akita of shiba?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lanalana

ik wil graag een puppy aanschaffen maar nu ben ik dus aan het twijfelen tussen een akita en een shiba welken heeft de hoogsten levensverwachting en word het minsten ziek? ik hoor graag ervaringen van jullie met jullie shiba of akita 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Wat spreekt je zo aan in deze rassen?het zijn niet van de minste :-).

 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Er zit nogal een verschil tussen die twee. De ene is groot, de ander is klein etc.
Ik zou eerst gaan kijken naar wat jij van de hond verwacht (zowel qua uiterlijk als innerlijk), wat je ermee gaat doen en hoeveel je ermee wil gaan doen.

En dan kijken welke van de twee bij jullie past....

Sowieso is het altijd aan te raden om naar een goede fokker te gaan! Dan heb je de minste kans op een zieke hond, omdat de ouderdieren dan getest zijn. Goedgekeurde fokkers vind je op de site van de rasvereniging:

http://www.akitaclub.nl/

honden page profiel ..

honden foto van .

Volgens mij is dat niet ras afhankelijk. Ik denk dat je de hond bij een goede fokker moet halen die met gezonde honden fokt. Zo sluit je al veel problemen uit. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

de hoogste levensverwachting heeft de hond geboren uit gezonde ouders. Een goede fokker heeft daarvoor testen laten doen bij de ouderdieren. (geen dierenartsverklaring dat de hond gezond is maar testen op erfelijke afwijkingen die bij het ras voorkomen)

 

Het belangrijkst is dus dat je gaat voor een goede fokker als je eenmaal je keus gemaakt hebt. En lees je in in de rassen wat je kunt verwachten.

 

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_463-broodfoksignalen.php

 

http://www.comitedierennoodhulp.nl/fokkers.html

 

 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Dat is nogal een verschil!  De ene groot, de ander klein... 

Probeer eerst eens uit te maken of je een grote hond wil of een kleine, lees je dan in over het ras en kijk of het is wat je wil, kan je de hond ook geven wat hij nodig heeft?  Kan je leven met de minder "leuke" karaktertrekken enz.

 

Ga niet alleen af op het uiterlijk, je zou wel eens kunnen schrikken van wat bij dat uiterlijk hoort en dan is de hond de dupe.

 

 

honden page profiel lanalana

heel erg bedankt allemaal ga ik zeker doen 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Het zijn twee totaal verschillende honden dus ik zou goed uitzoeken wat je wil en wat bij je past.

Ik zou niet alleen naar de levensverwachting kijken, maar goed uitzoeken hoe de honden in elkaar zitten en hoe je die wil benaderen in combinatie met de opvoeding die je wil geven;)

 

Ik zou langs gaan bij mensen die deze honden hebben en/of bij fokkers. Goed informeren en veel uitzoeken.. de positieve en negatieve punten uitzoeken.

Ik heb zelf twee Amerikaanse Akita's en dat zijn erg pittige beestjes. Ik heb de Japanse ook ontmoet en de Shiba's ook.. zijn meestal nog pittiger.

Onze Akita's kunnen niet los en Shiba's meestal helemaal niet. Veel Shiba's en voornamelijk teefjes kunnen niet met andere honden. Dus houd er rekening mee dat dit kan en dus ook moet accepteren.

Wil je dit echt? Dan een tip: zoek van te voren een goede hondenschool uit waarbij de trainer verstand heeft van dit ras en niet elke hond hetzelfde behandeld.. van wat de een kan, kan de andere ook.. deze rassen doen wat ze zelf willen en snel verveeld als je met hun traint.

 

Sorry als ik negatief overkom, maar heb van zoveel mensen al gezien en gehoord dat ze dit ras in huis nemen en dan naar een half jaar toch de hond niet meer willen, omdat het niet zo makkelijk gaat als een golden retriever (bijvoorbeeld). Zit in Akita en Shiba groepen op Facebook en worden veel herplaatsers neergezet.

En kijk uit voor geïmporteerde honden, want als niet raszuiver is.. kun je ineens wat anders in huis halen;) (kruising, ziektes etc.).

 

En als je iets wil weten, mag je altijd vragen natuurlijk, want er zijn een heleboel positieve eigenschappen bij deze honden waardoor wij een Akita hebben genomen en sinds januari zelfs een tweede;)

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ik kan me alleen maar bij Sylvia aansluiten. 

 

Ga niet af op uiterlijk, maar verdiep je echt goed in het ras zelf. Je kunt op www.nipponinu.nl goede fokkers vinden en globale informatie over de rassen (ga naar het ras en dan naar 'gedrag en opvoeding'). Je kunt altijd eens contact opnemen met een van de fokkers met de vraag of je langs mag komen om het ras te ontmoeten en meer erover te leren. 

 

Daarnaast weet ik niet hoe sterk je - letterlijk - in je schoenen staat. Een shiba kan al behoorlijk kracht zetten. Kun je een akita houden als hij ergens per se naartoe wil. Of dat nu met goede of minder goede bedoelingen is, en of het nu iets betreft aan de andere kant van de straat, of twee meter van je vandaan. 

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

Sorry als ik negatief overkom, maar heb van zoveel mensen al gezien en gehoord dat ze dit ras in huis nemen en dan naar een half jaar toch de hond niet meer willen, omdat het niet zo makkelijk gaat als een golden retriever (bijvoorbeeld). Zit in Akita en Shiba groepen op Facebook en worden veel herplaatsers neergezet.
En kijk uit voor geïmporteerde honden, want als niet raszuiver is.. kun je ineens wat anders in huis halen;-) (kruising, ziektes etc.).

 Verschrikkelijk om zoveel herplaatsers te zien, kan hij achteraf tóch niet met de kippen van de buren, heeft ie toch meer beweging nodig dan een blokkie om enzv 

Volgende forumvraag: Gewicht pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^