Van alles wat maar weet niet wat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RamonaRamona

Goedeavond,

 

(Ik ben een oud lid van hondenpage, inloggen lukte helaas niet? Ik hoop dat ik binnenkort weer op mijn oude profiel kan komen:http://www.hondenpage.com/baasjes/5045/Ramona,%20Benji.php)

 

Benji, 12 jaar oud, heeft  sinds november een aantal keer bloed overgegeven.

De eerste paar keren heb ik dit helaas niet goed gezien, het was midden in de nacht en erg donker. In januari viel mijn moeder dit op: We zijn naar de dierenarts gegaan. Die heeft rimadyl en Omeprazol 10 mg meegegeven. Rimadyl voornamelijk voor zijn rug aangezien hij wel eens krom liep en het leek alsof hij pijn had.

Nu ging het een tijdje even goed totdat hij 3 weken terug weer ineens bloed begon over te geven, weer naar de dierenarts. Onze eigen zei: nog een keer omeprazol. Ik vertrouwde het niet en heb een andere dierenarts opgebeld die zei: Endoscopie. Maar omdat hij hem goed onderzocht heeft en na overleg te stoppen met de harde kauwbonken dit uitgesteld. (ook financieel gezien!)

Het ging weer even goed en toen begon hij weer. Opnieuw andere dierenarts gebeld om te horen hoeveel een endoscopie kostte. Ze stelden daar voor om een bloedonderzoek te gaan doen: Mooi!!!

Dus vorige week woensdag een bloedonderzoek laten doen, alles is perfect! Nu is het zo dat hij weer gestart is met omeprazol. SUPER! geen spugen GEEN bloed.

Nu viel vanochtend de hond ineens uit bed met stuiptrekkingen: PANIEK! Gelijk de dierenarts gebeld en ze zei: Misschien een nachtmerrie, rare droom, laat hem even bijkomen van de schrik en mocht hij raar gedrag vertonen bel en kom.

 

Ik haal net mijn bed af, mijn matras een grote vlek. Mijn moeder en ik zijn wezen zoeken op internet en komen op een aantal mogelijkheden.

-epilepsie

En voornamelijk: tumor? In de hersenen met mogelijke uitzaaingen??

 

Benji was tot 2/3 weken terug een vrolijke, blije hond en veel te druk. Iedereen zelf de dierenarts vorige week schatte hem 7 jaar..

En nu zit hij zielig voor zich uit te staren en niet vrolijk te zijn.

 

We weten niet wat wij moeten en wat voor onderzoeken wij moeten laten doen. Elke dierenarts zegt wat anders, wie moet je geloven en op  welk gevoel moet je nou afgaan.. Ergens is er toch echt iets goed mis :(

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Een specialist bezoeken? Kost ook wat, maar oha meteen een duidelijk plan van aanpak. 

honden page profiel RamonaRamona

" Een specialist bezoeken? Kost ook wat, maar oha meteen een duidelijk plan van aanpak.  "

 Maar wat voor specialist?

We zijn al bij sterkliniek geweest en dierenziekenhuis drachten.

Neem aan dat dit wel aan de top behoort??

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik bedoel een specialist interne geneeskunde van gezelschapsdieren. 

En dan een die in het nederlandse of europese specialistenregister is ingeschreven. 

Sterkliniek is een groepje dierenartsen die aan bepaalde voorwaarden voldoen (keurmerk). Dierenziekenhuis betekent niets in nederland. 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Een foto met de namen van de nederlandse en europese specialisten interne geneeskunde vd gezelschapsdieren in. Nederland.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Wendy's raad ter harte nemen Ramona.

Wat het is weet je nu niet. Hoe sneller je gespecialiserde hulp hebt, des te goedkoper uiteindelijk.

En jij geruster.

En de beste zorg voor Benji!

 

beterschap!

Volgende forumvraag: Anti-tekenmiddel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^