Artrose Metacam doet zn werk niet meer ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LunaLuna

Beste mensen.

Mn hond luna, Amerikaanse Bull van 9 heeft sinds een jaar pech met haar knie. 

Gescheurde kruisband operatie mislukt. De dierenarts in Zuidwolde heeft er de MRSA /MRSI bacterie bij laten komen. Door deze bacterie zal een kunstkruisband of TTA nooit genezen. Bacterie is geen anti biotica voor. En zal gaan wroeten onder t implantaat. Kortom blunder en mn hond verpest. Nu heb ik voor 800 euro een brace van Hodes. Maar deze werkte ook slechts een paar weken. In t gewricht is ernstige artrose ontstaan. Ze kan nog kleine stukjes wandelen, paar honderd meter, maar steunt niet op die poot.

Dus ja de artrose zal wel te veel pijn doen denk ik ? Amputatie is ook geen optie want dan gaat haar andere poot er snel aan.

Nu zit ze al een aantal jaren op metacam. Maar kan t zijn dat dit medicijn zn werking verliest na verloop van tijd ? Kan t zijn dat een andere nsaid wel aanslaat ?

Tramadol cq opiaten werd ze raar van, beetje raar in t hoofd, en dat medicijn sloeg ook niet zo aan.

Het gewricht is gewoon platgezegd kapot dankzij die dierenarts. 

Supplementen geef ik. Groenlip mossel.  Gluco etc...

Iemand ideeën of tips?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat een ellende

 

Wat ik zou doen is goede Manuka Honing proberen, in Duitsland wordt dit al gedaan in ziekenhuizen waar de bacterie voorkomt en geen antibiotica tegen werkt

 

http://www.greenmedinfo.com/blog/manuka-honey-effective-against-antibiotic-resistant-mrsa

 

En zelf zou ik ipv de metacam bijv. analgos inzetten

http://www.huisdierendokter.nl/

 

en dan het best naar een holistisch dierenarts gaan, die je verder kan helpen op een andere manier dat een regulier arts dat kan. Die kan dan bepalen welke supplementen voor jouw hond nodig zijn.

honden page profiel LunaLuna

Ik zie nogal veel prijsverschillen met shops die de honing aanbieden. Een tip misschien waar ik t beste en voordeligst kan halen ?

 

En die analgos, mag je die geven naast bijv de metacam?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Wat triest......misschien eens informeren voor een stamcelbehandeling voor de arthrose in de knie ? Hier met succes een stamcelbehandeling.

honden page profiel LunaLuna

" Wat triest......misschien eens informeren voor een stamcelbehandeling voor de arthrose in de knie ? Hier met succes een stamcelbehandeling. "

 Dat kan ik helaas niet betalen. Al mn spaargeld ca 3000 euro is al opgegaan aan operaties, brace, bergen supplementen etc

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat voel je je dan machteloos, als je ziet dat je hond pijn heeft. Vooral als je weet, dat honden - zeker jouw soort hond -, pijn pas in een heel laat stadium laten zien en dan is het ernstig. Het kan zeker, dat je hond na lange tijd Metacam te hebben gebruikt, hier niet meer voldoende pijnstilling door heeft.

 

Ik had vroeger bij mijn oude Kooikerhondje wel behoorlijke pijnvermindering door het geven van de NSAID Rimadyl (Carporal is hetzelfde, maar iets minder prijzig en bevat dezelfde stof als Rimadyl nl. Carprofen). Het is toch het proberen waard. Haal dan bijv. voor 1 week of 10 dagen tabletten, zodat je eerst kan kijken of je hond hier wel voldoende pijnvermindering door heeft.

 

Daarbij gaf ik mijn hond Primeval Gelatinaat.

http://www.petfooddiscount.nl/primeval-gelatinaat-500-gr

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik zie nogal veel prijsverschillen met shops die de honing aanbieden. Een tip misschien waar ik t beste en voordeligst kan halen ?
 
En die analgos, mag je die geven naast bijv de metacam?
  "

Die prijsverschillen liggen aan de sterkte van de stof die geneeskrachtig is. Jij hebt voor je hond een medicinale sterkte nodig,zo hoog mogelijk UMF of MGO gradatie

 

De Gradering
De Universiteit van Waikato in Hamilton, Nieuw Zeeland stelde de Waikato Honey Research Unit samen om de samenstelling van honing en haar natuurlijke en schimmeldodende eigenschappen te bestuderen. De Active Manuka Honey Association (AMHA) is een organisatie voor de standaardisering van Manuka honing productie. Zij hebben een gradatie systeem uitgevonden genaamd UMF (Unique Manuka Factor), waarmee de honing wordt gegradeerd aan de hand van de natuurlijke werking. De werkzame stof in Manuka honing was voorheen niet bekend. Pas in 2008, identificeerde professor Thomas Henle van de Universiteit van Dresden, de werkzame stof als zijnde methylglyoxal. Vervolgens is een nieuw gradatie systeem in het leven geroepen onder de naam van MGO aan de hand van de hoeveelheid methylglyoxal in de honing. MGO100+ vertegenwoordigt 100 mg methylglyoxal per kilogram honing. De AMHA echter, is van mening dat methylglyoxal niet de enige werkende stof in Manuka honing is, en daarom zijn vandaag de dag beide gradatie systemen op producten te vinden. Belangrijk is dus, dat men bij het kopen van Manuka honing let op de UMF of MGO gradatie. Er zijn namelijk Manuka honingen in supermarkten te koop waarop "Actieve Manuka Honing" staat vermeld, maar dit is honing van een dusdanig lage graad dat hij niet aangeduid mag worden met UMF of MGO en ook niet de natuurlijke werking heeft waar men naar zoekt. 
 

 

 

Wb de analgos, denk ik wel dat je die naast de metacam kan geven, je kan op die site ook even overleggen per mail.

honden page profiel LunaLuna

" Die prijsverschillen liggen aan de sterkte van de stof die geneeskrachtig is. Jij hebt voor je hond een medicinale sterkte nodig,zo hoog mogelijk UMF of MGO gradatie
 
De Gradering De Universiteit van Waikato in Hamilton, Nieuw Zeeland stelde de Waikato Honey Research Unit samen om de samenstelling van honing en haar natuurlijke en schimmeldodende eigenschappen te bestuderen. De Active Manuka Honey Association (AMHA) is een organisatie voor de standaardisering van Manuka honing productie. Zij hebben een gradatie systeem uitgevonden genaamd UMF (Unique Manuka Factor), waarmee de honing wordt gegradeerd aan de hand van de natuurlijke werking. De werkzame stof in Manuka honing was voorheen niet bekend. Pas in 2008, identificeerde professor Thomas Henle van de Universiteit van Dresden, de werkzame stof als zijnde methylglyoxal. Vervolgens is een nieuw gradatie systeem in het leven geroepen onder de naam van MGO aan de hand van de hoeveelheid methylglyoxal in de honing. MGO100+ vertegenwoordigt 100 mg methylglyoxal per kilogram honing. De AMHA echter, is van mening dat methylglyoxal niet de enige werkende stof in Manuka honing is, en daarom zijn vandaag de dag beide gradatie systemen op producten te vinden. Belangrijk is dus, dat men bij het kopen van Manuka honing let op de UMF of MGO gradatie. Er zijn namelijk Manuka honingen in supermarkten te koop waarop "Actieve Manuka Honing" staat vermeld, maar dit is honing van een dusdanig lage graad dat hij niet aangeduid mag worden met UMF of MGO en ook niet de natuurlijke werking heeft waar men naar zoekt.  
 
 
Wb de analgos, denk ik wel dat je die naast de metacam kan geven, je kan op die site ook even overleggen per mail. "

 Oke kijk es. Das duidelijk. Weet jij misschien een adres in Nederland ? :)

honden page profiel LunaLuna

" Wat voel je je dan machteloos, als je ziet dat je hond pijn heeft. Vooral als je weet, dat honden - zeker jouw soort hond -, pijn pas in een heel laat stadium laten zien en dan is het ernstig. Het kan zeker, dat je hond na lange tijd Metacam te hebben gebruikt, hier niet meer voldoende pijnstilling door heeft.
 
Ik had vroeger bij mijn oude Kooikerhondje wel behoorlijke pijnvermindering door het geven van de NSAID Rimadyl (Carporal is hetzelfde, maar iets minder prijzig en bevat dezelfde stof als Rimadyl nl. Carprofen). Het is toch het proberen waard. Haal dan bijv. voor 1 week of 10 dagen tabletten, zodat je eerst kan kijken of je hond hier wel voldoende pijnvermindering door heeft.
 
Daarbij gaf ik mijn hond Primeval Gelatinaat.
http://www.petfooddiscount.nl/primeval-gelatinaat-500-gr
  "

Primeval gelatinaat heb ik ook een half jaar geprobeerd. Geen resultaat  :(

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wij hebben Phen-Pred gekregen van onze DA (onze vorige hond had artrose en spondylose). Dat heeft nog ongeveer 1.5 jaar goed gewerkt bij hem. Hij kreeg wel de hoogste dosering.
Later kreeg hij ook nog iets met tramadol erin.
Helaas was het op een gegeven moment ook uitgewerkt maar wie weet mag dit bij jullie hond nog helpen...

Vreselijk om te zien dat de medicijnen minder/niet aanslaan. Sterkte en hopelijk vinden jullie gauw iets wat helpt!!

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Bij Zus hadden phen-pred dat heeft lange tijd geholpen. Wel kreeg ze op den duur een rare gezwollen buik van die medicatie.

Zus heeft een kniebrace achter gehad voor een kapot kniegewricht met artrose. Ze heeft er toch ruim een jaar mee gelopen. En dan echt 15 km per dag hè. Ik zou nog eens overleggen met Arjen.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Mijn hond kreeg previcox als pijnstilling en tramadol als de pijn erger was. Daarnaast kreeg hij groene os glucosamine speciaal. Verder ook wel alles geprobeerd van groenlipmossel tot gelatinaat tot een helderziende (iets laten aanpraten NIET DOEN!!!) tot .... wortelnogiets. Niets hielp behalve de Previcox en groene os. Belangrijk was ook waar hij op lag. Tijdje op jacht geweest naar een orthobed. Ik wilde niet dat hij op de koude grond lag, maar belangrijk was wel dat hij stevig lag. Ipv een duur orthobed voor 10 euro een kindermatrasje aangeschaft. Daar lag hij heerlijk op. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

"  Dat kan ik helaas niet betalen. Al mn spaargeld ca 3000 euro is al opgegaan aan operaties, brace, bergen supplementen etc "

 Primeval gelatinaat ? Is wel duur maar daar doe je heeeel lang mee, en is ook een product wat langdurig gebruikt kan worden, toch zou ik met je arts nog eens overleggen voor een andere pijnstilling, je hond mag toch geen pijn hebben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Primeval gelatinaat heb ik ook een half jaar geprobeerd. Geen resultaat  :( "

 Ik lees het nu pas, dan naar je arts en voor een  week andere pijnstilling proberen, misschien is dat een optie ? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik woon zelf in Duitsland dus adressen in Nederland ken ik niet,zelf zou ik bij een apotheek navragen of ze medicinale Manukahoning hebben.

 

Je kan je hond daarbij ook regelmatig kurkuma geven, het werkt ontstekingsremmend en schijnt  goed te werken bij gewrichtsproblemen, ook de pijn verminderd dan dus. Ook gember en het natuurlijk enzym bromelain kunnen ondersteunen. Biologische krillolie zou ik zelf ook gaan geven.

 

En verder een goede afwisselende verse voeding met vitamines en mineralen.

 

Ik dacht dat op de site van de huisdierdokter nog meer middelen staan, ik heb zelf heel goede ervaringen met chinese kruiden, maar het zijn natuurlijk algemene middelen, een holist kan speciaal op jouw hond afgestemde middelen voorschrijven.

 

 

 

 

 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Ik zou ook voor previcox gaan ipv metacam  en een 3 maandelijkse anabolen spuit om spieren te versterken (zou nog beter werken met vit b spuit erbij ,maar weet niet meer waarom )

Verder  goeie omegavetzuren (doils voor gewrichten )

Bij mensen weet ik dat er wel nog een paar  ab zijn tegen de msra bacterie

zie dit stukje

Er zijn nog een paar middelen, waaronder het antibioticum Vancomycine, die de MRSA-bacterie kunnen doden. Deze middelen kunnen nare bijwerkingen voor de patiënt hebben. Omdat het gevaar bestaat dat MRSA ook een resistentie tegen deze middelen zal ontwikkelen, worden ze alleen toegediend bij patiënten die een infectie hebben die door MRSA is veroorzaakt en dus niet bij dragerschap. Na behandeling met antibiotica worden kweken afgenomen om het resultaat van de MRSA-behandeling te controleren. Meestal volgt volledige genezing. Soms zijn meerdere antibioticakuren nodig. Mensen kunnen geen afweer opbouwen tegen MRSA.

Zou dit zeker proberen en aan de da vragen

 

Beterschap en succes

Beer (Gast)

tip voor de artrose in Duitsland geven ze daar laser behandeling voor. Heeft een wonder voor de hond van mijn broer verricht, die liep echt kreupel en na behandeling niks meer te merken.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Wat voel je je dan machteloos, als je ziet dat je hond pijn heeft. Vooral als je weet, dat honden - zeker jouw soort hond -, pijn pas in een heel laat stadium laten zien en dan is het ernstig. Het kan zeker, dat je hond na lange tijd Metacam te hebben gebruikt, hier niet meer voldoende pijnstilling door heeft.
 
Ik had vroeger bij mijn oude Kooikerhondje wel behoorlijke pijnvermindering door het geven van de NSAID Rimadyl (Carporal is hetzelfde, maar iets minder prijzig en bevat dezelfde stof als Rimadyl nl. Carprofen). Het is toch het proberen waard. Haal dan bijv. voor 1 week of 10 dagen tabletten, zodat je eerst kan kijken of je hond hier wel voldoende pijnvermindering door heeft.
 
Daarbij gaf ik mijn hond Primeval Gelatinaat.
http://www.petfooddiscount.nl/primeval-gelatinaat-500-gr
  "

 Mijn vorige hond (kruising collie x appenzeller) had vanaf zijn 3e ernstige artrose. Foutje dierenarts ook (orthopeed) 

Hij kreeg ook rimadyl (Carporal was er nog niet) Daarnaast supplementen waaronder glucosamine.

Indd wat dogmaster zegt, injecties anabolen. Jou hond is normaal gesproken een stuk gespierder als mijn kruising ;-) was... Zou mooi zijn als deze versterken bij Luna. De mijne kreeg af en toe corticosteroïden injecties als hij bv helemaal niet kon lopen. 

 

Duur he.....? Ik weet er alles van. Heeft veel geld gekost, maar heb zo'n lieve blije vrolijke gelukkige vriend aan hem gehad. 

Sterkte met Luna. Hoop dat met andere middelen de pijn verminderd bij haar.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Weleens gehoord van een vitamine D tekort bij (veel) honden met artrose?

 

Schijnt zo te zijn, door Vitamine D in combinatie met Omega 3 vetten,kon deze hond weer optimaal rennen!

https://www.facebook.com/huls.gerard/videos/10204976945398595/?pnref=story

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

ga eens naar een goede holist arts

die behandeling en evt supplementen acupunctuur ect

kunnen de hond heel goed ondersteunen ook naast reguliere medicatie

en soms kan je die weer wat afbouwen

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

" tip voor de artrose in Duitsland geven ze daar laser behandeling voor. Heeft een wonder voor de hond van mijn broer verricht, die liep echt kreupel en na behandeling niks meer te merken. "

 hier (ook in Duitsland) ken ik een jongen die behandeld is met magneetveldtherapie na een ongeluk, na van alles en nog wat geprobeerd te hebben met injekties en supplementen heeft dit als enige geholpen bij hem. Dat zou idd ook nog een optie zijn.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^