Ziek maar wat?...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hoi iedereen. Ik zou heel graag enkele ideetjes en standpunten/ ervaring krijgen ivm ventje. Hij is een reu van 30 kg van 2 jaar en een kruising. Zijn gewicht is niet te veel en niet te weinig, dus gewoon perfect. Even al vermelden dat we ondertss al een paar keer bij de DA zijn geweest en er morgen ook een bezoek op de planning staat! Toch zou ik heel graag, mijn hart wat willen luchten en misschien dat iemand me wie weet wel op het juiste pad kan brengen. De problemen begonnen 1,5 maand geleden. Dat als ik een pootje vroeg, of iets van een ander trucje, hij durfde te grommen. Ik meteen aangehaald op de hs dat ik dit niet normaal vond. Maar was niet meteen in paniek want hij had geen problemen met agility en de canicross. Kort nadien begonnen me er nog vele meer dingen me op te vallen: hij werd plots rustiger en zijn conditie ging ipv beter, slechter. Zijn grommen bleef ook en lette ook nu serieus op zijn taal en zag dat hij echt pijn had als ik het vroeg. Dus naar de DA ermee. Uitgelegd wat er was en besloten om foto's te maken van de gewrichten want ze had ontdekt dat hij heel stijf is aan zijn voorpoten. Op foto's was niets te zien en de pijnmedicatie/ ontstekingsremmers sloegen niet aan. Ondertussen vele meer symptomen bijgekomen. AL opsommend: Heel veel pijn: zichtbaar op al de mogelijke manieren. Veel smakken Heel veel oprispingen doorheen de dag, zowel in rust, inspanning als voor en na het eten heel stijf Ondertss fel verminderde conditie constant slapen om dan soms zelfs moeilijk te reageren Speelt totaal niet meer en als je hem aan de praat krijgt, duurt het nog geen 5 min of hij is doodop wandelen sjokt hij achter mij aan na een tijdje Heel prikkelbaar en snel kwaad zijn drinken momenteel veel te weinig. DIt is nu al 2 dagen na elkaar nog geen 0,5l. Morgen wordt zijn bloed getrokken en tegen morgen moet ik ook zijn plas opvangen. Dus dit wordt al onderzocht! Ikzelf durf er momenteel amper iets mee te doen, omdat ik er nadien niets meer mee kan aanvangen. Momenteel loopt hij er zelfs heel triestig bij. DIt krijg ik ook van anderen te horen.Mijn hoop ligt op het bezoek van morgen want hij ziet momenteel echt heel hard af en dit verdient hij totaal niet...

Anoniem (Gast)

Oei mijn excuses, alles was mooi opgesomd in regeltjes en het is helemaal anders verstuurt...

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Ziekte van Lyme..doet me dus heel erg denken aan een verhaal van een hond die na 2 maanden vakantie Frankrijk, hier ook dat soort somtonen kreeg.

Succes morgen..hoop dat de DA wat vind..

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

" Hoi iedereen. Ik zou heel graag enkele ideetjes en standpunten/ ervaring krijgen ivm ventje. Hij is een reu van 30 kg van 2 jaar en een kruising. Zijn gewicht is niet te veel en niet te weinig, dus gewoon perfect. Even al vermelden dat we ondertss al een paar keer bij de DA zijn geweest en er morgen ook een bezoek op de planning staat! Toch zou ik heel graag, mijn hart wat willen luchten en misschien dat iemand me wie weet wel op het juiste pad kan brengen.
De problemen begonnen 1,5 maand geleden. Dat als ik een pootje vroeg, of iets van een ander trucje, hij durfde te grommen. Ik meteen aangehaald op de hs dat ik dit niet normaal vond. Maar was niet meteen in paniek want hij had geen problemen met agility en de canicross. Kort nadien begonnen me er nog vele meer dingen me op te vallen: hij werd plots rustiger en zijn conditie ging ipv beter, slechter. Zijn grommen bleef ook en lette ook nu serieus op zijn taal en zag dat hij echt pijn had als ik het vroeg. Dus naar de DA ermee. Uitgelegd wat er was en besloten om foto's te maken van de gewrichten want ze had ontdekt dat hij heel stijf is aan zijn voorpoten. Op foto's was niets te zien en de pijnmedicatie/ ontstekingsremmers sloegen niet aan. Ondertussen vele meer symptomen bijgekomen. AL opsommend:

Heel veel pijn: zichtbaar op al de mogelijke manieren.
Veel smakken
Heel veel oprispingen doorheen de dag, zowel in rust, inspanning als voor en na het eten
heel stijf
Ondertss fel verminderde conditie
constant slapen om dan soms zelfs moeilijk te reageren
Speelt totaal niet meer en als je hem aan de praat krijgt, duurt het nog geen 5 min of hij is doodop
wandelen sjokt hij achter mij aan na een tijdje
Heel prikkelbaar en snel kwaad
zijn drinken momenteel veel te weinig. DIt is nu al 2 dagen na elkaar nog geen 0,5l.

Morgen wordt zijn bloed getrokken en tegen morgen moet ik ook zijn plas opvangen. Dus dit wordt al onderzocht! Ikzelf durf er momenteel amper iets mee te doen, omdat ik er nadien niets meer mee kan aanvangen. Momenteel loopt hij er zelfs heel triestig bij. DIt krijg ik ook van anderen te horen.Mijn hoop ligt op het bezoek van morgen want hij ziet momenteel echt heel hard af en dit verdient hij totaal niet... "

 Zo. Zo leest het vast wat makkelijker.

Ja, je hond heeft duidelijk veel pijn en is daarom wat kort door de bocht. ( grommen en zo)

Ik zou zo weinig mogelijk van hem verlangen nu, gewoon maar even laten.....vooral geen sport of spel nu.

En eten: even wat lekker ruikend extra nat gemaakt blikvoer erdoor, zo krijg hij extra vocht binnen.

Ja, het zou lyme kunnen zijn. Of misschien zelfs een vergiftiging van iets wat hij per ongeluk gegeten heeft......

Dat moet allemaal uitgezocht worden . Ik hoop dat je da een goeie is, anders zou ik snel naar een specialist ( internist, kliniek) doorgaan.....

Sterkte!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat een moeilijke situatie.

Jullie hond lijdt veel pijn anders zou hij niet om het minste of geringste grommen. Honden gaan door hun pijngrenzen tot ze er bij wijze van spreke bij neer vallen. Zij geven pijn slecht aan, maar als dit d.m.v. grommen, smakken en andere pijnsignalen wordt gedaan, dan is het ernstig.

Als de dierenarts na een paar consulten nog niet weet wat je hond mankeert, dan zal een veterinair specialist onderzoek moeten doen.

Zij moet jullie niet te lang aan het lijntje houden. Er moet gerichte behandeling komen voor je hond; dat is duidelijk.

Vraag je dierenarts of zij al telefonisch kan overleggen met een veterinair specialist en kan vragen naar een afspraak op zeer korte termijn (in ieder geval deze week nog). 

Ontzie je hond en vraag hem zo weinig mogelijk; kijk uit dat je hond niet per ongeluk bijt, omdat hij ernstig pijn heeft. Zorg dat hij comfortabel en warm genoeg kan liggen.

Dit is voor je jong volwassen hond geen leven en voor jou ook te stressvol. De oorzaak moet gevonden worden.

Sterkte.

 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Hoop goed nieuws vandaag voor je hondje

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ziekte van Lyme, schildklier.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Succes vandaag.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Laat je ons weten hoe het bij de DA verloopt?

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Sterkte!

Anoniem (Gast)

Dankjewel @ Coby & Wanda om het een beetje duidelijker te maken! Zo was mijn indeling dus.

 

Momenteel verlang ik van mijn ventje totaal niets. Ik ga er momenteel amper tot niet mee naar de hondenschool. Agility en lopen wordt er niet meer gedaan omdat hij het ook niet meer aan kan. Hij kan volledig zijn eigen gangetje beetje gaan en geniet vooral van veel warmte!

Momenteel ben ik heel content met deze DA! Ze luisterde heel goed en werkte meteen met Thygo en probeerde het meteen aan te pakken. Ze draaide ook niet rond de pot toen ik zei na een week dat de medicatie niets uit deed en het zelfs erger was geworden. Ze heeft meteen een afspraak gemaakt voor een scan van zijn gewrichten. Dus ze zoekt zeker volledig mee en doet niet aan geld verspilling zoals ik al constant ervaring heb gehad met mijn vorige hond. Ook toen ze de foto's had toegekregen en ik liet horen dat het echt slecht met hem gaat en zelfs 2-3 heeft binnengeplast, maakte ze zich echt grote zorgen, maar het spijtige was dat ze nu een week op vakantie ging, dus heeft ze zonder problemen het nr gegeven van de DA waarmee ze samenwerkt. Zij is zelfs al volledig op de hoogte, dus ze communiceren echt wel.

Dit weekend zat ik zijn situatie ook aan iemand uit te leggen en deze kwam ook af met de ziekte van Lyme. Ik ga het zeker laten horen aan de DA net als dat van de schildklier. Maar ze gaan zijn plas en bloed onderzoeken, dus normaal als het 1 van deze 2 dingen zijn, zullen ze het vinden.

 

Nu zit ik met: wat als hij de ziekte van Lyme heeft en hij zit hier nu al een tijdje mee, zit hij dan niet al ver in deze ziekte, met kans op blijvende schade?...

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Laat iet weten van de da aub

Anoniem (Gast)

Ik zal zeker iets laten weten. 

Nu heb ik eergisteren in de avond zijn °C opgemeten en dit was 38,2. Vandaag ook net gedaan en dit was maar 37,8°C! Hield het int oog omdat dit ook op vraag van de DA was.  Met die 37 heeft hij wel een lichte ondertemperatuur...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een zorgen om Thygo, ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt zodat de behandeling ingezet kan worden.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Hoop dat je rap nieuws krygt goed nieuws dan

Anoniem (Gast)

Net terug van de DA! Hij heeft heel braaf zijn bloed laten trekken. De DA zelf verschoot hier ook van. Zijn plas is volledig in orde en tegen eind deze week weet ik de info van zijn algemeen bloed onderzoek. Als hier iets uitkomt, doet ze meteen bijonderzoeken. Ze stelde heel veel vragen om dingen meer te weten te komen. Het viel haar wel op dat de spieren aan zijn hoofd veel te weinig aanwezig zijn.

Nu had ik al laten vallen dat hij ook prikkelbaarder was geworden. Plots werd hij tijdens het bezoek, van een lief aaibaar hondje in een klik naar letterlijk een monster dat ik zelfs nog nooit heb gezien!! Ik was zo verschoten dat ik zelfs kon beginnen wenen. Hij is heel sociaal opgevoed, mr de laatste tijd kon hij echt kribbig zijn naar andere honden. Niet dat hij uitvaardde maar hij liet weten dat vele hem met rust moeten laten. Nu kwam er gewoon een hond afgewandeld, met nog meters tussen en hij begon zwaar te grommen en lippen op te trekken en hij keerde zich zelfs naar mij!! Dit heeft hij nu nog nooit gehad! Zelfs de DA was zwaar verschoten dat hij in een klik zo kon veranderen. Ik meteen naar waarheid gezegd dat hij dit nog nooit had gedaan...

Anoniem (Gast)

de ziekte van Addison misschien..

dat zijn ook vage klachten

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik duim hier mee voor je Thygo.

 

Hou ons op de hoogte. Ik hoop dat er iets uit de bloedonderzoeken tevoorschijn komt, waar je iets aan kunt doen, behandelen. sterkte

Anoniem (Gast)

Ik hoop het ook. Zodat de plotse gedragsveranderingen ook te verklaren zijn... Want het is normaal toch zo'n lieve scheet... Net is hij zelfs plots op mijn voeten komen liggen om zo dicht mogelijk bij mij te zijn. Alsof hij zich precies schuldig voelde.

Toen het gebeurde had hij zelfs een compleet andere blik en een totaal andere snoet.

Maar nu is de vraag: tot hoever kan ik het laten gaan... ik wil geen ongelukken op mijn geweten hebben en een hond die zich superslecht voelt.

Toen het daarstraks gebeurde, was hij totaal niet aanwezig vanbinnen... Ik drong niet tot hem door en normaal luistert hij super! Want hij was zelfs klaar om te beginnen aan wedstrijden, wat de bedoeling was voor het plezier...

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Mag ik vragen wat voor kruising je hebt?

6 weken geleden begonnen zeg je, was er toen iets vooraf gegaan? Enting? ontworming? vlooienbestrijding? Iets raars gegeten? Gezwommen? Gestoken of gebeten?
Ik denk even mee, misschien schiet je iets te binnen.

Anoniem (Gast)

Kruising is Rottweiler 50%, Mechelaar 25% en jachthond 25%. Welke jachthond weet ik wel nt.

Neen, spijtig genoeg niet... jaarlijkse entingen gebeuren in oktober. Op de rest was er ook geen verandering als anders. Ook geen beten of steken...  

Zeker dankjewel om proberen meete denken. Kan zekers geen kwaad!! 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Kruising is Rottweiler 50%, Mechelaar 25% en jachthond 25%. Welke jachthond weet ik wel nt.

Neen, spijtig genoeg niet... jaarlijkse entingen gebeuren in oktober. Op de rest was er ook geen verandering als anders. Ook geen beten of steken...  

Zeker dankjewel om proberen meete denken. Kan zekers geen kwaad!!  "

 



Vast een mooie hond. :-)

Ik hoop dat je er snel achter bent waar het aan ligt, beterschap voor je hond.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Hoop op rap Beterschap voor je hond en je snel weet wat het is

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Wat zal je dat zeer doen, dat je anders zo lieve hond zich zo gedraagt.
Maar hij is nog steeds jou lieverd hoor, maar voelt zich gewoon ellendig, dus maak je geen zorgen daarom.
Dat je je zorgen maakt over wat er toch aan de hand is begrijp ik heel goed, ik hoop van harte dat het iets (simpels) is dat goed te behandelen is.
Vanaf nu ga ik hard voor je duimen en wens je veel sterkte!



Groetjes Didy

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Ik dacht ook meteen aan besmetting met een of andere parasiet, maar dat verklaart geen gedragsverandering natuurlijk. Tenzij hij zo uitvalt door veel pijn natuurlijk. Dat kan ook...

Hier een hond met Leishmania die ook anaplasma heeft gehad. Ook plotse kreupelheid en andere vage, rare klachten. 

Vele parasitaire besmettingen zijn goed te behandelen hoor. Wanneer heb je de uitslagen?

Anoniem (Gast)

Dankjewel Gabber, hij is zeker een prachtbeestje!!

 

Ja, ik was heel hard verschoten en het ergste was dat ik niet tot hem door kon dringen. Hij heeft indd ook veel pijn en vind het zo spijtig dat hij er zo last van heeft... want normaal tot een maand geleden wilde hij met elke hond spelen...

 

Normaal weet ik ten laatste morgen zijn bloeduitslagen! Als er iets verkeerd is gaat ze ook meteen andere onderzoeken aanvragen. Dus ze zoekt ook echt zonder zomaar geld te verspillen...

Anoniem (Gast)

Ze denken aan een auto immuunziekte die zijn spieren aanvalt... begin volgende week weet ik hiervan de uitslag!

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Dat zou geen fijn nieuws zijn.
Nogmaals sterkte.



Groetjes Didy

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ze denken aan een auto immuunziekte die zijn spieren aanvalt... begin volgende week weet ik hiervan de uitslag! "

 Dan raad ik je effe aan om toch nog niet te veel te gaan lezen op het internet hierover...

Afwachten en hopen dat het een milde vorm of wat anders is! Dat kan nog steeds hè.

Ik duim alvast mee voor een niet zo ernstige diagnose! Weet wat je nu doormaakt. Enkele maanden geleden had ik een gelijkaardig probleem en je slaapt er niet van...

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Ik kan je geen tips of verdere informatie geven. Maar wil je wel heel erg veel sterkte wensen! Positieve energie gaat jullie richting uit!

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^