Buiten hok of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je mag bij herders toch ook wel de staart couperen?

En af en toe naar de trimmer om de losse haren eruit te halen.

Dan bestaat het probleem niet meer dat de hond niet meer in huis kan.

honden page profiel ----

honden foto van --

" Hoi Jason, gewoon doen hoor!
 
Zo beter? "

 Hahahaha 

honden page profiel ..

honden foto van .

Of dit... 

 

Hoi jason! 

 

Je vroeg of het onMENSelijk was?? Nee hoor! Een hok in de tuin kan gewoon voor de mens.. Dus ik denk dat de beste oplossing is dat jij verhuist naar de tuin met je lage tafel. Zodat de honden gewoon samen in huis kunnen wonen. Ik zou wel even een hekje voor de ingang van je hok zetten om te voorkomen dat de hond zijn haren daar achterlaat of de koffie van de tafel zwiept... 

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Godzijdank, hoop dat hij zich nu even aan zijn koppie krabt en besluit om geen mechelaar aan te schaffen. Maar ben er bang voor. Ik had nog voor hem de ideale mechelaar gevonden. Maakt geen rotzooi en is altijd rustig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

......een winddicht verblijf, iets voor je ? Lekker slaapzak erin, ik weet zeker dat het heerlijk ligt, en er is ook een deur voor, kan je die dicht doen als het regent, wordt je ook niet nat......en je hond ...die kan heerlijk binnen, en af en toe eens omkijken naar jou hoe het met je gaat.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een Mechelaar is een enorme werkhond, met aguility en speuren alleen kom je er niet.

Je zal dagelijks flink aan het werk moeten gaan.

Ik heb het helaas al zovaak mis zien gaan met mechelaars.

 

Een hond is een sociaal dier, alleen in een hok buiten, is maar alleen.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

ik hoop dat ze besluiten toch geen hond erbij te nemen, dit is echt weer een geval van....alleen een hond als ik zin heb, beestje afgezonderd in een hok weg stoppen, neem dan alsjeblieft geen hond

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ik wil geen discussie beginnen maar ben op zoek naar advies.
 
Wij wonen in een standaard rijtjes huis met voor en achtertuin, de woning is dus niet heel groot. We hebben twee kleine hondjes en krijgen vanaf volgende week een mechelse herder pup! Ik kan niet wachten! (we hebben ervaring met grote honden)
 
Het "probleem" is, dat het ons beter lijkt als hij in een hok slaapt. Onze twee kleine naakthondjes verharen niet en maken niks stuk maar zo'n grote hond die verhaart en dingen van de tafel kan slaan met zijn staart lijkt ons gewoon niet handig. Ook onze katten komen zelden in de woonkamer maar mogen wel in de keuken (daar zit de deur naar de achtertuin) en ik ken ook genoeg andere mensen die dit doen. Dit wouden we dus ook met onze herder doen. We weten nog niet of we een hok in de schuur of beschut in de achtertuin willen, het word een wind en water dicht hok :-) de schapenboer waar ik werkte had ook een mechelaar die hij in een hok had in de schuur dus het leek ons een goed idee.
 
Natuurlijk zit hij daar dan niet dag en nacht vast! Ik heb veel commentaar gekregen dat we dit niet moesten doen omdat het zielig is maar beweging zal hij krijgen! We gaan kijken of hij agility leuk vind, en anders speuren. Bij ons verderop is een bos dus hij zal zich nooit vervelen. Het gaat er ons echt om dat hij overdag in de tuin en keuken kan (waar onze andere honden in de zomer ook vaak zitten) en dat hij 's nachts in een hok slaapt.
 
Natuurlijk zullen er uitzonderingen zijn zoals bij erge storm en onweer en dergelijke, of als het heel erg gaat vriezen.
 
Wat vinden jullie hier van? Onmenselijk om een beest in een goed buitenhok te laten slapen? Ik heb vaker gezien dat dit prima kan maar er zijn steeds van die mensen die er negatief om reageren omdat het zielig is en ze het liefst op bed laten slapen.. "

 Iedereen kiest uiteraard zelf waar zijn of haar hond slaapt en leeft. Als je de hond van in het begin gewoon maakt dat zijn veilige plek een hok is, dan zal je hond niet beter weten.

Echter... je hond gaat in het begin nog te klein zijn voor in het hok alleen te blijven. Hij zal 's nachts er vaak uit moeten om te kunnen plassen. Ga jij in het midden van de nacht naar je achtertuin lopen om hem 2x per nacht uit te laten?

Waar je ook rekening moet mee houden is, zoals hier al gezegd: je gaat deze hond elke avond scheiden van de roedel. Dit kan problemen en verlatingsangst opleveren! Ook de andere honden kunnen dan wel eens raar uit de hoek gaan komen als ze weer herenigd worden.

Jij spreekt over een bench, maar een bench in huis is nog steeds niet gescheiden van de roedel en staat meestal in dezelfde ruimte. Hier de kleintjes die in een bench slapen en de groten niet, maar ze slapen allemaal in een ruimte, en zijn dus voor hun, samen.

En wat als de hond gaat blaffen? Huilen? Zo ken ik wel enkele herders... Ken zelfs iemand die naar een blafband overschakelde enz... En waarom? Omdat de baasjes de hond elke avond scheidden van de roedel...

Ik zou een andere oplossing zoeken. Wat is er mis met de keuken?

Kan je geen hondenluik installeren? Hebben wij nou gedaan in de vliegendeur, omdat anders de dog deze steeds stukmaakte.

En ja, een grotere hond maakt wel eens iets stuk... En een hond met haren verhaart... Dat weet je van tevoren vind ik. Dat is geen reden om een hond buiten te sluiten. Die haren gaan even goed op jullie kleren zitten wanneer jullie gaan spelen, ravotten, naar de hondenschool gaan enz.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Goh een hond verharen? Nee joh dat doen honden niet, dat zijn altijd decoratieve pluisjes. Ik weet niet hoe graag jij ruzie met je buren wil, maar een waakhond snachts in een buitenhok zetten in een woonwijk?
Ik heb al menig herplaatser gehad die om die reden weg moest, blaffen kunnen waakhonden erg goed en reken maar dat ze dan doen, vinden de buren ook erg leuk.

Kom op zeg, je wil een hond maar die is er alleen als je gaat wandelen of iets wil doen, neem dan geen hond, ik ga het ook gewoon plat zeggen, wel eens gehoord van Friends With Benefits?? Zo lijkt het nu, wel de lusten maar een beetje haar ruimen is net iets teveel werk.

En dan zeg ik maar niets over je katten want die heb je dus eigenlijk ook gewoon om bij de buren in de tuin te laten schijten.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik vind het heel triest dat hij om die redenen zou buiten moeten in een hok, neem dan geen grote hond. Ik zie het dikwijls, ook in mijn buurt, de kleinere hondjes horen er echt bij en altijd, de grote moet in een hok. Ofwel horen ze er evenzeer bij ofwel neem je geen grote hond.

Mecheltjes zie je veel in buitenhokken, toch zijn het ook gevoelige honden die enkel gelukkig zijn als ze bij hun roedel mogen horen.

 

Las gisteren toevallig nog een artikel over Herders, Mechelaars etc, dat veel te veel mensen nog steeds schijnen te denken dat het voor hen wel ok is om hen buiten te zetten, dat ze dan later schrikken dat hun hond niet zo uitdraait als ze voor ogen hadden, gewoon omdat de honden niet gelukkig zijn.

 

Neen, ik heb er geen begrip voor dat een Mechelaar maar in een hok moet, waarom neem je de hond dan. Al zeker niet om te waken, want dan zit hij beter binnen zoals de politie onlangs nog zegde, met een hond in een hok doen ze wat ze willen. Bij ons in het asiel zou je bijv al geen hond krijgen, daar wordt je dan aan de deur gezet om de reden dat de hond echt bij de roedel hoort en daar sta ik volledig achter.

 

En jouw kleine hondjes mogen dan wel binnen en hij niet. Een Herder is een geweldige hond, hoort echt bij de baas wil alles voor hem of haar doen. Maar dan hoort de baas er ook echt te zijn voor hem anders ben je de hond niet waard.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ik vind het heel triest dat hij om die redenen zou buiten moeten in een hok, neem dan geen grote hond. Ik zie het dikwijls, ook in mijn buurt, de kleinere hondjes horen er echt bij en altijd, de grote moet in een hok. Ofwel horen ze er evenzeer bij ofwel neem je geen grote hond.
Mecheltjes zie je veel in buitenhokken, toch zijn het ook gevoelige honden die enkel gelukkig zijn als ze bij hun roedel mogen horen.
 
Las gisteren toevallig nog een artikel over Herders, Mechelaars etc, dat veel te veel mensen nog steeds schijnen te denken dat het voor hen wel ok is om hen buiten te zetten, dat ze dan later schrikken dat hun hond niet zo uitdraait als ze voor ogen hadden, gewoon omdat de honden niet gelukkig zijn.
 
Neen, ik heb er geen begrip voor dat een Mechelaar maar in een hok moet, waarom neem je de hond dan. Al zeker niet om te waken, want dan zit hij beter binnen zoals de politie onlangs nog zegde, met een hond in een hok doen ze wat ze willen. Bij ons in het asiel zou je bijv al geen hond krijgen, daar wordt je dan aan de deur gezet om de reden dat de hond echt bij de roedel hoort en daar sta ik volledig achter.
 
En jouw kleine hondjes mogen dan wel binnen en hij niet. Een Herder is een geweldige hond, hoort echt bij de baas wil alles voor hem of haar doen. Maar dan hoort de baas er ook echt te zijn voor hem anders ben je de hond niet waard. "

 Eens. En overigens, een Mechelaar is een hond die enorm trouw is en enorm baasgericht. We trainen deze honden niet voor niks om politiehond of zo te worden. Ik ken ook menig Mechelaar waar echt niks mee aan te vangen is, omdat de baasjes niet weten hoeveel werk zo'n hond vraagt. Ze dachten een gewone gezelschapshond te kopen, maar kregen een klier van een pup in handen waar ze niet van wisten wat ze ermee moesten. Niet altijd makkelijk. Veel energie en slim hè, die herders! Mooie honden, mooie karakters, maar niet voor iedereen, vrees ik. Hier zou nooit een herder komen, ik ben niet bereid om duizend nieuwe denkspelletjes en speurdersspelletjes uit te dokteren. Voor mij gewoon luie bankhangers die heel graag mee uit gaan maar al even graag weer huiswaarts keren.

Ieder zijn eigen ding. Maar je moet kiezen voor wat je zelf aankan. En als die hond wordt gescheiden van de rest omdat hij verhaart, koop dan een labradoodle!

Maar het is al te laat hiervoor. De pup komt er, dus kunnen we nu alleen maar het advies geven om de hond gewoon binnen te laten en haren te gaan kuisen! Elke dag met de flipper rond is nu ook niet het einde van de wereld, niet? Of een goeie stofzuiger (zo'n kleintje zonder zak) die je ergens in een hoekje zet, dichtbij de hand. Hier gaat het ook elke dag zo, met vier honden met haren. Maar daar heb ik zelf voor gekozen natuurlijk...

Vind ik het erg? Neen. Baal ik soms dat ik 'weeral' moet poetsen? Ja, doen we toch allemaal?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik vind de reden die je opgeeft eigenlijk heel gek. Natuurlijk verhaard een hond.. Wil je dat niet moet je een ras kiezen dat niet verhaard vind ik.... Waarom heb je dan niet een ras gekozen dat niet verhaard? 

Een hond is een roedel dier. En je gaat je andere twee honden privileges geven... Is gewoon niet eerlijk vind ik. Allemaal in huis of geen een in huis is mijn mening.

honden page profiel --

honden foto van -

" Goh een hond verharen? Nee joh dat doen honden niet, dat zijn altijd decoratieve pluisjes. Ik weet niet hoe graag jij ruzie met je buren wil, maar een waakhond snachts in een buitenhok zetten in een woonwijk?
Ik heb al menig herplaatser gehad die om die reden weg moest, blaffen kunnen waakhonden erg goed en reken maar dat ze dan doen, vinden de buren ook erg leuk.

Kom op zeg, je wil een hond maar die is er alleen als je gaat wandelen of iets wil doen, neem dan geen hond, ik ga het ook gewoon plat zeggen, wel eens gehoord van Friends With Benefits?? Zo lijkt het nu, wel de lusten maar een beetje haar ruimen is net iets teveel werk.

En dan zeg ik maar niets over je katten want die heb je dus eigenlijk ook gewoon om bij de buren in de tuin te laten schijten. "

Mooi verwoord vind ik!  

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Hoe leg je aan een hond uit dat hij buiten moet terwijl de twee andere gezellig bij de baasjes mogen ???? 

Ik zou het niet over mijn hart krijgen. 

Een grote hond in een rijtjeswoning en dan ook nog buiten steken, dan vraag je om problemen met de buren.

Sorry, maar als je advies wil dan moet je ook kunnen aanvaarden dat mensen het niet eens zijn met je beslissing ( die infeite al genomen was vrees ik...)

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Je mag bij herders toch ook wel de staart couperen?
En af en toe naar de trimmer om de losse haren eruit te halen.
Dan bestaat het probleem niet meer dat de hond niet meer in huis kan. "

 

Is dit een grapje?

Couperen van staart en oren is gelukkig sinds 2001 verboden.

 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Wij hebben Diesel geleerd dat als er visite is hij niet om de salon tafel mag lopen, in het begin vlogen de kopjes en wijn glazen echt in het rond. Nu weet hij dat als er veel mensen zijn hij niet bij de tafel mag komen, werkt prima, nooit geen kapotte glazen meer.

honden page profiel ----

honden foto van --

"  
Is dit een grapje?
Couperen van staart en oren is gelukkig sinds 2001 verboden.
  "

 Hahaha ja, Sylvia's reacties kennende barst dit van het sarcasme. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Loesje, het was een grapje hoor!

Stel je voor dat ik zoiets zou menen, dat zou wel heel erg zijn.

Christel, dat had jij dan gelukkig door.  

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Loesje, het was een grapje hoor!
Stel je voor dat ik zoiets zou menen, dat zou wel heel erg zijn.
Christel, dat had jij dan gelukkig door.   "

 Maar het is toch serieus een goede oplossing staart eraf, geen problemen met de koffie tafel meer.

Je hond gewoon helemaal kaal scheren. Helemaal geen last van haar meer. Met ontharings creme kan ook, dan blijft het haar langer weg.

Met die oren kunnen ze ook nog wel iets uithalen, die er gelijk maar ook er af.p, als je toch bezig bent

Maar ja, doe je hond dan buiten in een hok, ductape om de bek en je hebt er geen kind meer aan.

 

Misschien heeft iemand anders nog goede tips om geen last te hebben van je hond.

 

Ik hou wel van grapjes jammer genoeg zijn er mensen die echt „last" hebben van hun hond. Dan adviseer ik toch eecht een pluche knuffel.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

dubbel

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

"  Maar het is toch serieus een goede oplossing staart eraf, geen problemen met de koffie tafel meer.

Je hond gewoon helemaal kaal scheren. Helemaal geen last van haar meer. Met ontharings creme kan ook, dan blijft het haar langer weg.

Met die oren kunnen ze ook nog wel iets uithalen, die er gelijk maar ook er af.p, als je toch bezig bent

Maar ja, doe je hond dan buiten in een hok, ductape om de bek en je hebt er geen kind meer aan.

 

Misschien heeft iemand anders nog goede tips om geen last te hebben van je hond.

 

Ik hou wel van grapjes jammer genoeg zijn er mensen die echt „last" hebben van hun hond. Dan adviseer ik toch eecht een pluche knuffel. "

 



Als je dan toch bezig bent kun je net zo goed ook de stembanden knippen! Buren ook blij ! (Heb wel eens gezien dat ze dat in Amerika doen, of werd gedaan).

honden page profiel --

honden foto van -

"  

Als je dan toch bezig bent kun je net zo goed ook de stembanden knippen! Buren ook blij ! (Heb wel eens gezien dat ze dat in Amerika doen, of werd gedaan). "

En zo'n zakje aan zn kont hangen net als bij paarden, hoef je hem ook niet zindelijk te maken

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Als je dan toch bezig bent kun je net zo goed ook de stembanden knippen! Buren ook blij ! (Heb wel eens gezien dat ze dat in Amerika doen, of werd gedaan). "

 Dat is helemaal handig, hoef je ook geen ductape te kopen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" En zo'n zakje aan zn kont hangen net als bij paarden, hoef je hem ook niet zindelijk te maken "

 Of een luier. Wel een goed idee!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

......ongepast dat ze binnen zijn, baas van huis dansen de beren zomaar binnen.....ooooooooo

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^