Tuig of halsband?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ik ben benieuwd; gebruiken jullie voor jullie hond(en) een tuigje, een halsband of een jachtlijn? En waarom? 
Dragen ze ook een halsband (of iets anders) binnen of niet? 

Hier hebben ze beide een halsband en een tuig. Tuig gebruik ik voor Puck altijd als ze aan de lange lijn of flexi moet, omdat ze anders een harde klap op haar nek kan krijgen als ze aan het einde van de lijn is. 
Jaimy heeft hem aan wanneer we daar zin in hebben.  Hij loopt bijna altijd los.
Ze hebben beide een k9, maar voor Puck heb ik een andere besteld omdat hij bij haar niet mooi zit. 

Als we ze gewoon even snel uitlaten hebben we ze bijna altijd aangelijnd aan de halsband, gewoon omdat dat sneller is. 

Ze hebben eigenlijk altijd hun halsband binnen ook aan. Bij Puck hebben we dat in het begin gedaan omdat daar een penning aan hangt, en mocht ze er tussenuit glippen is dat wel handig. 
Maar het is ook gewoon sneller met aanlijnen. 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Jachtlijn, voor behendigheid, hoopers enz. en naar losloopgebieden

Halsband met lijn, voor de gehoorzaamheid

Tuig met lijn, voor de aangelijnde wandelingen en speuren

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Tsja wat moet ik daar eens op antwoorden O-)
Ik heb voor beide honden nogal een collectie aan tuigen, riemen en halsbanden..
Ze hebben verschillende soorten tuigen en halsbanden, halfchecks, kennelbanden, jachtlijnen en ze dragen ook alles.

Tegen mijn vriend zeg ik altijd 'wij dragen toch ook niet iedere dag dezelfde kleren'.

Ik gebruik alleen niks wat slipt. Op de jachtlijn zit dus een stop en de halfchecks zijn zo afgesteld dan ze niet strakker kunnen zitten dan een normale halsband. Binnen in huis dragen ze niks.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Beide hondjes dragen hier altijd een Y-tuig. Vroeger wel een halsband, maar de 1 komt daar makkelijk uit, de ander begint direct te trekken als de halsband om is.

 

Binnen doe ik niks om.

honden foto van Antje en de beestenbende

Hier tuigjes en politielijnen.

Vind een halsband doodeng.

 

honden page profiel countrycountry

altijd simpel halsbandje, waar ik een gewone leiband aan vast maak of een flexileiband en om te spelen een hele lange leiband van 10meter, altijd aan de halsband eigenlijk... mijn hondje trekt niet erg, zelf al wandelt ie aan de flexi, trekt hij toch eens, dan is het idd niet leuk, maar ze leren het gelijk ook snel af, en de nek van je hond is sterk, zolang je niet zelf hard aan de riem staat te rukken... je hebt echt baasjes die dat doen. het is ook wel makkelijker hem te corrigeren met een halsriempje als ie dan iets doet wat niet mag (wil soms poep opeten, of afval...  ) ik vind een tuigje best wel duur en vooral handig voor mensen die lang met de hond willen wandelen, grote wandelingen dus, want dat zit allicht wel aangenamer dan zo'n halsband denk ik, ik wandel nl. niet langer dan 5km in 1 wandeling, dus vind ik het niet nodig. er zijn voor en nadelen aan dat bandje uitdoen thuis, als ie wegloopt heb je zijn bandje met naam enzo dat hij draagt, je kan hem sneller 'pakken' aan zijn bandje, nadeel: het is niet altijd gezond voor de vacht in de hals, vooral bij heel harige honden. een slipbandje gebruik ik nooit, gewoon simpel riempje

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" altijd simpel halsbandje, waar ik een gewone leiband aan vast maak of een flexileiband en om te spelen een hele lange leiband van 10meter, altijd aan de halsband eigenlijk... mijn hondje trekt niet erg, zelf al wandelt ie aan de flexi, trekt hij toch eens, dan is het idd niet leuk, maar ze leren het gelijk ook snel af, en de nek van je hond is sterk, zolang je niet zelf hard aan de riem staat te rukken... je hebt echt baasjes die dat doen. het is ook wel makkelijker hem te corrigeren met een halsriempje als ie dan iets doet wat niet mag (wil soms poep opeten, of afval...  ) ik vind een tuigje best wel duur en vooral handig voor mensen die lang met de hond willen wandelen, grote wandelingen dus, want dat zit allicht wel aangenamer dan zo'n halsband denk ik, ik wandel nl. niet langer dan 5km in 1 wandeling, dus vind ik het niet nodig. er zijn voor en nadelen aan dat bandje uitdoen thuis, als ie wegloopt heb je zijn bandje met naam enzo dat hij draagt, je kan hem sneller 'pakken' aan zijn bandje, nadeel: het is niet altijd gezond voor de vacht in de hals, vooral bij heel harige honden. een slipbandje gebruik ik nooit, gewoon simpel riempje "

 Nee, sommige honden houden gewoon niet van halsbanden, en blijven trekken, wat erg ongezond is en op den duur blijvend letsel geeft.

honden page profiel MaritMarit

Ik heb soms een halsband en soms een tuig. Met een tuig loopt ze wel beter mee want dan trekt ze minder en met de halsband trekt ze soms echt heel veel. Binnen heeft ze niks om

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb Moh eigenlijk altijd aan een tuig. Dit vooral omdat mijn vorige hondje en nekhernia heeft opgelopen doordat we zijn aangetreden toen we op de fiets zaten. Zij zat vast aan het mandje aan haar halsband. Toen waren tuigen eigenlijk ook nog niet echt veel te koop en ik had haar echt nog maar net. Dus ik wist nog niet beter eigenlijk. Ze gilde het uit van de pijn. Daarna haar altijd aan een tuig gehad.

Nu dus Moh ook altijd aan een tuig, net een halsband loopt ze ook erg onhandig. Ze vind de lijn erg irritant als deze aan haar halsband zit en ook elke keer haar poten over de lijn. En dus ook met het hernia verhaal van Bambi in mijn achterhoofd... tja dan is de keuze erg makkelijk! 

 

Thuis heeft ze niets om, behalve als we bijvoorbeeld op vakantie zijn met de hele familie, dan geeft ze wel een halsband om met penning. 

Ook gebruikte ik de halsband wel eens met de cursus, maar met een halsband om blijft ze krabben, met tuig eigenlijk nooit.

 

Hier dus een tuigenfan, het was wel een zoektocht om een fijn passend tuig te vinden...

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Hier verschillende tuigjes en een halsband 

De halsband gebruiken we voor de bekende rondjes. Hij word enorm hyper in nieuwe omgevingen dus daarvoor gebruiken we liever een goed tuigje  Ook in de auto altijd een tuigje om. 

Tijdens zijn enthousiaste momenten kan hij zich namelijk echt ophangen aan zijn halsband. Waardoor hij enorm piepend adem gaat halen..

In tuigjes hebben we ook nog allemaal verschillende  Maar momenteel een y tuigje die verder achter de oksels zit. Die bevalt momenteel het best. 

honden foto van Len@ en Jazz

Hier tuigen. De kleine honden die we hadden of hebben gaan hoesten van een halsband. De spaniel is oud en ze wil niet meer lopen met een tuig,misschien zit dat niet fijn meer, dus voor haar nu een halsband.

 

Voor de kleine hond heb ik 3 tuigen. En een heel zwikkie riemen,zo leuk.

 

Binnen hebben ze niets om,aan.

 

 

 

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Shadow draagt hier met normale wandelingen een halsband. Hij draagt als we met de auto weggaan een tuig daarbij, zodat hij veilig vastzit. Met sporten draagt Shadow een trektuig. Hij heeft geleerd dat hij in een tuig mag trekken, dus vandaar dat hij anders altijd gewoon een halsband draagt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Alleen tijdens zwemmen een tuig anders een halsband. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Alleen tijdens zwemmen een tuig anders een halsband.  "

 Wat zijn die ringen aan de zijkant van het tuig? 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Binnen nooit iets, buiten eigenlijk zo goed als altijd een tuig. 

 

Af en toe wel een halsband wanneer ik meer controle over haar hoofd nodig heb, bij de dierenarts oid. Dan is het gewoon net even makkelijker om een halsband vast te pakken.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Santa draagt ondanks dat hij een enorme trekker was, en wat problemen waardoor hij soms mank loopt,  toch een halsband. 

Dit in overleg met de fysiotherapeut. Afhankelijk van de locatie van de klacht, is een tuig meer of minder geschikt. 

We hebben hem een tijd het Y tuig van Hurtta laten dagen,  maar zijn toch teruggegaan naar een halsband. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Hier beiden.

De langere wandelingen altijd met tuig (en een 8 m longeerlijn).

Het laatste plasrondje even snel de halsband. 

 

Als we naar de fysio of da gaan ook de halsband, want dan kunnen ze er beter bij

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik heb voor Jenny een windhonden y-tuig op maat laten maken en deze gebruik ik eigenlijk bijna altijd, maar voor op de behendigheid hebben we ook nog een jachtlijn omdat die veel makkelijker af te doen is. De gewone halsband pak ik ook nog wel eens, met name als het tuig in de was zit of als we 's avonds vlak voor het slapen nog de laatste plas doen, dan heb ik niet zo'n zin om alleen daarvoor weer helemaal dat tuig aan te trekken  Binnen heeft ze overigens nooit iets om, maar ze heeft voor buiten wel een penning aan haar halsband en haar tuig zitten. 

 

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

Ik probeer om de halsband zo min mogelijk (nooit) om te doen omdat dat hun vacht heel lelijk plat plet. Mijn zwager loopt wel altijd met de halsbanden. Ik loop zelf met een k9 tuig. Ik was eerst aangezien ik sledehonden heb tegen een tuig met het lopen, ivm verwarring met trekken voor de step. Nu sinds ze dit seizoen niet voor de step stonden, (en de oudste sowieso niet) vind ik dit nu achteraf geen goeie reden haha, aangezien het zo goed gaat. Showen doe ik met slipketting en een showlijntje.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Hier gebruiken wij een tuigje voor 's morgens en 's middags. 's Avonds als we blokje om lopen dan krijgen ze een halsband om. Als we naar een bos lopen waar ze lekker los kunnen rennen dan krijgen ze ook meestal een halsband om. Ook altijd met een penning aan. Zo een Y-tuig heb ik nog nooit gezien :-)

honden foto van Nathalie, Clooney & Harley

Hier lopen ze altijd aan een jachtlijn met dubbele stop. Alleen tijdens de training dragen ze allebei een gewone halsband.

In huis dragen ze sowieso niks en als ze loslopen in het bos ook niet.

Clooney heeft een tijd een tuig gedragen, maar hij vindt ze vreselijk.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

http://www.allergie-bij-honden.nl/is-een-halsband-schadelijk-voor-je-hond/

 

Lees deze link en kijk wat je zelf beter vindt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

"  Wat zijn die ringen aan de zijkant van het tuig?  "

goed zicht als de hond ver weg is....het zijn drijvers, je kan  ze er af halen........ook zit er een handvat boven op haar rug daar kan een drenkeling zich aan vast houden.......

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

......hier kan je duidelijk het handvat zien, het zijn zwemmers deze honden en ook is het handig om te sturen.........het is alleen voor het zwemmen, niet om mee te wandelen.

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Ik gebruik een jachtlijn voor de trainingen (in zn achteruit glipt hij uit zn halsband). 

En voor de wandelingen een halsband. 

 

Tuigje vind ik wel gezonder, maar dan kan ik hem niet houden als hij trekt.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik gebruik een jachtlijn voor de trainingen (in zn achteruit glipt hij uit zn halsband). 
En voor de wandelingen een halsband. 
 
Tuigje vind ik wel gezonder, maar dan kan ik hem niet houden als hij trekt. "

 Ook niet met een ring aan de voorkant?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

En voor de wandeling een halsband met leren riem van een meter.

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

"  Ook niet met een ring aan de voorkant? "

 Wil ik wel gaan proberen, maar dan moet ik eerst een stevige vinden. De meeste zijn zo slapjes. 

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

"  Wil ik wel gaan proberen, maar dan moet ik eerst een stevige vinden. De meeste zijn zo slapjes.  "

U-leader op zooplus zijn stevig. Met halsband kan je die doen en dan de u-leader zelf. Een vriendin van me gebruikt het voor een boerboel en is zeer tevreden. Je kan ze bij Maxi Zoo bekijken ook, maar dat is in België.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik gebruik voor mijn oudere hond en halsband en voor mijn jonge hond een Hurtta tuig. Mijn voorkeur gaat uit naar een tuig, omdat ik het idee heb dat het prettiger zit bij een hond 

 

 

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Universeel niet aaien label
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^