ik weet niet wat ik moet doen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

gisteren ging mijn vader vissen en nam de hond mee. Deze ochtend hoorde ik dat de hond in het kannaal viel en bijna verdronk. Ik SCHROK me rot, ik ben zo boos op mijn vader . onze hond is nu heel stil en rustiger dan normaal.  wat moet ik doen?   (ik geef nooit meer toestemming aan mijn vader om de hond mee te nemen)

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Houd hem goed in het oog, een hond kan na water binnengekregen te hebben (in de longen) een longontsteking ontwikkelen.

Ook zou ik hem leren zwemmen, dat je dat risico nooit meer loopt.

 

Onze Evita is ooit in een beek gevallen, ze was volledig in paniek.  Ze kon daar wel staan maar raakte er niet zelf uit.  We beseften toen dat ze had kunnen verdrinken en hebben haar leren zwemmen.  Ze hoefde niet te zwemmen, maar het was een geruststellende gedachte dat ze niet zou verdrinken mocht ze ooit ergens in tuimelen.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nou, kan me voorstellen dat je geschrokken bent......je vader had dat gisteren ook direct moeten zeggen tegen je denk ik.

 

Maar goed. Het kan zijn dat je hond toch water binnen heeft gekregen; water in de longen bv. Dat kan erg gevaarlijk zijn en nog steeds voor problemen zorgen.

Ook kan het water erg vuil geweest zijn zodat hij zich daar ziek van voelt. Of het is nog van de schok; het is natuurlijk toch een trauma; bijna verdrinken.....

Ik zou vandaag nog even langs de da gaan om te laten onderzoeken of hij geen water in de longen heeft. En of e of a behandeling nog nodig is.

Arme hond.....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

oei, wat jammer dat dit gebeurt is.

 

Ik zou zeker even langs de dierenarts gaan. Mocht je hond water in de longen hebben gekregen, kan die net zoals bij mensen alsnog verdrinken. (Ik wil je niet bang maken, maar controle is dan wel even goed).

 

Ook je hond leren zwemmen. Laat 't eerst even een weekje rusten en ga met mooi weer eens naar een rustig water. Zelf korte broek en sandalen aan en mee het water in je hond begeleiden.

Alles niet te snel in een keer natuurlijk. Je hond geeft dan zelf aan of die durft of niet. Niet opgeven, maar ook niet pushen als die niet wil.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Als je pa toch de hond mee wil nemen koop een grondpin en lijn. Leg de hond daaraan? Is toch veiliger. Dat wil je niet mee maken dat de hond verdrinkt. Je mag hopen dat hij ook geschrokken is..

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Inderdaad goed in de gaten houden of je hond niet ziek word, desnoods even temperaturen.
Bij enige twijfel even langs de dierenarts, zeker voor het weekend. Ik denk dat je vader ook erg geschrokken is.



Groetjes Didy

Volgende forumvraag: Tips voor opvoeden Jack Russell
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^