Darmen werken niet meer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaskiaSaskia

honden foto van Saskia

Hallo allemaal!

Ik ben nieuw hier, dus even snel voorstellen! Ik ben Saskia, 23 jaar, woonachtig op te veluwe en heb 3 honden. 2 chihuahua's genaamd Pip en Donnie (4 en 5 jaar, één komt na inbeslagname uit het asiel en de ander is mishandeld geweest en zo weg gegeven) en een Roemeen, kruising rottweiler, Molly, van 1,5 jaar oud :)

Nou zit ik dus met een probleem met Molly. Ik zal het hele verhaal hier plaatsen, bereid je voor het is een lap tekst, even gekopieerd van facebook!

14 januari is het allemaal begonnen. 
Het was tijd voor de jaarlijkse enting en omdat ze uit Roemenië komt wou ik het gewoon goed op orde hebben aangezien ze daar niet altijd even secuur te werk gaan. (Geen stickers in het paspoort, dus wie weet wat ze wel of niet hebben gedaan.)

 

7 maart, de eerste keer dierenarts ????
Afin de eerste 2 weken was er niet zoveel aan de hand maar ze werd ziekig en kreeg diarree, ze had ook een bord pasta opgegeten dus daar weidde ik de diarree aan. Na het weekend was het nog niet over dus toch maar eens een afspraak maken bij de dierenarts want inmiddels kwam het eruit zetten alsof er een sproeier aanstond! Ze dronk water alsof ze maanden niks had gehad. Ze kreeg medicatie tegen de diarree met antibiotica. Na 2 dagen was de diarree weg en het leek allemaal weer de goede kant op te gaan.

 

12 maart, nachtelijk avontuur 
Ik ging de hondjes ophalen uit mijn werk (21.30) maar trof mijn meisje ziek aan. Temperatuur van 39,9, hijgen, onrust, vreemde ademhaling.. Geen vrolijk onthaal met speeltjes en knuffels zoals ik gewend ben, al probeerde ze toch nog enthousiast te kwispelen naar me, mijn hart brak. 


Om 22.30 de dierenarts gebeld want zo wou ik het weekend niet in, de antibiotica kuur was nog niet eens afgelopen! We konden om 23.30 terecht. Uiteraard niet bij mijn eigen dierenarts (zal ook eens wel goed uitkomen) want die had geen weekenddienst. Naast het bloedonderzoek en verschillende injecties moest ze ook aan een infuus met vocht en antibiotica want ze was aan het uitdrogen en kwam hier zelf niet bovenop, temp. inmiddels 40.3 graden. Maarja wie laat zijn hond alleen in een praktijk waar geen mensen zijn? Geen mensen om haar te monitoren mocht ze het infuus eruit trekken, onrustig worden, vreemde omgeving.. Dus na een kort nachtje terug en 3 uur wachten. De kuur werd verlengd..

 

23 maart, zorgen zorgen zorgen ????
Wederom leek het allemaal rustiger. Het infuus had haar werk gedaan en een flinke boost gegeven, maar niets bleek minder waar. Dus hup, weer terug. De zorgen hadden inmiddels toch wel hun top bereikt.. hoe moest dit nou verder. ???? Toch weer antibiotica gehad (we hebben 2 verschillende soorten geprobeerd) en de kuur afmaken. Niks leek te werken.. Haar darmen reageerden niet meer op de antibiotica..

 

4 april, stop! ?
Het was genoeg. Ik zie mijn altijd vrolijke, enthousiaste, speelse jonge hond achteruit gaan naar een hoopje ellende. Ze slaapt de hele dag, zondert zich af, eet helemaal niks meer, ik moet haar vooruit slepen en plast meerdere malen per dag in huis. Ik kan haar ribben tellen en haar heupbotten beginnen uit te steken..
Na telefonisch overleg word er dezelfde dag nog een afspraak gemaakt bij de Wagenrenk. Waar ze zo ontzettend braaf de echo onderging. Slecht nieuws, ik kreeg het niet allemaal mee maar ‘het ziet er niet goed uit..’ snapt elk baasje. Een darmwand die 5x zo dik is als hoort, vocht op plekken waar het niet hoort, verdikking hier en verdikking daar. Een beeld wat niet hoort bij een hond van 1,5 jaar! Ik was in tranen maar er was eindelijk een diagnose. Voedingsstoffen kunnen niet meer opgenomen worden waardoor ze onder andere zo ontzettend afvalt (4 kilo in 1,5 week). Haar lichaam vecht tegen de ontstekingen in haar darmen maar kan het niet aan, het is te veel..
Gelijk een afspraak gemaakt voor een endoscopie, hieruit moest komen om wat voor ontsteking het gaat en of er geen kankercellen zitten.
Deze heb ik uiteindelijk afgezegd want ’s avonds had ik een afspraak gemaakt voor 5 maart bij een praktijk voor holistische diergeneeskunde. Ik hoor mensen denken, geloof je daarin? Nou ik had mijn bedenkingen maar schrijf niks gelijk af. Baat het niet dan schaad het niet. Ik wou er alles aan doen om mijn hond weer beter te maken want ik was er echt niet klaar voor om na 1,5 jaar al afscheid te nemen.


Ik heb alle vertrouwen in de vrouw die Molly heeft behandeld en de denkwijze die erachter zit spreekt mij ook zeker aan. De kijk vanuit het hele lichaam en niet in verschillende onderdelen. Ontzettend dankbaar dat ik zo snel terecht kon, het klopte precies met wat de echo uitwees en nog veel meer. ????

 

En voila, hier zijn we bijna een week later. Medicijnen om haar darmflora weer op te bouwen, te ondersteunen en te helpen vechten, natuurlijke producten maar ook prednison om de ontsteking te remmen/stoppen. 
Molly eet weer als een gek, ze speelt weer, slaapt nog veel en drinkt ook nog veel maar is herstellende. En het belangrijkste misschien wel, na de behandeling heeft ze niet 1 dag meer diarree gehad!!!  Zien is geloven en voor mij is het meer dan duidelijk dat het Molly ontzettend heeft geholpen al dan niet haar redding is geweest. Ik hoop dat ze zich blijft herstellen en we de ontsteking de baas worden want we zijn er nog lang niet. Maar we blijven vechten want ik wil haar nog lang niet kwijt!

 

Wat nou de oorzaak was van dit alles? Een stof in de Lepto 4 (leptospirose, ziekte van Weill) enting. Veel verhalen van de bijwerkingen zijn al bekend over deze enting. Zo zijn er ook al honden aan overleden. (Let wel, het was bij Molly niet de Lepto zelf maar een andere stof in de enting!) Er zijn maar weinig dierenartsen die eraan toegeven, ook die van mij niet, ondanks dat er heel veel gevallen zijn die na de enting ziek worden in verschillende vormen. 

 

Ze krijgt verschillende soorten medicijnen voor haar darmen en gestel, probiotica, l-glutamine, zink, mucosa en prednison voor de ontsteking.

 

Maar nu dus het volgende probleem. Ze krijgt nu 3x per dag gevriesdroogd voer (las dat ik geen merken mocht noemen) voor een gewicht van 35 kilo. Ze weegt zelf nu rond de 26-27 kilo. Als snack krijgt ze gedroogde runderlong of kippen nek en een schapenvet bonbon. Naar mijn idee is ze nog geen kilo aangekomen in nu bijna 2 weken, maandag ga ik haar wegen bij de dierenarts. Ze drinkt liters water per dag, ik schat ongeveer 3, maar haar poep is naar mijn idee erg droog (matte licht bruine ballen), haar plas is zowat kleurloos. 

 

Kan ik nog meer doen? Ben ik te ongeduldig? Zien de artsen of ik iets over het hoofd? Ze mag op dit moment nog geen rauw vlees omdat dat nog te zwaar te verteren is. Ook mag ze geen kabeljauw, tonijn, varken of granen incl. rijst en soja. Is er een manier om haar meer calorieën binnen te laten krijgen? Is de structuur van haar poep normaal? Ik ben even de draad kwijt.. En hoop dat jullie misschien nog inzichten of ideeën hebben.

 

Alvast bedankt voor het lezen en eventueel reageren.

Groetjes Saskia 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Welkom Saskia.

 

Ik heb je verhaal gelezen en ben wel onder de indruk.

 

Een tijdje terug heb ik een docu gezien over vaccinaties en was daar best door geschokt. Dat vaccinaties soms nodig zijn begrijpt iedereen, maar wat is de prijs.... in die docu kwam iemand van zo'n bedrijf ook voor het gerecht, er was bekend welke stof gevaarlijk is bij de vaccinaties en toch is er gewoon mee doorgegaan.

 

Molly zou ik in elk geval nooit meer laten enten.

Ik vind je idee om naar een goed holistisch dierenarts te gaan zeker goed. Is het wel iemand die echt ook dierenarts is? Wat zegt hij of zij ervan dat Molly in 2 weken nog helemaal niet aangekomen is?

 

Hoe is haar ontlasting? Is ze ook ontwormd, kan het zijn dat ze parasieten heeft... zijn haar nieren en andere organen gecontroleerd?

 

Ik zou de holist vragen of ze acupunctuur kan krijgen ter ondersteuning, in elk geval of dit op dit moment iets toe kan voegen.

 

Sterkte, ik duim dat Molly er helemaal bovenop komt.

 

 edit: ik zie dat je haar poep wat te droog vindt, wat krijgt ze voor voer? (mag je hier best zeggen) Mag ze wel groene pens? Ik zou het melden bij de holistisch dierenarts en vragen wat je eraan kan doen.

 

Anoniem (Gast)

Hier ook zoiets gehad na een enting en het duurde uiteindelijk een half jaar. Pas toen we de prednison konden afbouwen kwam hij weer normaal op gewicht. Uiteindelijk heeft het volledige herstel wel meer dan een jaar geduurd.

Anoniem (Gast)

Nooit meer enten raad ik zelf trouwens niet aan. Hier doen we een titerbepaling en enten bij waar nodig (nooit meerdere tegelijk). Dat gaat goed. Wel laat ik de weilenting zitten vanwege de korte werking. Je hind onbescherm laten rondlopen is echt een heel groot risico.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

lichte urine is goed.. het voer is gedroogd en je hond drinkt dus voldoende erbij

Gewoon wat meer voeren..als je wil dat de hond aankomt

Als de hond de ontlasting makkelijk kwijt raakt is droge ontlasting niet erg

Ik zou  even niks veranderen aan het voorgeschreven dieet ivm de darmen tot rust moeten komen

 

Veel succes bij de holist

Ik loop er al paar jaar met mijn dieren met zeer goede ervaringen

Ben je bij Tannetje  Koning geweest?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Nooit meer enten raad ik zelf trouwens niet aan. Hier doen we een titerbepaling en enten bij waar nodig (nooit meerdere tegelijk). Dat gaat goed. Wel laat ik de weilenting zitten vanwege de korte werking. Je hind onbescherm laten rondlopen is echt een heel groot risico. "

 Het is ook wat IK zou doen, mij lijkt dan het enten een groter risico, maar je moet het voor je eigen hond afwegen natuurlijk.

 

 

honden page profiel SaskiaSaskia

honden foto van Saskia

" Welkom Saskia.
 
Ik heb je verhaal gelezen en ben wel onder de indruk.
 
Een tijdje terug heb ik een docu gezien over vaccinaties en was daar best door geschokt. Dat vaccinaties soms nodig zijn begrijpt iedereen, maar wat is de prijs.... in die docu kwam iemand van zo'n bedrijf ook voor het gerecht, er was bekend welke stof gevaarlijk is bij de vaccinaties en toch is er gewoon mee doorgegaan.
 
Molly zou ik in elk geval nooit meer laten enten.
Ik vind je idee om naar een goed holistisch dierenarts te gaan zeker goed. Is het wel iemand die echt ook dierenarts is? Wat zegt hij of zij ervan dat Molly in 2 weken nog helemaal niet aangekomen is?
 
Hoe is haar ontlasting? Is ze ook ontwormd, kan het zijn dat ze parasieten heeft... zijn haar nieren gecontroleerd?
 
Ik zou de holist vragen of ze acupunctuur kan krijgen ter ondersteuning, in elk geval of dit op dit moment iets toe kan voegen.
 
Sterkte, ik duim dat Molly er helemaal bovenop komt.
 
 edit: ik zie dat je haar poep wat te droog vindt, wat krijgt ze voor voer? (mag je hier best zeggen) Mag ze wel groene pens? Ik zou het melden bij de holistisch dierenarts en vragen wat je eraan kan doen.
  "

 

Geen van de hondjes word voorlopig geënt, Molly specifiek niet meer. Dat is mij ook zeer afgeraden. Gewoon titeren voordat er wat ingespoten word!

 

Ze is zelf geen dierenarts maar werkt in haar praktijk wel met een dierenarts. Ik ga maandag wegen dus dan weet ik het zeker of ze is aangekomen of niet. Volgens de holist moet eerst het vet in het lichaam weer opgebouwd worden voor je het aan de buitenkant gaat zien. Logisch ook eigenlijk, maar met de hoeveelheid voer die ze krijgt had ik al wel gedacht dat het wat sneller zou gaan. Niet dat ik haar dood voer hoor ;)

 

Meer voeren is nu geen optie eigenlijk, ze krijgt al een zeer ruime hoeveelheid! Daarbij drinkt ze wel echt heel veel, ook voor gedroogd voer maar daar zal de prednison ook zijn rol in hebben al deed ze het daarvoor ook doordat ze constant aan de diarree was.

 

Tussen alle dierenarts bezoeken door heeft ze ook een faeces onderzoek gehad waar niks uit kwam, net als bij het bloedonderzoek en het doormeten op haar nieren.

 

Ze krijgt op dit moment k9 natural. Omdat de rust terug moet komen in haar darmen krijgt ze nu geen echt rauw voer dus de pens lijkt mij ook iets te veel voor haar..

Ik ga overleggen of het slim is om langs te komen om te zien hoe ze er nu vanbinnen aan toe is. Het is niet echt om de hoek dus kan bij wijze van niet elke week even langs. Daarbij loopt het inmiddels aardig in de kosten, wat niet erg is, maar ook ik heb helaas nog geen geldboompje haha! 

Praktijk zit in Noord-Holland, Ilperveld. Ontzettend fijne vrouw die weet waar ze mee bezig is :)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Fijn dat je iemand gevonden hebt waar je de indruk van hebt dat ze weet wat ze doet.

Misschien kan je haar ook per mail of telefonisch consulteren.

 

Is er eigenlijk van haar verleden iets bekend?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

Ik zou ook even over de vraag bellen of mailen..das helemaal niet raar

Je zou kunnen vragen of je wat gekookte pompoenblokjes met wat gekookt/gestoomd vlees mag geven bv

pompoen is een groente die meeste honden goed verdragen( ook als ze darmproblemen hebben) en geeft veel energie

 

 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Vlug Beterschap gewenst

honden page profiel SaskiaSaskia

honden foto van Saskia

" Ik zou ook even over de vraag bellen of mailen..das helemaal niet raar
Je zou kunnen vragen of je wat gekookte pompoenblokjes met wat gekookt/gestoomd vlees mag geven bv
pompoen is een groente die meeste honden goed verdragen( ook als ze darmproblemen hebben) en geeft veel energie
 
  "

 

Ik heb regelmatig contact met beide dus dat zit wel goed :) wil alleen niet om alles aan de telefoon zitten. Neem maandag weer contact op.

 

Bedankt!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Lichte ontlasting (stopverfkleur) kan wijzen op een probleem in de lever=> bilirubine. 

 

misschien nog eens een uitgebreid bloedonderzoek laten doen in de Wagenrenk en daar je bevindingen overleggen. Dan heb je toch een klassieke diagnose die de holist ook verder kan helpen.

 

Zo zou ik het doen.

 

alvast van harte beterschap, hoop dat Molly echt op de goede weg is!

honden page profiel SaskiaSaskia

honden foto van Saskia

Toevallig dat je erover begint, ik zat er net vanavond op te googlen.. Ook omdat ik de laatste dagen vind dat haar buik opgeblazen is. Combinatie alles met elkaar kwam ik ook op de lever uit. 

 

Ze is dunner geworden.. Mijn zus had haar een paar dagen niet gezien en zag het ook. Ik begin langzamerhand de hoop een beetje te verliezen 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik zou echt even terug gaan naar de Wagenrenk, ter ondersteuning. (daar was je die ene keer toch ook geweest?) dan heb je terug een totaal beeld, eventueel aangevuld door de holist.

 

succes!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het zou niet gek zijn als haar lever problemen geeft,  die is natuurlijk flink aan het proberen dat gif eruit te krijgen.

 

De vaccinatie tegen leptospirose (weil) kan de nieren,  hersenen en immuunsysteem van uw hond  beschadigen, de oorzaak is het kwik wat hier in zit.

 

Ik zou haar idd door een specialist hier na laten kijken of iemand die gediplomeerd holistisch arts is.

 

Erg treurig dit wel. Een mooie nieuwe start gemaakt, een veilig thuis gekregen en dan krijg je gif in je lichaam gespoten.

Voor honden als Molly, met al veel stress door het verleden, en de herplaatsing, en dus een zwakker immuunsysteem,  zou het veel beter geweest zijn haar die enting niet te geven, dat had de dierenarts toch eigenlijk moeten weten dat het een flink risico is wat je neemt.

 

honden page profiel SaskiaSaskia

honden foto van Saskia

" het zou niet gek zijn als haar lever problemen geeft,  die is natuurlijk flink aan het proberen dat gif eruit te krijgen.
 
De vaccinatie tegen leptospirose (weil) kan de nieren,  hersenen en immuunsysteem van uw hond  beschadigen, de oorzaak is het kwik wat hier in zit.
 
Ik zou haar idd door een specialist hier na laten kijken of iemand die gediplomeerd holistisch arts is.
 
Erg treurig dit wel. Een mooie nieuwe start gemaakt, een veilig thuis gekregen en dan krijg je gif in je lichaam gespoten.
Voor honden als Molly, met al veel stress door het verleden, en de herplaatsing, en dus een zwakker immuunsysteem,  zou het veel beter geweest zijn haar die enting niet te geven, dat had de dierenarts toch eigenlijk moeten weten dat het een flink risico is wat je neemt.
  "

 Kiki wodan, ik ben wel benieuwd of het vocht nu verder verspreid is. Omdat haar buik zo bol lijkt.. Of zou dit ook door de prednison kunnen komen?

 

Op het moment van de enting had ze geen stress hoor, ze was al ruim een jaar in Nederland en gewend. De vrouw die haar behandeld is gediplomeerd ;) 

Ze is vanmiddag gewogen en er is 200 gram 'bij', over bijna 2 weken. Combinatie van wel of geen volle buik, poep e.d. vraag ik me af hoe veel het daadwerkelijk is. Al vind ik het nog veel te weinig. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ah ok dan had ik het verkeerd begrepen ik dacht dat ze nog niet zo lang hier was.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Prednison kan idd oedeem (vocht) geven in de buik.

verklaart waarschijnlijk die 200 gram.

 

Heb je al opnieuw contact opgenomen met Wagenrenk waar je eerst was?

 

Ik blijf hier een beetje op doorgaan, omdat ik denk dat je even nu terug een 'ijkpunt' nodig hebt. (en Molly zit aan de prednison, daar is echt wel specialistische controle bij nodig)

eens alle controles achter de rug, kun je verder naar de holist. of in combinatie met elkaar)

ze vullen elkaar prima aan, maar nu heb je eerst weer een goede diagnose nodig. bloedonderzoek ed

wens je veel succes.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^