Border collie of toch een ander ras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel amyamy

 

Zie bovenstaand bericht.

wie kan ons helpen? 

Zijn er mensen met een border collie als huishond? Zijn er andere rassen die bij onze wensen passen?

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Wat het Markiesje betreft: niemand kan jullie verplichten om te fokken met jullie hondje, niet????

Als je dat niet wil, doe je dat gewoon niet!

Ik ken zelf enkele borders die als huishond worden gehouden (tegenwoordig zijn er alleen nog huishonden, niet?). Dit loopt prima, maar deze honden gaan heel vaak mee met de baas erop uit, ze hebben ook een vrij grote tuin. Eén van de baasjes heeft een hondenluik gezet in de deur zodat de hond zowel buiten als binnen kan...

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Wat trekt jullie zo aan de border collie?

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Even kort: een border collie als huishond kán wel, maar reken er dan wel op dat je fysieke en mentale uitdaging zult moeten bieden. Als je niet wilt sporten, dan zul je zelf veel leuks moeten verzinnen thuis en op wandelingen om te trainen en samen mee aan de slag te gaan. Een border collie wil meer nog dan veel andere rassen samen met jou aan het werk. Maar dat werk kan ook bestaan uit speurspelletjes op je dagelijkse wandelingen, het aanleren van allerlei trucjes of veelvuldig samen op pad.

 

Een gemiddelde border collie heeft er echt geen klap aan om op een erf rond de lopen. Wat ze doen is namelijk bij de achterdeur gaan liggen wachten tot de baas buiten komt - en komt ie niet, dan vindt een groot deel van de border collies wel iets anders om zichzelf te 'vermaken'. Ik ken verschillende border collies die op een erf leven, en als die niet genoeg uitdaging krijgen gaan ze kippen drijven, schapen langs het hek opjagen, dingen kapot knagen, aan de wandel, heel veel blaffen/piepen, of ruzie zoeken met een andere hond. Over het algemeen weinig goeds ;) Kunnen ze steeds achter de baas aan sjouwen die continu op het erf in de weer is, en die ze bij voorkeur inzet voor verschillende taken (bijv helpen wat schapen binnen te halen), dan is het een heel ander verhaal. Tegelijkertijd hebben ze ook (verplicht) rust nodig, want het is wel een ras dat zichzelf compleet voorbij kan lopen. Juist met kinderen (maar ook volwassenen) moet je daar ook goed op letten. Leer je hond kennen en kijk waar hij behoefte aan heeft...

 

Wij hebben een border collie als huishond, maar we hebben haar gekregen toen ze 9 was (ze is nu bijna 12). Toen was ze al een stukje bezadigder dan toen ze 5 was... en nog móeten we dagelijks tenminste één lange wandeling doen, gaat ze overal met ons mee naartoe, verzin ik allerlei stomme trucjes om haar te leren, etc. Als ze zich verveelt, dan komt ze ons wel halen...

 

...Ik raad mensen niet zo snel een border collie aan, maar dat is omdat in mijn ervaring vrijwel niemand genoeg met zijn/haar hond doet. De meeste honden in onze woonomgeving worden voor plasrondjes uitgelaten en op zondag nog een half uurtje door het bos, en dat was het dan wel. Dat is voor geen enkele hond goed, maar een border collie maakt er denk ik een groter drama van dan een labrador. (Onze hond heeft in haar vorige huis de deuren kapotgekrabt....).

 

Aan de andere kant: als het ras je ligt en als een individuele hond je ligt, als jullie aan elkaars behoeften kunnen voldoen en het goed samen kunnen vinden, waarom dan niet? Het is denk ik vooral heel belangrijk dat je goed kennis maakt met het ras waar je in geïnteresseerd bent. Niet één bezoekje, niet één eigenaar, maar kijk eens rond bij meerdere mensen. Je mag ook gerust eens met ons mee wandelen bijvoorbeeld mocht je in de buurt wonen... en er zijn vast meer mensen op dit forum waar dat kan, of fokkers waar je bij op bezoek kan. Iedereen is er bij gebaat als je goed kennismaakt met een ras.

 

En bij een eerste hond is het toch altijd een gok... de bc is geen beginnersras, maar welk ras dan wél? Ik ben ook begonnen met een bc, en heb er geen spijt van... maar het is wel goed om je van tevoren héél goed te beseffen waar je aan begint.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Haha dat was helemaal niet kort.

honden page profiel amyamy

Haha bedankt voor je reactie aurelia. Wat ons wel aantrekt aan de border collie zijn: het uiterlijk, formaat en het feit dat ie lekker mee op pad kan. Mijn man zou graag hardlopen met de hond en daarvoor is een border collie wel geschikt. Maar inderdaad de uitdaging die ze nodig hebben baart mij wat zorgen. 

wat voor ons de keuze lastig maakt is het feit dat we geen hele grote hond willen maar wel een hond zoeken die mee kan met hardlopen enz. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Haha bedankt voor je reactie aurelia. Wat ons wel aantrekt aan de border collie zijn: het uiterlijk, formaat en het feit dat ie lekker mee op pad kan. Mijn man zou graag hardlopen met de hond en daarvoor is een border collie wel geschikt. Maar inderdaad de uitdaging die ze nodig hebben baart mij wat zorgen. 
wat voor ons de keuze lastig maakt is het feit dat we geen hele grote hond willen maar wel een hond zoeken die mee kan met hardlopen enz.  "

 Wat zijn verdere eigenschappen die jullie zoeken in een hond? Waaks/niet waaks, zelfstandig zijn (eigenwijs) of meer slaafs enzo. 

Want gelukkig zijn er genoeg hondenrassen! 

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Bijna alle rassen kunnen lekker mee op pad en lekker hardlopen, hoor! En uiterlijk is meestal een startpunt bij een zoektocht naar een geschikt ras, maar is meestal niet zo'n goede beslissende factor.

 

Ik ben niet enorm bekend met andere rassen, maar kan wel wat suggesties doen van rassen met een 'gezond' uiterlijk (geen problemen met ademhaling bijv, kan dus gewoon mee hardlopen), maar die iets minder energiek zijn dan de border?

Lees: rassen die wij overwegen na deze hond, want ik weet niet of wij hierna nog een border zouden willen ;)

 

Gemiddeld formaat:

- nova scotia ducktolling retriever (toller). Ook energiek, maar heeft in mijn ervaring wel andere 'feel' dan bc

- whippet

- kooikerhondje

- Friese stabij

- springer spaniel

- border terrier

 

Iets groter:

- Drentse patrijs

- Hollandse herder (ook energiek/gefocust)

- een van de staande hondenrassen, bijv. Ierse setter of weimaraner

- labrador/golden retriever

- West-siberische laika (dromerige zucht)

 

Overigens hadden mijn ouders een yorkshire terrier kruising die ook altijd mee ging hardlopen, dus formaat zegt daar weinig over ;)

honden page profiel amyamy

Grappig kooikerhondje stond bij ons ook hoog. Maar is (net als het markiesje) niet heel makkelijk aan te komen en aanschafprijs best hoog. 

Springer spaniel heb ik ook naar gekeken maar had het idee dat die nog vrij groot worden?... 

Friese stabij vind ik ook leuk, maar had ergens gelezen dat dat niet de makkelijkste honden zijn qua opvoeding? En wij zijn wel echt beginners op hondengebied.

De hond hoeft niet waaks te zijn. Liever volgzaam en op de baas gericht.

ik zie ook gewoon de bomen door het bos niet meer haha. Het is nooit een 100% match, dus vooral een afweging van wat belangrijker is voor ons.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik kan je de schots collie aanraden. Lijkt kwa karakter op de border, echter zijn ze veel meer geschikt als huishond.

Een dagje, of 2 minder doen, lekker bankhangen, geen enkel probleem.

Ze willen werken, maar niet zo als bij een border, die moet elke dag een flinke uitdaging krijgen. Die hebben zo een enorme drive, zelf de gene die als „huishonden" zijn gefokt.

Als ze te weinig uitdaging krijgen, kunnen ze zelf werk gaan verzinnen, najagen van mensen, dieren, zelfs auto's.

Een markiesje is een leuke hond. 

Ik zou een fokker uitzoeken waarvan je niet hoeft te fokken.

Geen fijn idee als een fokker dit gaat eisen.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ik zou persoonlijk verder zoeken naar een ander ras. Zelf vind ik de border collie ook hele leuke en mooie honden, maar durf het toch niet aan.

 

Heb je al in de asielen gekeken?? Puck komt uit een (Spaans) asiel, en is qua hoogte hetzelfde als een border collie, alleen iets slanker gebouwd. Qua karakter wil ze graag voor me werken, maar wel beter geschikt als huishond dan de gemiddelde border.

  

Ik heb stage gelopen in het asiel van Puck, en er zitten zo veel leuke huishondjes. Ook veel van border collie formaat. Er zitten ook wat probleem hondjes tussen, maar ruim de meerderheid zijn makkelijke huishondjes. Maar daar kan het asiel je vast bij helpen.

Er worden trouwens ook regelmatig drachtige teven binnen gebracht, een nest pups, etc. Dus er zitten ook veel pups.

 

Als je wel graag een rashond wil is de Elo misschien geschikt? Zijn qua formaat ongeveer hetzelfde als de border collie, maar ze zijn gefokt als ''ideale huishond''. Wij hebben er voor op de puppylijst gestaan, maarja, toen kwam ik Puck tegen tijdens mijn stage.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

 

" Grappig kooikerhondje stond bij ons ook hoog. Maar is (net als het markiesje) niet heel makkelijk aan te komen en aanschafprijs best hoog. 
Springer spaniel heb ik ook naar gekeken maar had het idee dat die nog vrij groot worden?... 
Friese stabij vind ik ook leuk, maar had ergens gelezen dat dat niet de makkelijkste honden zijn qua opvoeding? En wij zijn wel echt beginners op hondengebied.
De hond hoeft niet waaks te zijn. Liever volgzaam en op de baas gericht.
ik zie ook gewoon de bomen door het bos niet meer haha. Het is nooit een 100% match, dus vooral een afweging van wat belangrijker is voor ons. "

 Springers zijn niet hoger dan een border collie, maar wel wat zwaarder gebouwd denk ik. Then again de enige springer die ik langdurig heb meegemaakt was op een ernstig dieet gezet ;)

 

Wat betreft opvoeding, ik ben niet heel bekend met de stabij, maar volgens mij zijn die een stuk zelfstandiger (en dus eigenwijzer) dan de border collie maar prima baasgericht en willen voor je werken. Dus een enorm probleem lijkt me dat eerlijk gezegd niet? Volgens mij zijn ze net zo goed te trainen als de meeste andere jachthonden die samenwerken. 

Ik bedoel, de meeste border collies leren érg snel, maar ze leren ook wel snel iets wat ze niet hadden moeten leren... ;)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Ik zou persoonlijk verder zoeken naar een ander ras. Zelf vind ik de border collie ook hele leuke en mooie honden, maar durf het toch niet aan.
 
Heb je al in de asielen gekeken?? Puck komt uit een (Spaans) asiel, en is qua hoogte hetzelfde als een border collie, alleen iets slanker gebouwd. Qua karakter wil ze graag voor me werken, maar wel beter geschikt als huishond dan de gemiddelde border.
  Ik heb stage gelopen in het asiel van Puck, en er zitten zo veel leuke huishondjes. Ook veel van border collie formaat. Er zitten ook wat probleem hondjes tussen, maar ruim de meerderheid zijn makkelijke huishondjes. Maar daar kan het asiel je vast bij helpen.
Er worden trouwens ook regelmatig drachtige teven binnen gebracht, een nest pups, etc. Dus er zitten ook veel pups.
 
Als je wel graag een rashond wil is de Elo misschien geschikt? Zijn qua formaat ongeveer hetzelfde als de border collie, maar ze zijn gefokt als ''ideale huishond''. Wij hebben er voor op de puppylijst gestaan, maarja, toen kwam ik Puck tegen tijdens mijn stage. "

 Ik vind Puck echt prachtig <3333 Enig idee wat er in zit?

honden page profiel --

honden foto van -

Van wat ik weet van het markiesje is er één grote wachtlijst en als er bijvoorbeeld 3 pups geworden bij een fokker dan worden de eerste 3 mensen van de lijst (wel rekening houdend met of je een reu of een teef wil natuurlijk) aangegeven bij de fokker waar de pups geboren zijn. Dan ga je vervolgens kennis maken en bepalen beide partijen of er een match is. Is die er niet, dan ga je terug op de wachtlijst totdat er een volgend nest geboren is. Als je op de site van de club kijkt zie je dat bijna elke fokker de voorkeur geeft aan mensen die hun hondje een keertje in willen zetten voor de fok, omdat het ras in opbouw is. Natuurlijk ben je na aankoop niks verplicht en kun je het lekker zelf weten, maar persoonlijk zou ik niet op deze basis een pup willen kopen met de wetenschap dat ik dat toch niet wil gaan doen. Ook naar de fokker toe vind ik dat zelf niet netjes, tenzij je natuurlijk besluit om niet te gaan fokken omdat je hondje niks toe te voegen heeft aan het ras. Er zijn wel fokkers hoor, die (een paar) pups vergeven aan mensen die er niet mee willen fokken. Maar er is al zo'n lange lijst en ik denk dat je er gerust een paar jaar voor uit mag trekken als je aan zo'n pup wil komen waarmee je niet wil gaan fokken

 

Verder zou ik zelf niet voor een heel actief ras kiezen gezien wat jullie met de hond willen gaan doen. Ook een minder actief ras kan je mee gaan hardlopen natuurlijk, al moet je dan vooral rekening houden met de bouw. Ik zou bijvoorbeeld niet met een bulldog (vanwege de neus) gaan rennen, even als voorbeeld.

 

Misschien de Hollandse Smoushond of een Schapendoes?

honden page profiel amyamy

Klopt inderdaad, ik zou er niet om liegen bij een fokker en dan zou het wachtproces op een markiesje wel heel lang kunnen duren. Ik zie dat dat bij de hollandse smous ook zo gaat. Wel leuke honden om te zien trouwens!

ik ben er wel uit dat het geen border collie word. Nog maar even met mijn man overleggen wat we doen. Van mij hoeft het niet persé een rashond te zijn. Mijn man neigt wel naar een rashond ivm met evt betere gezondheid danwel betere kennis over evt afwijkingen qua gezondheid.

tot dusver bedankt voor de tips! Meer tips zijn altijd welkom ????

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

"  Ik vind Puck echt prachtig <3333 Enig idee wat er in zit? "

 Dankje!
Ja ik heb een DNA test gedaan. Er zit heel veel greyhound in haar, wat duitse herder en pointer. En nog van allerlei rassen een heel klein beetje, zoals: Podenco, stafford, sloughi en breton espagnol .

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Als je valt voor het uiterlijk van de border collie en in die lijn wat wil blijven, kan de schotse herdershond jullie misschien ook wel bekoren. Suzanne gaf het ook al aan.

Of de sheltie, maar die is een beetje kleiner natuurlijk.

Zelf zou ik ook niet aan een border collie beginnen hoe mooi ze ook zijn. Too much voor mij.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Grappig kooikerhondje stond bij ons ook hoog. Maar is (net als het markiesje) niet heel makkelijk aan te komen en aanschafprijs best hoog. 
Springer spaniel heb ik ook naar gekeken maar had het idee dat die nog vrij groot worden?... 
Friese stabij vind ik ook leuk, maar had ergens gelezen dat dat niet de makkelijkste honden zijn qua opvoeding? En wij zijn wel echt beginners op hondengebied.
De hond hoeft niet waaks te zijn. Liever volgzaam en op de baas gericht.
ik zie ook gewoon de bomen door het bos niet meer haha. Het is nooit een 100% match, dus vooral een afweging van wat belangrijker is voor ons. "

 De friese stabij is goed op te voeden hoor! :) Het zijn hele lieve honden! Maar het eigenwijze moet je wel liggen. Het zijn geen slaafse honden en zullen altijd even nadenken of ze het commando wel echt willen uitvoeren.

Daarnaast willen ze wel graag aan de slag met het baasje, maar kunnen ook wel een dagje lekker bankhangen. Wij doen nu 2 grotere wandelingen met onze friese stabij (11 maanden) met een mentale uitdaging (snuffelmat of iets dergelijks). En daarmee is hij heel rustig in huis 

 

De friese stabij is ook onze eerste hond en ik vind het heel goed te doen. Wij hadden nog nooit een hond gehad en wisten helemaal niets van honden opvoeden. Mocht je het een leuk ras vinden zou ik eens langs mensen gaan met een friese stabij. Het is toch anders om ze eens in het echt te zien :)

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ik heb 3 borders...

En 1 dagje ziek vergeven ze me nog. Dag 2 gaat het behang er aan.. 

Dag drie...

Maar me collega heeft een springer spaniël.  

Uit een wat kleinere lijn.

Die is ook goed gek met ballen.  En we hebben donderdag samen 40 km gewandeld.

Maar bij thuis komst gaat haar hond lekker liggen. Drijft niet nog even de papagaai voor een uurtje.

En haar hond is ook gewoon goed gehoorzaam zonder al te veel cursussen.

Waar ik 4 avonden in de week train.

Misschien is zoiets wat?

Of een toller? 

En markies: als je op de lijst laat zetten  geen fok wens is dat geen probleem. Krijg je een pup met bijv een witte borst....

Of een te korte staart...

Dus je bent niets verplicht.

Ook is de wacht lijst momenteel 8 maanden. .

Das al korter dan 1.5 jaar...

 

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Bij mijn zoektocht naar een hond (voor onze kinderen), vergelijkbaar met een border collie, maar net iets kleiner en net iets minder drive ben ik uitgekomen op de Mini American Shepherd. Naast onze 5 Border Collies hebben we nu ook een aantal Mini's.

Zazou is een red tri Mini American Shepherd van 35 cm.


Whisper is een blue merle Mini American Shepherd van 43 cm.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

D

Wat vind je van de sheltie? Bevalve dat ze wat kleiner zijn dan de border collie passen ze nog wel in jullie situatie. Ze hebben niet perse een sport nodig ( al zijn ze er wel erg goed in!). Ze zijn heel leergierig en willen graag voor je werken maar niet zo extreem als een border. Ze zijn intelligent en kunnen over het algemeen goed overweg met mensen en dieren. Sommige zijn wat terug houdend naar vreemden al zijn mijn 2 shelties dit niet echt. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  De friese stabij is goed op te voeden hoor! :-) Het zijn hele lieve honden! Maar het eigenwijze moet je wel liggen. Het zijn geen slaafse honden en zullen altijd even nadenken of ze het commando wel echt willen uitvoeren.
Daarnaast willen ze wel graag aan de slag met het baasje, maar kunnen ook wel een dagje lekker bankhangen. Wij doen nu 2 grotere wandelingen met onze friese stabij (11 maanden) met een mentale uitdaging (snuffelmat of iets dergelijks). En daarmee is hij heel rustig in huis 
 
De friese stabij is ook onze eerste hond en ik vind het heel goed te doen. Wij hadden nog nooit een hond gehad en wisten helemaal niets van honden opvoeden. Mocht je het een leuk ras vinden zou ik eens langs mensen gaan met een friese stabij. Het is toch anders om ze eens in het echt te zien :-)
  "

 De Fries is een jachthond. In het veld is er niemand die ze zullen helpen.

Ik zie het niet als eigenwijs, maar als een zelfstandige werker, soms nemen ze zelf beslissingen. Dat moet ook als jachthond.

Als je met ze oefent, zijn ze zeker gehoorzaam.

Ze zijn ook erg baasgericht. Je moet er vanuit kunnen gaan, dat ze weer bij je terug komen als ze in het veld zijn.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

"  De Fries is een jachthond. In het veld is er niemand die ze zullen helpen.
Ik zie het niet als eigenwijs, maar als een zelfstandige werker, soms nemen ze zelf beslissingen. Dat moet ook als jachthond.
Als je met ze oefent, zijn ze zeker gehoorzaam.
Ze zijn ook erg baasgericht. Je moet er vanuit kunnen gaan, dat ze weer bij je terug komen als ze in het veld zijn. "

 Klopt helemaal 

honden page profiel amyamy

@ team border lolly: we staan al op de lijst voor een markies, maar er zijn nog wel 350 wachtenden voor ons. Volgens de vereniging is de wachttijd 9-15 maand. Waarbij de wachttijd voor een reu korter is dan voor een teefje begrepen wij. We hebben aangegeven dat we niet zeker weten of we zelf een nestje willen of willen dekken. Zowel mijn man als ik vinden het wel ontzettend leuke hondjes. Dus misschien moeten we ook gewoon even afwachten. Het is wel fijn om te weten dat er opties zijn waarbij zelf fokken geen plicht is. De kleur e.d. maakt ons niet uit.

 

De sheltie spreekt ons ook wel aan, de mini american sheperd ga ik ook nog even bekijken.

bedankt voor de tips!

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Bij mijn zoektocht naar een hond (voor onze kinderen), vergelijkbaar met een border collie, maar net iets kleiner en net iets minder drive ben ik uitgekomen op de Mini American Shepherd. Naast onze 5 Border Collies hebben we nu ook een aantal Mini's. Zazou is een red tri Mini American Shepherd van 35 cm.Whisper is een blue merle Mini American Shepherd van 43 cm. "

 Die zijn nog best groot.. 

Altans wel een leuk maatje maar ik dacht dat ze kleiner waren.

Of waren dat de toy aussies?

Want whisper is net zo groot als mijn kia.

(Die erg klein is... dat dan ook wel weer.)

Stiekem ben ik ook aan het kijken naar zo'n mini aus...

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Bij mijn zoektocht naar een hond (voor onze kinderen), vergelijkbaar met een border collie, maar net iets kleiner en net iets minder drive ben ik uitgekomen op de Mini American Shepherd. Naast onze 5 Border Collies hebben we nu ook een aantal Mini's. Zazou is een red tri Mini American Shepherd van 35 cm.Whisper is een blue merle Mini American Shepherd van 43 cm. "

 Die zijn nog best groot.. 

Altans wel een leuk maatje maar ik dacht dat ze kleiner waren.

Of waren dat de toy aussies?

Want whisper is net zo groot als mijn kia.

(Die erg klein is... dat dan ook wel weer.)

Stiekem ben ik ook aan het kijken naar zo'n mini aus...

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" @ team border lolly: we staan al op de lijst voor een markies, maar er zijn nog wel 350 wachtenden voor ons. Volgens de vereniging is de wachttijd 9-15 maand. Waarbij de wachttijd voor een reu korter is dan voor een teefje begrepen wij. We hebben aangegeven dat we niet zeker weten of we zelf een nestje willen of willen dekken. Zowel mijn man als ik vinden het wel ontzettend leuke hondjes. Dus misschien moeten we ook gewoon even afwachten. Het is wel fijn om te weten dat er opties zijn waarbij zelf fokken geen plicht is. De kleur e.d. maakt ons niet uit.
 
De sheltie spreekt ons ook wel aan, de mini american sheperd ga ik ook nog even bekijken.
bedankt voor de tips!
  "

 Vraag dat even goed na met die wacht lijst.

Want mijn tante heeft er maar 7 maanden op hoeven wachten en haar hond is nu 4 maanden oud...

En als de wacht lijst je een beetje tegen houd zou ik daar wel even bij na vragen.

Mijn tante heeft dus 1 die niet geschikt is voor de fok.

Die heeft een onderbijt en een witte streep op het hoofd.

Dus misschien ben je wel sneller aan de beurt als je dat vermeld.

Mijn tante heeft toen gebeld naar de voorzitter van de markiesjes club.

En toen is ze meteen een aantal plekken op geschoven omdat ze dus een foutje niet erg vond.

Altijd proberen waard toch?

 

 

honden page profiel amyamy

Oh super! We kunnen het inderdaad even aangeven. We vinden het niet erg om even te moeten wachten maar kregen een beetje het idee dat het kon zijn dat we een jaar wachten en dan vervolgens afgewezen konden worden door een fokker omdat wij zelf niet willen fokken en daarmee de wachttijd dus nog verder op kan lopen.

Anoniem (Gast)

Een Markies is ook een hondje wat graag wil werken trouwens. ze vinden hondensporten superleuk en zijn qua drivve best te vergelijken met borders. Ik zou zelf meer kijken naar het energieniveau dan naar de grote van een ras. Als ik jullie begintekstje lees denk ik aan een labrador.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je kan een markiesje absoluut niet vergelijken met een borders. Een labrador? Geen makkelijke hond om op te voeden. Onbehouden, lomp. Een hond die ook heel graag wilt werken. Door zijn grootte en massa een erg sterke hond ook. Als je ze vetmest, zodat ze veel te dik zijn om te kunnen doen waarvoor ze zijn, dan krijg je een luie huishond

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^