hoe kan ik anoniem iemand aangeven voor brood fok?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sheilasheila

hallo iedereen,

zoals ik in mijn vorige topic een tijd geleden heb verteld hebben wij onze hond gekregen als dek teef. echter hebben wij een tijdje geleden besloten dat we dit niet gaan doen met ons meisje, maar mits dat mijn partner in der tijd een simpel a4 bladje heeft ondertekend dat ze moest gedenkt worden omdat we ze anders niet zouden mee krijgen. we gaan onze hond laten steriliseren maar ergens hebben we het gevoel dat de fokster er een zaak van gaat maken dat we ons meisje dan moeten terug geven. nu is onze vraag hoe wij dan kunnen aangeven dat zij aan brood fokking doet (dit weten we voor de volle 100%). de vrouw zelf heeft geen werk mits dat ze invalide geld trekt, maar de pups zet ze op de naam van haar partner zo dat ze volgens haar geen fraude doet. we willen dat die brood fokking stopt, want de moeder van onze hond wordt na 11 maanden weer gedekt en dit is ongeveer de 4de keer voor deze hond, zo heeft zij 4 teven van goldens waar ze dit telkens mee doet en ook nog met enkele andere honden. 

 

kan er iemand ons wat informatie bezorgen waar we dan verdere vragen kunnen beantwoord krijgen?

 

groetjes 

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

misschien informeren bij de dierenbescherming?

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Waarom hebben jullie dan ondertekend dat de fokker een nestje met haar mag doen ?

ik hoop niet om een gratis hond te hebben.

Heeft ze meerdere rassen ? (Meer dan 2 of 3)

test ze haar honden op erfelijke afwijkingen ?

hoe oud is mama bij het 1e nestje ?

fokt ze met stamboom ?

volgens mijn moet er 12 maanden tussen 1 nestje zitten.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien heb je aan bovenstaande link wat?

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Ik vroeg me ook af, is de hond gratis mee gegeven.

Heb je een paspoort waar in staat dat jullie de eigenaren zijn.

Heeft ze een chip op jullie naam..

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik kan me je topic en verhaal nog herinneren. 

Fijn dat je actie wilt ondernemen.

Ik zou contact opnemen met de dierenbescherming voor advies. 

Succes! 

 

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Als je geld hebt betaald voor je hond (en hier bewijs van hebt), dan heeft die zogenaamde fokster geen poot om op te staan. Een hond is voor de wet namelijk een 'ding', dus als jij betaald hebt, dan is de hond van jou en kan jij er mee doen wat je wilt, daar heeft verder niemand meer wat over te zeggen. Oók niet als je een contract of iets getekend hebt; deze is gewoon niet rechtsgeldig.

Als je géén geld voor je hond hebt betaald, dan is het een ander verhaal, maar ook dan zeggen contracten nog niet zo veel.

 

Voor het hele broodfok-verhaal ga ik met de anderen mee; misschien dat de dierenbescherming je hierin kan adviseren.

 

Succes!

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Wat er met je hond zal gebeuren ligt volledig aan wat er precies in dat contract staat wat jullie getekend hebben, als er namelijk in staat dat de fokker eigendom houdt over de hond dan heb je geen poot om op te staan.

 

En even afgezien van dat... Weet je wel zeker dat het om broodfok gaat? Deze houden doorgaans namelijk geen honden aan bij andere mensen. Daarnaast mag een teef wel degelijk na 11 maanden weer gedekt worden, mits er 12 maanden tussen beide bevallingen zit, wat dan het geval is. De echte broodfokkers zouden gewoon elk half jaar een nestje doen. Daarbij dat de fokker 4 teven heeft klinkt ook te weinig om echte broodfok te zijn, en ja een teef mag meerdere nesten hebben dat kan dus kloppen. Sommige fokkers hebben ook 2 rassen waarmee ze fokken dus dat zou ook correct kunnen zijn ... Weet je echt wel zeker dat dit een broodfkker is? Begrijp me niet verkeerd maar het klinkt eigenlijk alsof die fokker alles wel redelijk op orde heeft :-) Kan het ook mis hebben 

 

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Dit riekt een beetje van spijt van de 'aankoop' en op een hele flauwe manier onder de voorwaarden uit komen. Je wist wat de voorwaarden waren, je wist dat je hond eens gedekt zou moeten worden, je wist dat ze pups zou krijgen en nu ineens nu die dag eraan zit te komen krabbel je terug?

Daarbij de leefomstandigheden van de honden zijn schrijnend bij broodfok, haar honden zitten gewoon bij mensen thuis krijgen alle aandacht van de wereld, echt wat deze vrouw doet is niet strafbaar, maar gewoon een slimme aanpak van zaken doen, je doet een prachtig contract bij de honden en casht het geld en de honden worden verder onderhouden door de 'eigenaar'

Dit is je eigen fout geweest, daarom koop ik nooit een hond met voorwaarden, zal even aan een ander vragen wat ik moet doen zeg of dat een ander gaat bepalen wat er in mijn huidhouding gaat gebeuren en met mijn dieren. Daarom hier geen dieren onder contract of van het asiel al die kleine lettertjes zijn alleen maar irritant.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

@Fay, in het eerste topic geeft TS aan dat haar hond niet gezond is en dat ze daarom niet wil dat ermee gefokt wordt. Dat lijkt me een uitstekende reden om niet te willen fokken en niets flauwe manier om er onder uit te komen.

Hier het belangrijkste gedeelte uit het vorige topic:

"Ik en mijn partner hebben ze gekregen van een vrouw om ze nadien te laten dekken daarom moesten we ze niet betalen, maar mits ze van een broodfocker komt en haar voorste pootjes een beetje naar buiten staan en haar achterste pootjes wat naar binnen staan en wat langer zijn dan haar voorste vraag ik me af of dit wel zou mogen, liefst zouden we nu onze hond niet laten dekken omdat de fokker al enkele baby pups heeft gehad met ernstige afwijkingen, ook zou ze onze hond maximaal 5keer willen laten dekken."


Daar is toen ook ter sprake gebracht om de hond te laten steriliseren zodat er niet meer mee gefokt kan worden. Overigens zou ik daar dan aan toe willen voegen dat het dan ook verstandig is om dan wél het volledige normale aankoopbedrag aan de fokker betalen om ellende te voorkomen. Dan ben je helemaal eigenaar en is het voor de fokker kiezen of delen. In ieder geval is dan voorkomen dat een ongezonde hond 5 nestjes krijgt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat Wilma zegt, goed om even het andere topic te lezen.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ja dan moeten ze alle informatie in het topic zetten, ik ga niet alles nalezen en dossiers opbouwen wat iedereen neertikt.

Maar dan nog, je bent akkoord gegaan met de voorwaarden, je had ook tegen die fokker kunnen zeggen, ben je wel helemaal fris in het hoofd die hond is helemaal niet geschikt voor de fok!

Ja het is knullig en ja het is een foute teef, maar contract is contract, daarbij er staat nergens in de wet dat je niet met schoonheidsfoutjes mag fokken, immers bij bepaalde rassen moeten de poten compleet verkeerd staan en fokt men zelfs met honden die als konijnen rondhopsen.

Als je hier onderuit wil zonder boetes, dan overleggen of je haar kan kopen en weg contract, of hond terug naar de fokker, heel hard en kan ik makkelijk zeggen want het is toch niet mijn hond, maar je bent een zakelijke overeenkomst aangegaan daar was je het op dat moment volledig mee eens. Zou beetje mooie boel worden als we allemaal achteraf kunnen zeggen, ja maar dat willen we niet hoor, dan zeg ik meteen tegen de bank, stop die hypotheek ook maar in je hol, die betaal ik niet meer, ik woon er nu toch al en achteraf blijkt mijn voorruit lek te zijn.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" @Fay, in het eerste topic geeft TS aan dat haar hond niet gezond is en dat ze daarom niet wil dat ermee gefokt wordt. Dat lijkt me een uitstekende reden om niet te willen fokken en niets flauwe manier om er onder uit te komen.Hier het belangrijkste gedeelte uit het vorige topic:"Ik en mijn partner hebben ze gekregen van een vrouw om ze nadien te laten dekken daarom moesten we ze niet betalen, maar mits ze van een broodfocker komt en haar voorste pootjes een beetje naar buiten staan en haar achterste pootjes wat naar binnen staan en wat langer zijn dan haar voorste vraag ik me af of dit wel zou mogen, liefst zouden we nu onze hond niet laten dekken omdat de fokker al enkele baby pups heeft gehad met ernstige afwijkingen, ook zou ze onze hond maximaal 5keer willen laten dekken."Daar is toen ook ter sprake gebracht om de hond te laten steriliseren zodat er niet meer mee gefokt kan worden. Overigens zou ik daar dan aan toe willen voegen dat het dan ook verstandig is om dan wél het volledige normale aankoopbedrag aan de fokker betalen om ellende te voorkomen. Dan ben je helemaal eigenaar en is het voor de fokker kiezen of delen. In ieder geval is dan voorkomen dat een ongezonde hond 5 nestjes krijgt. "

 Heel verstandig van ts om haar niet te laten dekken. Zeker geen 5x.

 

Ik zou haar om medische redenen laten castreren. Het medische is de afwijkingen.

Stuur daarna een brief naar de fokker, dat de teef om medische redenen is gevastreerd. Het is idd wel zo netjes de fokker te betalen, als compensatie.

Dan heb je het op een eerlijke manier opgelost.

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Meld misdaad anoniem?

 

Ik zou in overleg gaan met je dierenarts. Vraag of die een medische rede aan de castratie wil hangen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Volgens de wet mag je 4 x fokken met 4 teven. Dus ik vrees dat ze geen inbreuken doet op de wet .... Volgens de wet mag je zelfs 100 nesten per jaar fokken...

maar fokken met een teef die gezondheidsproblemen ( die mogelijk erfelijk zijn) heeft mag eigenlijk niet. 

 

Ik zou dus een onafhankelijke specialist raadplegen en de aandoenikg op papier laten zetten. Of vragen aan je DA om een verslag te maken dat je teef op medische redenen moet laten helpen... Kan de fokker weinig doen hoor. Ik denk niet dat de fokker een gecastreerde teef gaat terug nemen

honden page profiel sheilasheila

ik merk dat iedereen hier verschillende meningen over hebben, wat natuurlijk ook begrijp. 

bij deze wil ik eventjes melden dat wij eerder al eens naar de dierenarts zijn geweest, en die wist ons te vertellen dat je met een teef dat geen stamboom heeft niet meer dan 2x mag dekken omdat je niet weet of deze afwijkingen gaat verder zetten aan haar pups, onze dierenarts vertelde ons toen dat we voor dat ze haar eerste loopsheid zou krijgen dat we nog een terug zouden moeten komen om te zien of dat alles inorde is bij onze hond. als onze hond iets zou hebben aan haar baarmoeder zou deze direct verwijdert worden en zou ze dit dan ook sowieso op papier zetten voor de fokker.

ik zal eventjes voor jullie het contract hier opzetten, maar de namen in kwestie blijven onbekend. 

Betreft: golden retriever teef

chip nr: ............

geboorte datum: 26 juli 2015

hier mee verklaar ik X dat juffrouw Y van mij een golden retriever krijgt.

Voorwaarden:

- dat de pup goed opgevoed wordt

- voeding royal carnin blijft krijgen

- op tijd al haar inentingen krijgt

- nooit gedekt word door een andere hond

- teef moet beschikbaar zijn omgedekt te worden (max 5x) bij laatste nest wordt de baarmoeder verwijdert voor barmoeder kanker te voorkomen

-indien de overeenkomst niet word na geleefd word de teef terug eigendom van X.

 

bij deze wil ik jullie ook eventjes zeggen dat in der tijd we onze hond hadden ik er niet bij was tijdens de ondertekening dus ik nadien dit contract pas gelezen waar ik vanaf het begin al niet mee akkoord was.

 

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Sorry ik moet zakelijk blijven, er is dus voor getekend, dus er is mee akkoord gegaan.
Dan had je de hond moeten weigeren, het spijt me wel, maar bij een contract is een contract en als je er niet aan zal houden moet de hond terug.

Ik was het ook niet eens met alles waarvoor mijn man voor ons huwelijk voor heeft getekend, maar na zijn overlijden kreeg ik wel alles op mijn bord, tja getrouwd in gemeenschap van goederen, dan ga je akkoord, met de hele handel of ik er wel of niet bij was.

Misschien een raar vergelijk, maar zo is het gewoon, bij contractbreuk moet de hond terug.


Mijn menselijke kant geeft je gelijk, maar helaas er is een verschil tussen de morele mening en de zakelijke mening.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Hij heeft de hond "gekregen", is dat dan gratis of is er voor betaald?

 

Kan je niet voorstellen om de hond te kopen? Dat je er ook daadwerkelijk voor betaalt en dan een nieuw contract maakt. Dus dat de hond je volledige eigendom wordt zonder voorwaarden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Is er geen bureau rechtshulp in de buurt bij jou?

 

Ik zou zelf  proberen bij de dierenarts een verklaring te krijgen dat deze hond niet in aanmerking komt om mee te fokken. En dat de fokker laten zien en dan aanbieden om de hond van haar over te kopen.

honden page profiel sheilasheila

" Is er geen bureau rechtshulp in de buurt bij jou?
 
Ik zou zelf  proberen bij de dierenarts een verklaring te krijgen dat deze hond niet in aanmerking komt om mee te fokken. En dat de fokker laten zien en dan aanbieden om de hond van haar over te kopen. "

 Dorby dit zijn we sowieso van plan, en als onze dierenarts onze hond wel goedkeurt om te dekken dan zullen we zelf niet anders kunnen, maar ze terug geven aan de fokker dat is zeker niet aan de orde. wat er ook wel overeen gekomen is dat als ze te veel af zien van haar eerste dekking en bevalling dat de fokking sowieso word stop gezet mits mijn partner dat zo wou.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Heb je het hele verhaal aan je eigen dierenarts verteld?

Ook al zou hij haar lichamelijk goedkeuren, dat is nog heel wat anders dan geschikt om mee te fokken, en dat is ze duidelijk niet.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja en dan zegt zij, even naar een onafhankelijke dierenarts en die zegt nee hoor hond gezond kan gewoon, van de week was er nog een complete rel op facebook omdat een vrouw haar 7 jarige boxer voor de eerste keer wou dekken, kon gewoon volgens de dierenarts want beestje was gezond genoeg.

Kijk of je het dier kan kopen, volledig eigendom, geen contract. Dat is enige wat ik je kan adviseren.

O ja, laat je het dier zomaar steriliseren pleeg je contractbreuk wat zelfs kan leiden tot schadeloos stelling voor de fokker, nou reken de kosten maar uit.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Hier nog een nuttige link wat betreft een koopcontract:

http://www.legrandcoeur.nl/files/Valkuilen-koopcontract.pdf  

'Het recht gaat uit van het principe van redelijkheid en billijkheid. ': op tijd inenten en goed opvoeden; heel redelijk. Maar met een teefje fokken waarvan de poten niet recht staan is naar mijns inziens niet redelijk, dus wat dat betreft kan de fokker jou hiertoe niet verplichten, ook niet doordat je een contract getekend hebt.

 

Om de voorwaarde '- voeding royal carnin blijft krijgen' , moet ik wel lachen trouwens; lekkere voorwaarde 

honden page profiel AsenkaAsenka

Hey, 

Wat een nare situatie hebben jullie nu zeg. 
Ik moet zeggen, dat ik maar de helft van de reacties heb gelezen, dus mijn antwoord zou er al best eens tussen kunnen staan. 

Als je inderdaad melding wilt maken van (een vermoeden van) broodfokken, kan je de dierenpolitie bellen (telefoonnummer 144). Bij de dierenpolitie ben je echter verplicht je naam op te geven. MAAR, als ze bij de fokker langsgaan, zeggen ze NOOIT je naam. Fokker zal dus nooit te weten komen dat jij de melding gedaan hebt. 

Wil je echter dat jouw naam helemaal niet bekend is, dan kan je een anonieme melding doen bij Meld Misdaad Anoniem. Hierbij is jouw melding volledig anoniem, en de mensen die daar werken zullen jouw melding doorspelen naar de betreffende instanties (dus waarschijnlijk de LID - landelijke inspectiedienst Dieren - en de dierenpolitie). 

Hoe ik dit weet? Ik heb het vorige week allemaal uitgezocht omdat ik zelf ergens melding over wilde maken, waarbij het ging over slechte verzorging van dieren. Mocht je meer willen weten over de procedures van de dierenpolitie, kan je wel even contact met mij opnemen. dan kan ik het je in het kort uitleggen (ze hebben het mij in ieder geval goed uitgelegd). 

Succes en sterkte!

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Tja, ik denk niet dat je het argument broodfok aan kan voeren mocht het tot een zaak komen.. Bovendien heb je niet voor de hond betaald dus als het tot een zaak komt heb je grote kans dat de fokker alsnog de hond terugkrijgt. Ik zou ervoor zorgen dat je zsm alsnog voor de hond betaalt (en op papier hebt staan dat je een koop aangaat, met jouw handtekening en die van de fokker). Zie je, een zin als 'we hebben besloten dat we dit niet gaan doen met ons meisje' wekt de indruk dat jullie eigenaar zijn, maar dat zijn jullie niet, voor de wet althans. Je hebt de hond in bruikleen. Wil je niet dat de hond gedekt wordt, zorg en dan voor dat je de eigenaar wordt.

honden page profiel sheilasheila

ik wil jullie eventjes zeggen dat onze hond in haar pasje en op haar chip op mijn partner haar naam staat.

onze dierenarts vertelde ons dan dat ze dan wettelijk gezien wel van ons is.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes


hier mee verklaar ik X dat juffrouw Y van mij een golden retriever krijgt.

 

En met dit kleine stukje, als dit er letterlijk zo in staat, kan je als het goed is je hond houden. Je hond is dan namelijk jouw eigendom geworden, wat inhoud dat jij met die hond mag doen wat jij wilt, de voorwaarden die er onder staan zijn allemaal nietig. 

 

Laat het eventueel nog door een jurist na lezen, die zal het antwoord weten. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik denk ook dat de fokkzr de hond niet zomaar kan terug nemen. De hond woont bij jullie, jullie onderhouden de hond en staat op jullie naam... 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" ik wil jullie eventjes zeggen dat onze hond in haar pasje en op haar chip op mijn partner haar naam staat.
onze dierenarts vertelde ons dan dat ze dan wettelijk gezien wel van ons is. "

 Klopt helemaal, ze is van jullie.

De fokker heeft de hond aan jullie overgedragen, welliswaar zonder een vergoeding, weet niet of dat van invloed is. Lijkt me niet.

 

Er wordt gezegd dat contracten niet rechts geldig zijn, maar volgens mij gaat het om contracten, waarbij een hond naar een nieuwe eigenaar blijft, die een hond huurt. Een stichting blijft eigenaar. Dat kan dus niet.

Jou contract is alleen niet reëel gezien de conditie van je hond.

Ook niet reëel on te eisen om RC te voeren. Niet een hele goede brok en wat als je hond er allergisch op reageert?

 

Hopelijk krijg je een brief van je da waarin hij verklaart om medische redenen te castreren.

Stuur een copie naar de fokker. 

Misschien dat je haar wel een compensatie kan betalen. Afwachten wat haar reactie zal zijn.

 

Advies via rechtbijstand is wel handig.

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: is registeren gratis?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^