Pup bijhouden: Ja of nee??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hoi,

Ik heb een golden retriever van 2.5 jaar oud. Ze is recent bevallen van 5 gezonde pups. (beide ouders onderzocht op HD ED en medisch gekeurd door dierenarts en specialisten) 

4 pups vonden een baasje (na strenge selectie). Voor het vijfde pupje hebben we al 6 keer bijna een baasje gevonden, er is altijd wel iets: ofwel zoeken ze toch een reutje, ofwel werken ze fulltime (is voor mij een "nee") ofwel moet de pup buiten leven (is voor ons ook een "nee"), er is altijd wel iets.

Het lijkt wel of het "lot" ons wil zeggen dat we dat laatste pupje toch best houden.

Het is heel dubbel, het moment dat we bijna een baasje hebben, begin ik te twijfelen, houden we niet beter eentje? Maar de momenten dat we geen baasje hebben, ben ik de hele tijd op zoek naar een geschikt baasje.

Qua plaats is hier geen probleem. Geld is ook geen probleem. We vragen ons af of het heel leuk is voor Sammie om een pupje te houden? Heeft zij er echt iets aan? Of zou ze hier eerder onverschillig tegenover staan?

Wijzelf twijfelen, één hond is heel gemakkelijk. Onze dochter van 12 jaar gaat er ook mee wandelen. Het heeft ons ook veel tijd en energie gekost om Sammie goed op te voeden...hondenschool, zindelijkheid in de tuin, enz.

Wat zijn de voor-en nadelen van 2 honden?

Groetjes

PS hopelijk mag dit topic openblijven, het gaat niet over mijn nestje, het gaat over 1 of 2 honden hebben!

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Als je tijd, ruimte en geld hebt zou ik haar zeker houden.

Voor veel honden is 2 honden samen veel leuker. Toen Radja is overleden is Jaimy heel erg opgeleefd toen puck kwam. Hij werd weer actief en vrolijk, en ze halen veel meer uit een wandeling.

En ze spelen gewoon heel veel, ook binnen en in de tuin. 

 

Nadelen vind ik dat als ik met Puck train, jaimy het niet leuk vindt dat ik op dat moment niet met hem train. En dat ik soms moet kiezen wie ik mee neem. In mijn eentje met 2 (grote) honden fietsen gaat nog niet. 

Maar daar staat tegenover dat ze niet echt alleen zijn als er verder niemand thuis is en dat het gewoon gezelliger is voor ze. 

 

Ik heb dan wel 2 honden die andere honden heel leuk en gezellig vinden.

 

Ik zou haar absoluut houden! :)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Houden, is een keuze toch ? .....als je de pup niet kwijt kan, hou je de pup zelf toch.....het lijkt me juist leuk om er een pup van mijn hond te houden of fok je alleen om ze allemaal toch weg te doen ? En of jullie en de hond het leuk vinden dat blijkt in de toekomst.......je doet het voor jezelf, de pup is nog niet geplaatst...heb je nestbemiddeling ? Of heb je je niet aangemeld bij de vereniging.....nestbemiddeling dan grote kans dat je zo je pup kwijt bent, maar ik zou dit pupje houden, een jong van mijn hond, hoe leuk is dat ? Ja toch.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Natuurlijk houden!

Mijn ouders fokten boxers, ook wij hielden pups. Hadden niet meer dan 2 honden tegelijk. 

 

De pup kijkt gedrag af van de moeder en de moeder helpt ook bij het opvoeden. Het opvoeden van een pup die je zelf houd, vind ik makkelijker.

Nadeel, dat je met 2 honden minder snel bij iemand langs gaat. Als je ze ook allebei zonder elkaar leert te zijn, kan je afwisselen.

 

Voordeel, ze hebben elkaar.

Zo bijzonder een eigen gefokte pup te houden!

Ik fok Perzen, hou er van elk nestje ééntje. We wilden geen katers, maar het laatsts nestje waren 3 katers. We hebben nu dus een kater

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Een fokker van hier op het forum heeft ook een pupje van haar goldenteef gehouden hopelijk reageert ze hier. 

 

Ik hoor van verschillende fokkers dat het meestal heel goed gaat met ouders en hun nakomelingen. 

 

Toen ik nog thuis woonden hadden mijn ouders 2 borders. Ben met deze border opgegroeid. De teef hadden wij in co ouderschap met de fokker en de fokker wilde 1 nestje met haar. Wij hebben uit dat nest 1 pupje aangehouden. Dat ging best goed met moeder en zoon. Waren wel heel gehecht aan elkaar. Dus leren dat ze ook af en toe zonder elkaar leren zijn is belangrijk. 

Ikzelf heb een paar maand een 2de pup. Twee jonge honden en ik vind het geweldig!! Heb ook lang getwijfelt maar ben blij dat we er nu twee hebben. Oke meer tijd in training steken omdat je af en toe apart moet trainen. Maar ik doe dit niet elke dag. MeeStal train ik met ze samen. Af en toe apart en ga met elks naar de hondenschool. Dus dan trainen we ook apart. Maar als de klik er is gaat dat allemaal heel goed. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

De vraag is gewoon, willen jullie nu, op dit moment, 2 honden?

 

Hebben jullie zelf tijd voor een pup?

 

Het kan altijd, maar wil je t? 

 

Ik heb 2 honden, ik vind t leuk, maar heb wel beduidend minder tijd per hond. Dat vind ik soms wel eens jammer. Das ook t enige nadeel wat ik kan bedenken.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

O ik vind het ook zo leuk. We hebben denk ik 20 jaar 2 honden tegelijk. Hoe ze met elkaar omgaan. Hoe ze elkaar missen. Samen op pad. Het kost wat meer. 2 honden alleen thuis is ook weer anders dan 1 hond thuislaten .  We hebben nu een oudje en een jonge hond. Zie er nu al tegenop om 1 hond te hebben. We zijn iets ouder dus 2e hond gaan we niet meer doen. Ik zeg tegen anderen altijd heb je plek,geld,tijd,vind je het leuk,Doen!

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende. 3 doggies

honden foto van De relteckelbende.

hier altijd meerdere honden gehad nu nog 2 en na lang nadenken besloten om als 1van detwee gaat hemelen ik er geen tweede meer bij neemt. gewoon om dat het met mijn ziekte gewoon niet te doen is, de twee die ik nu heb kuunnen mee op de scootmobiel. maar alsik gezond was ja hoor dan kwam er gewoon een hond bij 2honden is best leuk en gezellig ik heb altijd wel een warme rug omdat zeom beurten achter mij liggen . het enige nadeel is dat het houden van 2honden wel eens lastig kunt zijn met familie bezoek niet ieder is gediend als je met 2honden aan komt. in mijn geval is zelfs 1hond teveel dus zie ik familie niet veel maar mijn hondjes vergoeden dat ik zeg als je de ruimte de zin en het geld hebt DOEN. Hein.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Een fokker van hier op het forum heeft ook een pupje van haar goldenteef gehouden hopelijk reageert ze hier. 

U riep? 

 

Ik ben gelukkige eigenaar van moeder en dochter. Nest van twee pups, een reu en een teef. De reu was al gereserveerd voor een vriendin van mij. Ik had een wachtlijst van 14 mensen, maar eigenlijk al besloten dat dat blonde bolletje voor mij zou zijn...

Uiteindelijk toen ze vijf weken oud was definitief de knoop door gehakt. Het was écht mijn hondje. Ze liep het liefst 24/7 als honing achter mij aan. Kwam op schoot om kusjes te geven. Keek naar mij alsof ik de hele wereld was. (kleine ondertiteling: mijn oudste Golden, Evy, is een schat van een hond maar is een beetje... zelfstandig.)

 

Afijn, zo gezegd... toen hadden we dus in plaats van één, twee Goldens in huis. Waar één kunnen eten, kunnen er ook twee eten klopte niet helemaal. Evy eet 330 gram vlees en Cato 600 gram. Dat voel je dus absoluut in de kosten.

Met uitlaten moet je ze allebei eigen tijd geven. Ik ben vandaag een uur met Cato aan het wandelen geweest (en trainen) en met Evy 40 minuten gefietst, een uur gelopen en toen nog 20 minuten opwarmen en uitlopen. Dan ben je dus al drie uur kwijt en heb je pas één ronde gehad. Natuurlijk doe ik dit niet iedere dag, maar probeer dat wel 2 - 3 keer in de week te doen.

Qua mee nemen heb ik tot nu toe weinig verschil ervaren. Mensen vinden twee vloerkleedjes ook geen probleem. ;) Nu scheelt het natuurlijk dat de Goldens een gemakkelijk ras is. Ze gaan gewoon ergens liggen. Als ik kleedjes mee neem en die neer leg dan ploffen ze allebei op één en komen er (nja, de jongste wil nog wel eens stuiteren) pas vanaf als ik dat zeg.

 

Eh, ja... met het opvoeden begin je inderdaad weer helemaal opnieuw. En ondanks dat ik moeder en dochter had, zijn ze compleet anders. Dat is ook een van de redenen dat dochter is gebleven, ze zijn namelijk een geweldige aanvulling op elkaar! Alles wat ik miste in mijn oudste, heeft mijn jongste en andersom.

Hondenschool sta je dus ook twee keer per week. Enige voordeel bij ons is dat we korting krijgen, omdat we met twee honden trainen. Dat scheelt dus iets in de kosten, maar het is nog steeds aan de prijs. ;) Maar het is wel super leuk en ik vind het zeker geen straf om met twee honden te trainen! Met loopsheden pak ik dan de lessen van de ander op, dat is geen probleem.

 

En tja, dit zegt denk ik toch wel het meeste:

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Als je de mogelijkheid hebt om de pup zelf een mooie toekomst te bieden, waarom niet  Lijkt me heel bijzonder om een eigen pup op te zien groeien. Nadeel is dat je minder makkelijk bij iemand langs kan gaan met honden en vakanties kan lastiger zijn.

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

 
En tja, dit zegt denk ik toch wel het meeste: "

 Geweldige foto 

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey,

Bedankt voor de vele reacties. Ik had natuurlijk kunnen denken dat op een hondenforum de meesten zo positief zouden reageren. :-)

Wat mij momenteel het meeste tegenhoudt, de rust die we nu hebben met Sammie, ze is echt een tophond qua gedrag en wandelen enzo. Het is dus supergemakkelijk één hond te hebben. Ook onze dochter die Sammie kan uitlaten als zij eerst thuis is... (Sammie plast niet in de tuin, dus wij wandelen echt altijd)

Zal Sammie gelukkiger zijn met een pup erbij? Dan vind ik het ook zeker het overwegen waard. Het is niet zo dat ze anders geen andere honden in de buurt heeft, we wandelen elke dag met de buurman en zijn hond en in het weekend neemt ons mama haar labrador mee en zijn ze wel een paar uur zoet met elkaar. Als de andere hond er constant is, spelen ze dan nog wel met elkaar? Of is het dan een gewoonte?

Wat jullie zeggen ivm ergens op bezoek gaan, wij worden nooit gevraagd :) Ook niet met Sammie, we hebben ook drie kinderen, dus dat zal er ook voor iets tussen zitten. Dat is voor ons absoluut geen issue dus.

Het is echt heel dubbel en ik verander elke dag van idee.

Het geeft ons echt wel héél veel plezier om te zien hoe de toekomstige baasjes met hun pup omgaan. Blije gezichten, superveel foto's... Ik heb (momenteel) totaal geen probleem om de andere vier weg te doen. Maar net omdat er voor pupje 5 nog geen perfect baasje bij zit, hebben we dat blije gevoel niet.

Wordt vervolgd, ik hou jullie zeker op de hoogte en als jullie nog raad hebben: GRAAG!

Groetjes

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey,

Bedankt voor de vele reacties. Ik had natuurlijk kunnen denken dat op een hondenforum de meesten zo positief zouden reageren. :-)

Wat mij momenteel het meeste tegenhoudt, de rust die we nu hebben met Sammie, ze is echt een tophond qua gedrag en wandelen enzo. Het is dus supergemakkelijk één hond te hebben. Ook onze dochter die Sammie kan uitlaten als zij eerst thuis is... (Sammie plast niet in de tuin, dus wij wandelen echt altijd)

Zal Sammie gelukkiger zijn met een pup erbij? Dan vind ik het ook zeker het overwegen waard. Het is niet zo dat ze anders geen andere honden in de buurt heeft, we wandelen elke dag met de buurman en zijn hond en in het weekend neemt ons mama haar labrador mee en zijn ze wel een paar uur zoet met elkaar. Als de andere hond er constant is, spelen ze dan nog wel met elkaar? Of is het dan een gewoonte?

Wat jullie zeggen ivm ergens op bezoek gaan, wij worden nooit gevraagd :) Ook niet met Sammie, we hebben ook drie kinderen, dus dat zal er ook voor iets tussen zitten. Dat is voor ons absoluut geen issue dus.

Het is echt heel dubbel en ik verander elke dag van idee.

Het geeft ons echt wel héél veel plezier om te zien hoe de toekomstige baasjes met hun pup omgaan. Blije gezichten, superveel foto's... Ik heb (momenteel) totaal geen probleem om de andere vier weg te doen. Maar net omdat er voor pupje 5 nog geen perfect baasje bij zit, hebben we dat blije gevoel niet.

Wordt vervolgd, ik hou jullie zeker op de hoogte en als jullie nog raad hebben: GRAAG!

Groetjes

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

" Houden, is een keuze toch ? .....als je de pup niet kwijt kan, hou je de pup zelf toch.....het lijkt me juist leuk om er een pup van mijn hond te houden of fok je alleen om ze allemaal toch weg te doen ? En of jullie en de hond het leuk vinden dat blijkt in de toekomst.......je doet het voor jezelf, de pup is nog niet geplaatst...heb je nestbemiddeling ? Of heb je je niet aangemeld bij de vereniging.....nestbemiddeling dan grote kans dat je zo je pup kwijt bent, maar ik zou dit pupje houden, een jong van mijn hond, hoe leuk is dat ? Ja toch. "

 Houden is idd een keuze en ik heb het moeilijk om die keuze te maken. Ik ben de pup "zo kwijt" als ik het wil, maar wij zijn ook (nog) niet écht 100% op zoek naar "vreemde" kopers. We hebben momenteel enkel baasjes gezocht via vrienden en kennissen, zodat we later ook nog contact kunnen houden. Ik ben er zeker van dat als ik adverteer, ik de pup op vijf minuten kwijt ben.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

In het begin speelden ze heel veel samen, dat is inderdaad wat minder geworden. Nu, na 3,5 maand, spelen ze nog steeds dagelijks.
Ik weet zeker dat allebei de honden veel gelukkiger zijn met z'n tweeen, dan wanneer ze enig hond zouden zijn geweest.

Of dat bij jouw hond ook zo is kan ik niet zeggen, dat weet jij beter. ;)

 

honden page profiel SuusSuusgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Suus

Ook ik ben in het bezit van meerdere Goldens, waaronder inmiddels een moeder met 2 dochters. Bij mij was het wel iets anders. Dochter Myla woonde al 1,5 jaar bij mij toen moeder bij mij kwam wonen. Maar... zij hebben zo'n geweldige klik samen. Inmiddels woont dochter Lily hier ook, zij is nu 11,5 week, en moeder Faya en dochter zijn helemaal weer gek op elkaar. Elke dag met elkaar spelen!

Voor mij staat overigens ook vast... ik zou alleen een nestje fokken als ik zelf een dochter kan aanhouden van mijn meisje. Maar... snap dat dit voor anderen anders is, maar dan zal de beslissing voor mij wel makkelijker zijn.

Succes met je keuze!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

En ik snap dan weer helemaal niet waarom 'je' een (eerste) nest zou fokken zonder de intentie om er absoluut 1 van aan te willen houden. Ik zou er dus helemaal niet aan begonnen zijn als dat niet mijn intentie was. Waarom je eigen geliefde hond aan alle mogelijke risico's blootstellen voor een 'vreemde', de ervaring, 'fun' en een zakcent? 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Ook ik ben in het bezit van meerdere Goldens, waaronder inmiddels een moeder met 2 dochters. Bij mij was het wel iets anders. Dochter Myla woonde al 1,5 jaar bij mij toen moeder bij mij kwam wonen. Maar... zij hebben zo'n geweldige klik samen. Inmiddels woont dochter Lily hier ook, zij is nu 11,5 week, en moeder Faya en dochter zijn helemaal weer gek op elkaar. Elke dag met elkaar spelen!
Voor mij staat overigens ook vast... ik zou alleen een nestje fokken als ik zelf een dochter kan aanhouden van mijn meisje. Maar... snap dat dit voor anderen anders is, maar dan zal de beslissing voor mij wel makkelijker zijn.
Succes met je keuze! "

 

Je was me voor maar precies mijn gedachten!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Hier verschillende moeders-dochters en moeders-zoons 

De meeste moeder-dochter verhoudingen zijn geweldig ,Een van onze gossen van dertien jaar heeft een dochter van negen jaar  en ze doen alles samen ,ook de andere pesten ,Op de wandelingen zie je ze altijd bijelkaar ,Dan een jack van vijftien die altijd nog met haar dochtertje van dertien slaapt  liggen altijd samen in de mand ,Neem je een van deze honden alleen mee dan is dat geen enkel probleem ,Ze begroeten elkaar weer bij thuiskomst ,Twee honden is zoveel leuker als een .Succes met je beslissing ,maar ik krijg het idee dat die al gemaakt is .

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

" En ik snap dan weer helemaal niet waarom 'je' een (eerste) nest zou fokken zonder de intentie om er absoluut 1 van aan te willen houden. Ik zou er dus helemaal niet aan begonnen zijn als dat niet mijn intentie was. Waarom je eigen geliefde hond aan alle mogelijke risico's blootstellen voor een 'vreemde', de ervaring, 'fun' en een zakcent?  "

 Nou als iedere fokker eentje van elk nest eentje bijhoudt...

Het zijn geen "vreemd" baasjes, ik had er al drie nog voor ze drachtig was. En een zakcent, sorry, maar met vijf pups hou je amper iets over. Het is de 5e pup die me eventueel een zakcent zou opleveren. En een zakcent waar ik nog geen weekendje Landal mee kan boeken, noem ik geen zakcent.

Wij hebben geen kosten bespaard. Denk maar aan de dekreu, de voorbereidende testen, degelijke werpkist, vetbedden, lamp, echo, RX, dierenartskosten, chippen, enten, etc.

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

" En ik snap dan weer helemaal niet waarom 'je' een (eerste) nest zou fokken zonder de intentie om er absoluut 1 van aan te willen houden. Ik zou er dus helemaal niet aan begonnen zijn als dat niet mijn intentie was. Waarom je eigen geliefde hond aan alle mogelijke risico's blootstellen voor een 'vreemde', de ervaring, 'fun' en een zakcent?  "

 Nou als iedere fokker eentje van elk nest eentje bijhoudt...

Het zijn geen "vreemd" baasjes, ik had er al drie nog voor ze drachtig was. En een zakcent, sorry, maar met vijf pups hou je amper iets over. Het is de 5e pup die me eventueel een zakcent zou opleveren. En een zakcent waar ik nog geen weekendje Landal mee kan boeken, noem ik geen zakcent.

Wij hebben geen kosten bespaard. Denk maar aan de dekreu, de voorbereidende testen, degelijke werpkist, vetbedden, lamp, echo, RX, dierenartskosten, chippen, enten, etc.

honden page profiel Nona & NalaNona & Nala

honden foto van Nona & Nala

Lastige keuze! 

 

Wij zouden met onze Drent in de toekomst heel graag een nestje fokken. Als we voor die tijd nog geen tweede hond erbij hebben, zou ik absoluut een pup uit het nest van ons meisje willen houden. Maar ik ga niet per definitie fokken om een pup te kunnen houden of er een zogenaamd zakcentje aan over te houden.

 

Ik zou graag de goede genen doorgeven en mensen gelukkig maken met een geweldige maar bovenal gezonde pup van een superleuke moederhond! Maar dat is toekomstpraat. Eerst maar zien of ze leuk en gezond blijft ;-)

 

Als je het gevoel hebt Ingrid, zou ik zeker overwegen haar te houden!

 

 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Ik denk dat het feit dat je eigenlijk flink zit te twijfelen al een teken is dat je de pup onbewust toch wel wil houden. Ik zou bijna zeggen; het is je hart die 'ja' schreeuwt en je hoofd die 'ja, maar' zegt. En die 'maar', ach, wedden dat die heel snel de deur uit gaat zodra jij voor jezelf zegt: die houden we! 

 

Overigens zou ik het niet kunnen hoor, een nestje fokken. Ik zou ze allemaal willen houden. Die foto's, die koppies, zo'n klein wiebelend staartje, heerlijk! 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

O dat koppie, smelt.
Ik kan je twijfel heel goed begrijpen.
Over voor en nadelen, ik vind 2 honden samen veel leuker omdat ze samen zo heerlijk kunnen spelen,
erop uit trekken, heerlijke wandelingen, genieten van het samenspel.
Dubbel zoveel zand, natte poten en haren in huis, natuurlijk kost het je meer tijd en geld.
Wat vind je partner en kinderen er van?
Zijn ze wel positief of juist niet?
Ben jij de enige die twijfelt?
Waar ben je bang voor? Is het alleen of ze met elkaar op kunnen schieten of zijn er meer dingen?
Zet anders alles eens op papier, de voor en nadelen en kijk waar je het meest vrolijk van wordt of juist niet.

Succes met je beslissing.


honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"  Nou als iedere fokker eentje van elk nest eentje bijhoudt...
Het zijn geen "vreemd" baasjes, ik had er al drie nog voor ze drachtig was. En een zakcent, sorry, maar met vijf pups hou je amper iets over. Het is de 5e pup die me eventueel een zakcent zou opleveren. En een zakcent waar ik nog geen weekendje Landal mee kan boeken, noem ik geen zakcent.
Wij hebben geen kosten bespaard. Denk maar aan de dekreu, de voorbereidende testen, degelijke werpkist, vetbedden, lamp, echo, RX, dierenartskosten, chippen, enten, etc. "

Ja daarom staat 'vreemde' tussen aanhalingstekens en heb ik het idd over een zakcent en niet over een extra inkomen. Gewoon lezen wat er ook daadwerkelijk staat dus, zo simpel kan het zijn.

 

Dat jij er anders tegenaan kijkt is toch prima. Velen zullen je mening delen maar dat wil niet zeggen dat ik mijn kijk erop niet mag vermelden. Ik begrijp idd. niet dat iemand zijn teef zo goed in elkaar vindt steken dat ermee gefokt moet worden maar men zelf niet eens de intentie heeft een nazaat aan te willen houden. En met name bij een eerste nest. Voor mij was de keus zo gemaakt ik zou niet hoeven kiezen.....jawel....welke van de pups het zou worden.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Wat vervelend dat het zo loopt..

Jackie is nu 16 maand en hebben Kiba er nu bij en hij is 5 maand.

Er hebben totaal geen problemen met een pup erbij. We hadden zoiets we zien het wel, maar we lopen nergens tegen aan en ook geen nadelen zo met een 2e hond.

 

Ik vind een voordeel dat als wij er eens niet zij, dat ze elkaar hebben.

Samen uitlaten gaat heel goed, gelijk vanaf begin geleerd waar ze beide lopen. 

We merken als ze los zijn, dat ze goed op elkaar letten. Ze doen ook hun eigen ding, maar ook veel samen.

 

Nadelen die er kunnen zijn, maar waar wij niet mee zitten,

Je verbruikt meer voer, speeltjes en botten gaan eerder op, maar lees dat geld geen probleem is.

De pup mag nog niet mee op lange wandelingen. Zo ben ik vaak met Jackie anderhalf uur weg. Ben je thuis, moet de pup weer.

Trainen moet je weer mee beginnen en wij merken dat we met Jackie veel strikter waren in het thuis trainen zodat we daar op cursus verder mee kunnen. 

En als eens wat stouts doen, kan het zijn dat ze samen de clown spelen ipv dat je een hebt.

 

Onze honden zijn binnen ook veel samen, echt fijn hoe leuk ze het hebben. Maar zoeken ook vaak genoeg elkaar op. Binnen mogen ze spelen, maar niet te wild.

In begin was wel wennen zo'n pup voor Jackie, maar nu vind ze het fantastisch.

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Ik snap je twijfels heel goed, dat is voor mij lang de reden geweest geen tweede te nemen. Ik dachtdat het zo lastig zou zijn tijd te verdelen, met meenemen, uitlaten ect. Nou kwam er per toeval een tweede hond op ons pad, een hulphond in opleiding van 5 maanden. Besloten dat ik haar verder zou gaan opleiden tot ze een jaar oud is wn klaar is om de kennel in te gaan. Een tijdelijke tweede hond dus, mooi om te proberen. En ik kan je zeggen het was helemaal niet wat ik verwacht had!! Luna (eigen hond) had in het begin niks met hannah. Hannah is erg druk en qua karakter het tegenovergestelde van mijn relaxte golden... Luna ergerde zich vaak en heb ze in huis echt moeten scheiden om luna wat rust te gunnen. Dit duurde een paar weken en toen wilde luna opeens spelen, en steeds meer zocht luna ook hannah op. Na een paar maanden zijn het echte zussen. Ze kunnen soms niet met maar vooral niet zonder elkaar. Luna is er wcht van opgeleefd. Nogsteeds de relaxte golden maar in huis wel wat ondernemender en ook in het bos en met wandelen lijkt ze meer plezier te hbben als ze samen zijn. Daarom besloten dat als hannah weg zou gaan ( rond juni/juli) dat er een vaste tweede zou komen. Ook dat liep wat anders want we hebben er nu dus al 3 maargoed, das een ander verhaal;-)

Ik had zelf dus geen zin in een tweede hond, maar mijn hond heeft laten zien hoe leuk het is.. Voor haar en voor mij! Tuurlijk kost het vooral meer tijd, moet veel individueel doen qua trainingen natuurlijk. Dat is en blijft Zo. Maar het vakt wel mee. Meenemen samen bijvoorbeeld gaat ook prima, veel mensen vinden het niet erg dat het er nu opeens twee zijn. En hannah kan mooi mee boodschappen doen en dat soort dingen waar honden normaal niet zijn toegestaan, en luna gaat dan mee op visite op lekker naar het terras, als ik even geen zin heb echt te trainen wat je met een hilphond altijd houd natuurlijk! Ik zou dus zeggen denk er goed over na, en doe wat je zelf het beste lijkt. Probeer alleen niet te vallen over de punten die je noemt, tuurlijk iets om goed over te denken maar het is allemaal echt wel te doen!

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey,

Bedankt voor de vele reacties. We hebben bewust deze pup als "laatste" overgehouden omdat we ook wel dachten: als we eentje houden, is het deze. Dus het is niet zo dat we altijd de intentie hadden ze alle vijf weg te doen, maar we hadden ook niet per se de intentie eentje te houden.

We hebben nog wel even tijd, de pups zijn nu 4 weken. En ik hoop dat het net zoals bij Evy ineens op een bepaald moment duidelijk wordt dat we haar houden (of niet).

Het is wel fijn om te lezen hoe het met jullie gaat met twee of meer honden.

Groetjes,

Ingrid

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Hm ja, lastige keuze inderdaad.

Na alle positieve geluiden van twee honden hebben, hier een wat minder positief geluid  

Ik heb toevallig voor mezelf vorige week besloten dat er hier geen twee honden meer komen. We hebben nu anderhalf jaar 2 honden, en dat gaat super en is ook wel echt heel leuk, maar ik vind toch dat ik met één hond zoveel meer zou kunnen doen dan nu met twee; ik doe en kan nu met twee veel minder dan ik zou willen.

 

Dat ze elkaar leuk vinden en lekker met elkaar kunnen spelen is ook helemaal niet zo vanzelfsprekend; onze dames tolereren elkaar, spelen héél af en toe wel eens met elkaar wanneer ze binnen zijn, maar gaan toch eigenlijk verder de hele dag, en dan vooral buiten wanneer we wandelen, hun eigen gang.

 

Qua karakter zijn de honden best wel hetzelfde, maar ze hebben toch allebei iets anders nodig (van mij), dus ben ik wel echt 2x zoveel tijd kwijt als met één hond.

Zo doe ik de wandelingen toch eigenlijk altijd wel apart, want waar de één een echte snuffelkont is en wel een half uur doet over een klein stukje, wil de ander echt lopen en bewegen. Als ik ze allebei tegelijk meeneem voor een wandeling is dat voor allebei niet leuk, want dan kunnen ze beide gewoon niet doen wat ze heerlijk vinden.

Dan ben je dus in plaats van minimaal 2 uur per dag opeens minimaal 4 uur bezig. En dat zijn alleen nog maar de wandelingen.

 

Ook ga ik heel graag naar de hondenschool voor allerlei trainingen, maar dat kan ik maar met één hond doen (de ander raakt overprikkeld), en dus doe ik met de één eigenlijk veel meer dan met ander en daar voel ik me soms best schuldig over, want ik wil het toch graag 50-50 doen. En als ze wél allebei naar de hondenschool gekund hadden, dan had ik eigenlijk niet eens geweten waar ik de tijd vandaan had moeten halen.

 

En zo zijn er nog wel meer dingen die ik makkelijker vind met maar één hond.

 

Ik zou het dus wel weten 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Voor de hond is een maatje altijd leuker! En je zal zien: die pup leert heel veel van je welopgevoede oudere hond! Zindelijkheidstraining gaat veel makkelijker! 

Jij moet enkel weten of je er twee wil. Bij wandelen is het wat moeilijker, maar ik wandel elke dag met 4 honden tegelijk en dat lukt ook (mits af en toe grappige anekdotes).

Ergens mee naartoe wordt moeilijker. En je hond uit logeren als je naar een trouwpartij of zo moet, wordt ook moeilijker.

Hier komt mijn moeder dan naar mijn huis ipv het viertal op logies te sturen.

Veel succes met de beslissing!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wij zijn toe aan een nieuwe pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^