Natuurlijk middeltje? Hooikoorts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Mijn middelste hond heeft hooikoorts, elk jaar rond deze perioden krijgt hij erge jeuk en krabt zichzelf open.

En nu is het dus weer zover, heel zielig, als ik naar de dierenarts ga krijgt hij prednison, maar dat is geen fijn middel, dus ik vroeg mij af of er misschien een natuurlijk alternatief is? 

 

Ik las al over paardenmelk creme/shampoo voor mensen, maar ik weet dus niet of dat ook bij honden kan?

 

Hier zijn vast wel mensen met ervaring, en ik hoop dat iemand een tip heeft zodat hij niet weer aan de prednison moet. Zodra die spuit is uitgewerkt komt het voor mijn gevoel 3x zo erg terug. Hij heeft er meestal een week of 6 tot 8 last van.

 

Het moet het liefst iets zijn dat vrij makkelijk aan te brengen is, want hij vind het echt niet fijn als we er aan komen en moeten hem echt vast houden bij zijn snuit omdat hij gaat bijten anders. En dat is niet fijn voor hem, dus ik wil hem zo min mogelijk belasten natuurlijk.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

 

Het is niet heel goed te zien omdat hij donker is, en ik moest heel snel zijn met een foto maken omdat hij me al aan keek van, nog 1x aan mijn buik en ik bijt je hahaha.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Puk heeft ook last van hooikoorts. Ze heeft het op haar ogen en niest wat meer. Puk krijgt ook prednison oogdruppels van de dierenarts maar het lijkt me niet zo gezond om haar de hele lente en zomer aan de prednison te hebben. 

 

Wij gebruiken nu Weleda ogentroost voor haar ogen. Het zorgt er niet voor dat de hooikoorts weg gaat maar wel dat het haar ogen verzacht. 

Misschien kan je ook zoiets gebruiken om de pijn en jeuk te verminderen. Bij Puk smeer ik altijd VSM Calendulan op haar bijt/schaaf/krab wondjes. Bij Puk werkt dit erg goed. Ze stopt meteen met krabben. En ik heb zelf ook alleen maar goede ervaringen met die creme. 

 

Ik blijf dit topic volgen, hopelijk komt iemand met de gouden tip voor een homeopatisch pilletje of iets. 

Wat me verder wel aangeraden is, is honing uit je eigen streek (waar de pollen uit de buurt inzitten) aan de hond geven. Ook bestaan er druppels met dit pollenmengsel. 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Het geven van cortico's per injectie is ook niet de beste behandeling. Beter is vroeg beginnen met pillen en afbouwen naar een zo laag mogelijke onderhoudsdosis.

Verder kan je idd wekelijks wassen en bv douxospray of allerderm gebruiken. 

Uitleg over atopische dermatitis. 

http://www.mcvoordieren.nl/hoe-ontstaat-atopische-dermatitis

 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Er is geen natuurlijk middeltje tegen allergieën  (heb ze allemaal al geprobeerd op mezelf haha!). Weet niet of het bij honden ook mag maar voor mensen zijn er antihistamine pillen met Loratadine of Cetrizine. Doet wel enigzins z'n werk en is minder heftig dan prednison. 

 

Maar goed ik zou gewoon alles geven wat moet. Niets zo erg als allergische reacties waar niets mee gedaan wordt.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Antihistaminica werken minder goed bij honden en je moet op 4-6 weken rekenen voor je resultaat ziet. 

honden page profiel monique vd leestmonique vd leest 3 doggies

honden foto van monique vd leest

hooikoortspillen bij de etos, gewoon voor mensen zei mijn DA.....met drie dagen krabde hij niet meer....geweldig

honden page profiel monique vd leestmonique vd leest 3 doggies

honden foto van monique vd leest

" hooikoortspillen bij de etos, gewoon voor mensen zei mijn DA.....met drie dagen krabde hij niet meer....geweldig "

 
voorheen kreeg ie ook altijd die prednison spuiten.....ben zo blij met deze tip....dit is een nieuwe DA overigens, dat prednison gaf mijn oude DA...succes hoor

honden page profiel CharlieCharlie 3 doggies

honden foto van Charlie

Heb je al eens contact gehad met deze mensen ?
http://www.huisdierendokter.nl/

Ik zou gewoon eens bellen. Ze staan heel erg open om je (hond) te helpen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ondanks de misleidende naam is de huisdierendokter geen dierenarts.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Maar ik ben ook niet persee op zoek naar iets dat de allergie weghaalt, maar eigenlijk meer tegen de jeuk die hij heeft. 

 

Hij heeft heel erg jeuk, daar wil ik wat aan doen, ik weet uit ervaring dat aan die allergie niets te doen is, mijn andere jack russel had het ook, en kreeg ook prednison, maar ze gingen steeds korter werken en ze had het steeds vaker en meer nodig. En ik vind het niet geweldig werken, het word wel minder, maar het gaat niet weg. Al is alleen de jeuk maar weg dan zou hij al blij zijn.

Dierenarts zegt altijd dat het ook levens verkortend werkt, maar zei werd 16 en had de helft van het jaar die spuiten nodig.

 

Ik kan hem ook wel weer gewoon zo'n spuit laten geven, maar als er iets beters/anders is dan zou ik dat fijner vinden, hij haat de dierenarts, en terecht haha, dus het zou gewoon fijner voor hem zijn. Het is ook geen hondje die je 'even' mee neemt naar de dierenarts. en ik zou het ook fijner vinden als hij die rotzooi niet krijgt. 

 

Ik heb zelf ook hooikoorts en tabletjes daarvoor, maar volgens mij bestaat dat niet echt voor honden, en denk dat het dan ook rotzooi is. 

 

Ik denk dat ik toch die paardenmelk eens probeer, dat lijkt me geen kwaad kunnen, en als het niet werkt kunnen we altijd nog naar de dokter. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Voor mensen kan rauwe honing van een lokale imker helpen, voor honden ook? Ik weet niet of je je hond zomaar honing kan geven dus dat zou ik wel overleggen met je DA

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik heb zelf baat bij deze tabletjes. Honden mogen ze ook maar daar heb ik geen ervaring mee. 

 

http://www.avogel.be/blog/natuurlijk-en-gezond/tips-tegen-jeuk-bij-huisdieren/

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Een allergie helemaal weg krijgen is heel lastig, voor elke hond werkt ook niet elk middeltje.

 

Jenna heeft ook allergieen, pollen en mijten en huisstof. Eerst ook antibioticum en prednison gehad. Hielp prima voor 2 weken, maar daarna ging het helemaal mis.

 

Ik heb wat dingen uitgeprobeerd,  een heleboel zelfs, maar ik ga nu alleen opschrijven wat gewerkt heeft naar mijn gevoel.  

 

Allereerst proberen het immuun systeem te versterken. Lichamelijk door supplementen: chinese kruiden, enzymen Qercetin, Papain en Bromelain en biologische krillolie. Daarbij biologische egyptische zwarte kummelolie.

Goed voedsel wat past bij allergieen naar de visie van de traditionele chinese geneeskunde.

Geestelijk: door te zorgen voor zo min mogelijk negatieve stress.

 

Verder na elke wandeling of verblijf in de tuin eerst snoetje, buik en pootjes afspoelen met bijvoorbeeld een lauwe kruidenthee of iets anders zoals bijv. calendula tinctuur bij roodheid of jeuk.

Als er plekjes kwamen smeerde ik haar in met biologische egyptische zwarte kummelcreme, of honingzalf. En als ik het vermoeden had dat er vlooienbeten waren meteen ingesmeerd met biologische neemolie, wat ik in het begin vermengde met bio kokosolie en biohoning.

 

Ik had geen goed holistisch arts in de buurt dus heb ik e.a. zelf uitgeprobeerd na uiteraard alles eerst opgezocht en gecontroleerd te hebben of het veilig is.

Het beste is natuurlijk om er iemand bij te halen die zich gespecialiseerd heeft in natuurlijke geneeswijzen. Ik zou je daarom aanraden naar een holistisch dierenarts te gaan die een voor jouw hond gespecialiseerde therapie kan geven.

 

Wij hebben in de familie overigens twee neefjes die van hun allergieen en asthma af zijn geraakt door eigen bloedtherapie. Maar ik heb geen idee of er ook dierenartsen zijn die dit doen.

 

Volgende forumvraag: Verharen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^