijn vader en moeder overtuigd niks meer te geven! Ik zei er ook bij dat hij anders minder lang leeft, meer pijn gaat hebben.. Van de ene dag op de andere kreeg hij dus niks meer! Enkel zijn korrels. 

Na een tijd hebben we zijn korrels geminderd, voor een labrador van 30-35 kg. Hij woog op zijn zwaarst boven de 45 kg. 

Nu weegt hij 36 kg. Hij is heel actief, precies een puppy'tje. 

Maar daarstraks lag hij op zijn zij, ik aaide hem en ik voelde wel al zijn ribben. Je ziet ze niet maar je voelt ze wel. Ook zijn ruggengraat voel je als je wat duwt. Is hij te mager? Persoonlijk is hij voor mij goed, maar mijn moeder maakt zich een beetje zorgen. 

Hij krijgt natuurlijk af en toe wel wat lekkers! Weliswaar gezonde dingen zoals: wortels, lever van de kip, ei, kip,.. Allemaal vers. En heel af en toe een echt hondenkoekje. Maar hij heeft liever wortel en kip als beloning dan een hondenkoek. Natuurlijk heeft hij altijd honger, maar dat is denk ik wel typisch labradors? Bedelen is een stuk geminderd dan vroeger. Bij mij bedelt hij nooit, bij mijn ouders wel af en toe. 

Doordat hij ook vermagerd is, mankt hij nooit meer! Vroeger als ik ging wandelen, mankte hij die avond en de morgen erop. Nu niet meer. Hij is ook veel actiever. 

Ik ga morgen zijn korrels wat hij krijgt op een dag nog eens wegen en kijken op de verpakking voor hoeveel kilo dat dat is, want dat ben ik vergeten. Hij krijgt trouwens korrels van Hill's. Tegen gewrichtspijn en dat is ook een dieetvoeding.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Maar daarstraks lag hij op zijn zij, ik aaide hem en ik voelde wel al zijn ribben. Je ziet ze niet maar je voelt ze wel. Ook zijn ruggengraat voel je als je wat duwt. Is hij te mager? 

 Nee, dat is net de maatstaf voor een gezond gewicht: de ribben moeten goed voelbaar zijn, maar niet zichtbaar uitsteken.

Is dus prima!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ik van je lees, prima , zo houden, goed van je dat je op het gewicht let van je hond, zwaarlijvige honden worden niet oud....

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Is een prachtig gewicht en wat er gezegd word, ribben mag je voelen, maar niet zien.


honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Zo te lezen juist een prima gewicht! Ik denk dat mensen zeker bij labradors een vertekend beeld hebben omdat er veel te zwaar zijn.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat goed van je dat je ouders mee hebt gekregen om jullie hond gezond te krijgen! Chapeau!

honden page profiel mariemarie

Oké, super dit te horen! 

Dacht al dat ik onze hond aan het uithongeren was. Zijn schofthoogte is ook iets groter dan een normale labrador, dus zal hij altijd wat meer wegen. 

Ga dit mijn moeder zeker laten lezen. Want zij vind me veel te streng voor zijn eten, maar ik weet dat ik er goed aan doe. 

Bedankt voor de snelle reacties!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hij is precies goed zo! Complimenten hoe jullie dit doen.

De meeste labradors zijn te dik, je weet zelf hoe slecht dat is en hoe onprettig voor de hond.

Labradors zijn hele levendige werkgrage honden. Het puppen gedrag is een heel goed teken. 

Hij voelt zich prima! Ik hoop dat je nog heeeeeel lang van hem mag genieten, maar zo te lezen gaat dat helemaal lukken.

honden page profiel DagmarDagmar

Inderdaad wat al gezegd is, de ribben mag je wel voelen maar niet zien. Ik zie ontzettend veel (veel) te dikke labradors (nou ja honden in het algemeen eigenlijk) lopen... Gezien zijn puppengedrag en het beter lopen kan je wel concluderen dat je hond zich zo juist veel beter voelt!

En wat lekkers mag natuurlijk, maar kies inderdaad voor gezond lekkers! Goed bezig!

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Nee hoor, hoe jij het omschrijft is hij zeker niet te mager! 

 

Ook ik zie veel honden en nog meer labradors die gewoon veel te dik zijn, zo'n zonde! 

 

Hoe jij het omschrijft, liggend op zijn zij, mag je wat mij betreft zelfs de ribben net kunnen zien.. 

Hier ook een labrador, een echt showmodel 

Laag en breed gebouwd (borstkas), verder wel slank en kan je zijn ribben zeker voelen en wanneer hij dus op zijn zij ligt zijn zijn ribben zelfs te zien.. 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Eens met de bovenstaande reacties

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Mee eens ;-)

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Eens met de reacties die al gegeven zijn. 

 

Nog even een toevoeging, ik heb persoonlijk liever een hond die iets te mager is, dan een hond die iets te dik is ivm gezondheid :)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Eens met de reacties die al gegeven zijn. 
 
Nog even een toevoeging, ik heb persoonlijk liever een hond die iets te mager is, dan een hond die iets te dik is ivm gezondheid :-) "

 Dat vind ik ook! 

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

Goeie keuze van je, nee het is niet erg om de ribben te kunnen voelen, dit moet zelfs..

Foto plaatsen kan natuurlijk ook als je twijfelt

honden page profiel thebarkingstarsthebarkingstars

honden foto van thebarkingstars

 Dit zou het ongeveer moeten zijn!

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Je bent heel goed bezig en zoals hierboven al gezegd,  je moet de ribben voelen maar niet zien. 

 

Nu je hond zo is afgevallen en hij nu op gewicht is zal je nu heel iets meer brok moeten geven om hem op dit gewicht te houden. Ik weet niet of je in de buurt van een dierenarts of dierenwinkel woont? Toen mijn hondje iets moest afvallen en ze daarna op gewicht was ben ik elke week even naar de dierenwinkel gelopen om haar te wegen. Zo kon ik goed in de gaten houden of ze op gewicht bleef en zo weet ik nu hoeveel gram brok ze per dag moet hebben om op gewicht te blijven. 

Op de verpakking jan je kijken qua indicatie, maar het is niet standaard. De ene hond wordt dikker als je je aan de grammen houdt die op de verpakking staan en een andere hond heeft daar niet genoeg aan en valt af.

Dus ik zou gewoon je hond even wegen en iets meer geven voor een week een dan weer wegen. Is ze iets zwaarder geworden dan ga je weer een week iets minder geven en zo kom je er wel. Als je hond en aantal weken stabiel blijft op een bepaald hoeveelheid brok dan weet je dat je goed zit een hoef je ook niet meer welke keer te wegen.ik weg nu gemiddeld 1 keer in de maand om even te checken of alles nog goed gaat qua voeren. In de winter zou je mogelijk weer iets meer moeten geven omdat ze meer verbranden om zichzelf warm te houden buiten.

honden page profiel thebarkingstarsthebarkingstars

honden foto van thebarkingstars

"  Dat vind ik ook!  "

 Vind ik ook! Dan hebben ze ook minder last van de spieren na een verkeerde sprong achter iets aan!

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

Ik weet niet of je in de buurt van een dierenarts of dierenwinkel woont? Toen mijn hondje iets moest afvallen en ze daarna op gewicht was ben ik elke week even naar de dierenwinkel gelopen om haar te wegen. 

 Misschien begrijp ik het wel verkeerd hoor, maar als je haar gewicht wil weten : hoe ik het heb meegekregen is eerst zelf op de weegschaal staan en daarna samen met de hond, en vervolgens je eigen gewicht eraf trekken.

Natuurlijk moet je dan wel je hond kunnen tillen haha 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Misschien begrijp ik het wel verkeerd hoor, maar als je haar gewicht wil weten : hoe ik het heb meegekregen is eerst zelf op de weegschaal staan en daarna samen met de hond, en vervolgens je eigen gewicht eraf trekken.
Natuurlijk moet je dan wel je hond kunnen tillen haha  "

 

Ja dat kan natuurlijk ook, maar niet elke hond wil opgetild worden en daarbij is en labrador van36 kg ook niet echt handzaam natuurlijk. Maar ik ging vooral naar de dierenwinkel omdat ik thuis geen weegschaal heb haha. 

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

"  
Ja dat kan natuurlijk ook, maar niet elke hond wil opgetild worden en daarbij is en labrador van36 kg ook niet echt handzaam natuurlijk. Maar ik ging vooral naar de dierenwinkel omdat ik thuis geen weegschaal heb haha.  "

 Haha ja, is soms niet echt makkelijk/handig nee!

Volgende forumvraag: Iemand ervaring met Cholodin?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^