Op de fiets wat vinden jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo allemaal!  Ik wil graag anoniem blijven maar volg dit forum altijd,  ik heb een am stafford van 7-naar 8 maanden en ben sinds deze week begonnen met het leren aan de fiets te lopen heel vaak krijg ik nare opmerkingen van voorbij gangers dat ze veel te jong is (arme hond) (zielig) (mishandeling) enz  ik begon met na het uitlaten aan de springer naast de fiets lopen nu ze weet wat de fiets is en niet meer schrikt van de wielen als ze draaien enz nu doe ik soms korte stukjes fietsen om haar alvast te leren dat als ze een hond ziet of iemand lopen dat ze netjes mee loopt nou gaat dit 9/10 keer goed maar soms niet en dan stap ik af en gaan we gewoon weer lopen en ik die gevallen krijg ik al-tijd nare opmerkingen (ja in een week al meer nare opmerkingen dan ik had kunnen bedenken)  ik fiets niet langer dan een paar min..(-5) Ookal zou de hond graag door gaan want ze vind het geweldig ik fiets heel langzaam zodat ze net iets harder gaat dan lopend  mijn hond heeft veel energie en wij gaan 4/3 keer per dag uit en wij hebben geen vaste tijden, ik fiets dan ook niet om haar energie kwijt te raken omdat dit normaal echt wel oke is, maar gewoon voor de leuk, en dat we als ze gewend is en wat ouder ook op de fiets naar het bos kunnen ipv auto, of naar visite in de buurt  mijn vraag is dan ook doe ik iets fout? Ik weet dat ze jong is en teveel belasting van de gewrichten niet goed is maar als ze los loopt rent ze ook super veel en springen en gek doen! Dat is nou een maal pup vind ik en nu ze al niet bang is voor fietsen en autos lijkt het mij een plus, en tuurlijk ga ik niet met te warm weer en lang fietsen maar gewoon steeds een stukje en dan lopen,  ik vind het trouwens helemaal niet leuk al die nare opmerkingen omdat ik een gezonde lieve en blije hond heb en je niet kunt zien van buiten of ze daadwerkelijk goed of slecht verzorg word, maar het valt me gewoon op dat met honden iedereen mekaar wel kan afkraken en het lijkt alsof je niets goed doet terwijl mijn hond als een koning leeft! Want zo hoort dat in mijn ogen maar ik vind dat iedereen zelf wel bepaald hoe ze hun hond opvoeden maar ik tweifel nu na al die opmerkingen om nog door te gaan..  Wat vinden jullie, gewoon langzaam door gaan, of stoppen en na 12 maanden opnieuw beginnen? 

Saskia en Pepper (Gast)

Hoi, zolang je je hond niet echt laat rennen, kan je het gewoon rustig opbouwen. Zoals ik het lees, is het gewoon versneld wandelen. Zodra het boven de 20 graden komt, zou ik het wel vroeg in de ochtend of vroeg in de avond ivm de warmte van asfalt. Het beestje laat je geen kilometers hard rennen. De mensen die brullen, hebben de klok horen luiden maar weten niet waar de klepel hangt. Zelf rij ik in een scootmobiel en dan rij ik op loopsnelheid. Mijn volwassen hondje loopt dan vrolijk mee en dan krijg ik die opmerkingen naar mijn hoofd. Terwijl zij ook niet rent. Zolang je het met beleid doet, kan je hem rustig laten wennen. Maar rustig aan, want de botten en spieren zijn nog niet volgroeid. Succes

Anoniem (Gast)

ik word blij van je reactie ! En ik fiets meestal aan het eind van de middag eventjes laatste dagen is het al wat warmer maar straks als het boven de 20" word gaan we denk ik in de ochtend voor de zon opkomt, ik hoop dan dat we in de herfst wat verder kunnen maar ik doe het lekker rustig aan :) 

honden page profiel DianaDiana

Ik heb een soort van jack russel, een echt adhd-ertje.

Ik begon ook vanaf een jaar met die van mij te fietsen niet hard wel aan de lijn.
ook gewoon los.
Als ik hem los had ging hij vaak harder dan ik.
dus hoezo zielig, mensen hebben altijd maar wat.

Ik denk maar zo jong geleerd is oud gedaan.
Bij de weg leerde ik heb naast de fiets te zitten.
wel had ik een uitlooplijntje als hij stopte, zeker in het begin.
Maar ging toch over op een normale lijn en regelmatig ff stoppen.

Dus ik zou zeggen doen, zo kan hij op jonge leeftijd zijn energie kwijt.

Dan ben ik geen kenner hoor.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Dit is een mooie leeftijd om hem te leren dat fietsen niet eng is en om netjes naast te lopen. Het wordt al warmer en dan kun je natuurlijk niet fietsen, eigenlijk is 15 graden de max. 

 

Met mijn hond fiets ik nu minder dan eerst, zodra het een warme dag is ga ik niet fietsen.

 

En 5 min is prima, je weet dat je niet te lang mag fietsen ivm de gewrichten dus niks van aantrekken van die nare opmerkingen. Zodra het herfst is is hij oud genoeg om langer te fietsen. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"eigenlijk is 15 graden de max."

 Dat kan ik beamen. Ik heb wel eens gefietst met 18 graden en het duurde echt langer voordat mijn hond hersteld was vergeleken met frisser weer. Daarom denk ik dat als je bijv. het fietsen wil gebruiken voor naar het bos te gaan, of op visite, je beter een hondenfietskar kunt gebruiken: die kan bij warm en koud weer.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Natuurlijk mag je met een gezonde hond van 7-8 maanden het fietsen beginnen trainen. Let erop dat je hond soepel loopt (niet gaat scheeftrekken bijvoorbeeld).

Zoals hierboven al vermeld: let ook op de temperaturen (en dan vooral de luchtvochtigheid) en de ondergrond (onverharde weg is te verkiezen boven verharde).

 

Veel plezier samen!

Anoniem (Gast)

bedankt voor de reacties!

 

een fiets kar dat wilt de hond echt niet! Jammer maar heb het geprobeert met de kar van mijn moeder de hond hou ook niet val kleine ruimtes en benches enz maar mischien in de toekomst nog ! 

Anoniem (Gast)

alaskas 

ja dat scheef trekken gebeurt af en toe als er een hond langs komt dan stap ik ook direct af ! Vind het namelijk zo eng om haar mee te trekken en dat lijkt me nieg zo goed

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Je kan beter rechtlijnig rustig fietsen met een jonge hond dan bv. een balletje gooien.

Fietsen goed aangeleerd is leuk. In het begin is het zeker een kwestie van vaak van de fiets afstappen om te corrigeren.

 

Trouwens in de zomer moet je s'avonds ook altijd goed uitkijken met het fietsen,zeker over asfalt dan is het te warm. 

 

Ik vind wel dat er 1 vereiste is, een hond moet goed luisteren naar zijn commando's. Blijf,volg,stop... e.d 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik begon ook met fietsen rond de 8 maanden. Fietsen is ern beheerste beweging, recht uit.
Als je niet te lang gaat, geen probleem.
Asvalt is hard, dus het is een belasting voor de pezen, vandaar niet te lang. Ik begon met mijn straat op en neer.

Laat mensen maar kletsen.
Moet je kijken hoeveel mensen balletjes gooien met jonge honden. Dat is pas slecht!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bron dierenkliniek hakmolen.....een richtlijn meer is het niet, wees voorzichtig..................................................  Wanneer mag ik met mijn hond meenemen aan de fiets? Vanaf de leeftijd van 9 maanden mag u uw hond meenemen aan de fiets. In looppas naast de fiets, 5 minuten per keer per dag. Iedere week mag er 5 minuten per keer bij, tot maximaal 20 minuten per keer. Pas als uw hond ouder dan 1 jaar is mag u voorzichtig de inspanning verder opvoeren.

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Als het zou kunnen zou ik ook met 8/9 maanden gaan fietsen met Bars, helaas valt dat midden in de zomer...

 

Ik denk dat je je niet te veel moet aantrekken van vreemden die dingen roepen. Jij hebt er goed over nagedacht en zorgt dat ze niet over haar grenzen heen gaat. Die andere mensen kennen jou en jouw hond niet en hebben er niets over te zeggen.

Anoniem (Gast)

super bedankt voor de reacties ja, ze kent de basis commando"s zelfs zonder snoepjes ze is een keurige hond en leert super snel! Heb vanochtend nog even gefietst door de straat en ze heeft een hond helemaal genergeerd omdat ze weet dat ik anders afstap ! Kreeg zelfs een compliment van de voorbij ganger! Ik wist trouwens niet dat balletjes gooien slecht is voor de hond! Daar ben ik wel benieuwt naar warom is dat slecht? 

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Omdat enthousiaste pups vaak met een rotvaart achter zo'n bal aangaan en dan op het laatste moment gaan remmen en vervolgens uitglijden of over de kop gaan. En dat is niet goed voor de gewrichten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De hond......rent achter de bal aan, bij de bal gekomen remt de hond af en de gewrichten krijgen daarvan een optater...dat is het wat zo kwetsbaar is........het afremmen ......toch met een bal spelen ? Dan in het water waar de hond naar de bal moet zwemmen.......dan heb je geen belasting van het afremmen.......en tuurlijk nog de hond met een bal spelen, naar laat de hond de bal dragen, en gooi hem niet weg.......

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Van af en toe een balletje gooien zal een gemiddelde hond niets krijgen. Maar sommige mensen zie ik bij een wandeling van een uur iedere keer gooien, gooien, gooien. Ja, de hond raakt lekker veel energie kwijt, maar gaat wel iedere keer vol op de remmen.


Ik gooi ook wel eens een balletje, maar dat is een paar keer achter elkaar en dan weer doorlopen, en dan een paar dagen niet.

Volgende forumvraag: wat te doen(ziek) advies gevraagd!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^