Idiopathic Head Tremors?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD

honden foto van D

Op het volgende filmpje is te zien hoe Misha met haar kop 'schudt'.

https://www.youtube.com/watch?v=g8MGHVOTDr0

 

Van twee dierenartsen na het bekijken van het filmpje gehoord dat dit hoogstwaarschijnlijk neurologisch is, en mogelijk bij epilepsie hoort.

Gegoogled en dit gevonden:

http://www.dierenkliniek-sleeuwijk.nl/bulldoggen/head-tremor-syndrome

 

Heeft iemand anders hier ook ervaring mee? Of zien jullie iets anders in haar filmpje? Ik ga haar extra goed in de gaten houden de komende tijd.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Wat naar om te zien bij je hond en voor je hond vast ook niet heel prettig.

 

Hier een oud topic van iemand die een hond had met Shaking head syndrome,misschien kun je er nog info uithalen:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/72651/shaking-head-syndrome.php

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Oh wat naar om te zien. Ik ga iets geks zeggen. Ik krijg steeds hoofdpijn als ik naar het filmpje kijk, aan de linkerkant.

 

Zit t in de planning om een scan te maken?

honden page profiel DD

honden foto van D

" Wat naar om te zien bij je hond en voor je hond vast ook niet heel prettig.
 
Hier een oud topic van iemand die een hond had met Shaking head syndrome,misschien kun je er nog info uithalen:http://www.hondenpage.com/hondenforum/72651/shaking-head-syndrome.php "

 Dankjewel! Schrok me inderdaad rot, maar Misha leek er niet veel van te merken, ze leek het wat irritant te vinden toen ze later probeerde te gaan liggen en haar draai niet kon vinden door haar schuddende hoofd.

 

Hopelijk was het iets eenmaligs, ik zag in het topic staan dat iemand het had bij een teef tijdens loopsheid; Misha is voor het eerst loops sinds vorige week dinsdag.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Oh wat naar om te zien. Ik ga iets geks zeggen. Ik krijg steeds hoofdpijn als ik naar het filmpje kijk, aan de linkerkant.
 
Zit t in de planning om een scan te maken? "

Heel naar, allemaal doemscenario's in m'n hoofd, maar ze leek er zelf niet veel last van te hebben gelukkig.

 

Zolang het hierbij blijft/niet vaker voor gaat komen in ieder geval nu nog niet. Dit was de eerste keer, en ze had er een paar keer last van binnen 5-10 minuten, maar sindsdien niet meer. Ik zit nog 3 weken in het buitenland, ik wil dit liever thuis bij mijn eigen dierenarts laten uitzoeken. En als ik zoek op Idiomatic head tremors, hebben ze het ook wel over vitamine B/calcium tekort, dus zal ik wel eerder bloedonderzoek doen. Ze hebben het ook over vernauwd bloedvat in de hersenen, dus misschien dat er wel een scan gaat komen. Voor nu maar extra aandacht voor haar en zal het er met mijn dierenarts over hebben. Ze is ook een nichtje van me, dus via Whatsapp hou ik haar ook al op de hoogte. Vond deze informatie echter best laat omdat ik een beetje bang was om te googlen, dus zal het haar morgen appen, en dan met haar bespreken misschien hoe of wat. Ik hoop eerlijk gezegd bijna dat ze dit heeft, aangezien epilepsie me een heel stuk erger lijkt

 

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Onze vorige Bull had zeer zwaar epilepsie de laatste maanden van haar leven en ik heb deze uiting echt nog nooit gezien.Ik ben de laatste 3 maanden 24/7 bij haar geweest. Ik herken hier echt geen epilepsie in. Ik denk inderdaad meer aan iht.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ja is ook zo Denise. Kan best met de loopsheid te maken hebben, de hormonen zijn toch wat ontregeld dan.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Onze vorige Bull had zeer zwaar epilepsie de laatste maanden van haar leven en ik heb deze uiting echt nog nooit gezien.Ik ben de laatste 3 maanden 24/7 bij haar geweest. Ik herken hier echt geen epilepsie in. Ik denk inderdaad meer aan iht. "

Oh, ik ben blij om te horen dat dit je niet bekend voorkomt! Want de dierenartsen zeiden beide van wel, maar misschien zijn ze niet bekend met iht's. Zal het morgen horen als ik mijn dierenarts/nichtje er van op de hoogte stel.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Ja is ook zo Denise. Kan best met de loopsheid te maken hebben, de hormonen zijn toch wat ontregeld dan. "

 Ze reageert er sowieso al apart op. De tweede dag van haar loopsheid al een blaasontsteking, en heb nu een zalf voor haar rechteroor, al denkt de dierenarts eerder aan allergie/intolerantie, al heeft ze hier ook pas sinds haar loopsheid last van. Ik kan niet wachten tot de loopsheid voorbij is

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Maarrrr, ik zeg niet dat t geen epileptie is. Epileptie kent vele verschijningsvormen. Blijf t in ieder geval filmen, mocht t nog een keer voorkomen.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Maarrrr, ik zeg niet dat t geen epileptie is. Epileptie kent vele verschijningsvormen. Blijf t in ieder geval filmen, mocht t nog een keer voorkomen. "

 Gisteravond toen we in bed lagen begon het weer; ze lag met haar rug tegen me aan, en kon zo voelen dat haar hoofd weer begon te schudden  Heb m'n nichtje geappt.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Hoe ging t vandaag?

honden page profiel DD

honden foto van D

" Hoe ging t vandaag? "

 Lief dat je het vraagt Afgelopen twee dagen niets. Las in het topic dat eerder werd genoemd volgens mij dat er een teef was die er last van had als haar progesteron op z'n hoogst was. Misschien was dat zo afgelopen vrijdag? Ik hoop het.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik hoop t ook! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik volg

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^