geextrudeerd of geperst hoe zie je dat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Cindy (Gast)

Hallo allemaal,   Ik heb een vraag over brokken en ik heb eerlijk gezegd niet meer de moed om te zoeken of het al behandeld is hier. Ik heb namelijk tot in den treuren zitten lezen over het verschil tussen geextrudeerde en geperste brokken en ook dat je het niet mag mengen. Maar hoe kom ik er nu achter tot welke soort mijn brokken behoren? Mijn hond kreeg in de opvang Jumbo puppy brokken en ik wil over op brokken met iets meer vlees, en dan het liefst lam omdat hij last van zijn darmpjes heeft en nogal krapt (zonder dat ik zwarte vriendjes kan vinden). Op de verpakking kan ik er niets over vinden. Misschien staat het er met andere bewoording op? Kortom, help me alstublieft!   Vriendelijke groetjes,   Cindy.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Geperste brok:

 

Geëxtrudeerde brok:

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Geperst kan je makkelijk breken en valt ook in fijne korrel uit elkaar,de meerwaarde ervan heeft nog niemand mij kunnen wijsmaken wat fabrikanten claimen is geperste lucht.

Wil je meer vlees zal je geperst moeten laten links liggen meeste hebben een pover vlees % hoogste is bij geperst rond de 36% de rest mais en ander onnodig opvul middel,maar de meeste geperste merken bevatten amper 20% vlees.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Geperst kan je makkelijk breken en valt ook in fijne korrel uit elkaar,de meerwaarde ervan heeft nog niemand mij kunnen wijsmaken wat fabrikanten claimen is geperste lucht.

Wil je meer vlees zal je geperst moeten laten links liggen meeste hebben een pover vlees % hoogste is bij geperst rond de 36% de rest mais en ander onnodig opvul middel,maar de meeste geperste merken bevatten amper 20% vlees. "

Geperst heeft wat mij betreft ook inderdaad totaal geen meerwaarde.
Hecht zich zelfs als een kleverige brij rondom te tanden met veel meer tandsteen als gevolg.

Cindy (Gast)

Heel erg bedankt voor de uitleg en de adviezen. Nu kan ik met een gerust hart gaan mengen!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Darm problemen en jeuk, kan een voedselallergie zijn.

Vaak komt dit door kip, rund maar ook lam.

Weet je welke diersoorten ze tot nu heeft gekregen?

 

Van wolfsblutt heb je brokken met andere diersoorten. Zoals kangaroe, paard, waterbuffel. Misschien een idee om dat eens te proberen? 

Geen granen en voor zover ik weet een hoog vlees aandeel, dacht ik

Volgende forumvraag: Ervaringen Orijen Adult
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^