Waarom dromen honden hetzelfde?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EviEvi

Een half jaar geleden ben ik met mijn vriend gaan samenwonen. We hadden elk al onze eigen hond. Ik een labrador van 1,5j nu en hij een am Stafford van 9j. Ze komen erg goed met elkaar overweg. Maar het grappige is dat mijn teefje na een tijdje dezelfde dromen had als de reu. Hoe kan dit? Vroeger maakte ze nooit een geluid, ze blaft of jankt nooit, zelfs toen niet in haar slaap. En nu plots wel (wel enkel in haar slaap).

 

weet er iemand hoe dit komt? 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Dat komt bij elke hond voor. Ook periodes dat er niet geblaft word. Of ineens veel ren/trappel bewegingen in de slaap en soms tijden gewoon rustig. 

Met de tweede hond erbij heeft jou hond duidelijk meer te verwerken. Dat zie je o.a. In dromen terug.

 

Maar nee ik geloof niet dat ze "hetzelfde" dromen. Hooguit dat uiterlijke kenmerken en zo wat op elkaar lijken 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zijn niet dezelfde...dromen....de trekkingen en geluidjes kunnen het zelfde zijn, zo is het bij iedere hond weer anders...hier wordt flink gesnurkt, en ze heeft zeker ook remslapen, heftig en minder heftig.

honden page profiel EviEvi

Maar sinds ze elkaar kennen maakt mijn teefje pas die geluiden. Daarvoor waren dat andere geluiden.. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Maar sinds ze elkaar kennen maakt mijn teefje pas die geluiden. Daarvoor waren dat andere geluiden..  "

 Dat heeft te maken met dat ze meer te verwerken heeft in haar slaap sinds ze vaak bij elkaar zijn :)

En dat verwerken van dingen uit zich in iets heftiger dromen 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ik zou niet weten welke dromen mijn hond heeft, al lijkt het soms wel of hij aan een hardloop wedstrijd mee doet

honden page profiel Sharon, Harley & BonoSharon, Harley & Bono

honden foto van Sharon, Harley & Bono

Vind het wel altijd leuk om te zien als ze dromen
Mijn twee dromen allebei, maar niet hetzelfde.

honden page profiel DagmarDagmar 2 doggies

Lijkt mij wel heel interessant als je kon zien wat ze dromen... Ze schijnen niet zo in multicolor te dromen zoals wij, hoewel ik ook wel van die vagere dromen heb die wat mistig en zwart-wit aandoen

Maar ze zullen inderdaad niet hetzelfde dromen, hooguit inderdaad dat er nu iets meer te verwerken is waardoor er wat meer reacties tijdens het dromen waar te nemen zijn.

Leuke dromen gaan vast over spelen met andere honden enzo en lekker eten

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ik heb de vraag welééns eerder gesteld maar hij bleef onbeantwoord. Als mens weet je dat je gedroomd hebt omdat wij dat kunnen beredeneren dus ook v.w.b. herinneringen kunnen wij onderscheid maken tussen dromen die wij ons herinneren en echte herinneringen. Hoe zit dat bij honden, zouden ervaringen in hun dromen net zo geldig zijn als hun ervaringen in real life?

Nog een vraag, maken jullie je hond wakker als je het idee hebt dat hij niet leuk droomt?

honden page profiel LeyenaLeyena

honden foto van Leyena

" Ik heb de vraag welééns eerder gesteld maar hij bleef onbeantwoord. Als mens weet je dat je gedroomd hebt omdat wij dat kunnen beredeneren dus ook v.w.b. herinneringen kunnen wij onderscheid maken tussen dromen die wij ons herinneren en echte herinneringen. Hoe zit dat bij honden, zouden ervaringen in hun dromen net zo geldig zijn als hun ervaringen in real life?
Nog een vraag, maken jullie je hond wakker als je het idee hebt dat hij niet leuk droomt? "

 Goed laast vraag , dat zal ik wel willeen weeten omdat ik zelf heb wel een keer gedaan omdat ik shrom zelf van dat gebuild dus ik wou niet dat die wakker word met bangheid of wat dan ook heb hem rustig geait en zo toen is die zo bij me geruip zo echt van ga nooit weg :( :) dus ik decht hij heeft gedroom iets van dat die word weggehaalt van me of wat dan ook :( niet leuk 

honden page profiel EviEvi

Een 'slechte' droom heeft ze ook wel eens. Maar ik maak haar enkel wakker als ze echt veel te wild aan het bewegen is :) 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Als ik de indruk heb dat ze heel vervelend droomd fluister ik soms heel zachtjes tis ook meissie. Best vaak wodt ze dan rustiger.

Maar haar gaan aanraken of bewust wakker maken, nee heb wel eens gehoord dat dat heel slecht is. Om bijvoorbeeld wakker te maken uit een nachtmerrie bijvoorbeeld.

 

In hoever honden onderscheid kunnen maken tussen realiteit en droom etc. Geen idee. Maar ik heb nog geen hond mee gemaakt die na een vervelende droom chagrijnig was of zo. Dus misschien dromen ze meer ombewust. Zoals het verwerkingsdromen bij ons ook vaak plaats vind. Zoals wakket worden met gevoel dat je hebt gedroomd en keihard hebt gewerkt maar geen idee wat of hoe?

honden page profiel LeyenaLeyena

honden foto van Leyena

" Als ik de indruk heb dat ze heel vervelend droomd fluister ik soms heel zachtjes tis ook meissie. Best vaak wodt ze dan rustiger.
Maar haar gaan aanraken of bewust wakker maken, nee heb wel eens gehoord dat dat heel slecht is. Om bijvoorbeeld wakker te maken uit een nachtmerrie bijvoorbeeld.
 
In hoever honden onderscheid kunnen maken tussen realiteit en droom etc. Geen idee. Maar ik heb nog geen hond mee gemaakt die na een vervelende droom chagrijnig was of zo. Dus misschien dromen ze meer ombewust. Zoals het verwerkingsdromen bij ons ook vaak plaats vind. Zoals wakket worden met gevoel dat je hebt gedroomd en keihard hebt gewerkt maar geen idee wat of hoe? "

 Ik kan niet naar hem fluisteren of wat dan ook voor geluiden maken omdat mijn schatje is doof , dus ik moet hem aanraken 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

"  Ik kan niet naar hem fluisteren of wat dan ook voor geluiden maken omdat mijn schatje is doof , dus ik moet hem aanraken  "

 Begrijp ik, maar als aanraking zou betekenen dat je hem wakker maakt, zou ik dat niet doen. 

honden page profiel LeyenaLeyena

honden foto van Leyena

"  Begrijp ik, maar als aanraking zou betekenen dat je hem wakker maakt, zou ik dat niet doen.  "

 Ja het is turlijk niet  vaak ik maak hem nooit zomaar wakker , heb hem alleen toen gemaakt . 

Volgende forumvraag: springen uit de auto
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^